Ravanelli złożył fatalne zeznania dla Juventusu
- krzyzu
- Juventino
No fakt , moze i rzeczywiscie zawodnicy musieli widziec ze "cos jest nie tak" - ale w gruncie rzeczy co oni mieli zrobic? Mieli przed finalem ligi mistrzow powiedizec ze nie wezma??? Przeeciz to by bylo sportowe samobojstwo , odsuniecie od gry itp..... Ktos tu beknie i to zdrowo , sadze ze jezeli pare osob zostanei pociagnietych do odpowiedizlanosci to nawet lepiej bo jak sie zsrawa rozmyje to zostanie o ta smrod.........
Forza Italia !
- DeeJay
- Juventino
Dokładnie interpretuje to tak samo. Nie wyobrażam sobie, co będzie, jeśli się okaże, że to prawda. Załamią się kompletnie fundamenty i koncepcja kibicowania. Kibice czekają, przechodzą z klubem przez porażki, ale także ta ogromna radość po sukcesach... A tu nagle się okazuje, ze to nie drużyna wygrała tylko "prochy"... Te skazania (piłkarze na pewno nie zostaną ukarani, chyba że kolejne fakty ujrzą światło dzienne) to jest najmniejszy pikuś w sprawie. To będzie jeden wielki upadek Juventusu... już nigdy nie będzie tak samo...behemot pisze:a dla mnie sprawa nie konczy sie wcale na ukaraniu winnych calego zajscia. to hanba dla klubu. jezeli wszystko to porwiedzi sie w prokuraturze i padna wyroki to bedzie kleska.
ja osobiscie nie wyobrazam sobie tego wszystkiego. bronie sie przed tym. nie chce dopuszczac tego do swiadomosci. bo co, teraz kiedy mysle o tym, ze grali na dopingu, jako zwykly kibic czuje sie oszukany.
ldziom ktorzy robia takie rzeczy nalezy sie kara bez dwoch zdan. musza poniesc konsekwencje swoich czynow. ale to dobre imie Juve zostania nadszarpniete i to dosc mocno, bo zrobili cos co w sporcie jest niedopuszczalne.
Najgłośniej o całej sprawie jest właśnie w Rzeczpospolitej. Inne źródła również podają różne informacje, ale nikt z taką precyzją i dokładnością ja Rzeczpospolita. Ciekaw jestem, czy w samych Włoszech znają takie fakty... podobnie jak swiergot, czekam na wiarygodniejsze śródła.swiergot pisze:Szczerze to nie wierze w ani jedno słowo. Już by o tym wszędzie trąbili, a tymczasem w żadnym serwisie nie ma ani słowa na ten temat. Jedynie parę dni temu było o zeznaniach Baggio i Ravanellego, pisało o tym JP. I nic więcej. Dopóki nie usłyszę tego z bardziej wiarygodnego źródła, niż Rzeczpospolita, nie uwierzę.
Kontrola antydopingowa nigdy w tamtym okresie, u żadnego gracza Juve nie wykryła zarzywania niedozwolonych środków. A więc dziś nie ma najmniejszych podstaw by jednoznacznie uznać iż "kolorowe tabletki" były środniem niedozwolonym.
Myśle, że po takim czasie, prawdy się już nie dowiemy. Zapadną decyzję w tej sprawie, może kogoś ukarają, ale sprawa i tak nie zostanie do końca wyjaśniona.
- FORZA MILAN
- Milanista
Za branie tabletek powinni Juventus zdegradowac do 4 ligi!!! I moge sie założyć ze piłkarze chcieli brac skoro nie ciekwilo ich to co im dają. Gdy Ravanelli powiedzial o zastrzykach nagle wszystkim sie przypomnialo ze tez dostawali.Brawa dla Ravanelliego!!!.
- swiergot
- Juventino
Gdzie indziej o tym czytałeś? Chodzi mi o zagraniczne serwisy, bo polskie to wiadomo skąd ciągną. Od kilku dni widziałem tylko takie informacje, jakie były na JP. Na calciomercato.com i gazetta.it też cisza (o ile ufać babelfish.altavista.com i mojej intuicjiDJ Juventinho pisze:Najgłośniej o całej sprawie jest właśnie w Rzeczpospolitej. Inne źródła również podają różne informacje, ale nikt z taką precyzją i dokładnością ja Rzeczpospolita.

- Rybeq
- Juventino
Wy naprawdę sądzicie że coś nam grozi ?
Jedyną, ale jakże ogromną karą będzie hańba dla klubu. Już na zawsze przyszyją nam łatkę dopingowców.
