Serie A 16/17 (17): JUVENTUS 1-0 Roma

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 grudnia 2016, 13:39

W takich meczach ważne jest potwierdzenie dominacji. Pewny wynik to MEGA ważne z psychologicznego punktu widzenia. Czuje ze dziś bohaterem będzie Miralem. Chce by Pjanic tak - bramka z wolnego, z akcji i kapitalna asysta.

Forza Juve !

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
vitoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 14 razy
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 17 grudnia 2016, 13:48

Jak patrzę na to, jak Dybala wchodzi do składu po kontuzji to aż strach pomyśleć co czeka Pjacę. Nie dość, że nowy w zespole to jeszcze po kilkumiesięcznej pauzie. Życzę powodzenia. Nie zrozumcie mnie źle, nie mam pretensji do Maxa, że stara się dbać o zdrowie Argentyńczyka, tym bardziej, że obecnie Higuain i Madżukic wydają się być w dobrej dyspozycji. Ale w takiej Barcelonie czy Realu jak Messi, Iniesta czy Ronaldo wracają do składu po urazie to w pierwszym meczu wchodzą z ławy, a w kolejnych są już w pełnej dyspozycji i bez problemu mogą grać 90 minut. Naprawdę w Juventusie Dybala po 1,5 miesięcznej kontuzji musi się oswajać przez kolejny miesiąc z grą? Szkoda bo nie mogę się doczekać jak diabli aż zobaczę w akcji trio Pjanic-Dybala-Higuain od początku.

panlider

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 grudnia 2016, 13:50

Jak Allegri naprawdę nie wystawi dzisiaj Paulito od pierwszej minuty, to ktoś mu powinien sprzedać liścia. Przecież w meczu z Torino wejście Dybali odwróciło losy meczu, naprawdę w tak ważnym spotkaniu Max pozwoli mu siedzieć na ławce? Nie chcę w to wierzyć.

No i do tego Sturaro z Rychem w pierwszym składzie... Nie wiem już, który z nich jest w gorszej dyspozycji obecnie.

"Vincere Non È Importante È L'Unica Cosa che Conta"
rammstein pisze:dobrze, że nikt nie zakładał tematu "Polskie kluby w rozgrywkach europejskich 2017/2018" :D
ozob

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 grudnia 2016, 13:56

Jestem pewien, ze Roma sie na nas rzuci wiec obecnos najlepszego na swiecie defensywnwgo napastnika mnie nie dziwi. W druguej polowie gdy sie wszyscy opadna z sil wejdzie Dybala, ktory jest przeciez swiezo po kontuzji wiec po co ryzykowac od pierwszej minuty polamaniem mu nog przez rzymian, i zrobi swoja robote.

La fidanzata d'Italia
Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 grudnia 2016, 14:21

Niby Rzym, niby stolica, a jaka prowincjonalna mentalność. Pompują się jak na finał Ligi Mistrzów, a dostaną po papie i pojadą z płaczem szukając spisku. Cieszy mnie to, że podchodzimy do tego meczu z takim spokojnem, mam nadzieję, że ten spokój będzie widać również na boisku, bo Roma pewnie zamiast gry w piłkę urządzi walkę w koloseum, sami sobie głupki w głowach gotują takim myśleniem i napinką. No i co? Nawet niech wygrają i tak są za ciency w uszach żeby wygrać mistrza, rok temu była niepowtarzalna okazja gdy zaliczyliśmy falstart, nawet mimo naszego comebacku gdyby ktoś od początku do końca bardzo dobrze punktował to byśmy go mogli nie dogonić. Także niech nas nawet wyprzedzają w tabeli, prędzej czy później i tak wszystko wróci do normy.

Postawienie na nogi Salaha i Peresa, którzy i tak pewnie wiele nie pograją? Chcą nas tym wystraszyć? Straszyć to sobie można Balem albo Suarezem.

Co do nas: Dybala i Cuadrado na ławce w sumie spoko, Mandzukic i Lichtsteiner poobijają trochę przeciwników, a koło 65' wejdzie artyleria i zaczniemy imprezę.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 17 grudnia 2016, 15:17

Pompują się na potęgę a do tego kibice tego prowincjonalnego klubu wyciągają farsopoli bo jakiś cymbał od nas dyskutuje tam z nimi 24 h na dobę. Domyślam się kto to ale niech się nakręca. Zastanawia mnie tylko skąd ten typek tyle czasu ma ?
Czy wyjdzie Lichy czy Sturaro - pogonimy ich a Sturaro dziś mi pasuje bo będzie kopał irokeza oraz dziadka DDR, który w końcu obejrzy czerwo... nagłe uzdrowienia ? Szkodzą sami sobie a ja tych cudownie uzdrowionych w ogóle się nie obawiam :prochno:

Obrazek
Filip

Nieprzeczytany post 17 grudnia 2016, 16:57

Wiecie moze czy mecz leci na ktoryms z wloskich kanalow?

Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 grudnia 2016, 17:52

Mecz będzoe na Eleven,dostępnym w nc+ i CP.15 zł za 38 spotkań Juve na żywo w HD to chyba nie jest duża kwota.Każdy na tym forum powinien mieć wykupione te kanały.

CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 grudnia 2016, 17:52

A ja bym tak chcial na koniec trojkat z przodu 433 - Dybala, Higuain, Pjaca.

dawid1897

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 17 grudnia 2016, 18:27

Sorek21 pisze:Mecz będzoe na Eleven,dostępnym w nc+ i CP.15 zł za 38 spotkań Juve na żywo w HD to chyba nie jest duża kwota.Każdy na tym forum powinien mieć wykupione te kanały.
Ja tam wole Sopcast, wykupiłem eleven na miesiąc i za bardzo mi się nie spodobało. Komentatorzy komentują jak dwóch znajomków przy piwku u siebie w domu. Co trochę jakieś osobiste wycieczki, które mnie nie interesują. Problemy techniczne typu logo eleven na kilka minut w 70 minucie meczu też się zdarzają. Jakość HD, ale na pirackim streamie też :D
ForzaItanimulli3vujcm pisze:A ja bym tak chcial na koniec trojkat z przodu 433 - Dybala, Higuain, Pjaca.
Ja bym był ostrożny. Roma zawsze kojarzy mi się z brutalnymi zagraniami. Nie chciałbym znowu przeżywać przez kilka miesięcy takiej biedy w ataku jak ostatnio.

Widowisko może być mizerne, byleby były 3 pkt, nawet 1:0 po wepchnięciu piłki ręką przez Mandzukica. Nie lubię Romy strasznie także straty punktów na naszym stadionie łatwo nie przełknę.

FORZA JUVE!!!
BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 17 grudnia 2016, 18:46

Sorek21 pisze:Mecz będzoe na Eleven,dostępnym w nc+ i CP.15 zł za 38 spotkań Juve na żywo w HD to chyba nie jest duża kwota.Każdy na tym forum powinien mieć wykupione te kanały.
Nie mam telewizora ::/:

Troche obawiam sie tego meczu ze wzgledu na to, ze Roma pyknela Milan i Inter, od ktorych my zebralismy bęcki. Oraz ze wzgledu na nastawienie naszych pilkarzy. Chociaz, jesli Roma ruszy od poczatku z impetem do ataku i bedzie grala z nami w pilke, to powinno byc dobrze.

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl

"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
Hed

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 80 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 17 grudnia 2016, 18:52

Jacky pisze:
Troche obawiam sie tego meczu ze wzgledu na to, ze Roma pyknela Milan i Inter, od ktorych my zebralismy bęcki. Oraz ze wzgledu na nastawienie naszych pilkarzy. Chociaz, jesli Roma ruszy od poczatku z impetem do ataku i bedzie grala z nami w pilke, to powinno byc dobrze.
Owszem Roma pyknela i Milan i Inter, jednak grali z nimi u siebie a My na wyjeździe, wiec różnica jest. Ja sie też obawiam tego meczu, jednak to dobry znak😉 FJ!

CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 grudnia 2016, 19:00

dawid91 pisze:
ForzaItanimulli3vujcm pisze:A ja bym tak chcial na koniec trojkat z przodu 433 - Dybala, Higuain, Pjaca.
Ja bym był ostrożny. Roma zawsze kojarzy mi się z brutalnymi zagraniami. Nie chciałbym znowu przeżywać przez kilka miesięcy takiej biedy w ataku.
Kontuzje mozna zlapac w kazdej chwili, z kazdym rywalem, przeciwko kazdemu przeciwnikowi, w kazdej sytuacji. Ogolnie w Serie A jest bardziej latwo o kontyzje. Nie sadze by akurat oni dzis ich skontuzjowali. To naiwne myslenie zakladanie czegos takiego.

Tak w ogole co do Pjacy. Balem sie ze on ma... nowotwor. :confused2: Bardzo tajemnicze to bylo wszystko, ten okres rehabilitacji, jakby nie chcieli mowic co jest na rzeczy. Wiec wielkie uff - oby. :eh:

Kamex22

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 grudnia 2016, 19:10

ForzaItanimulli3vujcm pisze: Tak w ogole co do Pjacy. Balem sie ze on ma... nowotwor. :confused2: Bardzo tajemnicze to bylo wszystko, ten okres rehabilitacji, jakby nie chcieli mowic co jest na rzeczy. Wiec wielkie uff - oby. :eh:
Nasz własny, prywatny doktor Hałs.

Co do meczu to wiadomo, że każdy z nas liczy na wysokie zwycięstwo, ale osobiście mam złe przeczucia. Ale jako, że one nigdy sie nie sprawdzają to możecie być spokojni ;)

Jak zwykle nie ma jeszcze oficjalnego składu a hejt na Maxa poleciał. Jaki skład by nie wybiegł z hejtem zaczekajcie do ost gwizdka. Krata browara dla jackopa jeśli dzis nie będzie jęczał.

CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 grudnia 2016, 19:39

Kamex22 pisze:Nasz własny, prywatny doktor Hałs.
Osobiście mialem zle przeczucia. :whistle: Na szczescie mozemy spac spokojnie. Nie jestem doktorem, tym bardziej jego, ani Juventusu (heh.). No a nowotwory sie wszedzie zdarzaja i nie zawsze sie o tym chce mowic od razu, to trudny czas jest. Ebbe Sand - o ile ktos kojarzy - tez mial kiedys raka.

Oby Sturaro zaliczyl dzis postep i dal nadzieje ze przedluzenie z nim umowy nie bylo bledem ze strony zarzadu - bo cykl Martinezow i Mott sie skonczyl, nie trzeba nam reaktywacji. :whistle:

Zablokowany