JUVENTUS 1-0 Reggina

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Reggie

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 marca 2005, 23:12

Niby zwycięstwo ale jednak średnio cieszy. Znowu tylko jedna bramka. Mam nadzieje ze kiedy wróci Pavel Nedved, gra ofensywna się poprawi i Juventus zacznie wreszcie wygrywać zdecydowanie z każdym przeciwnikiem. W tej chwili w każdym razie z grą ofensywną jest słabo, chociaż moze tylko ze skutecznością. Tak czy inaczej cieszy bramka Del Piero i to że nie został znowu zmieniony przez trenera, bo to już by go na prawdę zniecierpliwiło.

"Ludzie wybierają najczęściej rozwiązania pośrednie, które są najgorsze ze wszystkich, a to dlatego, że nie potrafią być ani całkiem źli, ani całkiem dobrzy." Niccolò Machiavelli
Marcin_FCJ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 marca 2005, 23:37

Moim zdaniem to nie byl przypadek tylko piekna asysta,
Bardzo możliwe :) Dla mne liczy się efekt. Był wspaniały.
ale oczywiscie o asyscie sie zapomni szybko a bedzie sie wychwalac strzal DP
Tak jak o ponad setce asyst które w barwach Juve w przeszłości odnotował Del Piero. Nie zachowuj się tak jakbyśbył zły że to DP strzelił z Zlatan podawał a nie na odwrót. Bo chyba nie jesteś?
ktory musial wpasc.
Oj kochany.... karne Zalayety, Trezegola i Monetro też musiały paść na OLD TRAFORD. Mówie poraz kolejny, nie zaniżaj na siłę występu Alexa.
W meczu obaj napastnicy byli aktywni w drugiej polowie
Racja, ale niezaprzeczalnie Del Piero był najaktywniejszy.
Mam nadzieje ze obaj beda lepiej grac niz z Reggina, wtedy bedzie dobrze.
Znając możliwości obydwu z pewnością masz prawo do takich nadzieji. Ja również w to wierzę.

Adu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 marca 2005, 00:15

no najwazniejsze ze sa 3 punkty, teraz jest szansa na powrot na pozycje lidera bo milan ma bardzo ciezki mecz. mysle ze jak na mecz z tak slabym przeciwnikiem to powinno byc wiecej bramek

wszystkie drogi prowadza do... TURYNU!
Jamal_TH

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 marca 2005, 01:14

No na pewno cieszą trzy punkty, ale martwi mnie, że piłkarze nie potrafią się zmobilizować w pierwszej połowie na takiego przeciwnika jak Reggina... No kurde, ale od drużyny, która pojechała Real, wymaga się więcej, niż 1-0 .... No ale nie narzekajmy, póki wygrywamy. Piłkarze Juve to profesjonaliści. Wiedzą co robią.

P.S. tomcatm juz nie pokazuj jaki ty jestes krytyk daj luzu bo Del Piero naleza sie pochwaly, chwalmy go, poki na to zasluguje, gdy tylko nadarzy sie okazja, potem dopiero, moze nie byc powodow...

P.S. 2 --> Del Piero cieszył się po tej bramce jak INZAGHI :lol: czyż nie ? No superpippo jak w morde ,,szczelił'' :lol:
Ostatnio zmieniony 20 marca 2005, 11:44 przez Jamal_TH, łącznie zmieniany 1 raz.

