Serie A 16/17 (11): JUVENTUS 2-1 Napoli
- Vincitore
- Juventino
Lubię patrzeć na współpracę Cuadrado z Alvesem, tymczasem tym składem wylewamy trochę beton, idziemy na walkę i szachy z Napoli, niestety, mimo, że spokojnie piłkarskie argumenty są po naszej stronie. Pewnie będziemy chcieli to wygrać po najmniejszej linii oporu, a to może być trochę zgubne.
Nie wiem ile Max wie o Napoli, które jest obecnie słabe, ale nie aż tak beznadziejne by tak ich lekceważyć.
U rywali Diawara wygrał rywalizację z Jorginho.
Nie wiem ile Max wie o Napoli, które jest obecnie słabe, ale nie aż tak beznadziejne by tak ich lekceważyć.
U rywali Diawara wygrał rywalizację z Jorginho.
- Hed
- Juventino
- Podziekował: 80 razy
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Cuadrado zrobil nam ostatni mecz, dwie asysty i kilka groźnych rajdów, dziwne jakby dzisiaj nie zagral. W środku Hernanes a na boku Licht... strasznie betonowo to wygląda. Remis?
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Allegri po prostu boi się zaryzykować. Pytanie tylko, czy można to nazwać ryzykiem, skoro Cuadrado daje nam bardzo dużo jakości, a Napoli z początku pewnie się nieco cofnie.
- CzeczenCZN
- Juventino
A ja bym znowu zagrał tym koślawym 433 - podobnie jak z Sampdorią - Alves na pół prawym, Cuadrado na boku - jak wspomniał @Vincitore fajnie wygląda współpraca owej dwójki, na lewej oczywiście Sandro! No tyle że wtedy w środku bardziej byłby Mandzukic niż Higuain i to by mogło Pipite nieco ograniczyć, no a wiemy jak ważny to dla niego mecz... Hmmm może 451?? Z nim na szpicy i Sandro jako tym ofensywnym skrzydłowym??
- Vincitore
- Juventino
Allegri ustawia to ewidentnie w ten sposób, by im bliżej końca meczu móc przeprowadzić jakościowe zmiany, mogą wejść Cuadrado, Marchisio, czy nawet Sturaro, który jest całkiem niezły w newralgicznych momentach meczu (wyłączając Bayern na AA). Dobrze, że Evra doznał mikrourazu, który umożliwia występ Sandro.
W zasadzie już któryś raz Allegri tak skleja skład, byśmy do pewnego momentu szli na równo z rywalem i zamordowali go około 60-70 minuty, tyle, że z Interem i Milanem było zupełnie odwrotnie.
Spodziewałbym się raczej zapasów i nudnych szachów jak ostatni mecz. Zadecyduje dzisiaj indywidualny błysk.
W zasadzie już któryś raz Allegri tak skleja skład, byśmy do pewnego momentu szli na równo z rywalem i zamordowali go około 60-70 minuty, tyle, że z Interem i Milanem było zupełnie odwrotnie.
Spodziewałbym się raczej zapasów i nudnych szachów jak ostatni mecz. Zadecyduje dzisiaj indywidualny błysk.
- mrozzi
- Juventino
W teorii Evra może przecież zagrać i od pierwszej minuty - został powołany. Choć mając na uwadze LM pewnie zobaczymy dziś właśnie Sandro.Vincitore pisze:Dobrze, że Evra doznał mikrourazu, który umożliwia występ Sandro.
- rydwadydwa
- Juventino
Hernanes, Lichsteiner i dwie dziewiątki w ataku?
Pierwszy raz się cieszę, że nie będzie mi dane oglądać meczu Juve. Mam nadzieję, że dacie radę zrobić to za mnie.

Pierwszy raz się cieszę, że nie będzie mi dane oglądać meczu Juve. Mam nadzieję, że dacie radę zrobić to za mnie.
- Vimes
- Juventino
Okoliczności nam sprzyjają, kontuzja Milika i czerwona kartka Gabbiadiniego postawiły Napoli w trudnej sytuacji, bo mają tylko trzech piłkarzy na trzy miejsca w ataku, dodatkowo natłok spotkań, więc musieli to fizycznie odczuć. Na ławce brak wartościowych zmienników, bo trudno za takich uznać El Kaddouriego i Giaccheriniego, którego nawiasem mówiąc lubię, ale jest to solidny ligowiec z przebłyskami, a nie jakiś joker. Jednobramkowe zwycięstwo naszych mnie zadowoli.
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 193 razy
Nie sądzę osobiście aby dziś Gonzalo błysnął bo rywal w postaci byłej drużyny go sparaliżuje. Czasami jest tak, że jak bardzo się chce to wyjątkowo nie wychodzi zupełnie nic. Mam nadzieję, że moja interpretacja jest błędna i Gonzo coś ukłuje ale widok tępego Hernanesa w składzie mnie drażni aż nadto. Mecz zapowiada się lipnie w myśl zasady : "miał być hit, mamy kit" a przynajmniej wszystko na to wskazuje bo nie zagraliśmy jeszcze dobrego meczu w tym sezonie a jeden krótki błysk z Sassuaolo to zbyt mało. Nie jesteśmy w formie ale Napoli jeszcze marniej się prezentuje i trzeba to wykorzystać.

- Danielpiero
- Juventino
Jeśli dziś zagra Hernanes- w jednym z najważniejszych meczy w lidze, to będzie po prostu dramat. Gość już dostawał tyle szans które marnował, że nie mieści mi się w głowie że taki zawodnik może grać w takim klubie i to jeszcze w 1 składzie z największym rywalem.... 

,,Takich meczów nie wygrywa się piłkarzami jak Tacchinardi, ale takimi jak Zidane. Tacchinardi może pomóc, ale trzeba liczyć na mistrzów "
- kubraczek
- Juventino
A co ma zrobić Allegri? Wystawienie Marchisio byłoby ryzykowne, musi na spokojnie wrócić do pełnej dyspozycji. Lemina? Ostatnio grał tragicznie. Zostają jeszcze Sturaro i Asamoah, ale to nie my widzimy co się dzieje na treningach.
Liczę na wrzutki Lichtsteinera i pewnie trzeba przygotować się na nerwy do ostatniej minuty meczu.
Liczę na wrzutki Lichtsteinera i pewnie trzeba przygotować się na nerwy do ostatniej minuty meczu.
Motoryzacja to nasza pasja - https://moto-przestrzen.pl/
- albertcamus
- Juventino
Czyli czekamy na wejście smoka Claudio i Juana...
- mrozzi
- Juventino
Do końca liczyłem na Cuadrado, w końcu jeszcze jakiś czas temu media go do składu awizowały. Wejdzie na podmęczonego rywala i jest duża szansa, że zabiega tych zawodników. Pamiętajmy o tym, że zawodnicy z Neapolu biegają bardzo dużo i może to zdać egzamin w ok. 70 minuty.
Hernanes - nie przeszkadzaj, a będzie dobrze. Reszta git.
FORZA!!!
Hernanes - nie przeszkadzaj, a będzie dobrze. Reszta git.
FORZA!!!
- CzeczenCZN
- Juventino
No wygląda to dość ponuro... Jednak liczę że Max naprawdę wie co robi, w końcu widzi ich na co dzień. Oby gol Mandzukica ze środy oznaczał odblokowanie się na dobre! No i dajesz Pipita! Miejcie chłopaki swój dzień - Ty Hernanesie też!
Forza Juve Po 3 pkt.!
:juve: :juve:
Forza Juve Po 3 pkt.!
:juve: :juve: