Aleksander nowy film historyczny.
- BVB
- Dortmundczyk
Nie obrażałem, tylko napisałem o tym spaniu eh mniejsza otoa_gu_nia pisze: Wiesz, ja naprawde nie mam ochoty klocic sie z Toba- jaki byl wiec Twoj cel w obrazaniu mnie przez gg![]()
Napisałem głupiutkaa_gu_nia pisze:I nie stwierdzaj moj drogi ze jestem "glupia"- nie masz co do tego podstaw.

Obejrzyj go 2 raz, jak nie to 3 i 4a_gu_nia pisze:Tak, widzialam film "Gia"- czego mialabym nauczyc sie z niego o AngelinieJakos mi uknelo zeby ona grala tam siebie.
Każdy seks z Nią jest miłya_gu_nia pisze:Mam nadzieje ze poranny seks byl mily:puck:
- Łucja
- Juventino
BVB dosyć śmieszny jesteś koleżka! Nie wiele wiesz o Agnieszce 8) Ja wiem więcej i mogę obiektywnie stwierdzić, że to ona raczej pozna Angeline - nie TY
A teraz BVB seksem z Angeliną nazywasz ekchem masturbacje z jej pół-nagim zdjęciem, albo kiedy trzyma pistolet w ręce (TR), i dobrze! Przynajmniej nie będziesz taki spięty/wkurzony/głupiutki. (normalnie kiedy tak pisze to dodaje - niepotrzebne skreślić, ale w Twoim przypadku nie ma co skreślać). Z drugiej strony... martwię się o Ciebie! Tak o Ciebie! Twierdzisz, że zdjęcie Angeliny Cię woła? Na seks? Hmmm :?
Na gg też się nie popisałeś, nie mogłem przez Ciebie usnąć całą noc - w kilku zdaniach pokazałeś jaki to ty jesteś nieinteligentny, a ja się tak zwijałem ze śmiechu, że teraz mam spore problemy z mięśniami brzucha.
A jestem ciekaw co takiego z filmu Gia wywnioskowałeś? No dalej! Podziel się nią z nami swoją teorią!!!
A teraz, żeby nie było, że Offtopic 8) :
O to cytat recenzji z jednej strony (prowokator.com - nie można jej brać na poważnie, chociaż dla mnie to ona odwzorowuje świetnie ten film)
"W naszych artykułach KGM versus reszta świata publikujemy dzisiaj recenzję najnowszej superprodukcji. Cytat:Takie sceny batalistyczne, jakie zobaczymy w Aleksandrze mógłby nakręcić papież prawą ręką trzymając kamerę VHS a w lewej machając garścią pluszanych słoni z powbijanymi wykałaczkami.Dodając do tego wrzaski z Gladiatora budżet filmu możnaby ograniczyć do kosztów zorganizowania audiencji."
(dokładny odnośnik http://prowokator.com/index.php?option= ... 2&Itemid=2).
Tu macie całą recenzje http://prowokator.com/index.php?option= ... &Itemid=72
Gorąco Pozdrawiam!
A teraz BVB seksem z Angeliną nazywasz ekchem masturbacje z jej pół-nagim zdjęciem, albo kiedy trzyma pistolet w ręce (TR), i dobrze! Przynajmniej nie będziesz taki spięty/wkurzony/głupiutki. (normalnie kiedy tak pisze to dodaje - niepotrzebne skreślić, ale w Twoim przypadku nie ma co skreślać). Z drugiej strony... martwię się o Ciebie! Tak o Ciebie! Twierdzisz, że zdjęcie Angeliny Cię woła? Na seks? Hmmm :?
Jeśli piszesz o niej, że jest głupiutka to nie potrafię tego inaczej nazwać (w zasadzie mógłbym dorzucić oszczerstwo).1. Czy ja cie krytykuje?
Na gg też się nie popisałeś, nie mogłem przez Ciebie usnąć całą noc - w kilku zdaniach pokazałeś jaki to ty jesteś nieinteligentny, a ja się tak zwijałem ze śmiechu, że teraz mam spore problemy z mięśniami brzucha.
Jestem heteroseksualnym człowiekiem i mogę obiektywnie (i ze smutkiem 8)) stwierdzić, że tak ona jest lesbijką, a jeśli o tym nie wiesz to marny z Ciebie fan.2. Wierzysz w te plotki?
