Pre-season sparing (01.08.2015): Ol. Marsylia 2-0 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Molek big fun juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 sierpnia 2015, 19:57

Szczere pozdrowienia dla ludzi dającym Maxowi podwyżkę ;D Przypomnę pewien ciekawy przypadek. Rok temu Ligę Mistrzów wygrał Real Ancelottiego, z tym ,że ręki ancelottiego było tam mało, bo głównie się to opierało na filozofii Mourinho a poprawki wstawił Carlo. Rok później działacze Realu pożegnali Carla , bo drużyna grała totalną padakę. Czemu ? Moje zdanie i większości osób , przez to , że taktyka Mou poszła w zapomnienie, a weszła Carlitta. Jak patrzę na mecze sparingowe , to bardzo podobnie będzie z Maxem. W tym Juve, z tego pre-season , nie widzę nawet odrobinki filozofii Conte. Początek mógł się podobać , fajne kombinacyjne akcje itp, ale co z tego skoro , każda akcja przelatuje przez naszą obronę jak po wazelinie. Po jednym sezonie sukcesu Maxa (gdzie jego ręki aż tak wiele nie było , bo bazował na spuściźnie Conte) dawać mu podwyżkę i nosić na rękach ? Trochę za wcześnie, bo ten sezon tak naprawdę pokaże jego zamysł , jego taktykę. Jak narazie niestety zapowiada się on na najgorszy od 5 lat. Tak wiem, to tylko pre-season. Tylko , że ten mecz akurat potraktowaliśmy jak spotkanie ligowe.

Czy wygrywasz czy nie i tak kocham Cię , Juve w mym sercu na dobre i złe
Obrazek
Ivory

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 sierpnia 2015, 19:58

Początek w wykonaniu naszych był bardzo dobry. Morata w formie powinien to strzelić. Potem zrobiło się nerwowo, przepychanki i do głosu zaczęli dochodzić gospodarze. Alessandrini na lewej był trudny do zatrzymania. Podoba mi się gość, taki francuski Candreva. Czerwo dla Lichtsteinera (o co kaman?!':angry:')) i drugą połowę na bank zagramy 3-5-2.

Poza tym widzę potrzebę dalszych transferów.

BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 01 sierpnia 2015, 19:58

Licht czerwo za pyskowki - tradycyjnie. Co do jego gry, to to samo, co w ubieglym sezonie, czyli kupa przewaza.
Taki mistrz jak Buffon i taka brama... :/
Ja tam trenerem nie jestem, ale dwoch wysokich w ataku nie ma prawa nic ciekawego stworzyc (chyba, ze jednym jest Zlatan).
Khedira - masakra. Spelnia sie to, co niektorzy wrozyli.
W chwili obecnej Pogba powinien grac na trequ. Z Pereyry taki 3/4 jak ze mnie doktor nauk medycznych... Ogolnie po kilku pierwszych minutach myslalem, ze zmieciemy ta Marsylie, niestety w miare uplywu czasu... widzieliscie co sie dzialo.

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl

"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
dawid1897

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 01 sierpnia 2015, 19:59

Za odepchnięcie Moraty ten murzyn powinien dostać też czerwo. A za co Lichy dostał? To była od razu czerwona czy druga żółta (nie oglądam od początku) za to kopnięcie piłki? Sędzia jakiś dziwny, przecież to mecz towarzyski co on odwala.

Mówiliście, że u nas kibice Lechii zachowywali się tak jakby to był mecz o punkty, że bydło z Polski nie potrafi się zachować, a tu na zachodzie co mamy? Nie znam francuskiego, ale patrząc na reakcje kibiców wyzwiska tam lecą non stop. Atmosfera jak w Neapolu.

Buffon niezła wtopa. Na szczęście szybko się otrząsnął i drugą interwencję miał niezwykle udaną, bo prawie dostał z ostrego kąta w krótki róg
Ostatnio zmieniony 01 sierpnia 2015, 20:01 przez dawid1897, łącznie zmieniany 1 raz.

