Juventus 3:3 Atalanta (3:5)(Puchar Włoch)
- Szymek
- Juventino

Kolego, przeciez nie możemy wciąż grac najmocniejszą "11". Skoro rezerwowi nie grają w LM ani w Serie A to czemu mieliby siedzieć w PW na ławce. Na ławce siedzi tylu piłkarzy którzy nie grają w Serie A i w LM, aoni zapewne mają coś do udowodnienia Capello...juve_Tomek pisze:Ale bez przesady. On(czytaj Capello) dał zupełnie słaby skład. Mógł przegrać walkowerem. Wtedy wcale Juve by nie stracił sił.
- DamKam
- Juventino

Zagralismy dosc przecietny mecz.... gdyby nie fatalna postawa obrony i Appiaha to wynik bylby inny i kto wie, moze udalo by sie awansowac :roll:
No ale trudno... tak jak Capello powiedzial: sami jestesmy sobie tego winni !!!!
No ale nie mozna tez zwalac wszystkiego na pilkarzy. Taka gra byla spowodowana tym, iz nie maja oni ogrania i sa slabi kondycyjnie :? To niestety jest jakby zmora rezerw, ze w Serie A czy LM wogole nie dostaja szansy gry- nie jest to dobre rozwiazanie !!!!! Potem jak taki Montero przyjdzie do skladu na mecz w Seire A to nie potrafi sobie poradzic... tak bylo np. z Parma
Za Lippiego byla wieksza rotacja skladu.... a za Capello jest żelazny sklad i graja non stop ci jedni i ci sami. Nie jest to dobre ani dla podstawowych graczy ani dla rezerw !!!!!
No ale trudno... tak jak Capello powiedzial: sami jestesmy sobie tego winni !!!!
No ale nie mozna tez zwalac wszystkiego na pilkarzy. Taka gra byla spowodowana tym, iz nie maja oni ogrania i sa slabi kondycyjnie :? To niestety jest jakby zmora rezerw, ze w Serie A czy LM wogole nie dostaja szansy gry- nie jest to dobre rozwiazanie !!!!! Potem jak taki Montero przyjdzie do skladu na mecz w Seire A to nie potrafi sobie poradzic... tak bylo np. z Parma
Za Lippiego byla wieksza rotacja skladu.... a za Capello jest żelazny sklad i graja non stop ci jedni i ci sami. Nie jest to dobre ani dla podstawowych graczy ani dla rezerw !!!!!
- darel
- Juventino

Od początku sezonu wiadomo, że SerieA i LM to priorytety. W Pucharze Włoch miały walczyc rezerwy i pokazać co potrafią... No i pokazały. Trudno miec pretensje do napastników, bo akcji bramkowych nie brakowało. Jednak to, co pokazała nasza obrona woła o pomste do nieba. Fatalne, dziecinne błędy, które pozbawiły nas szans na 1/4 Pucharu Włoch.
Te spotkania wyraźnie pokazały, że brakuje nam zaplecza w defensywie - owszem mamy 4 obrońców, ale nikogo dalej. Koniecznie trzeba kogos sprowadzić.
A samo odpodniecie nie boli mnie tak bardzo - szczerze mówiąc, to miałem małe nadzieje na awans po pierwszym spotkaniu. Jeśli Capello baqrdzo zależałoby na awansie, to wg mnie mógł wstawic chociaż 4 zawodników z pierwszego składy, wtedy szansa na wans byłaby duża.
Jedyny ppozytywny aspekt, to oczywiście Treze. Bardzo brakowało nam takiego zawodnika, który potrafi dołożyc noge wtedy, kiedy potrzeba. Napewno bardzo wzmocni Juve.
Te spotkania wyraźnie pokazały, że brakuje nam zaplecza w defensywie - owszem mamy 4 obrońców, ale nikogo dalej. Koniecznie trzeba kogos sprowadzić.
A samo odpodniecie nie boli mnie tak bardzo - szczerze mówiąc, to miałem małe nadzieje na awans po pierwszym spotkaniu. Jeśli Capello baqrdzo zależałoby na awansie, to wg mnie mógł wstawic chociaż 4 zawodników z pierwszego składy, wtedy szansa na wans byłaby duża.
Jedyny ppozytywny aspekt, to oczywiście Treze. Bardzo brakowało nam takiego zawodnika, który potrafi dołożyc noge wtedy, kiedy potrzeba. Napewno bardzo wzmocni Juve.
na zawsze wierni turyńskiej drużynie
- juveluck
- Juventino

Mecz zagralismy slaby, jedyny pozytywny aspekt to bramka Trezegueta. Ja jednak chce poruszyc zupelnie innna sprawe. Mianowicie chodzi mi o skrytykowanie Tacchinardiego przez Capello za czerwona kartke. Raz ze Alessio nic nie zrobil i nie gral wcale tak zle, dwa Capello nie ma poprostu prawa. Daje mu grac wyjatkowo zadko, a jak gra to ten go krytykuje. Bardzo szansuje Tacchiego za wszytsko co dla nas zrobil i bardzo go lubie, jestem dlatego oburzony na Capello. Jezeli mial bym wibierac miedzy nimi dwoma bez zastanowienia staje po stronie pilkarza :!: Alessio zawsze byl wierny i oddany Starej Damie, pozatym cala sytuacja w meczu z Atalanta byla spowodowana tym ze Tacchinardi stanal w obronie swojego przyjaciela Del Piero.

FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS !!!
- Rybeq
- Juventino

i mial don fabio racje. tacchinardi to nie smarkacz ktory moze ulegac emocja w takich sytuacjach. a on mimo tylu meczy ktore rozegral oslabil druzyne.
[']rybeq[']
20.II.2003-3.III.2005
cos sie konczy, cos sie zaczyna.
20.II.2003-3.III.2005
cos sie konczy, cos sie zaczyna.
- DamKam
- Juventino

Mnie sie wydaje ze Alessio dostal czerwona kartke za klocenie sie z arbitrem !!!! Od poczatku meczu mial on ciagle pretensje do sedziego, tylko nie mam pojecia dlaczego :?juveluck pisze:Mianowicie chodzi mi o skrytykowanie Tacchinardiego przez Capello za czerwona kartke. Raz ze Alessio nic nie zrobil i nie gral wcale tak zle, dwa Capello nie ma poprostu prawa. Daje mu grac wyjatkowo zadko, a jak gra to ten go krytykuje. Bardzo szansuje Tacchiego za wszytsko co dla nas zrobil i bardzo go lubie, jestem dlatego oburzony na Capello. Jezeli mial bym wibierac miedzy nimi dwoma bez zastanowienia staje po stronie pilkarza :!: Alessio zawsze byl wierny i oddany Starej Damie, pozatym cala sytuacja w meczu z Atalanta byla spowodowana tym ze Tacchinardi stanal w obronie swojego przyjaciela Del Piero.
Ogolnie co do Tacchinardiego w tym meczu to uwazam iz gral przecietnie.
A krytyka ze strony Capello... no coz: chodzilo mu pewnie o to, ze zachowal sie troche nieodpowiedzialnie, bo od razu po strzeleniu bramki zarobic czerwony kartonik... :?
- M.
- Juventino

Ehh
. Po raz kolejny wyszło, że mamy tylko czterech dobrych obrońców, ani jednego na zmianę, który byłby pewniakiem. Tak jak w przypadku meczu z Parmą: kartki Thurama i gra Montero. Co z tego wyszło sami widzieliśmy. Birrindelli, Tudor i Pessotto nie spisali się lepiej od Urugwajczyjka. Stracić trzy bramki z Atalantą :? . Mimim aspektem tego meczu jest powrót Trezegueta. Wiadomo, że Francuz nie jest w najlepszej formie, ale bramkę Atalancie i tak strzelił. Po raz kolejny wyszło, że Appiah nie powinien grać w Juventusie. Miejmy nadzieję, że nasi piłkarze lepiej się spiszą w niedzielę, bo jeśli zagrają tak jak wczoraj to marno to widzę :roll:
:roll:
- BIGGI
- Qualità Juventino

Tak myslalem ze nic nie wskuramy. Potwierdza sie ze grając rezerwami jestesmy poprostu "średniakiem".
Jak najszybciej pozbyc sie emerytów w obronie i sprowadzic przyszłościową młodzież (min. 2 a'la Bonera).
Nie dziwie sie Capello ze taki wkurzony,chyba jak kazdy.
Nie wiem jak sprawa sie ma z Tacchim ale z tego co czytam to wcale tak zle nie grał...
Do tej pory nie było rotacji o co niektorzy mają pretensje ale kim ja sie pytam ????, bo wystarczy mała zmiana i juz cos nie gra. Dziecinne błędy, pudła na pustą bramke itp...... :evil:
Jak najszybciej pozbyc sie emerytów w obronie i sprowadzic przyszłościową młodzież (min. 2 a'la Bonera).
Nie dziwie sie Capello ze taki wkurzony,chyba jak kazdy.
Nie wiem jak sprawa sie ma z Tacchim ale z tego co czytam to wcale tak zle nie grał...
Do tej pory nie było rotacji o co niektorzy mają pretensje ale kim ja sie pytam ????, bo wystarczy mała zmiana i juz cos nie gra. Dziecinne błędy, pudła na pustą bramke itp...... :evil:
- Marcin_FCJ
- Juventino

