Nowy herb Juventusu
- Lypsky
- Juventino
Umiesz czytac ze zrozumieniem?? :? Znow musze to tlumaczyc kolejnej osobie :? Dobra zrobie to jeszcze raz.NIe wiem czy jest prawdziwym kibicem czy nie.Chodzlo mi oto ze jezeli dla niektorych stary herb nic nie znaczyl byl zwyklym znaczkiem w takim razie moim zdaniem to jest marny kibic.Napisalem:"Smutno mi ze na tym forum sa takie osoby ktore uwazaja sie za kibicow Juve a z taka latwoscia pozbywaja sie czesci historii" i glownie to sie tyczy do niektorych.Mozesz sobie kochac ile herbow chcesz i jakich druzyn chcesz mnie to nie interesuje.Jeszcze jedno nigdzie nie napisalem ze nie jestes prawdziwym kibicem Juve nie wiem skad wziales takie zdanie najprawdopodobniej ze swojej wybujalej fanatzji bo chyba w twoich linkach tego nie bylo 8)ADAMJUVENTUSPL pisze:Czy to ma znaczyć że nie jestem prawdziwym kibicem Juve, to że zaakceptowałem nowy herb, ja kochałęm stary herb, nowy też pokocham, jak wogóle śmiesz mówić że nie jestem prawdziwym kibicem Juve ty napewno nie wiesz jakim kibcem jestem, starego herbu nigdy nie zapomnę.DjJuve pisze:Czytam ''wypociny'' niektorych ktorzy pisza ze to bedzie przelom nowa era i takie tam dyrdymaly.Dochodze do wniosku ze dla niektorych z was nasz herb nic nie znaczyl byl zwyklym obrazkiem ktory mial swoje miejsce na koszulce i na gadzetach.Wazniejsze jest dla niektorych ze pamiatki nie beda aktualne i to jest najwieksze zmartwienie.Teraz wychodzi wasz stosunek do klubu do historii i do samego Juve.Odnosze wrazenie ze niektorym nawet zmiana nazwy nie przeszkadzalaby przeciez Swit zmienil nazwe Juve tez moze :? to samo tyczy sie barw.Zalosne jest tlumaczenie ze niektore druzyny zmienialy herb a ja sie pytam co z tego??Ja jestem kibicem Juve!!Starej Damy z naszym starym herbem!!!Nowy herb nie zmieni tego ze przestane kochac Juve ale jestem zdecydowanym przeciwnikiem tej zmiany.Nasz wspaniala rodzina Agnellich nigdy by na to nie pozwolila!!!Cala historia Juve wszystkie sukcesy wiaza sie z tym herbem a kilka osob z taka latwoscia sie go pozbywa.Nie chce aby moj tak wielce zasluzony dla swiata pilki klub stal sie maszynka do robienia kasy.Bo na to sie zapowiada!!!Najpierw herb pozniej barwy a na koncu nazwabo przeciez w ten sposob mozna kase zarobic
Smutno mi ze na tym forum sa takie osoby ktore uwazaja sie za kibicow Juve a z taka latwoscia pozbywaja sie czesci historii lecz predzej czy pozniej musialo to wyjsc
Dla niektorych wiecej znaczy jedenastak zawodnikow niz sam klub
To jest smutne lecz tak bardzo prawdziwe. Coz jak to powiedzial kolega Rybeq
Juve to MY a nie WY!!!