Jednak to wszystko. Zapominacie o G-14. Zapominacie o tym że mamy dosć wpływowych działaczy (mam tu na myśli szczególnie pana z mojego avika). Takim klubom jak Juve, Milan, MU, Real absolutnie nic się nie może stać. Bo co mogą zrobić ? Wykluczyć z rozgrywek czy zdegradować ? Jeśli tak, to Juve coraz głośniej zacznie popierać Superligę, a G-14 tylko szuka pretekstu do jej utworzenia.
Dlatego ucierpi najbardziej dobre imię klubu
I to mnie najbardziej boli 
Jedyną, ale jakże ogromną karą będzie hańba dla klubu. Już na zawsze przyszyją nam łatkę dopingowców.
Jednak to wszystko. Zapominacie o G-14. Zapominacie o tym że mamy dosć wpływowych działaczy (mam tu na myśli szczególnie pana z mojego avika). Takim klubom jak Juve, Milan, MU, Real absolutnie nic się nie może stać. Bo co mogą zrobić ? Wykluczyć z rozgrywek czy zdegradować ? Jeśli tak, to Juve coraz głośniej zacznie popierać Superligę, a G-14 tylko szuka pretekstu do jej utworzenia.
Dlatego ucierpi najbardziej dobre imię klubu

[']rybeq[']
20.II.2003-3.III.2005
cos sie konczy, cos sie zaczyna.
20.II.2003-3.III.2005
- Pawel29
- Juventino
Zobacz do czego doprowadzili Ci jak to ująłeś ,,wpływowi działacze".Co mogą zrobić w sprawie,o której jak sądze za niedługo będzie mówiła cała Italia?(Jeżeli wyrok będzie niekorzystny dla nas,a wszystko na to wskazuje)Czy odejście od systemu Ligi Mistrzów,uważasz za rozwiązanie?Ludzie zasiadający w zarządzie zniszczyli reputację nie tylko klubu klubu ,ale tych rozgrywek(co z kontrolą antydopingową??) a teraz w ramach ,,protestu" mają utworzyć Superligę korzystając z poparcia G-14?.Przepraszam bardzo, ale dla mnie jest to śmieszne.Wysztko wskazuje na to,że piłkarze Juventusu cztery lata brali niedozwolone środki,a ty piszesz że nic się nam nie może stać.Dziwny tok rozumowania,ale coż masz do tego prawo.Ja sądze,iż z tego wyniknie gruba afera,a Juve poniesie duże konsekwencje swego postępowania.Rybeq pisze:Wy naprawdę sądzicie że coś nam grozi ?
Dlatego ucierpi najbardziej dobre imię klubuI to mnie najbardziej boli
- Dragon
- Qualità Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
O kurdeee....
Ja kto wszsytko czytałem to byłem w dużym szoku. Niemogę nadal w to uwierzyć! To jakiś absurd....
Wogóle to popieram kolegów. Niewiem co mam pisać, ręce mi się trzęsą...kurde. Najgorsze, że nasi byli zawodnicy sprzedają wszsytko, tylko nieliczni trzymają jężyk za zębami, no ale jest zaduża nagonka na nas i nieda się milczeć
To znaczy, że LM 1996, wygraliśmy na prochach?? Nigdy w to nie uwierze. Te piękne akcje i bramki Del piero to zasługa prochów a nie jego umiejętności? Czy to wszystko wogóle jest prawdą?? Czy może medi tylko starają się wyolbrzymić tę sprwę? Czy jak patrzyłem w jaki pięknym stylu wygrywamy LM, Scudetto i inne trofe to patrzyłem na nafaszerowanych prochami moich idoli?
NIEWIERZĘ i NIGDY NIEUWIERZĘ :?
Tytułów raczej zabrać nam nie mogą, ale, najpier lekarze i Giuardo trafiliby zapewne do więzienia. Następnie kary pieniężne...no i degradacja do Serie C...co wiąże się z odejściem prawie całego składu.... przecieżto brzmi jak prawdziwy koszmar!! No i nasze imię zostanie schambione! Niewierzę.
I to ma być udany rok?? A pamięta ktoś, że w tym roku opuścili nas G.Agnelli i V.Chissano? A w sądzie na JP same noty po 9,10 :?
------> Co by się niestało i tak NIGDY niodwrócę się od JUVE!!! Będe z nimi do końca! Nawet jak będę w Serie D! Ti Amo JUVE!
Ja kto wszsytko czytałem to byłem w dużym szoku. Niemogę nadal w to uwierzyć! To jakiś absurd....