Do DjJuve
Z tego co pamiętam to obronił tylko jednego karnego na 5 którego egzekwował Vieri (więc może to Ty już nie pamiętasz?). Ale nie otym chcę tu pisać. Oczywiście cenię Chimentiego i doceniam co zrobił dla klubu ale wolę żeby w takich meczach grywał Bonnefoi z którego być może będzie jakiś pożytek w przysłości... Widzisz... starsi gracze odchodzą. Conte, Iuliano.. niedługo odejdzie Ferrara...No jasne wywalmy przeciez juz nikt nie pamieta jak rok temu bronil karne w meczu o puchar z Interem
Olivera gra już źle od kilku meczów. Nie chodzi mi o wywalanie go tylko o kolejne wypożyczenie do gorszego kluby... jeszcze nie jego czas, jeśli sam Olivera chce żeby wkoncu nadszedł to musi dużo popracować bo być może niedługo opuści Juve na zawsze.Kolejny wspanialy pomysl.Wywalic mlodego zdolnego pilkarza bo zle zagral jeden mecz
Nikomu nie chodzi o rortację 11 zawodników co mecz!! Gdyby Capello już od września raz na 2-3 mecze dawał odpocząć np. 2 różnym graczom to wież mi że dziś mówilibyśmy o meczach z Interem.Pozniej jak zle gramy w lidze jest placz ze zawodnicy sa przemeczeni a Capello nie robi rotacji
- Ultras
- Qualità Juventino

- Podziekował: 7 razy
Racja. Bo choć bardzo lubie Taccha to jest to piłkarz doświadczony, który rozegrał już wiele spotkań i nie powinien się w ten sposób zachowywać. Osłabił nas i była to jedna z przyczyn naszego odpadniecia z PW. A Capello ma prawo wyrażać swoją opinię, nawet jeśli w jakiś sposób razi ona piłkarza.Rybeq pisze:i mial don fabio racje. tacchinardi to nie smarkacz ktory moze ulegac emocja w takich sytuacjach. a on mimo tylu meczy ktore rozegral oslabil druzyne.
- wiwat
- Juventino

Jak dla mnie, to nawet dobrze, ze Juve nie gra juz w Pucharze Wloch - po co nam kolejny garnek do szklanej szafy, ktory i tak niewiele znaczy przy scudetto albo wygranej Lidze Mistrzow, na ktorej teraz bedzie mozna sie skupic jeszcze bardziej 8)
- Wessal
- Juventino

Szkoda... poprostu szkoda. Naprawdę, zastanawiam się teraz co mam napisać. Jestem poprostu niezadowolony. Graliśmy z najsłabszą druzyną w lidze rezerwami. Niemiałbym nic donich gdyby było 2-1, 1-0. W lidze przecież jesteśmy pierwsi, w Lidze Mistrzów też jest bardzo dobrze. Ale gdy na mecz wyszły rezerwy odrazu stracić 3 bramki. Jeszcze czytałem bodajże w komentarzach na JP, że mamy bardzo dobrą rezerwę, nie taką jak ma np. Barcelona, że jakiś piłkarz zostanie kontuzjowany to odrazu muszą kogoś nowego kupować. Mamy Blasi'ego, Olivere, Kapo czy Zalayete a reszta sie nienadaje. Zagraliśmy jeden mecz rezerwą i to już tłumaczy czy mamy wyróznany skład czy tylko 11 gwiazd. Chyba te drugie.
Jestem bardzo wkurzony rezerwę Juventusu. :evil:
Jestem bardzo wkurzony rezerwę Juventusu. :evil:
- Lypsky
- Juventino

Tylko ze za tego jednego karnego niektorzy nosili go na rekach i obwolali postacia meczu a tym razem nie poszlo i nadaje sie tylko do wywalenia.Marcin_FCJ pisze:Z tego co pamiętam to obronił tylko jednego karnego na 5 którego egzekwował Vieri (więc może to Ty już nie pamiętasz?).
Przyjumjac twoj tok myslenia DP takze powinien odejsc bo juz od dluzszego czasu mu nie idzie
Mozliwe ale takze staremu dobremu Chimentirmu nalezy sie szacunek.Marcin_FCJ pisze: Ale nie otym chcę tu pisać. Oczywiście cenię Chimentiego i doceniam co zrobił dla klubu ale wolę żeby w takich meczach grywał Bonnefoi z którego być może będzie jakiś pożytek w przysłości...
Czyli przekreslamy jego wszystkie osiagnieca z tego sezonu tylko dlatego ze dwa mecze mu nie poszly??Marcin_FCJ pisze:Olivera gra już źle od kilku meczów.
Jak nie teraz to kiedy??Marcin_FCJ pisze:Nie chodzi mi o wywalanie go tylko o kolejne wypożyczenie do gorszego kluby... jeszcze nie jego czas
Ten czas moze nie przyjsc nigdy wiec teraz musi sie pokazac z jak najlepszej strony.Stara sie i widac to ale nie mozna go stawiac na jednej szali z Camorem jest mlodszy i slabszy ale ciezka praca napewno osiagnie sukces.
Capello dal ostatnio szanse Montero i co z tego wyszlo wszyscy widzielismy.Spotkania pucharowe sa od tego aby trener zobacz dyspozycje tych rezerwowych.Marcin_FCJ pisze:Nikomu nie chodzi o rortację 11 zawodników co mecz!! Gdyby Capello już od września raz na 2-3 mecze dawał odpocząć np. 2 różnym graczom to wież mi że dziś mówilibyśmy o meczach z Interem.
Nie mozna eksperymentowac w polowie sezonu w waznych spotkaniach serie a.Niestety Capello dal ciala w kwestii rotacji od poczatku sezonu i teraz musial ratowac sie takimi manewrami aby najlepsi odpoczeli.
Poswiecil Puchar zdajac sobie sprawe ze mozemy odpasc.
Pozostaje nadzieja ze wyjal z tego jakas lekcje i teraz choc lekka rotcja zostanie wprowadzona.
a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
- BIANCONERI
- Juventino