Go hard, or go home.
_Jah

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 marca 2005, 01:19

Dzis nawet w newsie na stronie napisalem, ze marze o tym, aby byl to wlasnie mecz Alexa. Patrzac na wasze komentarze, widze, ze tak w istocie bylo. Tak wiec, niezmiernie mnie to cieszy i zycze sobie, aby sytuacja ta powtarzala sie rowniez w najwazniejszych meczach, czyli w Lidze Mistrzow.
Rozmiary zwyciestwa nie moga cieszyc, jednak cieszyc sie trzeba w ogole ze zdobytych 3 punktow. Daje nam to spokoj i szanse na utrzymanie tempa podyktowanego przez Milan. Nastepny mecz z Fiorentina dopiero za 13 dni i do tego czasu powinnismy naladowac akumulatory na decydujacy okres tegoz sezonu. Powinnismy wykorzystac ten czas jak najlepiej, albowiem czekac nas beda niezwykle ciezkie terminy. Wyjazd do Florencji bedzie przedsmakiem tego wszystkiego, co wydarzy sie pozniej, wliczajac w to, jakze wazne mecze Champion's League. Pozostaje nam trzymac kciuki za Rome, lecz przy tym nie ma sie zbytnio na co nastawiac. Najwazniejszym dla nas powinno byc wytrwanie do meczu na San Siro i rozstrzygniecie w bezposrednim starciu, losow Scudetta. Tego pragne i takie rozwiazanie, byloby najsprawiedliwsze.

Wielkie romanse, żadnych pocałunków, w ogóle niczego. Bardzo czyste! A jednak wielkie. Uczucia, niewypowiedziane uczucia są niezapomniane... La Vecchia Signora, czyli Stara Dama!
piteRTS

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 marca 2005, 09:39

Dawno niewidziałem tak słabo grającego Juventusu ,naszczęscie trzy punkty zostały w Turynie i znowu mamy przewage nad Milanem ,cieszy również zwyzka formy Alexa który jako jeden z nielicznych w tym meczu zasłużył na pochwały.

Wojtom

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 marca 2005, 10:06

Bardzo ciesze się ze zwycięstwa oraz z tego, ze Alex Del Piero zdobył bramke i zagrał dobry mecz. Tak czytam posty i widze, ze niektorym bardziej zalezy, zeby Ibrahimovic zrobil jeden dobry drybling, niz zeby Alex strzelil gola. :? Ale to juz ich problem. DP jest coraz blizej najlepszego strzelca w historii i mam wielką nadzieje, ze uda mu sie to uczynic, mozliwe ze w tym sezonie. Bardzo mu tego zyczę.

Liczyłem na wyższy wynik, ale przynajmniej nikt sie nie będzie pluł do bramki, bo zostala zdobyta prawidłowo. Słyszałem tez, ze trafiali dwa razy w poprzeczke, DP i Zlatan. Czyli cały czas zagrazalismy. 3 pkt dla nas !
Grazie Juve ! :)

Alteri vivas oportet, si tibi vis vivere.
Radidam

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 marca 2005, 12:06

Szkoda ze Juventus wygrał tylko 1-0 :( Ale te trzy punkty zawsze sa :!:
Bardzo cieszy postawa Alexa ktory zdobyl kolejna bramke i jest najlepszym strzelcem Juventusu w Serie A :!: Szkoda ze z Alexem jest jak z Wisła za silna na wlasna lige za slaba na Europe a z del pierem jest
za dobry na Serie A za slaby na LM :? Zobaczymy co alex pokaze przecwko Dudkowi :D miejmy nadzieje ze mu strzeli bramke :)

Obrazek
juveluck

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 marca 2005, 13:12

Zwyciestwo, mimo, ze jedna bramka i malym nakladem sil to zasluzone. Swiadcza o tym chociazby dwie poprzeczki i fakt, ze jak sie odrobine sprezylismy to nie zchodzilismy z polowy Regginy. Mimo, ze wygrana cieszy, to wymagam od Juve troche wiecej. Gra na jedna bramke juz w przeszlosci nas zawodzila. Reggina mial szanse doprowadzic do wyrownania, chociazby po strzele milanisty Boriello. Silniejszy przeciwnik mogl by wykorzystac swoje okazje. Martwi mnie dosc slaba dyspozycja w ostatnich spotkaniach Emersona i Zambrotty. Tak jak Zambro mial w pewnym momencie przeblysk swojego geniuszu, choc to zdecydowanie za malo tak Emerson byl zupelnie niewidoczny. Na slowa uznania zasluzyli Zebina, Del Piero, zwlaszcza za druga polowe, oraz Zlatan za piekna asyste. Troche mizernie wygladala nasz lawka rezerwowych. Pod nie obecnosc Kapo, Olivery i zwlaszcza Treze z Nedvedem, nie bylo tam, zadnego ofensywnego gracza. Z pomocnikow jedynie defensywni Tacchinardi i Appiah oraz wzglednie mogacy i ostatnio grajacy w pomocy Pessotto, ktory jednka jest obronca.

