Juventus 1-0 Bayern Monachium

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
TrInItY

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 19 października 2004, 20:12

phi...<lol> ja rozumiem ze to boli kiedy ukochana druzyna przegrywa ale to nie powod zeby sie lepszych czepiac 8)

Becker

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 października 2004, 22:41

O tak! :D :-D moze nie imponowali i grali gorzej, ale skutecznosc sie liczy! :D Forza Juve!

Bardzo podobala mi sie koncowka, kiedy Zlatan dostal pilke i stanal sobie gdyby nigdy nic czekajac na gwizdek :)

Obrazek
Michał Wachacki

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 października 2004, 22:42

No i skromne zwyciestwo. Ale liczą się trzy punkty. Ja szczerze spodziewałem siępo JUVE lepszej gry. Szczególnie te złe podania Ibrahimovica pod koniec meczu.

!!! TYLKO JUVENTUS W MYM SERCU !!!
Yari

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 października 2004, 22:43

Mecz ładny nie był to nalezy przyznać , ale ważne 3 punkty:). Nie mamy ciekawej średniej w ilości zdobytych goli , ale liczą się tylko punkty a nie gole :D . A co wazne ani jednej straconej bramki.
Brawo dla Pavla i Zlatana wg mnie nie liczac obrony o czym za chwile byli najbardziej wyróżniającymi się piłkarzami. Natomiast jeśli chodzi o defensywe to duet Cannavaro i Thuram jest nie do przejścia :-D . Thuram fenomenalnie przerywał akcje bawarczyków , a ubezpieczał go cały czas Cannavaro , widać że nie zapomnieli starych nawyków z parmy. Chciałbym coś powiedzieć o kimś kto najwięcej ,,kiksował" w tym mecu. Był to zdecydowanie Dariusz Szpakowski :) . Co chwila przekręcał nazwiska , mylił piłkarzy widać że kiepsko przygotował się do tego meczu. Jeszcze te gadki że Juve bardzo mało strzela goli w lidze :lol: :lol: . Ale i tak lubie szpaka mimo tych wpadek :wink:

PS: Gdy ogladałem mecz do pokoju weszła moja mama , od razu zaczęła cedzić komentarze na temat Juve że coś cienko , że bayern to słaba druzyna :) , ja prosiłem żeby lepiej wyszła bo mnie tkaie komentarze strasznie irytują , na to matka mówi ale jak ona oglądam to od razu pada gol ( w meczu Walia-Polska starsza weszła na ostatnie 20 minut i dlatego tak powiedziała) , okazało się że było to około 15 minuty i od razu padł gol Nedveda:). Szok :D
Ostatnio zmieniony 19 października 2004, 22:48 przez Yari, łącznie zmieniany 2 razy.

Iver.pk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 października 2004, 22:46

No i wygrali :!: Niestety ACMichal mial racje ze maecz byl nudny(to jasnowidz jeden :wink: ) ale tylko do 75 min bo potem myslalem ze umre jak tylko pilka wpadala w nasze pole karne :!: Sa 3 pkt. i najprawdopodobniej 1 miejsce w grupi-git :!:

Dla mnie najlepszym zawodnikiem byl Thuram-kolo czyscil kazda pilke w polu karnym-tylko raz sie obcial ale Gigi byl gdzie trzeba do spolki z Zebina!

Del Piero mnie zawiodl-ta pilka ktora dostal od Zebiny w pierwszej polowie-powinien to strzelic :roll: Ale tak jak powiedzial Szpakowski(albo Szaranowicz-nie poznaje ich po glosie :D ) nie ma jeszcze czucia pilki :(

Nedved super bramka-jak zawsze walczyl jak lew!

W koncu Zlatan cos pokazal-on sie chyba najlepiej rozumie sie z Pavlem-to juz druga bramka Nedveda z jego podania!