Powiem ci cos szczerze.Jestem pewien ze gdyby kilka osob nie odpowiedzialoby na moj post w tak znaczacy sposob ty tez bys tego nie zrobil.Zobaczyles ze inni pisza i ty napisales bo wszystkich nie zaatakuje.Poczules sie mocny w grupie i tyle.Wlasnego zdania brak zgadzasz sie tylko.Takie jest moje zdanie bo zawsze jestes bardzo zachowawczy zeby przyapdkiem z nikim w zaden konflikt nie popasc.Ja naszczescie lub nieszczescie jestem inny i swoje zdanie mam mimo ze czasami wiaze to sie z wymiana zdan.Mysle ze Rasim wszystko sobie wyjasnilem.Co nie Rasi??ADAMJUVENTUSPL pisze:Dzięki Rasi wyraziłeś to tak jak ja nie umiałem i popieram cie w 100%, choc to ze już zmienialiśmy herb to powiem ci szczerze nie wiedziałem, ale na szczęści mnie olśniłeś i dzięki za taką informację.Rasi pisze:Nie pochlebuaj sobie :? . Ja równierz kochałem stary herb. Odkąd ja pamietam był właśnie taki. Ale jak słysze niektóre brednie jakie piszecie to mnie skręca. Juventus w swojej histori juz kilkakrotnie zmieniał herb !! Więc nie bredź ze poprzednia miał 100 lenią tradycje. Dla porównania Arsenal ma obecnie bodaj 8 !! herbów i wszystkie aktualne.DjJuve pisze:Coz jak to powiedzial kolega Rybeq
Juve to MY a nie WY!!!
Co do nowego herbu bardzo mi sie podoba. Nowoczesna stylistyka symbolizuje nową ere w Juve. W to ze własnie w taką nowa ere wkraczamy nikt chyba nie watpi - nowe Dele Alpi, całkowita przebudowa zespołu i najważniejsze... smierć Agnelich. Teraz jeszcze nowy herb. Wydaje mi sie budzi w nas strach bo symbolizuje nieznaną przyszłość a człowiek boi sie tego co nie znane.
Tak więc nie histeryzujcie - nowy znaczek jest spoko![]()
A co do Arsenalu to oni właśnie dosyć niedawno zmienili herb 1-2 lata temu.
A pozatym wiielu z was czepia się wyglądu ze to zmienione czy tamto, ale zaówarzcie ze najwarzeniejsze rzeczy zostały czyli sam napis Juventus, zebra, korna i paski. To jest najwarzniejsze, bo gdyby zabrakło któregoś z tych szczegułów to wetedy bym się nie zgodził bo to by dopiero było poniżenie.
Znow ten Arsenal!!!My nie jestesmy Arsenal lecz Juve i nie interesuja mnie inne kluby nasz herb mysle ze byl bliski doskonalosci nio i powienien taki pozostac.
Zgadzam sie z tymi slowami.Utwierdzam sie w moim zdaniu i widac nie jestem sam 8)Rybeq pisze:Po raz kolejny widac ze jesli nie masz zrodla na jakiejs innej stronie, to sam masz niewiele do powiedzenia.Dzięki Rasi wyraziłeś to tak jak ja nie umiałem i popieram cie w 100%
Ostatnio zmieniony 24 czerwca 2004, 14:32 przez Lypsky, łącznie zmieniany 1 raz.
a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
- azzurra
- Qualità Juventina
Czy ktoś z Was może dotarł, do powodów, jakimi kierowało się kierownictwo klubu, przy zmianie herbu? Bo niezwykle mnie to intryguje... pomijając fakt, że nowy herb jest brzydki (moim zdaniem), to coś naprawde istotnego musiało kierować kierownictwem klubu. Nie wydaje mi się, aby chodziło o "nową erę" w dziejach klubu, to zbyt patetyczne. Może chcą tylko zmienić strategię marketingową klubu, np. rozkręcić sprzedaż różnych gadżetów, itp. Z symboli nie rezygnuje się tak łatwo. To musi mieć jakis szerszy kontekst.
"Nigdy nie przestawaj się uśmiechać, nawet, kiedy jesteś smutny, nigdy nie wiadomo, kto może zakochać się w Twoim uśmiechu." - Gabriel Garcia Marquez
- Rybeq
- Juventino
Jak tam sobie chcesz ;-Pbawi mnie troche Twoje obużenie
nie :xTeraz jednak pora na "powiew swierzości"
Jestem dosc tradycyjnym gosciem, wiec dla mnie to idiotyzm.
Nie chce byc patetyczny, wiec nie powiem ze az profanacja ;-P
Przepraszam bardzo ;-PA teraz jakoś wszystkim sie podobaja.
Dla mnie wciaz sa beznadziejne.
