SerieA 2024/2025 - dyskusja
- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
Jak wszystko pójdzie po myśli faworytów to Roma się zrówna z nami punktami.
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- B@rt
- Juventino
- Podziekował: 6 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Może będziecie mnie cytować po sezonie, ale patrząc na terminarz, Bologna nie powinna się liczyć w walce o top 4. Oni mają taki rozkład jazdy, że tę ich wysoką pozycję w tabeli można przynajmniej w jakimś stopniu wytłumaczyć faktem, że dopiero teraz zaczynają mecze z czołówką. Napoli, Atalanta, Inter, Milan, my, Fiorentina, a poza tym Udinese i Genoa w ostatniej kolejce, przed którą powinni być już znacznie niżej w tabeli.Szwamb pisze: ↑01 kwietnia 2025, 12:06 Torino bardzo pomogło remisując z Lazio 1-1, tym samym przewaga nad błękitną częścią Rzymu wzrasta do 3 punktów a na tym etapie sezonu to juz dużo.
Bologna, 1p przewagi nad nami gra z Napoli, które wściekle walczy o Scudetto, wiec nie odpuszczą.
My gramy z Romą mając ją za plecami również z przewagą 3 punktów.
Jak wszystko pójdzie po myśli faworytów to po następnej kolejce będziemy mieli 4 miejsce i 2p przewagi nad Bologną, 6 punktów nad Romą i 6 punktów nad Lazio, jeśli przegrają z Atalantą...
ziści się? :-P
Roma gra m.in. z nami, Lazio, Interem, Fiorentiną, Atalantą i Milanem. Też ciężki terminarz.
Nam z trudnych meczów zostały Roma, Bologna i Lazio. Gramy jak gramy, zobaczymy ile na ostatniej prostej zdoła wykrzesać Tudor, ale kalendarz z pewnością mamy po swojej stronie. Porównując rozkłady jazdy poszczególnych ekip, z którymi jesteśmy dość blisko punktowo, mamy jeden z najprzyjemniejszych, a może i najprzyjemniejszy, korzystny układ zdaje się też mieć Fiorentina. Patrząc na tabelę i terminarz, o kwalifikację do LM można by być raczej spokojnym, pod warunkiem że Tudor nie okaże się wtopą.
- Volto
- Juventino
- Podziekował: 17 razy
- Otrzymał podziękowanie: 39 razy
Terminarz, z drużyn walczących o 4te miejsce, mamy najlepszy. Bologni też nie daje szans większych. Lazio się posypało. Milan już się nie liczy. Roma jak Roma, pewnie się wykrzaczy, tym bardziej, że poza Veroną, też ciężki terminarz. Ktoś pisał, że nie jesteśmy na pole position do top4, ja uważam, że jesteśmy. Najprędzej to Viola by nam mogła zagrozić, jak już miał bym wskazywać kogoś.
- Maly
- Juventino

magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- Szwamb
- Juventino
- Podziekował: 31 razy
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Bologna była dzisiaj zdecydowanie lepsza od Napoli. 1 punkt dla nich to 2 punkty stracone. Szkoda, że N mając w perspektywie zbliżenie się do Interu nie szarpało ze stratą dla nas w perspektywie walki o 4 miejsce.
polecam www.sokker.org

menadżer piłkarski online z możliwością tworzenia własnych taktyk i oglądania meczów

menadżer piłkarski online z możliwością tworzenia własnych taktyk i oglądania meczów
- Marat87
- Juventino
- Podziekował: 15 razy
- Otrzymał podziękowanie: 37 razy
No to pojawiła się dodatkowa opcja w postaci Atalanty, do której zostało tylko 2 punkty straty ( niestety przy gorszym bilansie bezpośrednim, więc trzeba 3 więcej ).
W sumie przy zwycięstwie z Lecce, Juventus na 100% wraca na 4 miejsce, bez względu na wynik w meczu Atalanta - Bolonia.
Jak Atalanta przegra, to wypada z top 4 w takim układzie, a i Lazio może ich dogonić. Może przy wiedzy o odejściu Gaspariniego, ta drużyna się rozluzuje za bardzo i zabraknie tych kilkunastu procent zaangażowania?
W sumie przy zwycięstwie z Lecce, Juventus na 100% wraca na 4 miejsce, bez względu na wynik w meczu Atalanta - Bolonia.
Jak Atalanta przegra, to wypada z top 4 w takim układzie, a i Lazio może ich dogonić. Może przy wiedzy o odejściu Gaspariniego, ta drużyna się rozluzuje za bardzo i zabraknie tych kilkunastu procent zaangażowania?
- Distant Dreamer
- Juventino
- Podziekował: 25 razy
- Otrzymał podziękowanie: 79 razy
Piękna Serie A w tym roku

- Walka o tytuł do ostatniej kolejki
- Walko o utrzymanie do ostatniej kolejki
- Walko o miejsca w europejskich pucharach do ostatniej kolejki

