Jak byście ustawili sklad JUVE w tym sezonie ??
- Zdun
- Juventino
musimy przeciez grac tylko jednym zeby nie grac zbyt defensywnie a poza tym Alex bedzie zapewne grał Ofensywnego pomocnika wiec tylko EMerson bedzie za nim...Rybeq pisze: ps. gratuluje wszystkim ktorzy chca grac jednym defenswynym pomocnikiem :lol:
ps. no chyba ze Alex nie ebdzie w formie to wtedy sie zgodze ale nie dwoma dp wystarczy jeden

- bociu
- Juventino
Rybeq pisze: Radidam: tylko jeden defensywny pomocnik. trafimy na klasowy zespol i bedzie zle. zreszta taktyka ukladana tak, zeby mial miejsce dp.
Sprzęgło:3 napastnikow jeden defensywny pomocnik
Nedved nie grałby na takiej 'przypisanej' pozycji. Zreszta sam chyba Rybeq wiesz jak to jest z Nedvedem. On jest tam, gdzie go potrzeba. Czyli na przykład moglby sie wymieniac pozycjami z DP. moglby zajmowac miejsce obok Emersona. Ale denerwuje mnie jedno: czemu Tacchi jest zawsze niedoceniany??? Bardzo go lubie, w sparingach prezentowal sie bardzo dobrze, ale gra Emerson(zasluzenie) i Blasi(ja wole zdecydowanie Tacchiego. Taktyka jest pod del Piero, bo wierze, ze sie przebudzi(choc to bardzo watpliwe). Moze rzeczywiscie powinien pare meczy przesiedziec na ławce i dobrze by mu to zrobiło.
Napisalem juz wyzej.Rybeq pisze:wiekszosc na sile do skladu dp wpycha. po co ?
NOI VOGLIAMO LA VERA JUVE!
- Machnes
- Juventino
O nie, nie! Alex mnie naprawdę zawodzi. Może kiedy wreszcie skuma, że jest gorszy od Treze czy Zlatana pokaże swoją prawdziwą formę, wtedy to jak najbardziej niech gra w 1 składzie. Ale narazie ława.
---------------------------------Buffon---------------------------
---Zebina-------Thuram----------Cannavaro-----Zambrotta----
--------------------------Appiah-------------Emerson------------
---------------Olivera-----------------------Nedved-----------
----------------Ibrahimovic-----------------Trezeguet----------
Skład B:
-----------------------------Chimienti---------------------
---Birrindelli----Tudor------Legrotagllie--------Montero(wiem że stoper, ale)
--------------------------Blasi---------------Tacchinardi-------------------
--------------------Camoranesi------------------Kapo------------
---------------------Del Piero------------------Zalayeta---------------
Pozdrawiam
---------------------------------Buffon---------------------------
---Zebina-------Thuram----------Cannavaro-----Zambrotta----
--------------------------Appiah-------------Emerson------------
---------------Olivera-----------------------Nedved-----------
----------------Ibrahimovic-----------------Trezeguet----------
Skład B:
-----------------------------Chimienti---------------------
---Birrindelli----Tudor------Legrotagllie--------Montero(wiem że stoper, ale)
--------------------------Blasi---------------Tacchinardi-------------------
--------------------Camoranesi------------------Kapo------------
---------------------Del Piero------------------Zalayeta---------------
Pozdrawiam
- BLADE!!