Wogóle to popieram kolegów. Niewiem co mam pisać, ręce mi się trzęsą...kurde. Najgorsze, że nasi byli zawodnicy sprzedają wszsytko, tylko nieliczni trzymają jężyk za zębami, no ale jest zaduża nagonka na nas i nieda się milczeć

To znaczy, że LM 1996, wygraliśmy na prochach?? Nigdy w to nie uwierze. Te piękne akcje i bramki Del piero to zasługa prochów a nie jego umiejętności? Czy to wszystko wogóle jest prawdą?? Czy może medi tylko starają się wyolbrzymić tę sprwę? Czy jak patrzyłem w jaki pięknym stylu wygrywamy LM, Scudetto i inne trofe to patrzyłem na nafaszerowanych prochami moich idoli?
NIEWIERZĘ i NIGDY NIEUWIERZĘ :?
Tytułów raczej zabrać nam nie mogą, ale, najpier lekarze i Giuardo trafiliby zapewne do więzienia. Następnie kary pieniężne...no i degradacja do Serie C...co wiąże się z odejściem prawie całego składu.... przecieżto brzmi jak prawdziwy koszmar!! No i nasze imię zostanie schambione! Niewierzę.
I to ma być udany rok?? A pamięta ktoś, że w tym roku opuścili nas G.Agnelli i V.Chissano? A w sądzie na JP same noty po 9,10 :?
------> Co by się niestało i tak NIGDY niodwrócę się od JUVE!!! Będe z nimi do końca! Nawet jak będę w Serie D! Ti Amo JUVE!

- Rybeq
- Juventino
Widzę że zostałem źle zrozumiany. Podałem jedynie scenariusz jednego z możliwych zakończeń. Scenariusz który wcala mnie nie cieszy. Scenariusz który mam nadzieję nigdy się nie spełni. Dlatego starałem się go napisać jak najmniej, że się tak wyrażę , uczuciowo.Pawel29 pisze:Zobacz do czego doprowadzili Ci jak to ująłeś ,,wpływowi działacze".Co mogą zrobić w sprawie,o której jak sądze za niedługo będzie mówiła cała Italia?(Jeżeli wyrok będzie niekorzystny dla nas,a wszystko na to wskazuje)Czy odejście od systemu Ligi Mistrzów,uważasz za rozwiązanie?Ludzie zasiadający w zarządzie zniszczyli reputację nie tylko klubu klubu ,ale tych rozgrywek(co z kontrolą antydopingową??) a teraz w ramach ,,protestu" mają utworzyć Superligę korzystając z poparcia G-14?.Przepraszam bardzo, ale dla mnie jest to śmieszne.Wysztko wskazuje na to,że piłkarze Juventusu cztery lata brali niedozwolone środki,a ty piszesz że nic się nam nie może stać.Dziwny tok rozumowania,ale coż masz do tego prawo.Ja sądze,iż z tego wyniknie gruba afera,a Juve poniesie duże konsekwencje swego postępowania.Rybeq pisze:Wy naprawdę sądzicie że coś nam grozi ?
Osobiście dalej wierzę że sprawa wyjaśni się korzystnie dla nas. Nic innego mi nie pozostało.
[']rybeq[']
20.II.2003-3.III.2005
20.II.2003-3.III.2005
- Pawel29
- Juventino
Ja też bardzo bym chciał,żeby to wszytko było wielkim niezrozumieniem bądz też niedomówieniem,ale fakty są inne.Wiem,że pewnie chciałeś po prostu przedstawić tą sprawę w jak najbardziej korzystnym świetle dla Juventusu,ale uważam to za bezcelowe.My jako kibice zostaliśmy oszukani.Pozbądzmy się złudzeń.Dlatego uważam,że gdy zapadnie wyrok skazujący,powinniśmy dobrowolnie oddać tytuły(Nie wiem czy to w ogóle możliwe do zrealizoania,ale według mnie konieczne). :I na boisku a nie poprzez różne układy odbudować swą reputację. Do końca z Juve,ale precz z działaczami którzy nie wiedzą na czym polega idea sportu :!: :evil:Rybeq pisze:Widzę że zostałem źle zrozumiany. Podałem jedynie scenariusz jednego z możliwych zakończeń. Scenariusz który wcala mnie nie cieszy. Scenariusz który mam nadzieję nigdy się nie spełni. Dlatego starałem się go napisać jak najmniej, że się tak wyrażę , uczuciowo.Pawel29 pisze:Zobacz do czego doprowadzili Ci jak to ująłeś ,,wpływowi działacze".Co mogą zrobić w sprawie,o której jak sądze za niedługo będzie mówiła cała Italia?(Jeżeli wyrok będzie niekorzystny dla nas,a wszystko na to wskazuje)Czy odejście od systemu Ligi Mistrzów,uważasz za rozwiązanie?Ludzie zasiadający w zarządzie zniszczyli reputację nie tylko klubu klubu ,ale tych rozgrywek(co z kontrolą antydopingową??) a teraz w ramach ,,protestu" mają utworzyć Superligę korzystając z poparcia G-14?.Przepraszam bardzo, ale dla mnie jest to śmieszne.Wysztko wskazuje na to,że piłkarze Juventusu cztery lata brali niedozwolone środki,a ty piszesz że nic się nam nie może stać.Dziwny tok rozumowania,ale coż masz do tego prawo.Ja sądze,iż z tego wyniknie gruba afera,a Juve poniesie duże konsekwencje swego postępowania.Rybeq pisze:Wy naprawdę sądzicie że coś nam grozi ?