A jestem ciekaw co takiego z filmu Gia wywnioskowałeś? No dalej! Podziel się nią z nami swoją teorią!!!
A teraz, żeby nie było, że Offtopic 8) :
O to cytat recenzji z jednej strony (prowokator.com - nie można jej brać na poważnie, chociaż dla mnie to ona odwzorowuje świetnie ten film)
"W naszych artykułach KGM versus reszta świata publikujemy dzisiaj recenzję najnowszej superprodukcji. Cytat:Takie sceny batalistyczne, jakie zobaczymy w Aleksandrze mógłby nakręcić papież prawą ręką trzymając kamerę VHS a w lewej machając garścią pluszanych słoni z powbijanymi wykałaczkami.Dodając do tego wrzaski z Gladiatora budżet filmu możnaby ograniczyć do kosztów zorganizowania audiencji."
(dokładny odnośnik http://prowokator.com/index.php?option= ... 2&Itemid=2).
Tu macie całą recenzje http://prowokator.com/index.php?option= ... &Itemid=72
Gorąco Pozdrawiam!
- Sarsik
- Juventino
Moim zdaniem lepiej zagrał Jared Leto. W ogóle jego przyjaźń Hefajstiona z Alesandrem została doskonale przedstawiona, własnie nie jako związek gejów, a wielką przyjaźń dwóch mężczyzn znających się od dziecka. Leto ma po prostu coś takiego fajnego w oczach, że był wiarygodny gdy wyznawał w filmie Aleksandrowi co ten dla niego znaczy.BVB pisze: Olimpias, jak waszym zdaniem grała? Bo moim zdaniem zagrała najlepiej w tym filme i lepiej od każdego aktora.
W ogóle film mi się podobał, dziwię się że tak mało osób go sobie ceni. Np. tylko mnie z mojej klasy przypadł on do gustu. Reszta dzieci i nauczyciele którzy widzieli ten film razem ze mną, bardzo go krytykują, widocznie nie dostrzegli prawdziwego sensu i przesłania.
I need a girl that I can train.
- BVB
- Dortmundczyk
Wiesz co Lucid_Dreamer, moglbym sie rozpisac na twoj temat i tego co napisales, ale to jest strata czasu, jestes dla mnie nikim, nawet mniej niz nikim.
A to co napsiales o tej masturbacji.. to po prostu mi cie zal, ile ty masz lat?16? stary po prostu brak mi slow.
to ze ty musisz sie masturbowac bo nie ma ci kto zaspokoic potrzeb to tylko ci wspolczuc...
Myslisz, ze mnie obchodzi agnieszka? po co mi ja znac?
Widze ze tu na forum sa jakies podzialy, dostalem kartke za nazwanie ją glupiutką ty napisales tyle glupich rzeczy w jednym poscie a nie dostales nic, po prostu brak mi slow na twoja niekompetencje, po co w ogole sie wtracasz> brobisz jej? zal mi was, nie bede juz tu pisal
napisal bym ci cos od serca ale cenzura tego nie przepusci
A to co napsiales o tej masturbacji.. to po prostu mi cie zal, ile ty masz lat?16? stary po prostu brak mi slow.
to ze ty musisz sie masturbowac bo nie ma ci kto zaspokoic potrzeb to tylko ci wspolczuc...
Myslisz, ze mnie obchodzi agnieszka? po co mi ja znac?
Widze ze tu na forum sa jakies podzialy, dostalem kartke za nazwanie ją glupiutką ty napisales tyle glupich rzeczy w jednym poscie a nie dostales nic, po prostu brak mi slow na twoja niekompetencje, po co w ogole sie wtracasz> brobisz jej? zal mi was, nie bede juz tu pisal
napisal bym ci cos od serca ale cenzura tego nie przepusci
- Łucja
- Juventino
Widzę, że się niepotrzebnie unosisz 8)
Muszę Cię rozczrować! Nie masturbuję się i teraz wie o tym całe forum... Aha to w takim razie masz niezłą wyobraźnię (seks z Angeliną Jolie) i ona Ci wystarcza w zaspokajaniu własnych potrzeb.
Widzisz nie obchodzi Cię Agnieszka, nie znasz jej, a jednak rzucasz obelgami na lewo i prawo... i powiem Ci, że moja reakcja była by identyczna jeśli obraziłbyś w ten sposób (forum + gg) każdą inną osobą z tego forum.