- Juventino
moim zdaniem taki skład powinien być i liga mistrzów i mistrzostwo jest nasze
---------------------trezeguet--------------ibrahimowicz---------------
------------------------------Del piero-----------------------------------
nedved---------------------emerson------------------------------apiah
zambrotta-----------cannavaro-------thuram------------------zebina
------------------------------buffon------------------------------------
JaZdA JaZdA JuVe
---------------------trezeguet--------------ibrahimowicz---------------
------------------------------Del piero-----------------------------------
nedved---------------------emerson------------------------------apiah
zambrotta-----------cannavaro-------thuram------------------zebina
------------------------------buffon------------------------------------
JaZdA JaZdA JuVe
- dp10
- Juventino
__________Ibrahimovic_________Trezeguet____________
____________________Del Piero_____________________
_______Nedved______Emerson_________Olivera________
Zambrotta____Cannavaro_____Thuram________Zebina_____
___________________Buffon___________________________
LUB
____Del Piero/Ibra__________Trez_____________________-
_Nedved___Emerson____Blasi/Appiah______Olivera/Camor
_Zambrotta_Cannavaro_____Thuram________Zebina___
______________________Buffon________________________
____________________Del Piero_____________________
_______Nedved______Emerson_________Olivera________
Zambrotta____Cannavaro_____Thuram________Zebina_____
___________________Buffon___________________________
LUB
____Del Piero/Ibra__________Trez_____________________-
_Nedved___Emerson____Blasi/Appiah______Olivera/Camor
_Zambrotta_Cannavaro_____Thuram________Zebina___
______________________Buffon________________________
- Chip
- Juventino
To byłby chyba najlepszy skład Juve:
---------------Trezeguet----------Ibrahimovic----------------
--------------------------Del Piero------------------------------
Nedved-----------------------------------------Camoranesi---
---------------------------Emerson----------------------------
------------------------------------------------------------------
Zambrotta-----Cannavaro-----Montero----------Thuram--
---------------------------Buffon------------------------------
Ale wygląda ta siła ofensywna Trezeguet,Ibrahimovic,Del Piero,Nedved i Camoranesi.
---------------Trezeguet----------Ibrahimovic----------------
--------------------------Del Piero------------------------------
Nedved-----------------------------------------Camoranesi---
---------------------------Emerson----------------------------
------------------------------------------------------------------
Zambrotta-----Cannavaro-----Montero----------Thuram--
---------------------------Buffon------------------------------
Ale wygląda ta siła ofensywna Trezeguet,Ibrahimovic,Del Piero,Nedved i Camoranesi.
"Czyż to, co daje szczęście człowiekowi, musi być następnie źródłem jego cierpień?"-Johann Wolfgang Goethe
- mnowo
- Qualità Juventino
---------------------Trezegeut------Ibrahimovic----------------
-------------------Del Piero---------------------------------------
Nedved--------------------------------Emerson-------Olivera--
--------------------------------------------------------------------
Zambrotta------Cannavaro---------Thuram------------Zebina
------------------------------BUFFON-----------------------------
Niech Del Piero zagra jako cofniety napastnik, a Thuram na swojej ulubionej pozycji
Cannavaro niech nie da sie wygryzc ze skladu przez Legrottaglie
, Zebina niech smiga na skrzydle, Olivera niech pokaze co potrafi, Zambrotta niech rzadzi z Nedvedem na lewej flance a Trezeguet z Ibrahimovicem niech siepia gole ile wlezie.
...i mamy wszystkie puchary, panowie
-------------------Del Piero---------------------------------------
Nedved--------------------------------Emerson-------Olivera--
Niech Del Piero zagra jako cofniety napastnik, a Thuram na swojej ulubionej pozycji

...i mamy wszystkie puchary, panowie

- rrrradek
- Juventino
------------------------------------------Buffon---------------------------------------
zebina----------------cannavaro------------------thuram---------------zambrotta
olivera--------------------------------emerson----------------------------nedved
----------------------------------------del piero-------------------------------------
-----------------ibrahimovic--------------------------------trezeguet-------------
zebina----------------cannavaro------------------thuram---------------zambrotta
olivera--------------------------------emerson----------------------------nedved
----------------------------------------del piero-------------------------------------
-----------------ibrahimovic--------------------------------trezeguet-------------
- rrrradek
- Juventino
i jeszcze jedno. rybeq mówił, że trafienie na klasowy zespół wymaga gry dwoma defensywnymi pomocnikami bo może byc źle. człowieku przecież rolę defensywnych pomocników mogą uzupełniać środkowi obrońcy. po to jest ich dwóch. wystarczy jeden defensywny pomocnik i dwóch dobrych środkowych (cannavaro i thuram). zreszta kto w europie gra teraz środkiem. nowoczesny futbol to gra skrzydłami dlatego zambrotta i roberto carlos są w cenie.
- aSsItCh
- Juventino
GiGi Buffon - Thuram, Montero, Cannavaro, Zambro - Camor (Blasi), Emerson, Del Piero, Nedved - Ibrahimovic, Trezegol

Kwiat miłości rozkwita w świetle uczuć
I w nim też usycha...
