Sezon 2014/2015
- Buffalo
- Juventino
Piękne czasy i boski Marco!
Spojrzałem teraz na statystyki, to w tym WHU mu za bardzo nie idzie..
Co do Ceseny:

Spojrzałem teraz na statystyki, to w tym WHU mu za bardzo nie idzie..

Co do Ceseny:
I fot dla przypomnienia:Historic Italian football club. Last 40 years almost always playing between serie A and B. In the 75/76 season they ended as number 6 in serie A and also played in UEFA cup.
Historic groups, still active and respected in all the nation, is WSB (Weiss Schwarz Brigaden) founded in '81,a nother important is Viking, founded in 86.
Friendship with Brescia, Mantova and Palermo in Italy. They have also friendship with Saint-etienne (only MF91), Stuttgart and Osasuna.
Biggest enemy is Bologna, because of historic rivalry between Emilia and Romagna regions.
Other rivals are Forli' (local derby), Ravenna, Modena, Verona and Milan.
WSB are apolitical but many right-wing between Viking.

Nie patrz na to ile mam postów, bo i tak wiem wiecej od Ciebie.
- Robaku
- Juventino
Weszło raczej sie nie myli. DObrze, kolejny piłkarz, który zwroci telewizjom znad Wisły oczy na Serie A.
http://www.weszlo.com/2014/06/23/kamins ... lion-euro/
http://www.weszlo.com/2014/06/23/kamins ... lion-euro/
- Antek666
- Juventino
No nie gadaj, serio?Smok-u pisze:Jakoś w połowie sierpnia. Jeżeli się mylę, niech mnie ktoś poprawi.mibor pisze:ktoś wie kiedy ma sie pojawić, terminarz rozgrywek 2014/2015?