Eh najpierw piszesz, że nic na mój temat nie skrobniesz, bo tylko stracisz swój cenny czas, potem jednak to piszesz... wyczuwam niekonsekwencje 8).
Oznaki współczucia należą się Tobie, bo niestety to nie ja mam wyimaginowaną dziewczynę (w tym przypadku sławną aktorkę - tak się chyba małe dzieci bawią, pod kołderką...)
Dalej interesują mnie 3 sprawy:
- co z tym filmem Gia (tak tylko rzuciłeś pytanie, czy może masz coś ciekawego do napisania na temat tego filmu?)
- co z tą Angeliną... co chwila piszesz (gg również), że już Cię woła, że już idziesz uprawiać z nią seks i na tym się kończy (btw. mój kolega nazwał swojego psa Tom Hanks... czyżby...)
- co byś mi napisał, gdyby nie było cenzury? Prosze bardzo jestem na gg, obiecuję, że ta rozmowa nie wyjdzie poza naszą dwójkę
Aha jeszcze coś:
Muszę Cię rozczrować! Nie masturbuję się i teraz wie o tym całe forum... Aha to w takim razie masz niezłą wyobraźnię (seks z Angeliną Jolie) i ona Ci wystarcza w zaspokajaniu własnych potrzeb.
Widzisz nie obchodzi Cię Agnieszka, nie znasz jej, a jednak rzucasz obelgami na lewo i prawo... i powiem Ci, że moja reakcja była by identyczna jeśli obraziłbyś w ten sposób (forum + gg) każdą inną osobą z tego forum.
Eh najpierw piszesz, że nic na mój temat nie skrobniesz, bo tylko stracisz swój cenny czas, potem jednak to piszesz... wyczuwam niekonsekwencje 8).
Oznaki współczucia należą się Tobie, bo niestety to nie ja mam wyimaginowaną dziewczynę (w tym przypadku sławną aktorkę - tak się chyba małe dzieci bawią, pod kołderką...)
Dalej interesują mnie 3 sprawy:
- co z tym filmem Gia (tak tylko rzuciłeś pytanie, czy może masz coś ciekawego do napisania na temat tego filmu?)
- co z tą Angeliną... co chwila piszesz (gg również), że już Cię woła, że już idziesz uprawiać z nią seks i na tym się kończy (btw. mój kolega nazwał swojego psa Tom Hanks... czyżby...)
- co byś mi napisał, gdyby nie było cenzury? Prosze bardzo jestem na gg, obiecuję, że ta rozmowa nie wyjdzie poza naszą dwójkę
Aha jeszcze coś:
Hmm, może dlatego, że za kilka lat będziesz stał z notesikiem i długopisikiem w rączce po jej autograf 8)Myslisz, ze mnie obchodzi agnieszka? po co mi ja znac?
- BVB
- Dortmundczyk
Powiem krótko
Jak masz jakiś problem to po prostu możemy się spotkać i pogadać.
A na gg z agą gadalem raz 2minuty wiec daruj sobie pisanie ze co chwile cos jej pisze
Nie bede ci juz nic pisal bo nie jestes tego wart, gadka z tobą to strata czasu
Jak masz jakiś problem to po prostu możemy się spotkać i pogadać.
A na gg z agą gadalem raz 2minuty wiec daruj sobie pisanie ze co chwile cos jej pisze
Nie bede ci juz nic pisal bo nie jestes tego wart, gadka z tobą to strata czasu
- weyb
- Juventino
"...Moim zdaniem lepiej zagrał Jared Leto. W ogóle jego przyjaźń Hefajstiona z Alesandrem została doskonale przedstawiona, własnie nie jako związek gejów..."
odnosze wrażenei że byliśmy na dwóch różnych filmach, - po czym w nosisz po tym że stone nei pokazałą seksu homoseksualnego ????
odnosze wrażenei że byliśmy na dwóch różnych filmach, - po czym w nosisz po tym że stone nei pokazałą seksu homoseksualnego ????
:: FORZA JUVE ::
- Yari
- Juventino
Napsize tutaj bo narazie nie ma sensu tworzyć nowego wątku .
W fazie produkcji jest nowy film : ,,Hannibal" .
Ujrzymy go jeszcze w tym roku prawdopodobnie
.
Główną role ma zagrać Vin Diesel :shock:
Rezyser nie jest znany jeszcze :roll:
http://www.filmweb.pl/FilmDescriptions?id=107882#107882
http://movies.yahoo.com/shop?d=hp&cf=prev&id=1808501904
Ja rpzede wszysktim jak zwykle licze na zgodność historyczną i zapierające dech w piersiach sceny batalistyczne
.
