Czy Capello powinien odejść???

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
DamKam

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 kwietnia 2005, 18:44

Czy Capello powinien odejsc ?? Moim zdaniem NIE :!:

Po pierwsze: Juve wcale nie ma zlych wynikow... przeciez wciaz walczymy o Scudetto (ciekawe co powiedza niektorzy jak Juve zdobedzie Mistrzostwo ?!)
Po drugie: trzeba mu dac wiecej czasu... przeciez to dopiero jego pierwszy sezon w Juve !
Po trzecie: kto mialby byc jego nastepca ?? bo ja jakos nie mam pomyslu kto ewentualnie moglby poprowadzic Juve w nastepnym sezonie.

mnowo

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 kwietnia 2005, 18:46

Coolfi pisze:
mnowomiejsky pisze:Ja mam pytanie: czy to jest mentalnosc Polakow?? Jakies niepowodzenie- to zmieniamy trenera? Confused Mysmy juz cos takiego przerabialismy- Engel awansowal z reprezentacja do Mistrzostw Swiata w niezlym stylu, za to odpadli w fatalnym, i od razu Engel out (pomijam oczywiscie gre bialo-czerwonych Confused ), potem Boniek- nie zdazyl sie rozkrecic juz sam zrezygnowal.
Raczej jest to nasza polska mentalność, ale sam chyba przyznasz że z Bońkiem to była ogromna pomyłka i nieporozumienie ................ :smile: A swoją drogą takie zachowanie podchodzi mi też pod Real.
Tak, masz racje. Ja tez uwazam, ze odejscie Bonka bylo slusznym krokiem, ale wlasnie to pokazuje zachowanie Polakow- jak cos sie nie udaje, odchodze. Albo- jak cos mu nie wyszlo, zwolnic. :roll:
Co do Realu, moze i faktycznie, rzeczywiscie to do nich tez pasuje.. nie pomyslalem o tym :)

rokfor

Nieprzeczytany post 15 kwietnia 2005, 21:10

rokforJUVE pisze: ale Hleb ze stuttgartu wymiata równie dobrze super play-maker i kosztuje 10mln euro
A skad wiesz :?: gadales z wlodarzami ze Stuttgartu czy moze sprawdziles w Cm`ie :roll:

to jest akurat informacja ktora została podana jakis czas temu na stronie stuttgartu gdy zainteresowanie jego osoba wyrazaly inne kluby typu arsenal, man utd, teraz nie podam dokladnie źródla tego newsa ale to jest sprawdzone i nie zgrywaj takiego cfaniaka!!! :smile:
rokforJUVE pisze: ale Hleb ze stuttgartu wymiata równie dobrze super play-maker i kosztuje 10mln euro
A skad wiesz :?: gadales z wlodarzami ze Stuttgartu czy moze sprawdziles w Cm`ie :roll:
paku pisze: Capello jest u nas niespełna rok i już oczekujecie wygrania wszystkiego ? Począwszy od PW, Serie A i LM ? Panowie potrzeba czasu
Niektorzy tego nie rozumieja i pewnie nie zrozumieja :roll:[/quote]

informacja o Hlebie jest sprawdzona i podana na oficjalnej stronie bundlesligi przy okazji zainteresowania jego osobą arsenalu czy man utd, ta informacje podał klub vfb stuttgart, teraz nie podam dokladnego zrodla tego newsa ale to jest sprawdzone i napewno duza liczba fanow pilki noznej o tym wie... a ty nie zgrywaj cfaniaka :smile: 8)

1.Posługuj się opcją "edytuj" jeśli chcesz coś dodać do swojego posta a nie pisz nowego zaraz pod tym.
2.Pisz staranniej swoje posty - dopiero po wnikliwej :wink: analizie można zrozumiec Twoją wypowiedz - głownie mi chodiz o cytowanie.
3.Odnoś sie grzeczniej do innych userów.
/Siewier

Peja

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 kwietnia 2005, 21:53

Działacze Juventusu Turyn zaprzeczyli, jakoby odpadnięcie klubu z Ligi Mistrzów mogłoby doprowadzić do zwolnienia trenera Fabio Capello.
- Jestem w 100% pewny, że w przyszłym sezonie naszym trenerem wciąż będzie Capello - powiedział Luciano Moggi.