Gdy nadejdzie czas by odbyć ostatnią podróż
Będę myślał o Tobie...
- bblackk
- Juventino
Tak tylko bardziej wysunięty Del Piero. Częste zmiany na Lini Oliviera-->Kapo-->Camoranesi oraz Emerson-->Tachinardi-->BlasiRadidam pisze:---------------------Trezegeut------Ibrahimovic----------------
Nedved----------Del Piero :-D ------Emerson-------Olivera:)

- Peja
- Juventino
----------------------------------------Buffon--------------------------------------
Zebina-------------------Thuram-------------------Cannavaro---------Zambro
------------------------------------Emerson----------------------------------------
Kapo-----------------------------------------------------------------------Nedved
------------------------------------Del Piero---------------------------------------
--------------------Treze----------------------------Zlatan------------------------
Zebina-------------------Thuram-------------------Cannavaro---------Zambro
------------------------------------Emerson----------------------------------------
Kapo-----------------------------------------------------------------------Nedved
------------------------------------Del Piero---------------------------------------
--------------------Treze----------------------------Zlatan------------------------
- Pawciosss
- Juventino
Buffon
Zebina-Thuram-Cannavaro-Zambrotta
Olivera(Camoranesi)-Emerson-Nedved
----------------Del Piero------------------
Ibrahimovic-Trezeguet
lub zważywszy na to ,że w kadrze jest tylko 4 napastników
Buffon
Camoranesi-Blasi-Emerson-Nedved
Del Piero-Trezeguet(Ibrahimovic)
Olivera(Camoranesi)-Emerson-Nedved
----------------Del Piero------------------
Ibrahimovic-Trezeguet
lub zważywszy na to ,że w kadrze jest tylko 4 napastników
Buffon
Camoranesi-Blasi-Emerson-Nedved
Del Piero-Trezeguet(Ibrahimovic)
- Cross
- Juventino
--------------------------------------Buffon----------------------------------------
--------------------------------------------Cannavaro-----------------------------
------------------------------Thuram-----------------------------------------------
------------Zebina------------------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------------Zambrotta------------
-------------------------------Blasi-------------------------------------------------
--------------------------------------------------Emerson-------------------------
-------------Oliver(Kapo)----------------------------------------------------------
----------------------------------------------------------Nedved-------------------
-----------------------Ibrahimović-------------------------------------------------
-------------------------------------------Trezeguet-------------------------------
TAKTYKA :
-Dwóch stoperów ,z tym ,że jeden głeboko cofnięty (Cannavaro) ,asekurujący lewą stronę w czasie wypadów Zambrotty ,a drugi mniej cofnięty choc też stopre spierający najsłabszą wg mnie stronę obrony czyli prawą - obym się mylił.
- Zambrotta byłby łącznikiem między obroną i pomocą ( taktyka ,,fałszywe 1-4-4-2 " ze wskazaniem na 1+3+1+3+1+2)
-Blasi byłby tylko def. pomocnikiem ,najgłębiej cofniętym pomocnikiem ,asekurującym czasem prawostronnego Oliverę lub Kapo.Do Camoranesiego się nei mogę przekonać.
-Emerson byłby takim pół def.pomocnikiem pół lewym pomocnikiem ,którym był w Bayerze i dobrze mu to wychodziło.Asekuracja lewej strony ,przzechwyt i podanie dalekie w momencie harców Zambrotty i Nedveda w ataku.
-Nedved - Ustawiony na lewej stronie ,ale to przykrywka ,gdyż byłby klasycznym rozgrywajacym dopiero w czasie ataków przeciwnika wraca na lewą stronę ,Blasi i Emerson wracaają do środka
-Ibrahimović -Lekko cofnięty napastnik ,prawie w równej lini z Trezeguet. Del Piero nie ,gydż mimo ,iż to mój ulubiony piłkarz to trzeba powiedzieć sobie prawdę w oczy ,,Wypalił się" .Kiedyś w pewnym momencie najlepszy piłkarz globu ,teraz czasem błyska talentem ,za to wolne i technika dlej na wysokim poziomie.Wg mnie mimo ,aż 20 cm róznicy wzrostu z Ibrahimoviciem to wydaje mi się woolniejszy ,albo przynajmniej tak samo szybki przy czym ten drugi bardziej masywny i lepiej grający jeden na jeden ,nie technicznie lecz wytrzymałościowo -fizycznie,lepiej przedzierajżący się
-Trezeguet- Typowy środkowy napastnik.Podanie na głowkę i gol .Nie jestem szczególnm miłośnikiem jego talentu.Facet ma lepszą głowę niż nogi.Technika wprost fatalna jak na gracza takiwej klasy.Rzadko widziałem go kiwającego rywali.Za to w polu karnym czaem udaje mu się trafić w piłkę .