Licze też na pokazanie bitew pod Trebią i Kannami .
W fazie produkcji jest nowy film : ,,Hannibal" .
Ujrzymy go jeszcze w tym roku prawdopodobnie

Główną role ma zagrać Vin Diesel :shock:
Rezyser nie jest znany jeszcze :roll:
http://www.filmweb.pl/FilmDescriptions?id=107882#107882
http://movies.yahoo.com/shop?d=hp&cf=prev&id=1808501904
Ja rpzede wszysktim jak zwykle licze na zgodność historyczną i zapierające dech w piersiach sceny batalistyczne

Licze też na pokazanie bitew pod Trebią i Kannami .
- kornknot
- Qualità Juventino
Boje sie tylko, że Van disel zwali wszystko poniewaz on jest dosc specyficznym aktorem i raczej nie pasuje mi na wielkiego wodza.
W ogole ostatnio te wielkie amerykańskie superprodukcje nastawiaja sie głownie na zysk i sprowadzaja aktorow na topie, byleby ludzi do kina zagonił. Coraz bardziej mnie to przeraza, aleksander, Krol artur w pporównaniu z Gladiatorem to jest naprawde wilka przepasc :x I mysle ze bedzie sie ona z nastepnymi filmami tylko powiekszac.
Jednym słowem jestem pełen obaw
W ogole ostatnio te wielkie amerykańskie superprodukcje nastawiaja sie głownie na zysk i sprowadzaja aktorow na topie, byleby ludzi do kina zagonił. Coraz bardziej mnie to przeraza, aleksander, Krol artur w pporównaniu z Gladiatorem to jest naprawde wilka przepasc :x I mysle ze bedzie sie ona z nastepnymi filmami tylko powiekszac.
Jednym słowem jestem pełen obaw

- howik
- Juventino
W sobote wybieram sie na film
Aleksander,wkoncu sie pozbieralem i ide.Aleksabder to moja ulubiona postac historyczna po nim jest Napoleon
mam nadzieje ze film bedzie doskonaly,oczekuje duzo scen z walkami.czy to prawda ze on tam jest pedalem :twisted: czytalem cos o tym ale nie jestem pewny,z ksiazek tez cos takiego sie chyba doczytalem :? 

CLK 320...........350Z
www.butybialystok.za.pl posiadam wiecej modeli
www.butybialystok.za.pl posiadam wiecej modeli
- RuTeK
- Juventino
Powiem cos obiektywnego o Filmi ALeksander... Ogolnie jestem "fanem" Histori ale tylko takiej ktora mnie wciaga i interesoje... A do tego nalezy Własnie antyczny swiat Grecji oraz Rzym... Co do filmu to powiem wprost... ROZCZAROWANIE to jedno z tych slow ktore moge tu napisac i poczesci wyrazaja moje opinie o Tym filmie... Oliver Ston lekko przesadzil... Pokazojac Aleksandra jako ( pedała*) Ciagle tylko wiedziałem jak sie przytulał do Hefajstiona i d jakis innych Skosno okich
Wiem ze Laczyly Go stosunki z Mezczyznami ale Oliver nie musiał tego zaznaczac na kazdym kroczku... Ciagle tylko slyszalem" nie moge byc sam przed bitwa" " zostaniesz dzisiaj ze mna na noc".. Az mi sie zygac chciało... A te ukazane Bitwy to kompletna porażka... Jedna która działa sie na pustyni, a w zgiełku jej walki ledwo co dostrzegales Aleksandra poniewaz Pył przyslaniaj wiekszosc akcji... A ta w Dżungli to kompletny nie wypał... jedyna scena godna Tego tytuło to Blizsze spotkanie ze Słoniem... I na koniec ukazane jako to by ALeksander Został otruty.. Niby na KOnic jeden z Ludzi przekazał zeby skryba napisał inaczej ale nie WOLNO zmieniac wydarzen Historycznych... Dla mnie ten Film to kompletna Porażka a miałem taka cicha nadzieje ze bendzie troszeczke lepszy od Troi a napewno benda bardziej interesujaco pokazane Walki i bendzie ich duzo duzo wiecej.. Tak an Marginesie to Uwazam ze W ogniem i Mieczem Walki stały na wyzszym Poziomie niz Te ukazane w ALeksandrze...