Terminarz niemieckiej Bundesligi znany już od 2-3 tygodni a władzom Serie A aż tak się nie śpieszy? :doh: Żenada i przepaść.
- bendzamin
- Redaktor
- Antek666
- Juventino
Ano tak, racja. Włosi robią show na miesiąc przed rozpoczęciem rozgrywek podczas gdy inne, normalne i lepsze ligi mają już gotowe terminarze. Nie uważasz włoskiego modelu za gorszy, mniej przyjazny kibicom, klubom i futbolowi ogólnie?bendzamin pisze:Przecież już od jakiegoś czasu jest tak, że co roku terminarz Serie A jest rozlosowywany pod koniec lipca, na żywo ze studia Sky Sport, gdzie siedzą sobie dyrektorzy sportowi wszystkich klubów i śmieszkują razem z prowadzącymi. Nie wiem, co ma do tego Bundesliga i przepaść...
Niemiecka Bundesliga ma się do tego jak angielska Premier League, ot lepsze ligi, lepiej zarządzane których fani nie muszą czekać do końca lipca na telewizyjną szopkę. Nwet jak spojrzysz na pierwszy fragment wypowiedzi @mibora to już powinieneś zrozumieć o co chodzi i gdzie jest owa przepaść.
- Don Paolo
- Juventino
:doh: :doh: :doh:Antek666 pisze:Ano tak, racja. Włosi robią show na miesiąc przed rozpoczęciem rozgrywek podczas gdy inne, normalne i lepsze ligi mają już gotowe terminarze. Nie uważasz włoskiego modelu za gorszy, mniej przyjazny kibicom, klubom i futbolowi ogólnie?bendzamin pisze:Przecież już od jakiegoś czasu jest tak, że co roku terminarz Serie A jest rozlosowywany pod koniec lipca, na żywo ze studia Sky Sport, gdzie siedzą sobie dyrektorzy sportowi wszystkich klubów i śmieszkują razem z prowadzącymi. Nie wiem, co ma do tego Bundesliga i przepaść...
Niemiecka Bundesliga ma się do tego jak angielska Premier League, ot lepsze ligi, lepiej zarządzane których fani nie muszą czekać do końca lipca na telewizyjną szopkę. Nwet jak spojrzysz na pierwszy fragment wypowiedzi @mibora to już powinieneś zrozumieć o co chodzi i gdzie jest owa przepaść.
Jak czytam takie posty to robi mi się słabo i muszę otwierać okno.
Antek666 zaufaj mi, że gdyby klubom Bundesligi Sky Sport i Mediaset płaciły takie pieniądze w ramach Serie A i LM to kluby z Bundesligi też godziłyby się na każdą taką jak to ujmujesz "telewizyjną szopkę"...
...na dzień dzisiejszy kluby z Bundesligi dostają od swojego telewizyjnego partnera połowę tego co kluby z Serie A. Niedościgniona pod tym względem wciąż wydaje się być Premier League:
Najciekawsze fragmenty newsa ze strony businessofsoccer.com z października 2013 roku...
...który to nie uwzględnia najnowszego przetargu na zakup praw do Serie A przez wspomniane już Sky i Mediaset, które to ustanowiły kolejny rekord ligi pod tym względem płacąc klubom o 114 milionów euro więcej w porównaniu do poprzedniego przetargu:According to Reuters, the Bundesliga earns approximately €70 million ($94.9 million) in international broadcasting revenue annually, which accounts for about 12% of its total €546.2 million ($738.8 million) annual media revenue (Bundesliga Report 2013). Though no financial details concerning this latest announcement have been made available as of yet, Siefert has targeted international broadcasting revenues to be somewhere between €100-150 million for the next rights period, which will include the Fox deal along with several others.
For a closer look at the Bundesliga and its financial breakdown, read Bundesliga 101: Financial Prudence Breeds On The Pitch Success.
- See more at: http://www.businessofsoccer.com/2013/10 ... 6kfV1.dpuf
Though the Bundesliga is on the right track with this new deal with Fox, it still has some work to do before it can keep pace with the kind of broadcasting revenues brought in by the richest league in the world, the Premier League in England, which over the next three years is expected to bring in over £5.5 billion ($8.8 million). Italy’s top flight, Serie A, is also rumored to be working on closing in on approximately €900 million ($1.2 billion) in broadcasting revenues with some new deals lined up, reported Reuters. The Bundesliga is not as reliant on media revenues, however, as the other top leagues, which allow it to take some risks in that space that perhaps the others could not afford. With technology advancing at exponential rates, the definition of “broadcasting” could be completely reshaped in the near future and the Bundesliga should be well positioned to take advantage of if they can get out ahead of the other leagues. - See more at: http://www.businessofsoccer.com/2013/10 ... 6kfV1.dpuf
Kod: Zaznacz cały
http://www.satkurier.pl/news/102427/sky-italia-i-mediaset-z-prawami-do-serie-a.html
http://www.isportconnect.com/index.php?option=com_content&view=article&id=27640&catid=10&Itemid=20