- Kamciu
- Interista
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Zupełnie bez sensu jest biadolenie o tym, że gdyby nie brak karnego z Roma na Bisseku, że gdyby nie oddane 4:2 z Juve czy gdyby nie wylew w ostatniej minucie z Bologna to Inter byłby na najlepszej drodze do Mistrzostwa. Bezsensu, bo takie gdybanie może równie dobrze załączyć Napoli czy każdy inny klub w walce „o cokolwiek”. Zawsze byłem zwolennikiem teorii, że suma szczęścia i pecha wyrównuje się w skali sezonu i tego mam zamiar się trzymać, więc nie będę zrzucał nic na karb sędziów, terminarza czy innych tego typu <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>. Prawda jest taka, że to Inzaghi nie uczy się na błędach i po prostu nie wyciąga wniosków. Który to już raz Inter obejmuje prowadzenie w ważnym meczu i się cofa, oddając pole? W tym sezonie jest to nagminne. Jak tylko zobaczyłem, jak piłkarze weszli w drugą połowę wczorajszego starcia z Lazio to od razu wiedziałem, że mimo, że Napoli nie udźwignie presji w Parmie - Inter dostanie wylewu w końcówce. Gdzie szybsze zmiany Zalewskiego/Zielińskiego/Pavarda? Sorry, ale taka drużyna powinna takie ważne końcówki przepychać choćby nie wiem co. Doświadczenie powinno odegrać kluczową rolę. Myślę, że wczoraj Scudetto Inter oddał, ale szczerze? Należało im się. I nie obchodzi mnie fakt, że Neapol grał sobie raz na tydzień - taka sytuacja.
Simone, mimo, że świetnym trenerem jest - to musi się jeszcze wiele nauczyć. Zwłaszcza w kontekście reagowania na wydarzenia boiskowe, bo tutaj jego wachlarz ewidentnie kuleje. Liczę, że oczywiście w Interze zostanie, a ta kampania naprawdę uwidoczni gdzie leży problem.
Teraz liczę na zwycięstwo w Monachium oraz owocne mercato. Jeden jakościowy obrońca, napastnik nr 3 pokroju Davida/Zirkzee oraz przyklepać tego Luisa Henrique. Ponadto rozstać się z Darmianem, Arnautoviciem, Correa oraz chyba zmniejszyć udział minutowy Mikiego i Acerbiego (choć go uwielbiam) jednocześnie mądrze wprowadzając Sucicia i będzie Okey. Nie potrzeba rewolucji, a ewolucji. Liczę, że Inter nie popełni błędu z 2010 roku. Ciągłość projektu musi być zachowana.
Simone, mimo, że świetnym trenerem jest - to musi się jeszcze wiele nauczyć. Zwłaszcza w kontekście reagowania na wydarzenia boiskowe, bo tutaj jego wachlarz ewidentnie kuleje. Liczę, że oczywiście w Interze zostanie, a ta kampania naprawdę uwidoczni gdzie leży problem.
Teraz liczę na zwycięstwo w Monachium oraz owocne mercato. Jeden jakościowy obrońca, napastnik nr 3 pokroju Davida/Zirkzee oraz przyklepać tego Luisa Henrique. Ponadto rozstać się z Darmianem, Arnautoviciem, Correa oraz chyba zmniejszyć udział minutowy Mikiego i Acerbiego (choć go uwielbiam) jednocześnie mądrze wprowadzając Sucicia i będzie Okey. Nie potrzeba rewolucji, a ewolucji. Liczę, że Inter nie popełni błędu z 2010 roku. Ciągłość projektu musi być zachowana.
Pazza Inter
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 184 razy
Media bliskie Neapolu twierdzą, że więzi pomiędzy ADL oraz Conte zostały nieodwracalnie zerwane.
W przyszłym tygodniu ma dojść do kolejnego spotkania pomiędzy ADL a Allegrim celem wypracowania ostatecznego porozumienia.
Romano : Allegri ma kilka ofert z zagranicy ale preferuje pozostanie we Włoszech tym bardziej, że ma ofertę z Napoli.
La Stampa : Klopp powiedział tak Romie i daje zielone światło do negocjacji.
Piłkarze Napoli już wiedza, że kolejnym trenerem będzie Allegri [Tuttosport]
Inzaghi kuszony przez Al-Hilal i według włoskich pismaków przejmie arabski klub.
W przyszłym tygodniu ma dojść do kolejnego spotkania pomiędzy ADL a Allegrim celem wypracowania ostatecznego porozumienia.
Romano : Allegri ma kilka ofert z zagranicy ale preferuje pozostanie we Włoszech tym bardziej, że ma ofertę z Napoli.
La Stampa : Klopp powiedział tak Romie i daje zielone światło do negocjacji.
Piłkarze Napoli już wiedza, że kolejnym trenerem będzie Allegri [Tuttosport]
Inzaghi kuszony przez Al-Hilal i według włoskich pismaków przejmie arabski klub.

- lenor
- Juventino
- Podziekował: 6 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Roma sięga po Jurgena a my dalej babrzemy się we włoskim szambie. Ehh czasy świetności Juventusu nie wrócą za prędko. Nie mam nic do Antka bo pewnie skoczymy poziom wyżej, no właśnie ale sufitu nie przebijemy..za pion sportowy odpowiadają kompletni amatorzy...
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 19 razy
- Otrzymał podziękowanie: 68 razy
@Paya zgadzam się. Na czacie bodajże CzarnyJacek wrzucił grafikę TOP XI i mówiąc szczerze... była beznadziejna. Trudno było też tam umieścić gracza Juve, ale biorąc pod uwagę niezasłużoną obecność Lukaki i Mojżesza na skrzydle, to wśród środkowych pomocników (od DM po AM) powinno znaleźć się miejsce dla Kenana lub Khephrena.

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- Maly
- Juventino
Sezon temu nie było raczej lepiej

Upchać Yildiza? Gdzie niby za kogo?

magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?