P.s CZekam na twoja Opinie Yari![/b]
P.s CZekam na twoja Opinie Yari![/b]
- "Dziadku byłeś bohaterem na Wojnie ?"
- "Nie... ale służyłem w kompani Bohaterów "
WSZYSTKO I NIC O Amaurim i innych Drewnianych Graczach !
- "Nie... ale służyłem w kompani Bohaterów "
WSZYSTKO I NIC O Amaurim i innych Drewnianych Graczach !
- Yari
- Juventino
Tu się zgodze.FanJuventusu pisze:Oliver Ston lekko przesadzil... Pokazojac Aleksandra jako ( pedała*) Ciagle tylko wiedziałem jak sie przytulał do Hefajstiona i d jakis innych Skosno okichWiem ze Laczyly Go stosunki z Mezczyznami ale Oliver nie musiał tego zaznaczac na kazdym kroczku... Ciagle tylko slyszalem" nie moge byc sam przed bitwa" " zostaniesz dzisiaj ze mna na noc".. Az mi sie zygac chciało...
Mnie dobił tekst Aleksandra gdy przemawiał do swojej armii ( nie pamiętam czy ktoś to już pisał na forum ) , powiedział coś takiego : ,,(...) walczymy za naszą wolność !! "
To zdanie mnie rozbroiło

Gaugamela. Stone sprytnie pokazał te bitwe. Ale przyznam , mogłaby być bardziej widowiskowa:). W szczególności szarża macedońskiej kawalerii jakaś taka mzierna była :x .FanJuventusu pisze: A te ukazane Bitwy to kompletna porażka... Jedna która działa sie na pustyni, a w zgiełku jej walki ledwo co dostrzegales Aleksandra poniewaz Pył przyslaniaj wiekszosc akcji...
FanJuventusu pisze:A ta w Dżungli to kompletny nie wypał... jedyna scena godna Tego tytuło to Blizsze spotkanie ze Słoniem...
Mi tam się podabała ta bitwa:). Szarża słoni robi kolosalne wrażenie.
FanJuventusu pisze: I na koniec ukazane jako to by ALeksander Został otruty.. Niby na KOnic jeden z Ludzi przekazał zeby skryba napisał inaczej ale nie WOLNO zmieniac wydarzen Historycznych...
Nie zgadzam się.
Stone właśnie pokazał jak prawdopodobnie było naprawde.
Starożytni historycy sugerowali że Aleksander został otruty przez swoich oficerów którym nie podobały się jego orientalne szaleństwa i despotyczne zapędy. I wiele wskazuje że mieli racje ( starożytni historycy) . Podczas uczty jeden z towarzyszy Aleksandra , Medios , ofiarował wodzowi puchar nierozcieńczonego wina . Aleksander wypił jednym haustem po czym wydał okrzyk jakby,, otryzmał gwałtowny cios" . Nazajutrz obudził się z gorączką.
Australijski historyk D. Mils sadzi że objawy ,,choroby" Aleksandra świadczą o zatruciu strychniną . Starozytni doskonale wiedzieli , że specyfik ten najlepiej podawać w nierozcieńczonym winie , bo wtedy nie czuć gorzkiego smaku trucizny .
Źródła : internet i focus

W filmie ejst dokładnie tak samo .
FanJuventusu pisze: Dla mnie ten Film to kompletna Porażka a miałem taka cicha nadzieje ze bendzie troszeczke lepszy od Troi
Wg mnie Troja była kiczowata . Poprostu przeinaczyli historie wojny trojańskiej . A już absurdem było skrócenie jej do kilku dni .
Mimo że sama wojna jest legendą.
FanJuventusu pisze: Tak an Marginesie to Uwazam ze W ogniem i Mieczem Walki stały na wyzszym Poziomie niz Te ukazane w ALeksandrze...
Hmm . Jeżeli chodzi o bitwy , a nie o ,,solowe" pojedynki

Nie będe wymieniał tych ,,bugów" , szkoda czasu

Wspomne tylko o Husarii , bo mnie to kłuje niezmiernie ;/ .
Po pierwsze : bitwa pod zółtymi wodami . Husaria wcale nie wpadła w jakieś ,,błoto" i to nie z jej winy Polacy ponieśli klęske. Sama bitwa trwała 3 tygodnie . Husarii której było tylko 120 towarzyszy ( 5% całej armii), chorągiew ta spisywała się znakomicie , a przyczyny klęski należy upatrywać w zdradzie kozaków rejestrowych którzy byli ,,najemnikami" w polskiej armii. Nieudolność Potockiego też miała wpływ na rozwój wydarzeń.