Jeśli w kolejnych miesiącach potwierdzą się pogłoski, że sternicy Al Jazeery przejmą włoskiego giganta Mediaset...
http://satkurier.pl/news/102533/al-jazeera-zainteresowana-udzialami-w-mediaset.html
Dodam jeszcze, że Eurosport (który od niedawna kontrolowany jest przez jankesów z Discovery) przymierza się do zakupu Serie A do kilku krajów (Polski niestety ta operacja prawdopodobnie nie obejmie, a szkoda).
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Trzeba wziąć poprawkę na to, że ten kontrakt został ustalony rok temu (albo i wcześniej), tak samo jak nasz Adaś jest zaklepany z wyprzedzeniem. Więc umowa była negocjowana w okresie eksperymentów Luisa Enrique i Zemana, Roma nie miała zbyt mocnej pozycji w negocjacjach 8)AdiJuve pisze:naprawdę bardzo małe pieniądze
Don Paolo dobrze pisze. Ja jeszcze dodam, że Mediaset kupił prawa do LM na następnych kilka lat i za każdy sezon zapłaci ponad 70 mln euro więcej, niż Sky płaci teraz. Stawki w Serie A rosną, dlatego teraz jest niezły kocioł, bo kluby muszą się dogadać w sprawie podziału tej kasy.
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Nie zmienia to faktu,ze są to grosze w porównaniu z innymi klubami z Włoch, do tego ktoś tam chyba średnio myśli, jeżeli pchają się w kontrakt na 10 lat, który maksymalnie moze wzrosnąć do 5mln, gdzie np. United, wiem,ze to zupełnie inna liga, ma dostać ponad 10x tyle:) Wg mnie w Romie zrobili sporą gafę:)Ouh_yeah pisze:Trzeba wziąć poprawkę na to, że ten kontrakt został ustalony rok temu (albo i wcześniej), tak samo jak nasz Adaś jest zaklepany z wyprzedzeniem. Więc umowa była negocjowana w okresie eksperymentów Luisa Enrique i Zemana, Roma nie miała zbyt mocnej pozycji w negocjacjach 8)AdiJuve pisze:naprawdę bardzo małe pieniądze
Don Paolo dobrze pisze. Ja jeszcze dodam, że Mediaset kupił prawa do LM na następnych kilka lat i za każdy sezon zapłaci ponad 70 mln euro więcej, niż Sky płaci teraz. Stawki w Serie A rosną, dlatego teraz jest niezły kocioł, bo kluby muszą się dogadać w sprawie podziału tej kasy.
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Myślałem, że po stracie Conte bukmacherzy zmienili kurs, ale dalej jesteśmy zdecydowanymi faworytami w wyścigu o Scudetto 2015 (kursy Bet-at-home):
1.70 Juventus Turyn
4.50 AS Rom
6.00 SSC Napoli
12.00 AC Mediolan
15.00 Inter Milan
15.00 AC Fiorentina
200.00 Lazio Rzym
250.00 FC Parma
400.00 FC Turyn
500.00 Udinese Calcio
500.00 Hellas Verona
750.00 US Palermo
750.00 Atalanta Bergamo
750.00 FC Genua
750.00 Sampdoria Genua
1000.00 FC Empoli
1000.00 Cagliari Calcio
1000.00 AC Cesena
1000.00 US Sassuolo
1000.00 AC Chievo Verona
1.70 Juventus Turyn
4.50 AS Rom
6.00 SSC Napoli
12.00 AC Mediolan
15.00 Inter Milan
15.00 AC Fiorentina
200.00 Lazio Rzym
250.00 FC Parma
400.00 FC Turyn
500.00 Udinese Calcio
500.00 Hellas Verona
750.00 US Palermo
750.00 Atalanta Bergamo
750.00 FC Genua
750.00 Sampdoria Genua
1000.00 FC Empoli
1000.00 Cagliari Calcio
1000.00 AC Cesena
1000.00 US Sassuolo
1000.00 AC Chievo Verona
- Max_LP
- Juventino
Właśnie, że kursy się zmieniły i to dosyć sporo. Obecnie za nasze mistrzostwo otrzymujemy kurs 2.2, odpowiednio na Romę jest to 3.25, Napoli 6.0 a Milan to już kurs 17Crunny pisze:Myślałem, że po stracie Conte bukmacherzy zmienili kurs, ale dalej jesteśmy zdecydowanymi faworytami w wyścigu o Scudetto 2015 (kursy Bet-at-home):

Serio nie ma jeszcze dokładnej daty kiedy będziemy znali terminarz? :o
EDIT
@karosznurek Dzięki wielkie

Ostatnio zmieniony 18 lipca 2014, 19:35 przez Max_LP, łącznie zmieniany 2 razy.
bianco che abbraccia il nero..
biel, która obejmuje czerń..
biel, która obejmuje czerń..
- karosznurek
- Juventino
28 lipca będzie znany terminarz
"Vincere non importante l'unica cosa che conta."