Ogólnie chciałbym ,aby Jankulovski zastąpił Zambrottę w jego funkcji,a jego samego dać na prawą stronę .Natomiast atak dla mnie powinien być -Ibrahimović -Gilardino .Pierwszy wiadomo atuty jakie wymkieniłem i niebanalna gra głową .Drgui ,świetny technicznie ,zwrotny,ktoś kto mógłby Del Piero zastąpi .To tyle ode mnie .
--------------------------------------------Cannavaro-----------------------------
------------------------------Thuram-----------------------------------------------
------------Zebina------------------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------------Zambrotta------------
-------------------------------Blasi-------------------------------------------------
--------------------------------------------------Emerson-------------------------
-------------Oliver(Kapo)----------------------------------------------------------
----------------------------------------------------------Nedved-------------------
-----------------------Ibrahimović-------------------------------------------------
-------------------------------------------Trezeguet-------------------------------
TAKTYKA :
-Dwóch stoperów ,z tym ,że jeden głeboko cofnięty (Cannavaro) ,asekurujący lewą stronę w czasie wypadów Zambrotty ,a drugi mniej cofnięty choc też stopre spierający najsłabszą wg mnie stronę obrony czyli prawą - obym się mylił.
- Zambrotta byłby łącznikiem między obroną i pomocą ( taktyka ,,fałszywe 1-4-4-2 " ze wskazaniem na 1+3+1+3+1+2)
-Blasi byłby tylko def. pomocnikiem ,najgłębiej cofniętym pomocnikiem ,asekurującym czasem prawostronnego Oliverę lub Kapo.Do Camoranesiego się nei mogę przekonać.
-Emerson byłby takim pół def.pomocnikiem pół lewym pomocnikiem ,którym był w Bayerze i dobrze mu to wychodziło.Asekuracja lewej strony ,przzechwyt i podanie dalekie w momencie harców Zambrotty i Nedveda w ataku.
-Nedved - Ustawiony na lewej stronie ,ale to przykrywka ,gdyż byłby klasycznym rozgrywajacym dopiero w czasie ataków przeciwnika wraca na lewą stronę ,Blasi i Emerson wracaają do środka
-Ibrahimović -Lekko cofnięty napastnik ,prawie w równej lini z Trezeguet. Del Piero nie ,gydż mimo ,iż to mój ulubiony piłkarz to trzeba powiedzieć sobie prawdę w oczy ,,Wypalił się" .Kiedyś w pewnym momencie najlepszy piłkarz globu ,teraz czasem błyska talentem ,za to wolne i technika dlej na wysokim poziomie.Wg mnie mimo ,aż 20 cm róznicy wzrostu z Ibrahimoviciem to wydaje mi się woolniejszy ,albo przynajmniej tak samo szybki przy czym ten drugi bardziej masywny i lepiej grający jeden na jeden ,nie technicznie lecz wytrzymałościowo -fizycznie,lepiej przedzierajżący się
-Trezeguet- Typowy środkowy napastnik.Podanie na głowkę i gol .Nie jestem szczególnm miłośnikiem jego talentu.Facet ma lepszą głowę niż nogi.Technika wprost fatalna jak na gracza takiwej klasy.Rzadko widziałem go kiwającego rywali.Za to w polu karnym czaem udaje mu się trafić w piłkę .
Ogólnie chciałbym ,aby Jankulovski zastąpił Zambrottę w jego funkcji,a jego samego dać na prawą stronę .Natomiast atak dla mnie powinien być -Ibrahimović -Gilardino .Pierwszy wiadomo atuty jakie wymkieniłem i niebanalna gra głową .Drgui ,świetny technicznie ,zwrotny,ktoś kto mógłby Del Piero zastąpi .To tyle ode mnie .