Kolejny artykuł krytykujący Juventus
- DHL
- Juventino
Stek bzdur wyssanych z palca nawet nie dający pozorów obiektywności...
Niestety tak to już jest że słabsi zawsze będą zazdrościć lepszym i tyle. Nic na to nie poradzimy. Trzeba się przygotować na to że po naszym 28 Scudettoznowu posypią się oskarżenia "fanów" piłki nożnej pod adresem Juve. Radzę tym wszystkim którzy nie mogą pogodzić się z dominacją pewnych drużyn żeby po prostu nie zabierali głosu i nie zachowywali się jak działacze i piłkarze Barcelony po meczach z Chelsea. Tak na marginesie to co wyprawia UEFA woła o pomstę do nieba - sam nie jestem fanem Chelsea ale nie można komuś grozić wykluczeniem z pucharu z powodu wypowiedzi trenera o "nieobiektywiźmie" sędziego. Fakt że Mourinho powinien się powstrzymać z takimi wypowiedziami ale zamiast potępiać jego należałoby raczej napiętnować tego kto groził Friskowi. Czyżby od teraz nie wolno było wypowiadać się na temat pracy sędziego? A już nazwanie Mourinho wrogiem futbolu to jakiś bezsens. UEFA sili sie na obiektywizm a tak naprawdę promuje Barcelonę która według wszystkich po prostu powinna była wygrać LM 2005.
PS. Zresztą i tak wiadomo że Puchar zdobędzie Juve hehe
Niestety tak to już jest że słabsi zawsze będą zazdrościć lepszym i tyle. Nic na to nie poradzimy. Trzeba się przygotować na to że po naszym 28 Scudettoznowu posypią się oskarżenia "fanów" piłki nożnej pod adresem Juve. Radzę tym wszystkim którzy nie mogą pogodzić się z dominacją pewnych drużyn żeby po prostu nie zabierali głosu i nie zachowywali się jak działacze i piłkarze Barcelony po meczach z Chelsea. Tak na marginesie to co wyprawia UEFA woła o pomstę do nieba - sam nie jestem fanem Chelsea ale nie można komuś grozić wykluczeniem z pucharu z powodu wypowiedzi trenera o "nieobiektywiźmie" sędziego. Fakt że Mourinho powinien się powstrzymać z takimi wypowiedziami ale zamiast potępiać jego należałoby raczej napiętnować tego kto groził Friskowi. Czyżby od teraz nie wolno było wypowiadać się na temat pracy sędziego? A już nazwanie Mourinho wrogiem futbolu to jakiś bezsens. UEFA sili sie na obiektywizm a tak naprawdę promuje Barcelonę która według wszystkich po prostu powinna była wygrać LM 2005.
PS. Zresztą i tak wiadomo że Puchar zdobędzie Juve hehe
- Juventino
Na ten temat ogranicze sie do jednego zdania:
felietony panny Agnieszki sa adekfatne do serwisu jakim jest pilka.pl.Prezentuja tez sam, smieszny poziom.
Jak to inaczej nazwac jezeli wsrod userow sa rowni i rowniejsi, przyklad?
Przegladalem ostatnio komenty w tematach na pilka.pl, znalazlem wypowiedzi kilku "ograniczonych", jeden o nicku "Forza Juventus" dostal bana za wymyslanie...wierszykow :lol:
Tuz obok staly komentarze jegomoscia o nicku: "For_zaza Milan", juz od dluzszego czasu wypisuje on niemilosierne bzdury (nie ograniczajac przy tym slow wulgarnych oraz obrazania pilkarzy i klubow). Niestety, nikt nie zajal sie ta sprawa i czlowiek ten w dalszym ciagu moze wypisywac swoje "madrosci".
Zamiast pisanie bzdurnych felietonow, majacych malo wspolnego z prawda polecam pannie Agnieszce zrobieniem porzadku ze swoja "elita".
felietony panny Agnieszki sa adekfatne do serwisu jakim jest pilka.pl.Prezentuja tez sam, smieszny poziom.
Jak to inaczej nazwac jezeli wsrod userow sa rowni i rowniejsi, przyklad?
Przegladalem ostatnio komenty w tematach na pilka.pl, znalazlem wypowiedzi kilku "ograniczonych", jeden o nicku "Forza Juventus" dostal bana za wymyslanie...wierszykow :lol:
Tuz obok staly komentarze jegomoscia o nicku: "For_zaza Milan", juz od dluzszego czasu wypisuje on niemilosierne bzdury (nie ograniczajac przy tym slow wulgarnych oraz obrazania pilkarzy i klubow). Niestety, nikt nie zajal sie ta sprawa i czlowiek ten w dalszym ciagu moze wypisywac swoje "madrosci".
Zamiast pisanie bzdurnych felietonow, majacych malo wspolnego z prawda polecam pannie Agnieszce zrobieniem porzadku ze swoja "elita".
a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
- tomcatmi6
- Qualità Juventino
Skomentowalem ze napisala kolejny obiektywny felieton, zwrocilem uwage ze "catenaccio"o ktorym pisala juz nie funkcjonuje we wloskiej pilce i powiedzialem ze w swoich artykulach posluguje sie wciaz tymi samymi przykladami. Dostalem za to dwa ostrzezenia, ktore mnie niezbyt obchodza.Mieszając przy okazji autorke z blotem jakże mądrą i bystrą uwagą.
Widze ze nie kumasz, pomowieniem jest to ze Moggi trzesie wloska pilka, ze Juve kupuje sedziow oraz to ze klub z Turynu jest winien dopingu, bo akurat sprawa jeszcze sie nie skonczyla i nie zapadl prawomocny wyrok. Tutaj krytyka nie ma nic wspolnego, bo to jest zwykle wyzywanie sie na klubie i oczernianie go. Tak przynajmniej ja to widze.Oczywiście np. błędy sędziów to zwykłe pomówienia, coś co mówi Baldini jest wierutnym kłamstwem, przecież Moggi musi mieć rację, .... Ja tu widze jak bardzo pisanie o Waszym klubie, jak ktoś nie potrafi przyjąć krytyki to później wypisuje sie takie głupoty jakie w tym temacie widzę.
Prosze, zrob to dla mnieNie, nie chce mi sie, moge ale mi sie nie chce Laughing Laughing Laughing

