Serie A 14/15 (7): Sassuolo 1-1 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 października 2014, 21:36

- Ogbonna znow bardzo dobry mecz.
- Pogba najlepszy dzisiaj z naszej pomocy, Pirlo gra rowniez niezle. Pereyra slabo, przez pierwsze 25-30 minut byl niewidoczny, potem natomiast mial kilka zlych przyjec, kilka kiksow i chyba tylko jedna udana akcje z boku boiska. Licze na lepsza druga polowe Argentynczyka.
- Tevez bardzo fajnie, szkoda, ze nie wpadl ten jego wolej. Llorente dalej bez formy, Hiszpan potrzebuje ewidentnie bramki i mam nadzieje, ze dzisiaj cos strzeli.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
Molek big fun juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Tak się zastanawiam , czemu wszystkie mecze nasze tak samo wyglądają od 2 lat. Czyli pierwsze 10 minut, żaden z naszych zawodników nie wie co robi na boisku, przeciwnik naciera i dopiero po tych 10 minutach my zaczynamy przejmować kontrolę. Allegri ściągaj w szatni gacie i pokaż zawodnikom czy masz jaja, bo patrząc na ostatnie mecze to ich nie masz i nic nie zmieniasz bojąc się , że spieprzysz coś co zbudował Conte. Zawsze broniłem Ferdka i wymagałem jego gry za czasów Conte, ale nasz LEW ostatnio nie wie ogóle co ma robić na boisku , odgrywa niedokładnie , kiepsko się ustawia... pora na świeżą krew Coman do boju , a najchętniej zmieniłbym ustawienie na bardziej ofensywne.

Czy wygrywasz czy nie i tak kocham Cię , Juve w mym sercu na dobre i złe
Obrazek
Dzium

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Pereyra z Llorente najgorzej :doh:
Pogba najlepszy, ale po co ta nonszalancja przy strzale, powinno być 2-1 dla Juve.

ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 18 października 2014, 21:38

Mam tylko jedną uwagę - jak Pereyra nie nauczy się oddawać strzałów, to raczej tutaj długo nie zabawi. To wstyd żeby zawodnik głównie udzielający się w ofensywie miał tak słabe uderzenie.

Kiss

Juventino
Juventino

Gramy przyzwoicie. Nieskutecznosc nas boli od 1 meczu sezonu, już powinnismy przywyknąć. Tak samo jak do tego ze za Lorente moglby grac Rasiak.
Evra do dupki jak zawsze. Majac kupe czasu na dośrodkowanie nie potrafi celnie podac. Majac kupe czasu na ustawienie się nie umie trzymać linii spalonego. Byłem jednym z tych którzy uważali transfer Evry za wyborny, no ale ile można akceptować jego beznadziejna gre?

whitesignus

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Zaza ma papiery na niezlego napadziora. Evra dopiero we Wloszech spotkal sie z czyms takim jak spalony :think: Niezly mecz Pogby i Teveza, ale za to jak Pereyra kaleczy od 20m przed bramka rywala :doh: To trzeba wygrac i tyle.

Tak paradoskalnie, odnosze wrazenie, ze im gorzej gramy tym lepiej to wszystko wyglada :prochno: rozbetonowanie taktyki ladnie wplywa na widowiskowosc naszej gry. A, ze wpasc nie chce, to juz standard od pierwszego meczu za ery Conte

Serce w barwach bialo czarnych od 2003r.
Obrazek
jsduga

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Z łatwością podchodzimy pod bramkę naszego rywala, ale trzeba wykorzystywać sytuację. Ta z Pogbą :angry: Ale minus dla Francuza za dramatyzowanie po strzale, gdy akcja jeszcze trwa :naughty: Ogólnie jednak chłopak dobrze się czuje na boisku.
Tevez jak zwykle na plus, jeszcze by się zdał 1 taki grajek, oj zdałby się.