Za to te czarne calkiem, calikiem.
[']rybeq[']
20.II.2003-3.III.2005
cos sie konczy, cos sie zaczyna.
20.II.2003-3.III.2005
- Rasi
- Qualità Juventino
Gdyby iść Twoim tradycyjnym tokiem rozumowania wciąz mielibysmy herb z roku 1900
. Każdy kolejny byłby odrzucany bo "tes stary to tradycja". Założe sie ze jak za 20 lat bedą zmieniac herb to znowu młodzi ludzie bedą protestować, że ten "stary to juz tradycja".
Nie wiem czy zdajesz sobie sprawe ze jeszcze 10 czy 12 lat temu herb Juve wyglądał inaczej ?? Zmieniono go by wygladał nowocześniej. Teraz też zmieniono ga by tak wygladał. I kazda kolejna zmiana taka będzie. I dopuki nie odejdą od tego ogólnego zarysu herbu to wszystko bedzie dobrze. Spójrzmy na nowy herb - od starego rózni sie tylko stylistyką !! Ogólny wzór został identyczny
Nie wiem czy zdajesz sobie sprawe ze jeszcze 10 czy 12 lat temu herb Juve wyglądał inaczej ?? Zmieniono go by wygladał nowocześniej. Teraz też zmieniono ga by tak wygladał. I kazda kolejna zmiana taka będzie. I dopuki nie odejdą od tego ogólnego zarysu herbu to wszystko bedzie dobrze. Spójrzmy na nowy herb - od starego rózni sie tylko stylistyką !! Ogólny wzór został identyczny
- Dragon
- Qualità Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Ja osobiście jestem bardzo zasmucony tą zmianą
Spodziewałem się już wszystkiego, myślałem, że nic mnie już nie zaskoczy. A jednak. Prawdziwy szok :shock:
Cóż, herb już był zmieniany kilka razy, aczkolwiek były to zmiany kosmetyczne. A teraz? A teraz widzimy całoksztalt XXI w. tyle, że dla mnie większe znaczenie ma historia :? Niewiem jak się przyzywczaję do nowego herbu :? Naprawdę, dla mnie to totalnie głupota, już nie mieli się czego czepić.
Wyglad ma nijaki. Pisanaka Wielkanocna?
Cóż, nasze gadżety z EX herbem, chyba nabiorą większej wartości :roll:
Jednego możemy być pewni. Zaczyna się całkiem nowa era w JUVE. Wszystko się zmienia.... można się spodziewać zmiany nazwy klubu :?
Niestety jak narazie te zmiany nie wychodzą nam na dobre. Ja poprostu chcę SUKCESÓW :!: A w szczegóoności upragnionej LM, bo już uschnę jak kwiatek bez wody!

Cóż, herb już był zmieniany kilka razy, aczkolwiek były to zmiany kosmetyczne. A teraz? A teraz widzimy całoksztalt XXI w. tyle, że dla mnie większe znaczenie ma historia :? Niewiem jak się przyzywczaję do nowego herbu :? Naprawdę, dla mnie to totalnie głupota, już nie mieli się czego czepić.
Wyglad ma nijaki. Pisanaka Wielkanocna?
Cóż, nasze gadżety z EX herbem, chyba nabiorą większej wartości :roll:
Jednego możemy być pewni. Zaczyna się całkiem nowa era w JUVE. Wszystko się zmienia.... można się spodziewać zmiany nazwy klubu :?
Niestety jak narazie te zmiany nie wychodzą nam na dobre. Ja poprostu chcę SUKCESÓW :!: A w szczegóoności upragnionej LM, bo już uschnę jak kwiatek bez wody!

- darel
- Juventino
Ocho!!! - ale rozgrorzała dyskusja na ten temat. Teraz musze uważać co pisze, bo przypadkiem moge zostac prez kogos posądzony, że nie mam poszanowania do historii.... i wogóle.
Ale pisząc tak pokolei. Sam wygląd nowego herbu nawet mi sie podoba - ma w sobie to cos nowoczesnego, wszystko na nim jest widoczne i co najważniejsze został zachowany kształt i ogólna koncepcja starego herbu.