Jak wyliczono porażka w dwumeczu z Liverpoolem kosztować będzie Bianconeri około 10 milionów funtów, co będzie miało przełożenie na przyszłoroczną politykę transferową klubu.

Tymi sprawami zajmą się w Turynie po meczu z Lazio (24 kwietnia). Moggi zapowiedział jednak, że nie ma co spodziewać się drastycznych zmian, jedynie "drobnych korekt".

źródło: http://www.seriea.pl/index.php?strona=news&id=28607

Argumenty co do zwolnienia Capello byly co najmniej smieszne i bezsensowne wiec szkoda palcow by je komentowac.
Co do slow Moggiego to z samymi "drobnymi korektami" jak to pan gibko ( :P ) ujal w nastepnym sezonie nie wroze nam niczego leprzego niz 4 miejsce w serie a i 1/8 LM :stop: :doh:

Iver.pk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 kwietnia 2005, 16:25

rokforJUVE pisze:
Iver.pk pisze:
to jest akurat informacja ktora została podana jakis czas temu na stronie stuttgartu gdy zainteresowanie jego osoba wyrazaly inne kluby typu arsenal, man utd, teraz nie podam dokladnie źródla tego newsa ale to jest sprawdzone i nie zgrywaj takiego cfaniaka!!! :smile:
To jak ja mam Ci wierzyc ze on tyle kosztuje jak nie masz na to zadnego dowodu "cfaniaku" :smile: :roll: Ale zakladajac ze mowisz prawde-to jakie masz argumenty na temat tego Chleba :?:
rokforJUVE pisze:
Iver.pk pisze:
paku pisze: Capello jest u nas niespełna rok i już oczekujecie wygrania wszystkiego ? Począwszy od PW, Serie A i LM ? Panowie potrzeba czasu
Niektorzy tego nie rozumieja i pewnie nie zrozumieja :roll:
informacja o Hlebie jest sprawdzona i podana na oficjalnej stronie bundlesligi przy okazji zainteresowania jego osobą arsenalu czy man utd, ta informacje podał klub vfb stuttgart, teraz nie podam dokladnego zrodla tego newsa ale to jest sprawdzone i napewno duza liczba fanow pilki noznej o tym wie... a ty nie zgrywaj cfaniaka :smile: 8)
Jak to sie ma do zacytowanego fragmentu :?:
Peja pisze:Co do slow Moggiego to z samymi "drobnymi korektami" jak to pan gibko ( ) ujal w nastepnym sezonie nie wroze nam niczego leprzego niz 4 miejsce w serie a i 1/8 LM
Nie znasz Moggiego :?: Przeciez on nigdy nie mowi prawdy-prawie nigdy. Ja natomiast slyszalem w Sport+ ze Moggi powiedzial ze Juve bedzie bardzo aktywne na rynku transferowym. I wez tu badz madry :wink:

Obrazek
Iver.pk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 kwietnia 2005, 18:16

Alexxxxx pisze: Iver mieszkasz blisko mnie, choć nigdy się nie widzielismy(Otwock-Józefów) [ale prywata :smile: ]
Ja nie mam nic przeciwko spotkaniu i wyskoczniu na jakis browarek :)

Alexxxxx pisze: Ja Ci powiem dlaczego Hleb jest dobry. Wystarczy spojrzeć na mecz Polska Białoruś, kiedy to praktycznie on sam nas całkowicie rozmątował. Mecze w Stuttgarcie też ma piękne. Jest doceniany przez wszystkim. Sam Cesare Maldini, ojciec Paolo oraz scaut Milanu polecił go swoim pracodawcom. Jego nazwisko było 1 z 3. Na liście był jeszcze sam Fernando Torres, a trzeciego nazwiska nie pamiętam :wink:
Alexxxxx ja wiem czemu on jest dobry ale chcialem zmusic tego goscia (rokforJUVE) do przedstawienia argumentow. Choc powiem szczerze ze nie wiedzialem a Maldinim :smile:

Obrazek
bianconerio

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 kwietnia 2005, 18:59

A moim nie, nie pasuje Ci to ze gramy poukladany i taktyczny futbol bazujacy na defensywie to zmien klub na jakis "trendy". Drugie zdanie : "nigdy nie widzialem by tak gralo" - to chyba mylisz ten klub z jakims innym. Co do smiania z Juve, to jest jedna z postaw gdy ktos sie czegos boi. Jak Juve bedzie gralo ofensywnie to skonczy tak jak druzyny Hiszpanskie w tym roku w pucharach
Juve zawsze gralo defensywnie--->jak najbardziej ale ta gra defensywna jakos nie przeszkadzala widowisku, po prostu chcialo sie patrzec na taki Juventus.

Capello?? Bardzo mozliwe ze to nie jego wina tylko zawodnikow z brakiem determinacji. Choc nie bede osadzal trenera teraz ale, gdyby byla taka sytuacja( nie wygrywamy ligi ) a Deshamps bylby do zatrudnienia to bylbym za tym by zwolnic Capello. Chcialbym zobaczyc Juve grajace bardziej ofensywnie ale tez wieze ze Deshamps pamieta z gry w Juventusie jak sie tam gra i podstawy taktyki by nie ruszal.
A ciekawe tez bylyby relacje z jego z zawodnikami z ktorymi gral jeszcze w Juve. :?:

tomcatmi6

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 kwietnia 2005, 19:50

Juve zawsze gralo defensywnie--->jak najbardziej ale ta gra defensywna jakos nie przeszkadzala widowisku, po prostu chcialo sie patrzec na taki Juventus.
Mi wciaz nie przeszkadza, tyle zeby to byla gra a nie przechodzenie obok meczu.
Choc nie bede osadzal trenera teraz ale, gdyby byla taka sytuacja( nie wygrywamy ligi ) a Deshamps bylby do zatrudnienia to bylbym za tym by zwolnic Capello. Chcialbym zobaczyc Juve grajace bardziej ofensywnie ale tez wieze ze Deshamps pamieta z gry w Juventusie jak sie tam gra i podstawy taktyki by nie ruszal.
Capello jest pierwszy rok w Juve, pozatym co daloby jego zwolnienie? Widziales moze co sie dzialo z Realem i Roma po zwalnianiu kolejnych trenerow? Szkoleniowiec potrzebuje czasu aby zakupic zawodnikow ktorych potrzebuje i wpoic im ustalenia taktyczne. Tego nie zrobisz w miesiac, na to trzeba duzo czasu. Deschamps moim zdaniem jest srednim trenerem - wystarczy spojzec na Monaco ktore prowadzi teraz gdy odeszlo kilku zawodnikow, watpie aby poradzil sobie z prowadzeniem Juventusu. Jak chcesz ofensywne Juve to poszukaj moze jakis inny Juventus gra ofensywny "football" (ostatnio druzyna z Zurychu wygrywala :P). Po prostu Juve gra defensywnie, ale nie wiem czy nie zauwazyles ze w wiekszosci meczy mamy duzo sytuacji, gorzej jest ze skutecznoscia. Dajcie Capello spokojnie pracowac i niech Moggi mu zrobi zakupy a bedzie git :)
A ciekawe tez bylyby relacje z jego z zawodnikami z ktorymi gral jeszcze w Juve. Question
Przyjacielskie, a jak wiadomo nie wplywaja one dobrze na skupienie na treningach. Po prostu sadze ze lepszy jest trener z doswiadczeniem i wyczuciem a nie mlody Deschamps.
pozdr