Przez jakis czas nie miałem komputera i dopiero dziś po jego odzyskaniu dowiedziałem się o ekspresowym odpadnięciu Juve z Pucharu Włoch.PW to bez wątpienia najmniej istotne rozgrywki,ale mimo to szkoda,że nasi piłkarze nie poradzili sobie ze słabą Atalantą.Martwi też słaba postawa naszych dublerów,a także czerwona kartka Tacchinardiego.Podobnie jak juveluck uważam,że jedynym pozytywnym akcentem tego meczu był gol powracającego po dłuższej przerwie Trezegueta i mam nadzieje,że był to zwiastun lepszych czasów dla Francuza.
"Bestia najgorsza zna troche litości lecz ja jej nie znam,więc nie jestem bestią"

- Marcin_FCJ
- Juventino

Nie mówie że nie! Ale nie pisz ze czegoś nie pamiętam skoro sam wiesz jeszcze mniej. Czy nadaje się do wywalenia? Napewno nie, powinniśmy rozstać się z nim w przyjaznej atmosferze oddając go do do mniejszego klubu lub Serie B gdzi pewnie jeszcze by się pobawił grą. Nie umiesz przyjąć mojego toku myślenia, a tekst z Del Piero jest obrzydliwą prowokacją....Tylko ze za tego jednego karnego niektorzy nosili go na rekach i obwolali postacia meczu a tym razem nie poszlo i nadaje sie tylko do wywalenia.
Przyjumjac twoj tok myslenia DP takze powinien odejsc bo juz od dluzszego czasu mu nie idzie
Gdyby czytał uważnie to potrafił byś wywnioskować ze obdarzam go takim własnie szacunkeim, a pisząc możliwe przyznajesz mi rację. Skoro tak to po co się wogóle wykłucasz?Mozliwe ale takze staremu dobremu Chimentirmu nalezy sie szacunek.
Czyli przekreslamy jego wszystkie osiagnieca z tego sezonu tylko dlatego ze dwa mecze mu nie poszly??
Jeśli chcemy wygrywać najważniejsze trofea to powinniśmy mieć nieco lepszych graczy niż Olivera. Nie przekreślam jego osiągnieć bo poprawił się znacznie.. jednakże to wciąż zamało.
Możliwe że nigdy. Nigdy nie pisałem że jest to zawodnik odpowiedni do gry w Juventusie. Aby dojść choćby na poziom Camora musi ciężko pracować ale z pewnością nie u nas... gdzie grywa żadko...Jak nie teraz to kiedy??
Ten czas moze nie przyjsc nigdy wiec teraz musi sie pokazac z jak najlepszej strony.Stara sie i widac to ale nie mozna go stawiac na jednej szali z Camorem jest mlodszy i slabszy ale ciezka praca napewno osiagnie sukces.
Ta.. nie widzisz że ja ciągle piszę że słaba dyspozycja Montero i innych jest w dużej mierze w dużej mierze "zasługą" Capello? Nie będe drugi raz pisał tego samego.Capello dal ostatnio szanse Montero i co z tego wyszlo wszyscy widzielismy.Spotkania pucharowe sa od tego aby trener zobacz dyspozycje tych rezerwowych.
Nie mozna eksperymentowac w polowie sezonu w waznych spotkaniach serie a.Niestety Capello dal ciala w kwestii rotacji od poczatku sezonu i teraz musial ratowac sie takimi manewrami aby najlepsi odpoczeli.
Poswiecil Puchar zdajac sobie sprawe ze mozemy odpasc.
Pozostaje nadzieja ze wyjal z tego jakas lekcje i teraz choc lekka rotcja zostanie wprowadzona.