FORZA JUVE!!!
Gandalf8

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 sierpnia 2015, 19:59

Dobry początek, szanse po rzutach różnych, potem niby kontrola nad meczem, chociaż rywale próbowali strzałów z dystansu i nagle Gigi puścił taką szmatę, że aż wstyd :angry: (na szczęście 6 minut później ładnie obronił jedną ręką). Od zdobycia gola gospodarze rządzą na boisku niestety.

Khedira już ma pograne, pewnie podobnie jak Chiellini uraz mięśniowy i 20 dni odpoczynku jak nie więcej :/

Za co Lichy dostał czerwo? :shock: . To już bardziej się czerwo należało graczowi gospodarzy, który na poczatku meczu popchnął Moratę już po gwizdku - klasyczne niesportowe zachowanie.

Jeden, by wszystkimi rządzić, Jeden, by wszystkie odnaleźć,
Jeden, by wszystkie zgromadzić i w ciemności związać
W Krainie Mordor, gdzie zaległy cienie.
filippo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 sierpnia 2015, 20:00

Simi pisze:Przypominam że to nie jest chat. Temat zamykam.
To jest najdurniejszy przepis regulaminu jaki istnieje na tym forum. Żeby jeszcze pojawiało się nie wiadomo ile postów, na innych stronach coś takiego w ogóle nie funkcjonuje.

Jak patrze na ten nowy Juventus to już mam złe przeczucia odnośnie nowego sezonu. Kupili kaleke Khedire i wyrwali 3 zęby trzonowe (pirlo, tevez, vidal).

Mam nadzieje, że jak nie kupią żadnego trequartisty to zobacze filmik na którym Agnelli zeżre te 37 mln euro ktore dostali za Vidala

forumowy ujadacz
pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 sierpnia 2015, 20:00

filippo pisze:No i szczęście Marotty do darmowych transferów sie skończyło. Ściągnęli drogi w utrzymaniu szrot z realu który miał załatać dziurę po Vidalu. Jeśli sturaro nie da rady to słabo widze ten sezon. Marotta wez do roboty !!
:angry: Ja akurat jestem o niego spokojny. Za Mourinho, gdy był podstawowym zawodnikiem Realu i MISTRZÓW ŚWIATA - Niemców, to Sami był TOPem na swojej pozycji. Szkoda tej kontuzjo, bo czuję, że może go wyłączyć na jakieś 2 miesiące, lub lepiej. Fajnie zaczęliśmy, ale im dalej w las... Wynik mnie nie obchodzi, byle bez kontuzji. Zważywszy na wykurzony stan murawy i dość agresywnie nastawionych rywali :doh:
PS. Zawsze podobało mi się nerwowe nastawienie Lichtsteinera, alw teraz przegiął. Dzięki niemu trzeba zmienic zupełnie ustawienie i nastawienie na mecz.

Obrazek
Simi

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 sierpnia 2015, 20:01

Ale ludzie przestańcie panikować jak rok temu.. Poczekajcie z oceną Allegriego i drużyny przynajmniej do grudnia. Dziękuję za uwagę.

Marsylia gra tak jakby się czegoś nawciągała.. nigdy takiego meczu towarzyskiego nie widziałem. :roll:

filippo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 sierpnia 2015, 20:03

pablo1503 pisze:
filippo pisze:No i szczęście Marotty do darmowych transferów sie skończyło. Ściągnęli drogi w utrzymaniu szrot z realu który miał załatać dziurę po Vidalu. Jeśli sturaro nie da rady to słabo widze ten sezon. Marotta wez do roboty !!
:angry: Ja akurat jestem o niego spokojny. Za Mourinho, gdy był podstawowym zawodnikiem Realu i MISTRZÓW ŚWIATA - Niemców, to Sami był TOPem na swojej pozycji. Szkoda tej kontuzjo, bo czuję, że może go wyłączyć na jakieś 2 miesiące, lub lepiej. Fajnie zaczęliśmy, ale im dalej w las... Wynik mnie nie obchodzi, byle bez kontuzji. Zważywszy na wykurzony stan murawy i dość agresywnie nastawionych rywali :doh:
Nie miałem na myśli, że jest słaby, tylko zniszczony kontuzjami.

forumowy ujadacz
jarmel

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 sierpnia 2015, 20:05

Te płacze :-D Serio taką wagę przywiązujecie do meczów towarzyskich? Ile już razy było tak, że w sparingach była grana padaka, a jak przyszło do co do czego to było całkiem inaczej? Zrozumcie, że takie mecze służą do tego, aby poćwiczyć pewne schematy, sprawdzić różne warianty, trochę poeksperymentować itp.
A to, że jakieś dziki z Marsylii traktują to jak finał LM to już ich problem.