Czyli bedziesz musial jechac na melisceNo i nie zdąrzyłem, wyjadłeś mi wszystkie Sad
Juz napisalem co sadze o tym super-artykule. W sumie to "wloskie catenaccio" mnie rozbroilo i nie chcialo mi sie wiecej pisac bo pewnie za nastepne komentarze bym dostal jeszcze z 5 ostrzezenWystarczy zajrzeć w komentarze pod felietonem by zobaczyć, że każdy ma możliwość przesłania swojego tekstu, zresztą już wcześnie nawoływałem do pisania, śmiało Panie i Panowie, pokażcie jaka jest 'wasza prawda'.

To udowadniac ze proces sie nie skonczyl, a werdykt sadu moze sie jeszcze zmienic, na przyklad na taki "Juventus i jego klubowy lekarz sa niewinni", a wtedy te "oskarzenia" bedzie zwyklymi pomowieniami. Decyzje sedziow naleza do nich, jesli masz lub znajdziesz dowody na to ze Juve przekupilo sedziow to prosze zamiesc je, najlepiej od razu podaj zrodlo.Hmm, oczywiście to oskarżenie musi udowadniać prawdę ale co tu wielce udowadniać np. w sprawach decyzji sędziów? Lub też czy nie skazano przypadkiem jakiegoś lekarza?
Oskarzenie bez dowodu = pomowienie . Chyba ze zaprzeczysz ?Generalnie dzuwentus mial rację, wszystko jest pomówieniem i każdy dookola kłamie tylko nikt z Juventusu Laughing
pozdr
"cane che abbaia non morde"

SoloJuve.com - juventus, juve, stara dama, del piero, turyn, delle alpi, scudetto, serie a

SoloJuve.com - juventus, juve, stara dama, del piero, turyn, delle alpi, scudetto, serie a
- Agnieszka
- Interista
Wiecie co rozbrajacie mnie. Na forum została zamieszczona definicja felietonu a Wy dalej z tym obiektywizmem. Przykro mi, ale felieton to nie jest obiektywny tekst: Felieton (fr. feuilleton - zeszycik, powieśc w odcinku), specyficzny rodzaj publicystyki, krótki utwór dziennikarski (prasowy, radiowy, telewizyjny) napisany w sposób lekki i błyskotliwy, utrzymany w osobistym tonie i wyrażający - często skrajnie i złośliwie - wyłącznie ściśle prywatny punkt widzenia autora.
Po drugie moje teksty na pilka.pl znajdują się w dziale felietony a nie artykuły, a nawet jesli by bylo inaczej to co z tego?? Felieton to tez artykul.
Po trzecie zarzucacie mi klamstwo. Co w takim razie jest kalmstwem??
a) pilkarze Milanu nie oddali krwi do badania??
b) ujawniono nazwiska 4 z 10 zawodników??
c) Pieroni i Baldini nie tak dawno oskarzyli Moggiego?? Tak czy nie??
d) Na Racalbuto byla nagonka medialna za błędy jakie popelnil w meczu Roma- Juventus??
e) sedziowie we Włoszech coraz czesciej popelniają błędy??
f) Pan Bergamo zacięcię broni swoich sędziów??
Ja nie napisalam, że Moggi jest 'be' tylko, iz we Włoszech wielu zarzuca mu dzialanie wbrew prawu, a to różnica.
Ludzi sympatyzujących z futbolem mozna podzielic na wiele kategorii ja ograniczę się do skromnego aczkolwiek trafnego podzialu na kibica i fanatyka. Nie bede tu przytaczala definicji, bo to milaloby sie z celem. Jest podstawowa różnica między jednym a drugim. Kibic kiedy trzeba potrafi odsunąć uczucia na bok, kiedy jest zle nie stwierdzi ze jest dobrze. Fanatyk wrecz przeciwnie. Na czarne powie biale, a kazdy zarzut pod adresem ukochanego klubu, nazwie pomowieniem, bo przeciez jego druzyna jest swieta i bez zmazy.
Ostatnio rozmawialam z zaprzyjaznionym fanem Starej Damy, wyjasnil mi Wasze zachowanie. Stwierdzil ze tu Moggi traktowany jest jak Bóg i kazdy(czytaj: bez wyjątku) musi traktowac go z nalezytym szacunkiem, bo to prawy czlowiek. Hmm dziwne, ze spora czesc Włoch i nie tylko jest odmiennego zdania.
Jestem pełna uznania dla Was wszystkich. Nie wysuwacie żadnych argumentów na obalenie tego co napisałam w tekście ograniczacie się do obrażania mnie i Horche, bo on stanął po mojej stronie, Nawet zaczynacie już grozić hasłami typu:'dostałbyś w twarz' Gratuluję dobrego wychowania. Przykro mi, ale nie każdy podziela Wasze poglądy. A fakt, iż spora część jest odmiennego zdania na temat Juvenbtusu nie oznacza, że można ich obrażać.
Aha tak na marginesie kulturalni fani z Juvepoland. Uregulowany rachunek za rozwalenie pewnego elementu w pubie podczas spotkania Juventus Real??
Po drugie moje teksty na pilka.pl znajdują się w dziale felietony a nie artykuły, a nawet jesli by bylo inaczej to co z tego?? Felieton to tez artykul.
a) pilkarze Milanu nie oddali krwi do badania??
d) Na Racalbuto byla nagonka medialna za błędy jakie popelnil w meczu Roma- Juventus??
Ja nie napisalam, że Moggi jest 'be' tylko, iz we Włoszech wielu zarzuca mu dzialanie wbrew prawu, a to różnica.