Zreszta co ja bede pisal jak kazdy ogladal :D

Moim zadniem Juve musi zaczac garc z pierwszej pilki bo jak beda tak grali to bedzie im trudno wygrac w dalszych etap CL :!:

Obrazek
RadeKas

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 października 2004, 22:47

No i kolejny mecz za nami. 3 spotkanie, 3 razy 1-0 ;]. Strasznie oszczednie nasi graja, czego owocem jest to ze dzisiejszy mecz byl rownie nudny jak ten z Messina (jesli nie bardziej). Po golu Nedveda 4 razy ryknalem na cale gardlo no i teraz mnie boli :/. No ale czego sie nie robi.

U nas oczywiscie wyroznil sie Pavel, ktorego bylo pelno na calym boisku. No i 2 gol w LM, oba zwycieskie. Brawo Nedved. Zlatan zagral to co z Messina, czyli niewiele + swietna asysta. Ale najlepsze bylo jak przed samym gwizdkiem stanal zadziornie przed obronca Bayernu :D :lol:. Alex nie pokazal nic, a zmarnowana sytuacja w pierwszej polowie, gdzie podal pilke do Kahna zamiast strzelac, wola o pomstwe do nieba. Po wejsciu szalal troche na skrzydle Zalayeta. No i nikt juz chyba nie ma watpliwosci kto jest lepszym bramkarzem ;]. Obudzil sie tez Zambro, po slabym meczu z Messina.

Najgorsze jest to ze przez prawie caly mecz mialem wrazenie ze Juventus atakowal samymi napastnikami + Nedved. Najbardziej zobrazowala to sytuacja gdy i Alex, i Zlatan byli na skrzydle. To kto mial czekac na dosrodkowanie ja sie pytam?

No ale nie ma co narzekac. Trzeba sie cieszyc bo mamy juz awans praktycznie w kieszeni ;]

srali muszki będzie wiosna
2MAN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Bardzo cieszą mnie 3 pkt. które zostałe wygrane po ciężkim meczu ...
Szczerze mówiąc Juventus nie zachwycił , Ci co mieli grać to grali (Nedved,Thuram,Zambrotta,Blasi) , słabo ( Del Piero,Emerson i Ibrahimovic) ... mam nadzieje że w Monachium wyżej postawią poprzeczke ,właczą 5 bieg :D i powalczą ... FORZA JUVE :)

"Dla wszytkich fanow Nintendo DS . Zapraszamy ! http://www.dsinfo.yoyo.pl/news.php
WladeK

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

No ładnie Juventus pokazał :D
Mimo niezbyt dobrej gry wygralismy z Bayernem i to się liczy...Pierwsze miejsce w grupie jest bardzo blisko.
Buffon grał znakomicie, bardzo pewnie. Szczególnie podobała mi się jego interwencja po błędzie Thurama. Pokazał klasę.
Obrona bardzo dobrze, oprócz jedynego błedu Thurama. Sam zawodnik był wszędzie, rozegrał wspaniałą partię. Trochę za mało widoczny był Zambrotta, ale w defensywie dobrze...
Pomoc była w tym meczu według mnie najsłabszym punktem naszego zespołu. Słaby występ Emersona, który większosć zagrań miał niecelnych. Indywidualnie w miarę dobrze zagrała reszta, ale nie było między nimi potrzebnej współpracy w rozgrywaniu piłki.
Zlatan zagrał w tym meczu poprawnie(asysta), Alex trochę gorzej (zmarnował bardzo dogodną sytuację) ale można mu wybaczyć bo jest po kontuzji.
Oby tak dalej Juve!!!
Liga Mistrzów ma być nasza :D

_Tomek_

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 października 2004, 22:53

No wielkie zespoły poznaje się gdy wygrywają grając słabo. Juve jest wielkie.

Juve, Juve, o cara squadra senza eta
Juve, Juve, cara gloriosa societa
Wadzgi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 października 2004, 22:54

Powiem tyle BOZE ZEBY JUZ NIE POSZCALI MECZY JUVE!!!!!!! Takiej nedzy nie widzial chyba jak dlugo zyje !!! To se wole isc na mecze polskiej b klasy tam jest wiecej emocji !!!! JEstem wq na maxa i zbulwersowany tym meczem WOLABYM SE POPATRZEC NA PRZEMINELO Z WIATREM TAM SIE WIECEJ DZIALO!!!!!