Osobiście dalej wierzę że sprawa wyjaśni się korzystnie dla nas. Nic innego mi nie pozostało.
Ostatnio zmieniony 23 grudnia 2003, 16:46 przez Pawel29, łącznie zmieniany 1 raz.
- KowalFromStolica
- Juventino
No to w ładne bagno wpadli :x
Oby twój miecz nigdy się nie złamał.
Oby twoja Zbroja nigdy nie zardzewiała.
Oby Trzy Księżyce były przewodnikami twej Magii.
Oby twój Życiowy Cel nigdy nie wybuchł ci w twarz.
Oby twoja Zbroja nigdy nie zardzewiała.
Oby Trzy Księżyce były przewodnikami twej Magii.
Oby twój Życiowy Cel nigdy nie wybuchł ci w twarz.
- Medi
- Qualità Juventino
jakie portale polskie i zagraniczne podaly ta informacje?
Z tego co ja wiem to Ravanelli mowil o kroplowkach dla przywrocenia formy w tygodniach kiedy odbywaly sie mecze zarowno ligowe jak w CL i braniu kreatyny przez 15 dni.
Swoje zeznania zakonczyl:
"Juventus zawdziecza swoje zwyciestwa wlasnej sile a nie dopingowi!"
Zapewniam Was, ze te zeznania nie wywolaly zadnego skandalu we Wloszech, kibice Juve sa spokojni i nawet antijuventini nie komentuja, bo przynajmniej narazie nie maja sie czego czepiac. Podobnie prasa i dziennikarze.
Do auli powroca pilkarze Juve (byli - Zizou i Inzaghi) 12.01.
Zdaje sobie sprawe, ze wszystkich to meczy ale narazie nie ma podstaw zeby sie martwic.
Takze poki co, nie przejmujcie sie i spedzajcie spokojnie Swieta
Z tego co ja wiem to Ravanelli mowil o kroplowkach dla przywrocenia formy w tygodniach kiedy odbywaly sie mecze zarowno ligowe jak w CL i braniu kreatyny przez 15 dni.
Zapewniam Was, ze te zeznania nie wywolaly zadnego skandalu we Wloszech, kibice Juve sa spokojni i nawet antijuventini nie komentuja, bo przynajmniej narazie nie maja sie czego czepiac. Podobnie prasa i dziennikarze.
Zdaje sobie sprawe, ze wszystkich to meczy ale narazie nie ma podstaw zeby sie martwic.
- pajzano
- Juventino
Hmm optymistyczny akcent. I komu tu wierzyć? Bądź co bądź Medi ma zapewne wiadomości najbardziej wiarygodne, ale i tak ta sprawa pozostawia niesmak. Stosowanie dopingu to oszustwo, świństwo i policzek dla wiernych kibiców. Podobnie jak reszta was czuję sie oszukany. Zwycięstwo uzyskane w taki sposób to nie zwycięstwo. Mam nadzieję, ze lekarze zostaną ukarani, a co do piłkarzy to jestem rozdarty - z jednej strony to moja ulubiona drużyna, ale z drugiej...stwierdzenia, ze nie wiedzieli co biorą wydaja mi się mocno naciągane. Na szczęście większosć tych piłkarzy nie gra już w Juve, więc ewentualne kary nie oslabią zanadto zespoło - poza ewentualna absencją Del Piero. Szczerze, nie wiem co o tym mysleć. Rzekłem.Medi pisze:jakie portale polskie i zagraniczne podaly ta informacje?
You may know the name, but the game has changed. - Police Story (1985)