Serie A - sezon 2023/24
- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
Psim swędem bo zakończył na 5 miejscu. Nie ma tu żadnej złośliwości tylko fakt. Mógł być wyżej, miał 3-0 z nami ale zrobił w gacie. Czy olał sobie 2 mecze lub całą końcówkę sezonu bo miał "zapewniony" awans nie wiem ale jeśli tak to tym bardziej nie najlepiej to o nim świadczy i śmierdzi Grande Calculatore.
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- dimebag11
- Juventino
- Podziekował: 74 razy
- Otrzymał podziękowanie: 22 razy
@Maly
Motta nie został nawet oficjalnie trenerem Juve, a ty już jęczysz jak dziecko. Póki co nie znamy żadnych szczegółów jego umowy jak np. zarobków i nie wiemy kogo z obecnej kadry chciałby zostawić, a kogo sprzedać. I na kwestia dotyczy tego ile będzie miał do powiedzenia np. w sprawie transferów, bo zaraz się okaże, że to Giuntoli dobiera mu zespół (tak jak przykładowo nie chciał Allegriemu ściągnąć Bonaventury i bez konsultacji z nim sprowadził Alcaraza). Osobiście wolałbym zagranicznego trenera, ale z jakiś powodów nie interesowaliśmy się np. Flickiem (albo on nami).
Motta nie został nawet oficjalnie trenerem Juve, a ty już jęczysz jak dziecko. Póki co nie znamy żadnych szczegółów jego umowy jak np. zarobków i nie wiemy kogo z obecnej kadry chciałby zostawić, a kogo sprzedać. I na kwestia dotyczy tego ile będzie miał do powiedzenia np. w sprawie transferów, bo zaraz się okaże, że to Giuntoli dobiera mu zespół (tak jak przykładowo nie chciał Allegriemu ściągnąć Bonaventury i bez konsultacji z nim sprowadził Alcaraza). Osobiście wolałbym zagranicznego trenera, ale z jakiś powodów nie interesowaliśmy się np. Flickiem (albo on nami).
Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
- Maly
- Juventino
Ja tylko napisałem jedno zdanie/fakt, które wg mnie jest warte odnotowania bo cały sezon się ludzie zachwycają Mottą i jego Bologną a ostatecznie wylądował na 5 miejscu mimo, że był 3 jeszcze niedawno. Piszę teraz bo jak już go ogłoszą to nie będę pamiętał przecież 

magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- vitoo
- Juventino
- Podziekował: 14 razy
- Otrzymał podziękowanie: 23 razy
To akurat nie ma nic do rzeczy, bo wiadomo było od dawna, że do Ligi Mistrzów wejdzie pięć drużyn, a Bologna ten awans wywalczyła dość spokojnie. Uważasz, że Juventus Sarriego zdobył scudetto psim swędem, bo na koniec w tabeli był lepszy o jeden punkt od Interu?
Jeśli się czegoś czepiać, to tego, że przy 3:0 z Juventusem Bologna odpuściła finisz rozgrywek. To akurat jest dla mnie bardzo dziwne, bo myślałem, że dla takiego klubu jak Bologna z czysto sportowego i historycznego punktu widzenia ma znaczenie to, czy skończą ligę na podium czy nie.

- Maly
- Juventino
Na ostatnie 8 meczów bilans jest 2-5-1. Fakt, że wtedy już było niemal pewne, że zagra 5 drużyn ale jak pisałem to tym gorzej dla Motty. Godny następca Grande Calculatore.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- szczypek
- Juventino
Maly, a na 10 ostatnich spotkań jest 4-5-1, a na 15 ostatnich spotkań jest 9-5-2. Mówimy o Bolonii, ten klub w poprzednich sezonach zajmował odpowiednio 12, 12, 13 i 9 miejsce, teraz 5.
Można sceptycznie, ale nie przesadzajmy, to naprawdę był dla nich wyjątkowy sezon i raczej nie kalkulowali jak to zagrać najmniejszym kosztem.
Można sceptycznie, ale nie przesadzajmy, to naprawdę był dla nich wyjątkowy sezon i raczej nie kalkulowali jak to zagrać najmniejszym kosztem.
- Sila Spokoju
- Juventino
- Podziekował: 25 razy
- Otrzymał podziękowanie: 51 razy
Jedyny piłkarz Juventusu w XI sezonu - to ten, który był na wypożyczeniu z Juventusu 
Przypadek?

Przypadek?

- Oldfan
- Juventino
- Podziekował: 103 razy
- Otrzymał podziękowanie: 11 razy
I pomyśleć, że ten Pulisic mógł trafić do nas za kilkanaście baniek ... Pamiętam wtedy wpisy Jackopow, że wiecznie połamany i po co on komu .. Kozak grajek i przydałby nam się ktoś taki
Co do Soule to nie wiedziałem, że on w środku pomocy gra
Co do Soule to nie wiedziałem, że on w środku pomocy gra

- dimebag11
- Juventino
- Podziekował: 74 razy
Ja natomiast widziałem wpisy @oldfan jak to Allegri i Zarząd Juve pracują nad przedłużeniem kontraktu kałmowatemu, ale chyba temat się zesrał podobnie jak urojenia trufana i jego stu pozostałych multikont 

Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
- Bart985
- Juventino
- Podziekował: 17 razy
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Teraz jeszcze łykają ostatnie łzy po wywaleniu Partacza i zmieniają śpiewkę jakoby Toskański Ferguson było TOP3 managerów w historii Juve XDXD Gość który przerżnął dwa finały LM w 3 lata ma stać obok tych co wstawili europejskie trofeum do gabloty

Nie poradzisz, to już nawet nie jest choroba, syndrom allegriowski, to jest coś gorszego. Ogólnie smutne jeśli człowieka to dotknie...

- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 19 razy
Tak realnie patrząc po trofeach to niby kto miałby być pod tym względem obok Lippiego i Trappa na 3 miejscu na podium? Lippi przegrał 3 finały i to przynajmniej raz będąc w roli murowanego faworyta 

- Bart985
- Juventino
- Podziekował: 17 razy
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Tak realnie patrząc po trofeach to Real Madryt jest dopiero szóstym klubem na świecie... w Juventusie chyba liczą się jednak bardziej europejskie puchary? Biorąc pod uwagę ile finałów się przegrało... i owszem, Lippi swoje uwalił, ale 3 do gabloty wstawił. A nawet jeśli liczy się tylko LM no to wstawił Puchar Europy. Partacz nie.