Obrazek
FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS !!!
Kuba Napierski

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 marca 2005, 14:08

Niewątpliwie cieszy mnie zwycięstwo i postawa Alexa, ale martwi mnie to że przecież grając na własnym stadionie z drużyną która już raz nas pokonała nie było w ogóle mobilizacji w naszych szeregach. A jeśli chodzi o postawę Zambrotty i Emersona to mam nadzieję że to tylko chwilowa zadyszka lub poprostu nie chcieli się przemęczać.

juventus_turyn_1897

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 marca 2005, 14:48

Spokojnie z tymi komentarzami sa 3 pkt i mamy duza szanse na samotnego lidera po tej kolejce :)
Chlopaki maja prawo odpuscic sobie kilka meczy i nie grac na max, najwazniejsze sa 3 pkt! Co wy chcecie zeby oni kazdy mecz grali na 100%, to jest liga i nie ma co szalec w kazdym meczu. Capello tez wie co robi oszczedza Nedveda bo liczy na niego w najwaznieszych meczach LM, podobnie z Tregezet.

Zapraszam na moj blog o JUVE

www.juventusturyn1897.blog.onet.pl
mnowo

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 marca 2005, 14:59

Caly czas szukam gdzies bramki w formacie mpeg albo wmv, bo w pracy niestety nie odczyta mi avi, a kodekow tez nie za bardzo moge instalowac.. jakby ktos mial namiar- to od razu z poczatku posta prosze o jakis cynk :) gracias..
Teraz odnosnie meczu. Zaskoczylo mnie to, ze to 'tylko' 1:0, ale z drugiej strony ucieszylo mnie, ze po pierwsze to kolejny zwycieski mecz 8) a po drugie to kolejne czyste konto Buffona 8) .
Poza tym bardzo dobrze, ze Alex strzelil brameczke, niech wraca do wysokiej formy- z reszta skoro juz Capello wypowiada sie o 'wielkim Alexie' to juz cos musi chyba w tym byc :roll:
Piszecie, ze dobre spotkanie rozegral Zebina- to tez bardzo dobrze. Emerson i Zambrotta mniej widoczni. Ewentualne przeblyski. To juz mniej fajnie. Mam nadzieje, ze obaj wroca do dawnej dyspozycji.
Zastanowila mnie pomeczowa wypowiedz Capello- twierdzi, ze w pierwszej polowie musieli "badac gre Regginy". :roll: Czyzby to taka 'sciemologia stosowana'? :roll: Skoro Juve w pierwszej polowie gralo po prostu kiepsko, to czemu sie nie przyznac, tylko snuc teorie o 'badaniu gry' przeciwnika? Del Piero powiedzial krotko i konkretnie, ze w pierwszej polowie Reggina nie pozwolila im na zbyt wiele i za to naleza jej sie brawa. Krotko i prosto. Po co sciemniac.
No i wyrazy szacunku dla Gigiego. Kolejny dobry mecz. Tak trzymac. Mozemy jechac do Florencji. 8)
juventus_turyn_1897 pisze:podobnie z Tregezet.
...chyba Radio ZET? :D hieh hieh zartowam.

Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 20 marca 2005, 15:19

Jamal_TH pisze: P.S. 2 --> Del Piero cieszył się po tej bramce jak INZAGHI :lol: czyż nie ? No superpippo jak w morde ,,szczelił'' :lol:
Hehe, jednak chorągiewki nie wyrwał :-D

Tak więc na wstępie powiem, że jestem średnio zadowolony. Czy ja aby niezabardzo narzekam? :roll: Piękno futbolu dostrzegam przede wszystkim w strzelaniu bramek, a my już od dłuższego czasu w tym wypadku ograniczamy się do minimum. Jak słusznie zauważył juveluck, już w przeszłości mieliśmy nauczkę, że 1-0 to nie jest wynik. Piłkarze jakby nie wyciągneli z tego większych konsekwencji.
Jakby nie patrzeć liczyłem na bardziej pokaźne zwycięstwo. Nie spodziewałem się gradu bramek, jednak liczyłem na minimum 2 bramkowe pokonanie Regginy.
Z tego co czytam nasza gra nie była porywająca, a zwłaszcza, że w 1 połowie, graliśmy podobno pod dyktando gości, co dla mnie jest rzeczą nie pojętą. Reggina to solidny rywal, jednak nas czekają mecze z największymi ekipami Europy, a jednobramkowe zwycięstwa, nie napawaja ogormnym optymizmem.
Cieszy gol Del Piero, który wielkimi krokami zbliża się do historycznego osiągnięcia, mam na myśli oczywiście, odebranie korony Bonipiertimu, jeśli chodzi o najskuteczniejszego strzelca w naszej historii.

Nie liczyłbym dziś na romę :? Po meczu z nami, pewno tym bardziej przegrają :? Graja fatalnie, a Milan skutecznie i solidnie. Szkoda, bo nie mogę już patrzeć gdy Milan jest przy cyfrze 1, tylko dlatego, że strzelił 1 gola więcej.

Teraz przerwa, czas odpoczynku dla niektórych i wracamy do cieżkiej wlaki. Mam nadzieję, że już w lepszą ekipą, bo kontuzję nas nie omijały, a nasze pole manewru nie było zbyt duże.

---->Zwycięski gol Igora Tudora w meczu z rzymskim Lazio 8)

Obrazek
paku

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 marca 2005, 15:28

A ja tam nie liczyłem na jakies wysoką wygraną. Ważne 3 pkt, no ale lepiej by było jakby tych bramek strzelali więcej niż jedną. Bramka zdobyta prawidłowo, bez "pomocy" sędziego [; Gra nie porywała, ale to już chyba wszyscy dobrze znamy :) Gol DP napewno cieszy :) DP zagrał cały mecz ? Nie wierze ! :D Ponoć Lippi nie powołał DP, może to i lepiej ? ;) Niech siedzi w Juve i szykuje forme na finał LM :D Pozdrawiam

Vojtimar

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 marca 2005, 15:29

Cieszy zwycięstwo. To nic, że 1:0. Ważne 3 pkt. W pierwszej połowie Juventus grał słabo gorzej niż z Chievo moim zdaniem a oglądałem oba mecze. Buffon ładnie obronił strzał Boriello chyba. W drugiej połowie już lepiej. Dwie poprzeczki. Jedna po główce Zlatana, druga po woleju Alexa. Bramka dodała Del pIero skrzydeł i poprawiła morale co było widać, bo do momentu strzelenia nie grał tak dobrze jak po jej strzeleniu. Piękna asysta Ibrahimovica i mój okrzyk radośći :D . To nie był rewelacyjny mecz, ale Juve na pewno było zespołem lepszym i wygrało zasłużenie. Kontrowersji nie było prócz jednej, gdy sędzia widział faul Boriello na Cannavaro, a nic nie było i napastnik Regginy wychodził na 100% sytuację. Sędzia powinien puścić, ale lepiej dla nas. Chciałbym żeby Juventus wygrywał zawsze bez pomocy sędziów. Druga sytuacja to przy bramce, ale nie chodzi o spalony bo go w żadnym wypadku nie było, tylko o to czy Zebina przejął piłkę nakładką? NIech ktoś kto widział mecz wypowie się, bo ja nie jestem do końca pewien. Ciekawe czy ktoś przeczyta moje wypociny.

PS Jak oglądałem mecz Legii z Amicą, to byłą na trybunie otwartej flaga Juve, a na Delle Alpi Legii. Jakiś sojusz?

Z Juve na dobre i złe!
Zablokowany