Czy zmiana była jednak konieczna?? No cóż w futbolu juz tak jest, że niektóre rzeczy co jakis czas ulegaja zmianie. Moge sie założyć, iz kibice Juve byli tak samo oburzeni, gdy zawodnicy ze Stadio Communale przenosili sie na Stadio Delle Alpi. OK, ale miało byc o herbie. Bardzo przywiązałem sie do starego herbu, bo herb to nie tylko obrazek na koszulkach - to cos, z czym identyfikują się kibice, zawodnicy - to cos w rodzaju drogowskazu. Dla mnie stary herb nigdy nie przestanie istnieć. Zawsze bede go miał w swojej pamięci. Ze starym herbem wiaże sie wiele wspaniałych emocji, sukcesów i sam osobiście ubolewam, iż nie zobacze już zawodników Juve biegających ze starym herbem na piersiach.Musimy jednak zaakceptować bieg wydarzeń - nie pierwsza i nie ostatnia to zmiana herbu. Najwazniejsze, by zawodnicy z nowym herbem zaczęli nową, piekną karte w historii Juventusu.
Ale pisząc tak pokolei. Sam wygląd nowego herbu nawet mi sie podoba - ma w sobie to cos nowoczesnego, wszystko na nim jest widoczne i co najważniejsze został zachowany kształt i ogólna koncepcja starego herbu.
Czy zmiana była jednak konieczna?? No cóż w futbolu juz tak jest, że niektóre rzeczy co jakis czas ulegaja zmianie. Moge sie założyć, iz kibice Juve byli tak samo oburzeni, gdy zawodnicy ze Stadio Communale przenosili sie na Stadio Delle Alpi. OK, ale miało byc o herbie. Bardzo przywiązałem sie do starego herbu, bo herb to nie tylko obrazek na koszulkach - to cos, z czym identyfikują się kibice, zawodnicy - to cos w rodzaju drogowskazu. Dla mnie stary herb nigdy nie przestanie istnieć. Zawsze bede go miał w swojej pamięci. Ze starym herbem wiaże sie wiele wspaniałych emocji, sukcesów i sam osobiście ubolewam, iż nie zobacze już zawodników Juve biegających ze starym herbem na piersiach.Musimy jednak zaakceptować bieg wydarzeń - nie pierwsza i nie ostatnia to zmiana herbu. Najwazniejsze, by zawodnicy z nowym herbem zaczęli nową, piekną karte w historii Juventusu.
na zawsze wierni turyńskiej drużynie
- white_wolv
- Juventino
Hmmm sluchajcie powiem jedno co mnie zastanawia....po pierwsze jaki jest cel tego kroku?Bo rzeczywiscie gadanie o nowej erze itd to zwykly bullshit..jaka nowa era?czemu?bo Capello przyszedl?to co beda zmieniac herb co 5lat za kazdym razem jak nowy trener bedzie?
Mi niestety przychodzi do glowy tylko jedno logiczne wytlumaczenie....PIENIAZKI.....no niestety wyglada na to ze nasz ukochany klub(a przynajmniej jego zarzad)bierze przyklad z Realu...tam kupuja zawodnikow tylko po to by sprzedac nowe koszulki a u nas powazyli sie na wielki symbol..zmieniajac herb niby nic nie zrobili ale to tak jakby..hmmm...nie wolno zmieniac symboli!w kazdym razie nie tak drastycznie..nie powiem nie jest takizly ten nowy herb fajnie nawet sie prezentuje...tylko jeszcze raz pytam PO CO?
Mi niestety przychodzi do glowy tylko jedno logiczne wytlumaczenie....PIENIAZKI.....no niestety wyglada na to ze nasz ukochany klub(a przynajmniej jego zarzad)bierze przyklad z Realu...tam kupuja zawodnikow tylko po to by sprzedac nowe koszulki a u nas powazyli sie na wielki symbol..zmieniajac herb niby nic nie zrobili ale to tak jakby..hmmm...nie wolno zmieniac symboli!w kazdym razie nie tak drastycznie..nie powiem nie jest takizly ten nowy herb fajnie nawet sie prezentuje...tylko jeszcze raz pytam PO CO?
