Serie A 17/18 (23): JUVENTUS F.C 7-0 Sassuolo

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 38 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 04 lutego 2018, 15:50

Wynik dużo lepszy od gry ale przynajmniej są bramki. Mario w ostatnim czasie standardowo najgorszy. Kompletnie zbędny element tej drużyny. Wpuścić młodego za niego i niech sobie pobiegać trochę.

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 04 lutego 2018, 15:50

Nicram_93 pisze:Niestety dzisiaj mogę obejrzeć tylko pierwszą połowę spotkania, więc mam nadzieje, że przypadnie mi w udziale ta lepsza. Fajnie, że szanse dostanie Rugani, tylko dlaczego to musi być okupione urazem Andrei? Dobrze też, że Berna od pierwszych minut, niech chłopak po raz kolejny pokaże na co go stać ;)
Pewnie przypadła Ci ta lepsza :smile:

No spokojnie na luzie 4-0 :hellyes:

Tylko Igła mnie irytuje.

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 lutego 2018, 15:51

Ładne oranko. Mógłby Khedira im wrąbać trzecią i poezja.
Ciekawe, czy po takiej pierwszej, druga połowa będzie popisem gry "na tak" czy bolesnym dla oczu męczeniem buły?

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
Sila Spokoju

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 25 razy
Otrzymał podziękowanie: 51 razy

Nieprzeczytany post 04 lutego 2018, 15:51

Dzisiejszy mecz z Sassuolo to przykład jak nasza gra wyglądałaby w lidze hiszpańskiej.

Obrazek
Baczu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 04 lutego 2018, 15:53

I co, aż taka tragedia się stała gdy nie zaczęliśmy się rozpaczliwie bronić po golu? Pykamy sobie na luzie, bez stresu, bez zbędnego biegania. Oby takich spotkań było więcej, bo ewidentnie dziś widać u naszych radość z gry. Jest co prawda troche do poprawy (Mandzukic :confused: ), ale jak na nasze standardy gramy dziś bardzo dobrze. I dziś widać jaki mamy potencjał, gdybyśmy chcieli to 3/4 spotkań w sezonie kończyło by się z 4-5 golami na naszym koncie.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 04 lutego 2018, 15:54

Szybko, łatwo i przyjemnie czyli jak na ogół z Sassuolo u siebie. Ja narzekał nie będę i Wam tez to polecam bo mecz jest załatwiony. W drugiej połowie zapewne niewiele się wydarzy i możemy spodziewać się już tylko powodującego ból oczu człapania :D
Ale bramki są i to aż cztery póki co a tego już u nas dawno nie było :hellyes:

Obrazek
CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 lutego 2018, 15:54

Powiem uczciwie do momentu strzelenia pierwszej bramki wyklinałem Khedire, grał kiepsko - ale na szczęście weszły mu 2 gole - oby to był dobry prognostyk na przyszłość jego gry.

Higuain dzisiaj gorzej, ale wywalczył rożny po którym wpadł 2 gol.

Mandzukic słabo, niestety, to już jest cień dawnego zawodnika - obym się mylił.

Mam wrażenie że De Sciglio kompletnie nie pasuje do pierwszego składu Juventusu - on i Lichtsteiner to podobny poziom, niestety!

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 lutego 2018, 15:56

Jeśli dobrze wyliczyłem, to 134 dni czekałem, żeby zobaczyć satysfakcjonujące mnie spotkanie z udziałem Juve. Może sama gra, jakość tworzonych akcji i tym podobne nie powodują fajerwerków, ale bardzo doceniam, że nie jest to męczenie wora, do którego nasi nas przyzwyczaili.

Tak to mniej więcej powinno wyglądać, gdy na J-Stadium przyjeżdża ekipa o kilka klas słabsza. To jest pełna kontrola, proszę państwa, a nie 1:0 i podania od bramkarza do obrońców i z powrotem.

Trzymam kciuki za bramkę Higuaina, bo mam wrażenie, że już go ponownie zaczyna chwytać frustracja, gdy widzi, że z czterech strzelonych goli żaden nie padł jego łupem.

Obrazek
Piotr Juvefan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 lutego 2018, 15:57

Ależ goleada! Allegri na złość krytykom juvepoland pozwolił piłkarzom na odrobinę finezji :prochno:

DAWAĆ Sturaro a nawet Lichtsteinera. Tego już nie mozna zepsuć :prochno:

:koszulka:
Ostatnio zmieniony 04 lutego 2018, 15:57 przez Piotr Juvefan, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Szału nie ma ale chociaż sporo bramek wpadło.Tak się gra jak przeciwnik pozwala a ten dziś jest żenujący.

BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Ciekawe, czy Berardi zaluje...

CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 lutego 2018, 15:59

Sorek21 pisze:Tak się gra jak przeciwnik.
Nie do końca prawda, trzeba umieć narzucić przeciwnikowi swój styl gry i jemu nie pozwolić na nic.

Dawać mi Bentancura!

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
LordRahl

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 lutego 2018, 16:00

Nie wierzę w to co widzę :rotfl: :rotfl: Jest 4 (słownie cztery)-0!, a tutaj dalej są narzekania :co?:

Naprawdę niektórym się coś w głowie porobiło.

Super 1 połowa, żadnego zagrożenia ze strony Sassuolo, łatwe bramki, mnóstwo miejsca i sytuacji. Ciekawe co z Matuidim, oby nic poważnego, bo będzie potrzebny na Koguty.
Czekam na bramkę Igły i być może kogoś z pary Berna/Mario, a tak to mecz już zamknięty.

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 70 razy

Nieprzeczytany post 04 lutego 2018, 16:00

Sami znów wszedł na forum jp i poczytał komentarze o emeryturze w USA i wozie z węglem :prochno: Na drugim biegunie standardowo Mario "nie umiem być skrzydłowym" Mandzukić.

Zagrały nam stałe fragmenty gry. Trio Sandro - Pjanić - Khedira zrobiło robotę i tylko Gonazlo znów poszkodowany.

Po 1-0 nastawiłem się, że Sassuolo nie odda celnego strzału, bo będziemy uskuteczniać "pełną kontrolę" 11stoma zawodnikami na własnej połowie. (W końcu) miłe zaskoczenie w to niedzielne popołudnie :hellyes:

Swoją drogą nie sądziłem, że Sassuolo będzie tak daremne w ofensywie.

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
Piotr Juvefan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 lutego 2018, 16:01

Poprostu pisze:Wynik dużo lepszy od gry ale przynajmniej są bramki. Mario w ostatnim czasie standardowo najgorszy. Kompletnie zbędny element tej drużyny. Wpuścić młodego za niego i niech sobie pobiegać trochę.
Popieram. Biega po całym boisku i myśli,że jak wybiega najwięcej km to znów będzie nie do ruszenia. W czerwcu musimy go pożegnać, bo to powinnen być rezerwowy max.

Obrazek
Zablokowany