Waca
KowalFromStolica

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 października 2004, 22:54

Cienizna... cienizna... cienizna... Juve nic nie pokazało w tym meczu :? Cieszą tylko 3 punkty... Co do gry to naprawdę dawno już nie widziałem tak mało ekscytującego meczu Juve... Grali słabo i mało dokładnie... Nedvedowi piłka uciekała... Ibrahimovic grał częściej rękami niż nogami... Del Piero widać że jeszcze nie czuje piłki... :(
Szkoda że gdy w końcu pokazują mecz Juve w telewizji to jest to taki mecz jak ten który widzieliśmy... Zwykły kibic w Polsce pomyśli teraz że Juve tak słabo gra normalnie... :( No i na dodatek chyba już TVP nie pokusi się o mecz Juve jeśli poziom będzie taki jaki był teraz...

Oby twój miecz nigdy się nie złamał.
Oby twoja Zbroja nigdy nie zardzewiała.
Oby Trzy Księżyce były przewodnikami twej Magii.
Oby twój Życiowy Cel nigdy nie wybuchł ci w twarz.
Bad_Magick

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 października 2004, 22:59

Jako komentarz przytoczyć tu można jedno zdanie z Total CLub Manager;
"The Shouting is over. A win is a win."

Zagrali słabo, ale tego się spodziewałem po konfrontacji z nudnym Bayernem. Wiadomo, że Juventus dostosowuje styl gry do przeciwnika. Nedved znowu bohaterem Turynu. Camoranesi dobrze, że wyszedł na drugą połowę to poprawił sobie trochę notę, bbo w pierwszej połowie miał same straty. Thuram znów ten sam błąd co z Messiną, ale poza tym wręcz genialna gra. Obudził się Zambrotta, wrócił Del Piero i nic poza tym ,że wrócił.

TrInItY

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 19 października 2004, 23:03

e tam macie problemy 8) grunt ze sa 3 punkty i I miejsce w tabeli 8) wazne ze wygrali bo mnie by ludzie w budzie zjedli ze jestem taka ignorantka ze kibicuje Juve a nie 'galaktycznym'(kurde kocham to słowo...takie plewkowe :D )

Cross

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 19 października 2004, 23:07

Mecz był nudny ,ale obydwie druzyny graly asekurancko i slabo. Wazne 3 pkt,ale jaki przecuiwnik taki mecz. Wnioski po meczu : bramkarz super,defensywa tez super , pomoc byl;aby super .Mnei osobiscie bardzo nie podoba sie pozycja prawego pomocnika .AStrasznie mnie denerwuje gra Camora.Po prostu cienizna. Dalej atak : Ibrahimovic-no coz nie wiem jak to jest ,ale wolny malo blysku ogolnie dizs slabo oby to tylko chiwlowy regres. Del Piero-slabo ,ale ostatnio to nic nowego ,zero niespodzianki.Zalayeta --- wg mnie troche za ociezaly ,rprzydaloby sie troche pracy nad motoryka wg mnie zrzucic ze3-4 kg powinien ,nawet niezle. Co dalej ? Wg mnei niezbędny Jankulovski ,aby Zambrotta przeszedl na prawa pomoc , wiecej szans dla Olivery i Kapo .nie mozna ich oceniac jesli malo graja. odstawic Del Piero i Camora. Ja jeszcze spróbowałbym dwójki Appiah-Tacchinardi zamiast Emerson -Blasi tak raz na dwa mecze lub w anstepnym dac szanse po połwoie .Czemu ? Wg mnie Blasi jest dosc dlaby technicznie ,a Emerson ostatnio troche przyblakl ,moze tydzien odpoczynku od pilki ? A le ogólnie to o cyzm myskle

Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 października 2004, 23:07

I po meczu :) Jak to zwykle bywa w CL zwyciestwo 1:0 :)
Najpier napisze krotko o meczu pozniej opisze jak moim zdaniem zaprezentowali sie poszczegolni zawodnicy.
Jak przewidzial nasz jasnowidz mecz nie zachwycil :P Bylo sporo walki w srodku pola a nieduzo akcji podbramokowych.W pierwszej polowie mielismy dwie dobre sytuacje.W pierwszej Alex strzelil za lekko (chyba jeszcze nie powinien grac :roll: bo widac brak ogrania) natomiast w drugiej Zlatan troche zle uderzy z dynki.Druga czesc byla duzo ciekawsza i skuteczniejsza co zaowocowalo bramka.Co do gola to wspaniale zgranie Szweda do Nedveda i moglem sie cieszyc :D Czech zachowal sie znakomicie i nie zmarnowal dobrej sytuacji.Szkoda nie wykorzystanej sytuacji Zlatana, metr blizej i bylaby brameczka.Trzeba cieszyc sie tym co jest.Mimo kiepskiej gry skasowalismy 3punkty i jestesmy samodzielnym liderem.Wynik jest najwazniejszy ale z gry zadowolonym byc nie mozna :roll:

Teraz jak grali Juventino :wink:

Gigi- Bylo kilka groznych sytuacji dla Bayernu ale nasz bramkarz radzil sobie bez problemow.Pewny punkt bez zadnych minusow.

Zambro-Niestety rozczarowal.Gral jakos niemrawo.To nie bylo to do czego nas przyzwyczail.Probowal wlaczac sie do akcji ofensywnych ale cos nie szlo.Slaby mecz

Zebina-Znow zaskoczyl. Bardzo dobry mecz.Nie zauwazyelm powaznych bledow.W obronie bardzo dobrze do tego wlaczal sie do akcji ofensywnych.Moze zapisac mecz do udanych

Canna-Profesor :) w obronie bez bledow wraz z Thuramem rozbijali ataki Niemcow.Nie zauwazylem baledow

Liliam-Moim zdaniem najlepszy zawodnik meczu.Gral doskonale, nie pozwalal Maakayowi na nic. Bezbledny w kryciu,wiekszosc akcji Monachijczykow konczyla sie na nim

Camor-Slabiutko.Cos tam probowal ale zupelnie nie wychodzilo.Duzo niecelnych podan wiele strat pamietam ze oddal jeden strzal...w niebo.Slaby mecz.

Pavel-Wybawca :) Ladna bramka po ladnej akcji.Do momentu strzelenia gola gral srednio a pozniej przebudzil sie.Na poczatku malo widoczny,mial kilka strat ale bramka i pozniejsza gra wszystko rekapensuja.

Blasi-Solidnie.Malo widoczny ale sporo walczyl i probowal.Nie zauwazyelm powaznych bledow.Niezly wystep mlodziaka :wink:

Emerson-Zupelnie niewidoczny.Chyba nie oddal zadnego strzalu na bramke przeciwnika.Slaby gra wiec meczu do udanych nie zaliczy.

Zlatan-Jego gra mogla sie podobac.Gral efektownie ale chwilami malo efektywnie.Czasami zbyt duzo kiwal,powinien czesciej podawac.Swietnie zachowal sie przy akcji kiedy padla bramka.Myslze ze potrzebuje jeszcze troche czasu aby zgrac sie z kolegami :wink:

Alex-Wrocil po kontuzji i zagral slabo.Mysle ze byl to przedwczesny powrot.Mial jedna sytuacje w pierwszej polowie lecz strzelil za lekko.W drugiej czescie kiedy Kahn wypuscil pilke DP nie trafil do niemalze pustej brami :roll: ale moglbyc zaskoczony :wink:

Zala-Probowal probowal i jescze raz probowal.To moge powiedziec o jego grze bo specjalnie sie nie wyroznil :wink:

Podsumowujc mecz slabiutki ale co zrobic.Nie wiem czy tvp po tym spotkaniu zechce poazac rewanz.Mi osobiscie wydaje sie ze szanse sa male a pokaza raczej Bayer-Roma :roll: Jeszcze co do sedziow.Glowny zbyt czesto gwizdal a liniowi widzieli czasami spalone ktorych nie bylo.Wniosek jest taki ze albo wypili litra przed mecze dla milej atmosfery i rozladowania sie ale powinni nie sedziowac meczow CL.

p.s.
Kibice jak zwykle :? ok 30 tys to juz przesatje byc smieszne :roll:

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
Zablokowany