bianconerio

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 kwietnia 2005, 21:50

Capello jest pierwszy rok w Juve, pozatym co daloby jego zwolnienie? Widziales moze co sie dzialo z Realem i Roma po zwalnianiu kolejnych trenerow?
No wiem co sie dzialo jak Roma i Real zwalniali trenerow na przestrzeni 3,4 miesiecy. Ale mi nie chodzi o to by go zwalniac od razu natychmiast bo uwazam ze w porownaniu do zeszlego sezonu Juve odwalil kawal dobrej roboty. Mialem na mysli bardziej to ze gdyby nic nie wywalczyl w tym sezonie a wlodaze mieliby sie z zamiarem zmiany trenera to chcialbym zobaczyc Deschampsa i nadal tak uwazam, jak chcesz przyklad to Rijkeard z Barcy, sytuacja bylaby bardzo podobna.
Jak chcesz ofensywne Juve to poszukaj moze jakis inny Juventus gra ofensywny "football" (ostatnio druzyna z Zurychu wygrywala ).
Znow nie cztasz ze zrozumieniem. Nie identyfikuj mnie z tymi ktorz by chcieli zrobic z Juve drugiej Barcelony. Napisalem ze podoba mi sie defensywny styl Juventusu(drugi mecz z Realem... poezja!! podobaly mi sie nawet kawalki meczow z L'poolem :shock: :lol: ) Ale nie mniej uwazam ze ta taktyka jest zbyt ekstremalnie defensywna, na przynajmniej w ustawieniu(2 def pomocnikow)
Po prostu Juve gra defensywnie, ale nie wiem czy nie zauwazyles ze w wiekszosci meczy mamy duzo sytuacji, gorzej jest ze skutecznoscia.
Nie przesadzaj z tymi sytuacjami bo rzadko kiedy napastnicy maja po jakis trzy sytuacje na 90 min meczu :!:
Dajcie Capello spokojnie pracowac i niech Moggi mu zrobi zakupy a bedzie git
Tez tak uwazam ze przydaloby ise troche pozadnych wzmocnien tylko pytanie czy Capello bedzie umial z niech zrobic porzytek??

Lizard

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 kwietnia 2005, 22:27

Dajcie Capello spokojnie pracowac i niech Moggi mu zrobi zakupy a bedzie git

Tez tak uwazam ze przydaloby ise troche pozadnych wzmocnien tylko pytanie czy Capello bedzie umial z niech zrobic porzytek??

Ze Zlatana, Cannavaro i Zebiny mamy duży pożytek, więc raczej nie mamy się co bać o poziom gry nowych zawodników pod wodzą Capello. Moim zdaniem brakuje nam odpowiednio szerokiej kadry do kontynuowania sukcesów z początku sezonu. Capello wdraża swój zamysł gry naszym zawodnikom, buduje nie tylko styl gry zespołu, ale i drużynę. A na to potrzeba czasu, w końcu nie od razu Rzym zbudowano...

Ja mam nadzieję, że praca Capello będzie przypominać tą, którą kreuje Ancelotti. Czyli konsekwentne budowanie zespołu, który po jakimś czasie "na papierze" wygląda jakby był pozbawiony słabych punktów (na szczęście w ich przypadku tak jest tylko w teorii :P:wink:). Zresztą na wyciąganie wniosków przyjdzie czas po zakończeniu tego sezonu, więc z oceną, czy Capello ma zostać, czy też nie, wstrzymajmy sie do okresu letniego. Ja wierzę w to, że po ostatniej kolejce Serie A, nie zostaniemy pustymi rękami i jeszcze zarządzimy w Europie...