Jedynie ta kontuzja Khediry :doh: Oby Asa się ogarnął i wrócił do zdrowia, bo zaczynam się bać, że będzie drugi Pepe.

Ivory

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 sierpnia 2015, 21:02

Bardzo słabo to wyglądało. Z naszej znakomitej niegdyś drugiej linii pozostała jedynie dziwnej jakości masa ze świetnym indywidualistą Pogbą.
Po tym meczu uważam, że naszym głównym celem transferowym powinien zostać nie trequartista, tylko rozgrywający-regista, który zepnie drugą linię. Marchisio na razie wygląda bardzo przeciętnie. Paradoksalnie, być może kontuzja Khediry wyjdzie nam na dobre, gdyż przyczyni się do pozyskania pomocnika o wyżej wymienionej charakterystyce.

Druga bramka to dzieło duetu Zaza & Isla.

Marian.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 sierpnia 2015, 21:03

filippo pisze:
Jak patrze na ten nowy Juventus to już mam złe przeczucia odnośnie nowego sezonu. Kupili kaleke Khedire i wyrwali 3 zęby trzonowe (pirlo, tevez, vidal).

Mam nadzieje, że jak nie kupią żadnego trequartisty to zobacze filmik na którym Agnelli zeżre te 37 mln euro ktore dostali za Vidala
Zamknij już się chłopie. Khediry nie kupili, tylko wzieli za darmo - to istotna różnica. 3 zęby trzonowe - poprzedni sezon Pirlo to była padaka, Vidal zaczął grać dobrze ostatnie 2 miesiące (tak, też załuję, zę odszedł). Tylko Tevez był niekwestionowanym liderem.

Kolejna sprawa - od kilku dobrych lat gramy padake w presezonie. 2 lata temu w prezesonie dalismy tyłka, pojechaliśmy poźniej do Rzymu i Lazio dostało czwórke do jaja. Rok temu pierwszy mecz w presezonie przegralismy z jakas druzyna, ktorej nazwy nie pamietam. Chyba nie musze Ci przypominac jak zakonczylismy sezon.

Dodam na koniec, że nasze transfery też nie powalały. Przyszedł dziadek Evra, Morata, ktorego większość nie chciała ( w tym ja), sredniak z Udinese - Pereyra. Do tego Romulo, który zagrał może w 5 meczach i gówniarz z PSG - Coman. Niewielu było zadowolonych z takich transferow. Jak sie skonczyl sezon, już napisałem.

Tak więc przystopuj z tym hejtem mistrzuniu.

Obrazek
west88

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 01 sierpnia 2015, 21:04

Zgadzam się. Nasza pomoc wygląda blado już od meczu z Lechią. To ma prawo niepokoić. :roll:

Gandalf8

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 sierpnia 2015, 21:05

Na plus to chyba jedynie Pogba - trzeci mecz i Francuz po raz trzeci gra świetnie :bravo: . W drugiej połowie również dobra gra Dybali i pewny w obronie Rugani - to on według mnie a nie Caceres powinien zagrać obok Bonucciego w meczu o Superpuchar.

Poza tym gra taka sobie, ale całą drugą połowę w dziesiątkę a mimo to słupek Pogby po strzale z wolnego (szkoda, że się wtedy nie udało wyrównać).

Kto to chciał Islę kupić? Chyba Sevilla, tak? Marotta - wsadzaj gościa do pierwszego samolotu do Sevilli, może go nie odeślą...

Jeden, by wszystkimi rządzić, Jeden, by wszystkie odnaleźć,
Jeden, by wszystkie zgromadzić i w ciemności związać
W Krainie Mordor, gdzie zaległy cienie.
LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 01 sierpnia 2015, 21:06

Zaza to jest tragedia. Kto mi przypomni za ile on przyszedł i dlaczego akurat on, a nie Berardi?

Zablokowany