I jeszcze taki szczegów z obrony Zbaraża. ,,Szarża Husarii" to śmeich na sali

FanJuventusu pisze:P.s CZekam na twoja Opinie Yari!
Hmm , a czy moja opinia tu taka ważna ?:) Każdy rozpatruje film inaczej
Ostatnio zmieniony 26 stycznia 2005, 15:25 przez Yari, łącznie zmieniany 1 raz.
- Deni
- Juventino
Z filmów hostorycznych jakie oglądałem ten wypadł chyba najgożej.Czytają ksiązki na ten temat inaczej sobie to wszytko wyobrażałem ..jedym słowem nie podobało mi się 

----->WWW.AJAX.ANV.PL <-------
- leniup
- Redaktor
No i byłem wczoraj na Aleksandrze. Co mogę powiedzieć to z historycznego punktu widzenia, film był dobry, lepszy dużo od Troi która była katastrofą, a także od Króla Artura.
Aleksander pokazany był jako wielki wódz, rzeczywiście ten jego związek jesli tak to można nazwać, był trocę rażący, ale nie było za bardzo przesadzone, zresztą tego się spodziewałem.
Co do walk. Bitwa pod Gaugamelą była dobrze ukazana, najbardziej podobało mi się jak kamera "leciała" za ptakiem. Troszkę słabo była ukazana ta szarża jazdy, gdy Aleksander zsiadł z konia mało go nie zablili. Falanga też dobrze była zrobiona. Jedynie co razi w tej bitwie to Przemowa Aleksandra - "wolność" buhaha jakby to Persja napadła Macedonie. Tu błąd był.
Szkoda że nie było pierwszej bitwy, czyli nad Granikiem, ale najbardziej ubolewałem nad faktem że nie było ukazane zdobycie Tyru. To by dopiero było coś, no ale Pan Stone się niepofatygował niestety.
Teraz kolejne. Z tego co wiem, Filip poniósł śmierć w wyniku tego że podczas jednej z bitw strzała raniła go w oko. Natomiast w filmie było ukazane że odrazu nie ma oka, a króla zamordowano. No wiec musze troszeczkę poszperać żeby dowiedzieć się jak naprawdę było.
Kolejne to, że znów z tego co wiem, Dariusza zdradził jego sługa podczas ucieczki, zabił i głowę przyniósł Aleksandrowi. Aleksander natomiast kazał zabić sługę, dlatego że zdradził swojego Króla, odnalzał resztę ciała i pochował. Natomiast w filmie znów było inaczej, czyli Aleksander znalazł Dariusza "całego z głową"
. Tu też musze poszperać żeby się dowiedzieć.
Szkoda że nie było ukazane złupienie Persepolis, bo było to dość ważne.
Małpy były spoko
hehe, natomiast szarża słoni bojowych zrobiła na mnie wrażenie. Bardzo ładnie ukazana bitwa, jak gość odciął słoniowi trąbe to wtedy mi gały wyszły. Ładne to ujęcie ze słoniem i Aleksandrem ale troszeczkę przesadzone.
Co do gry aktorów, to rzeczywiście Jolie zagrała fantastycznie. Sam Colin zagrał tak sobie, nawet nawet. No ale najlepiej Jolie.
Pomimo kilku moich zastrzeżeń film mi sie bardzo podobał i polecam go każdemu kto jeszcze nieoglądał. Czekam na Hannibala i mam nadzieje że też będzie to dość wierne odwzorowanie historii. Mam nadzieje że amerykanie uczą się na błędach i nie powtórzą Troi.
Aleksander pokazany był jako wielki wódz, rzeczywiście ten jego związek jesli tak to można nazwać, był trocę rażący, ale nie było za bardzo przesadzone, zresztą tego się spodziewałem.
Co do walk. Bitwa pod Gaugamelą była dobrze ukazana, najbardziej podobało mi się jak kamera "leciała" za ptakiem. Troszkę słabo była ukazana ta szarża jazdy, gdy Aleksander zsiadł z konia mało go nie zablili. Falanga też dobrze była zrobiona. Jedynie co razi w tej bitwie to Przemowa Aleksandra - "wolność" buhaha jakby to Persja napadła Macedonie. Tu błąd był.