- Giampaolo
- Juventino
:evil: Witam wszystkich i Pozdrawiam jestem tu nowy.............ale do rzeczy.....Po co oni ten Herb zmieniali,co z tradycją??co na to inni [czyt Włoscy itp] Fani Juve?......Nie jest on zły..ale stary był lepszy.....szkoda że go zmieniono....a koszulki mi podchodzą pod Udinese...panowie! Herb na piersi!!!![stary herb hehe]
piszemy bez caps locka, cursywy i pogrubienia. Na razie bez kartki
rasi
piszemy bez caps locka, cursywy i pogrubienia. Na razie bez kartki
rasi
SERCE W BIAŁO-CZARNE PASY-PO WSZECH CZASY!
- Wojtom
- Juventino
Dokładnie !! Chcą nowości to pewnie zmienią z Juventus na Jooventoos albo cos w tym stylu !! Mozemy sie tylko modlic zeby nazwy nie zmienili..... :?Ti_Amo_Juventus_Dragon pisze:
!
Nie wiem czy zmiana herbu jest dobrym posunięciem..... zobaczymy jak zareagują na to ludzie , kibice i wazne osobowosci !! :?
Alteri vivas oportet, si tibi vis vivere.
- Giampaolo
- Juventino
to samo co Ci Rasi napisał dwa posty wyżej. Już nie wolno pisać wyróznikami tekstu bez waznej przyczyny. Potem bedą ostrzeżenia.
kouba
SERCE W BIAŁO-CZARNE PASY-PO WSZECH CZASY!
- Zdun
- Juventino
Rybeq i dj Juve jesteście żałośni... sami nie znacie dobrze historii a
krytykujecie innych. Zastanówcie sie za nim coś napiszecie, a nie jak wy to robicie najpierw piszecie a potem myślicie ludzie :x
Po za tym herb nowy jest gorszy od poprzedniego, ale to nie herb gra a 11 zawodników na boisku!!!
Pozdro!
krytykujecie innych. Zastanówcie sie za nim coś napiszecie, a nie jak wy to robicie najpierw piszecie a potem myślicie ludzie :x
Po za tym herb nowy jest gorszy od poprzedniego, ale to nie herb gra a 11 zawodników na boisku!!!
Pozdro!
- Rybeq
- Juventino
Konkrety znajacy historie czleku.Zenden pisze:Rybeq i dj Juve jesteście żałośni... sami nie znacie dobrze historii a
[']rybeq[']
20.II.2003-3.III.2005
20.II.2003-3.III.2005
- Zdun
- Juventino
Napisz jeszcze raz bo nie wiem co tu jest napisane, a po za tym ja do Ciebie nic nie mam bo mi nic nie zrobiles ani nie obraziles tylko nie powinienes jechac drugim osoba które tez kibicuja JuveRybeq pisze:Konkrety znajacy historie czleku.Zenden pisze:Rybeq i dj Juve jesteście żałośni... sami nie znacie dobrze historii a

- Rybeq
- Juventino
Piszesz ze ja i Dj jestesmy zalosni. Wiec prosze o konkretny fragment ktory to udowadnia (i przy okazji, zdanie w ktorej widzisz ma rzekoma nieznajomosc historii).Zenden pisze:Napisz jeszcze raz bo nie wiem co tu jest napisane, a po za tym ja do Ciebie nic nie mam bo mi nic nie zrobiles ani nie obraziles tylko nie powinienes jechac drugim osoba które tez kibicuja JuveRybeq pisze:Konkrety znajacy historie czleku.Zenden pisze:Rybeq i dj Juve jesteście żałośni... sami nie znacie dobrze historii a
krytykujecie innych. Zastanówcie sie za nim coś napiszecie, a nie jak wy to robicie najpierw piszecie a potem myślicie ludzie :xPozdro Rybeq
[']rybeq[']
20.II.2003-3.III.2005
20.II.2003-3.III.2005