Ludzi sympatyzujących z futbolem mozna podzielic na wiele kategorii ja ograniczę się do skromnego aczkolwiek trafnego podzialu na kibica i fanatyka. Nie bede tu przytaczala definicji, bo to milaloby sie z celem. Jest podstawowa różnica między jednym a drugim. Kibic kiedy trzeba potrafi odsunąć uczucia na bok, kiedy jest zle nie stwierdzi ze jest dobrze. Fanatyk wrecz przeciwnie. Na czarne powie biale, a kazdy zarzut pod adresem ukochanego klubu, nazwie pomowieniem, bo przeciez jego druzyna jest swieta i bez zmazy.
Ostatnio rozmawialam z zaprzyjaznionym fanem Starej Damy, wyjasnil mi Wasze zachowanie. Stwierdzil ze tu Moggi traktowany jest jak Bóg i kazdy(czytaj: bez wyjątku) musi traktowac go z nalezytym szacunkiem, bo to prawy czlowiek. Hmm dziwne, ze spora czesc Włoch i nie tylko jest odmiennego zdania.
Jestem pełna uznania dla Was wszystkich. Nie wysuwacie żadnych argumentów na obalenie tego co napisałam w tekście ograniczacie się do obrażania mnie i Horche, bo on stanął po mojej stronie, Nawet zaczynacie już grozić hasłami typu:'dostałbyś w twarz' Gratuluję dobrego wychowania. Przykro mi, ale nie każdy podziela Wasze poglądy. A fakt, iż spora część jest odmiennego zdania na temat Juvenbtusu nie oznacza, że można ich obrażać.
Aha tak na marginesie kulturalni fani z Juvepoland. Uregulowany rachunek za rozwalenie pewnego elementu w pubie podczas spotkania Juventus Real??
Ostatnio zmieniony 28 marca 2005, 13:27 przez Agnieszka, łącznie zmieniany 2 razy.
- paku
- Juventino
Tak, Moggi to BógAgnieszka pisze:Wiecie co rozbrajacie mnie. Na forum została zamieszczona definicja felietonu a Wy dalej z tym obiektywizmem. Przykro mi, ale felieton to nie jest obiektywny tekst: Felieton (fr. feuilleton - zeszycik, powieśc w odcinku), specyficzny rodzaj publicystyki, krótki utwór dziennikarski (prasowy, radiowy, telewizyjny) napisany w sposób lekki i błyskotliwy, utrzymany w osobistym tonie i wyrażający - często skrajnie i złośliwie - wyłącznie ściśle prywatny punkt widzenia autora.
a) pilkarze MIlanu nie oddali krwi do badania??
Ja nie napisalam, że Moggi jest 'be' tylko, iz we Włoszech wielu zarzuca mu dzialanie wbrew parwu, a to różnica.
Ludzi sympatyzujących z futbolem mozna podzielic na wiele kategorii ja ograniczę się do skromnego aczkolwiek trafnego podzialu na kibica i fanatyka. Nie bede tu przytaczala definicji, bo to milaloby sie z celem. Jest podstawowa różnica między jednym a drugim. Kibic kiedy trzeba potrafi odsunąć uczucia na bok, kiedy jest zle nie stwierdzi ze jest dobrze. Fanatyk wrecz pzreciwnie. Na czarne powie biale, a kazdy zarzut pod adresem ukochanego klubu, nazwie pomowieniem, bo przeciez jego druzyna jest swieta i bez zmazy.
Ostatnio rozmawialam z zaprzyjaznionym fabnem Starej Damy, wyjasnil mi Wasze zachowanie. Stwierdzil ze tu Moggi traktowany jest jak Bóg i kazdy(czytaj: bez wyjątku) musi traktowac go z nalezytym szacunkiem, bo to prawy czlowiek. Hmm dziwne, ze spora czesc Włoch i nie tylko jets odmiennego zdania.
Aha tak na marginesie kulturalni fani z Juvepolan. Uregulowany rachunek za rozwalenie pewnego elementu w pubie podczas spotkania Juventus Real??