Szkoda że nie było pierwszej bitwy, czyli nad Granikiem, ale najbardziej ubolewałem nad faktem że nie było ukazane zdobycie Tyru. To by dopiero było coś, no ale Pan Stone się niepofatygował niestety.
Teraz kolejne. Z tego co wiem, Filip poniósł śmierć w wyniku tego że podczas jednej z bitw strzała raniła go w oko. Natomiast w filmie było ukazane że odrazu nie ma oka, a króla zamordowano. No wiec musze troszeczkę poszperać żeby dowiedzieć się jak naprawdę było.
Kolejne to, że znów z tego co wiem, Dariusza zdradził jego sługa podczas ucieczki, zabił i głowę przyniósł Aleksandrowi. Aleksander natomiast kazał zabić sługę, dlatego że zdradził swojego Króla, odnalzał resztę ciała i pochował. Natomiast w filmie znów było inaczej, czyli Aleksander znalazł Dariusza "całego z głową"
Szkoda że nie było ukazane złupienie Persepolis, bo było to dość ważne.
Małpy były spoko
Co do gry aktorów, to rzeczywiście Jolie zagrała fantastycznie. Sam Colin zagrał tak sobie, nawet nawet. No ale najlepiej Jolie.
Pomimo kilku moich zastrzeżeń film mi sie bardzo podobał i polecam go każdemu kto jeszcze nieoglądał. Czekam na Hannibala i mam nadzieje że też będzie to dość wierne odwzorowanie historii. Mam nadzieje że amerykanie uczą się na błędach i nie powtórzą Troi.
- `Alex
- Juventino
Ja mam Alexandra na DVD i muszę powiedzieć że film był naprawde Dobry. Jak ktoś lubi Historie to ten film mu się będzie podobał. ALe jeżeli ktoś nie lubi Histori to ten film go na ziemie nie powali. W Gazetach piszą że Hefajstion i Alexander byli gejami...... Gówno prawda tak naprawde w tamtych czasach istniała silna więź przyjacielska pomiędzy mężczyznami bo oni byli żołnierzami walczyli ze sobą byli ze sobą prawie cały czas i to była przyjaźń NIC WIĘCEJ. Nie było w filmie seksu pomiędzy ALexandrem A ŻADNYM MĘŻCZYZNĄ, ani nie całował sie z Hefajstionem i nikim innym. Mówiło sie że w filmie ALexander jest przedstawiony jako płaczypita. Ale nie o to w tym chodziło. On był Poprostu rozdarty pomiędzy ojcem Filipem a matką Olimpią. Mi sie osobiście Film Podobał fajne sceny bitewne. Polecam
Jedynie co razi w tej bitwie to Przemowa Aleksandra - "wolność" buhaha jakby to Persja napadła Macedonie. Tu błąd był. Leniup nie chodziło mu o to że naród wolny dlatego jakby Persja na nich napadła tylko o to że że byli rarodem wolnym nie słóżącym dla nikogo że to oni coś znaczą a nie Persja. dalej pisałeś że z tego co wiesz Filip zginął ponieważ strzała zraniła go w Oko. Tak nie było Nawet na DISCOVERY historycy mówili że został zamordowamy na oczach Alexandra tak jak było w filmie.
A co do TROI trzeba przyznać że Brad Pitt GENIALNIE ZAGRAŁ Achillesa. a Eric Bana Hektora. Moim ulubionym byli Achilles i Alexander i nie mają się czego wstydzić po zagraniu tych postaci.

Jedynie co razi w tej bitwie to Przemowa Aleksandra - "wolność" buhaha jakby to Persja napadła Macedonie. Tu błąd był. Leniup nie chodziło mu o to że naród wolny dlatego jakby Persja na nich napadła tylko o to że że byli rarodem wolnym nie słóżącym dla nikogo że to oni coś znaczą a nie Persja. dalej pisałeś że z tego co wiesz Filip zginął ponieważ strzała zraniła go w Oko. Tak nie było Nawet na DISCOVERY historycy mówili że został zamordowamy na oczach Alexandra tak jak było w filmie.
A co do TROI trzeba przyznać że Brad Pitt GENIALNIE ZAGRAŁ Achillesa. a Eric Bana Hektora. Moim ulubionym byli Achilles i Alexander i nie mają się czego wstydzić po zagraniu tych postaci.
z Juve od 1995 - 2005