tomcatmi6

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 kwietnia 2005, 23:08

No wiem co sie dzialo jak Roma i Real zwalniali trenerow na przestrzeni 3,4 miesiecy. Ale mi nie chodzi o to by go zwalniac od razu natychmiast bo uwazam ze w porownaniu do zeszlego sezonu Juve odwalil kawal dobrej roboty. Mialem na mysli bardziej to ze gdyby nic nie wywalczyl w tym sezonie a wlodaze mieliby sie z zamiarem zmiany trenera to chcialbym zobaczyc Deschampsa i nadal tak uwazam, jak chcesz przyklad to Rijkeard z Barcy, sytuacja bylaby bardzo podobna.
Uwazam ze zmienianie co rok trenera nie wplynie pozytywnie na gre naszego zespolu, a wrecz przeciwnie, mieszanie w taktyce ciagle prowadzi do balaganu i chaosu. Trzeba dac Capello czas.
Znow nie cztasz ze zrozumieniem.
O to sie nie martw. Swoja droga, ostatnio jest jakas moda na uzywanie tego typu stwierdzen, nie wiem czym to jest spowodowane. Jesli juz piszesz to tak aby nie trzeba bylo sie domyslac co chciales przekazac. Wtedy nie bedzie problemow.
Ale nie mniej uwazam ze ta taktyka jest zbyt ekstremalnie defensywna, na przynajmniej w ustawieniu(2 def pomocnikow)
Uwazam ze dwoch defensywnych pomocnikow jest bardzo dobrym srodkiem na zneutralizowanie zawodnikow srodka pola przeciwnika, co jest kluczowe w pilce.
Nie przesadzaj z tymi sytuacjami bo rzadko kiedy napastnicy maja po jakis trzy sytuacje na 90 min meczu Exclamation
Obejzyj mecze Juve i policz ile jest sytuacji w meczu a ile z nich wogole leci w bramke. Jestem pewien ze w wiekszosci spotkan napastnicy Juve maja wiecej niz 3 szanse na strzelenie gola na mecz (sa wyjatki-patrz mecz z Liver).
Bedzie umial, Capello ma ogromny bagaz doswiadczenia, zna sie na zawodnikach,taktyce i pilce noznej. Inaczej nie bylby tak uznanym trenerem. Wystarczy zobaczyc jak graja sprowadzeni przez niego zawodnicy:
- Cannavaro ( genialny transfer, wzmocnil bardzo obrone )
- Zebina - dzieki niemu Thuram nie musi sie meczyc po prawej i jak widac dobrze radzi sobie na srodku
- Emerson - tworzy trzon srodka pola, tylko ze nie ma odpowiedniego partnera na srodku boiska.
- Ibra - wprowadzil ozywienie do gry w napadzie, Capello go ustawi i nauczy powaznej pilki.

Po prostu Capello musi miec z czego budowac druzyne, szkoda ze Kapo sie polamal i wieksza czesc czasu nei mogl grac, teraz wraca i zobaczymy jak mu bedzie szla gra. Ciekaw jestem rowniez jak sie spisze Rumun po powrocie z zawieszenia.
pozdr

mateuszek8989

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 kwietnia 2005, 14:10

Co do Capello to narazie niepowinien odchodzić, gdyż dopiero poznał zawodników i dopiero teraz zacznie sie prawdziwa gra, w przyszłym sezonie powinien dać więcej swobody Ibrahimovicowi gdyż jest to bardzo dobry zawodnik i będzie doobrze zobczymy dajmy trenerowi szanse.

michalkow

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 kwietnia 2005, 14:27

Taaa. zminiajcie trenera po karzdej porarzce a juve bedzeie dostawało nie tylko od livepoolu ale i realu itp.
Czyz na san siro nie zmieniaja tak trenerów?
Cappelo to wybitny trener nie tylko dlatego ze juve lepiej się prezentuje niż w ubiegłym sezonie ale bo on jest swietnym psychologie co daje mu mozłiwości dogadania się z podopiecznymi.to dla capello ma przyjść cassano.A dla tych co pragną juventusu efektownie grającego to radzę dac sobie spokuj i nie zaliczac się do fanów juve.Bo juventus gra tak od zawsze i za to kochaja ich ludzie na całym swiecie.

TomiQ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 kwietnia 2005, 14:44

Moim zdaniem jedynym trenerem dla JUVE jest.................LIPPI!!!!!!!!

Z JUVE od 1996 roku i już na zawsze tak będzie!!!FORZA JUVE!!!Wyciąg z regulaminu:3.f) Należy pamiętać o tym, że w dyskusji atakujemy poglądy, a nie ich autora!
kosiorekk

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 kwietnia 2005, 18:10

Capello NIE powinien odejśc To jeden z najlepszych trenerow świata!
Ciekawe czy bedziesz taki żeczy wygadywał jak JUVE sięgnie po Scudetto lub wygra LM w przyszłym sezonie!

ODPOWIEDZ