Ps. Pisałas to pow wpływem nerwów albo czegoś innego ?

Ps2. Jak już to nie "Juvepolan" tylko "Juvepoland" ;] To tak w kwestii wyjaśnienia, dla internistki =D
Ostatnio zmieniony 28 marca 2005, 13:20 przez paku, łącznie zmieniany 2 razy.
- Alexxxxx
- Juventino
Hmmm, a mi się wydaje, że jest na odwrót, ktoś kto czepia się innego chce się dowartościować i tym samym odwrócić wzrok od swoich grzechow, dlatego wszyscy naskakują na Juve, a inne machloje nigdy nie wyjdą na wierzch, bo światła reflektorów są skierowane wyłącznie na Turyn.Horche pisze: Generalnie dzuwentus mial rację, wszystko jest pomówieniem i każdy dookola kłamie tylko nikt z Juventusu :lol:
Juve jest miłością całego mojego życia.
Gianni Agnelli
Gianni Agnelli
- Agnieszka
- Interista
Ostatnimi czasy Milan w piłce osiąga więcej niż Juventus. Wytłumacz mi w takim razie, dlaczego pod adresem tego klubu nikt nie rzuca oskarżeń. Sugerujesz, że kieruje nami zazdrość, więc jeśli już to mamy czego zazdrościć właśnie Rossonerim, a nie Juventusowi.Alexxxxx pisze:Hmmm, a mi się wydaje, że jest na odwrót, ktoś kto czepia się innego chce się dowartościować i tym samym odwrócić wzrok od swoich grzechow, dlatego wszyscy naskakują na Juve, a inne machloje nigdy nie wyjdą na wierzch, bo światła reflektorów są skierowane wyłącznie na Turyn.Horche pisze: Generalnie dzuwentus mial rację, wszystko jest pomówieniem i każdy dookola kłamie tylko nikt z Juventusu :lol:
Paku moze i nie mój interes, ale uwazam, że moderator powinien dawac przyklad swoim zachowaniem. Rozumiem alkohol i emocje w połączeniu tworzą mieszankę wybuchową i przeciętny czlowiek nie jest w stanie tym zapanować, ale żeby demolować pub?? Wstyd.
Poza tym dzięki za pomysł z pielgrzymką, ale nie skorzystam. Tobie by się przydała na pewno.
Ostatnio zmieniony 28 marca 2005, 13:29 przez Agnieszka, łącznie zmieniany 1 raz.
- Alexxxxx
- Juventino
Nikt nie rzuca takAgnieszka pisze:Ostattnimi czasy Milan w piłce osiąga więcej niż Juventus. Wytłumacz mi w takim razie, dlaczego pod adresem tego klubu nikt nie rzuca oskarżeń. Sugerujesz, że kieruje nami zazdrość, więc jeśli już to mamy czego zazdrościć właśnie Rossonerim, a nie Juventusowi.Alexxxxx pisze:Hmmm, a mi się wydaje, że jest na odwrót, ktoś kto czepia się innego chce się dowartościować i tym samym odwrócić wzrok od swoich grzechow, dlatego wszyscy naskakują na Juve, a inne machloje nigdy nie wyjdą na wierzch, bo światła reflektorów są skierowane wyłącznie na Turyn.Horche pisze: Generalnie dzuwentus mial rację, wszystko jest pomówieniem i każdy dookola kłamie tylko nikt z Juventusu :lol:
Paku moze i nie mój interes, ale uwazam, że moderator powinien dawac przyklad swoim zachowaniem. Rozumiem alkohol i emocje w połączeniu tworzą mieszankę wybuchową i przeciętny czlowiek nie jest w stanie tym zapanować, ale żeby demolować pub?? Wstyd.