Gdzie był Kielon i Evra przy strzałach Zazy?
Widział ktoś Llorente na boisku?
Ostatnio zmieniony 18 października 2014, 21:39 przez jsduga, łącznie zmieniany 1 raz.

„Będąc na początku sezonu czwartą-piątą siłą tej ligi, udało nam się zdobyć mistrzostwo. Gdybym mógł, podpisałbym je własną krwią." - Gigi Buffon
squinter

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Mehehehe pisze:To ja dodam trochę optymizmu do obrazu 1. połowy: niesamowicie w ofensywie dzisiaj gra Pogba, szkoda, że ten slalom przez pół boiska nie zakończył się golem. Ogbonna miał dziś 2 interwencje w stylu Cany. Evra gra coraz lepiej. Nie ma na boisku Llorente.
co??????? całkiem serio - wypunktuj mi pozytywy w grze Evry z pierwszej połowy, bo może ja po prostu jestem do niego uprzedzony albo ślepy.

Gandalf8

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 października 2014, 21:39

No jasne, gramy z ostatnią drużyną w tabeli, więc musi być głupio stracona bramka, gonienie wyniku i męczenie się do ostatniej minuty :angry: . Pogba dzisiaj gra świetnie (co za rajd przez pół boiska :shock: , szkoda tylko, że strzelił prosto w bramkarza). Tevez też ciągle w dobrej formie, Llorente beznadziejnie jakby w zwolnionym tempie gość się porusza. No i Pereyra strzela Panu Bogu w okno, niestety w to na strychu :prochno: .

Jeden, by wszystkimi rządzić, Jeden, by wszystkie odnaleźć,
Jeden, by wszystkie zgromadzić i w ciemności związać
W Krainie Mordor, gdzie zaległy cienie.
Ivory

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Lichtsteiner kolejny raz sprokurował utratę bramki.

Sassuolo to piłkarscy hipsterzy. Padną jak muchy w drugiej połowie.

Buffalo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Najgorszy Evra i LL. Ten pierwszy zawinil przy bramce, stracil krycie i po jego stronie poszedl rajd, wrzutka, a w konsekwencji bramka. Strasznie dziala mi ten nasz nowy murzynek na nerwy.

Nie patrz na to ile mam postów, bo i tak wiem wiecej od Ciebie.
mateelv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nie no, co wy panowie, dajmy jeszcze szansę Llorente :smile:

Koleś osłabia nasz zespół razem z Evrą od samiutkiego początku sezonu. Każdego meczu gramy w 9...

Lambi120

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 października 2014, 21:41

Lichtsteiner dostaje ze środka patelnie i nie potrafi wrzucić piłki w pole karne tylko cały czas albo w pierwszego obrońcę albo 5 metrów za wysoko.

Mehehehe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 18 razy

Nieprzeczytany post 18 października 2014, 21:41

squinter pisze:
Mehehehe pisze:To ja dodam trochę optymizmu do obrazu 1. połowy: niesamowicie w ofensywie dzisiaj gra Pogba, szkoda, że ten slalom przez pół boiska nie zakończył się golem. Ogbonna miał dziś 2 interwencje w stylu Cany. Evra gra coraz lepiej. Nie ma na boisku Llorente.
co??????? całkiem serio - wypunktuj mi pozytywy w grze Evry z pierwszej połowy, bo może ja po prostu jestem do niego uprzedzony albo ślepy.

Albo jesteś do innych uprzedzony, bo zaznaczasz fragment wypowiedzi, przepisujesz, ze zmienionym znaczeniem i pytasz czemu Twoja parafraza to głupota?

Kamex22

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 października 2014, 21:42

mateelv pisze:Nie no, co wy panowie, dajmy jeszcze szansę Llorente :smile:

Koleś osłabia nasz zespół razem z Evrą od samiutkiego początku sezonu. Każdego meczu gramy w 9...

A ja właśnie chciałem pochwalić bardzo nas zespół. Grając 9 na 11 potrafimy tłamsić rywala :bravo:

Zablokowany