Gianni Agnelli
Gianni Agnelli
- Agnieszka
- Interista
Kto zaczynał tematy anty Milan?? Podaj nazwisko dziennikarza?? To Ty napisałeś o koksie, tyle, że z tego co ja wiem o doping oskarżono Juventus, a nie Inter czy Milan. 
Wiesz widocznie Milan nie ma aż tyle na sumieniu, że nikt ważny im niczego nie zarzuca. Tak na marginesie co w obozie Rossonerich trzeba 'rozdmuchać' ?? Oświeć mnie.

Wiesz widocznie Milan nie ma aż tyle na sumieniu, że nikt ważny im niczego nie zarzuca. Tak na marginesie co w obozie Rossonerich trzeba 'rozdmuchać' ?? Oświeć mnie.
- Alexxxxx
- Juventino
Jakbym pamiętał, to bym napisał. Proces był wytoczony przeciw zażywaniu niedozolonych środków we wszystkich klubach Serie A :!: Czyli każdy klub miał coś na sercu, ale potem to się przemieniło w atak na Juve, a wiesz dlaczegoAgnieszka pisze:Kto zaczynał tematy anty Milan?? Podaj nazwisko dziennikarza??

Gianni Agnelli
Gianni Agnelli
- Agnieszka
- Interista
To poszukaj
Internet to nieskończone źródło informacji.
Nie rozśmieszaj mnie. Co się pzremieniło w atak na Juve. Od początku sprawa dotyczyła Starej Damy. Poza tym to nie Inter czy Milan oskarżyly Juventus, ale prokuratura w Turynie..........

Nie rozśmieszaj mnie. Co się pzremieniło w atak na Juve. Od początku sprawa dotyczyła Starej Damy. Poza tym to nie Inter czy Milan oskarżyly Juventus, ale prokuratura w Turynie..........
- Alexxxxx
- Juventino
Zdenek Zeman.Agnieszka pisze:To poszukajInternet to nieskończone źródło informacji.
Nie rozśmieszaj mnie. Co się pzremieniło w atak na Juve. Od początku sprawa dotyczyła Starej Damy. Poza tym to nie Inter czy Milan oskarżyly Juventus, ale .....
Panienko nie mądrzyj się, bo wszyscy wiemy, jak naprawdę było. Wszyscy mówili też o machlojach w Interze i w Milanie, ale to Pan Z.Z. oskarżył Juve, ale jak sam potem powiedział, że podał Juve dla przykładu, a inne wielkie kluby też są w tym tak samo zamieszane. Ale czemu powiedział to dopiero po sprawie

Gianni Agnelli
Gianni Agnelli
- Agnieszka
- Interista
Zeman zaczynał sprawę anty- Milan?? Litości.........Chyba coś Ci sie pomieszało. Zeman od początku atakuje Juventus.
Powtarzam oświeć mnie :lol: jak było naprawdę?? Oczywiście przedstawisz mi wersję kibica Juventusu :lol:
Powtarzam oświeć mnie :lol: jak było naprawdę?? Oczywiście przedstawisz mi wersję kibica Juventusu :lol:
- Alexxxxx
- Juventino
OkularkiAgnieszka pisze:Zeman zaczynał sprawę anty- Milan?? Litości.........Chyba coś Ci sie pomieszało. Zeman od początku atakuje Juventus.

Gianni Agnelli
Gianni Agnelli
- Agnieszka
- Interista
Argumentów to nie macie Wy. Rozśmieszacie mnie tylko tekstami typu:felieton powinien być obiektywny Albo:to kłamstwo
Wymienilam w podpunktach elementy zawarte w felietonie i pytam co z tego jest kłamstwem?? Do teraz nikt mi nie odpowiedział.
Wymienilam w podpunktach elementy zawarte w felietonie i pytam co z tego jest kłamstwem?? Do teraz nikt mi nie odpowiedział.