LE 13/14 (1/2): Benfica 2-1 JUVENTUS
- Lucas87
- Juventino
Bardziej o czyste konto po stronie rywala. To jednak Tevez ostatecznie zagra, czy Następca wyjdzie od pierwszych minutMoreLL_FTL pisze:To chyba faktycznie zagramy defensywnie, Mirko zadba o czyste konto po naszej stronie.

SANCTI PER FIDEM VICERUNT REGNA OPERATI SUNT IUSTITIAM.
- @D@$
- Juventino
2:2 i 1:0 na bagnie, no nie wieim, czy użyłeś najlepszego słowa.Gotti pisze: Benfica u siebie nie przegrała i po prostu nie sądzę, aby nagle to zrobiła z Juventusem, który w Europie dostaje baty od Galaty i nie może wygrać z Kopehnagą.
Ostatnio dopominałeś się o Vucinicia... Jesteś taki dwulicowy.pumex pisze:Jest lepsze info - wiele z tych gazet awizuje do gry od pierwszej minuty Vucinicia, a nie Llorente

Powiem tak, jeśli może grać para Tevez-Llorente to może i nie należy ich ruszać, ale trzymam się zdania, że w meczu o stawkę lepszy Vucinic w podstawie niż Giovinco. Jest to po prostu zawodnik który więcej może dać, choć jego forma jest zagadką.
Tyle, że jeśli dylemat jest Llorente czy Vucinic to sam nie wiem. Mirko daje chyba więcej możliwości w ataku pozycyjnym do kombinacyjnej gry, Hiszpan za to daje większą szanse na zdobycie gola, także głową.
- pumex
- Juventino
tylko tym razem pieniądz poleci na coś za 1,5zł za sztukę - nic innego nie będzie pasowało do seansu z Wąsem w roli głównej.Andryk pisze:dokupić jeszcze kilka piwpumex pisze:Dajta spokój ze Szwagrem. Obiecałem sobie, że nie będę oglądał jego występów w pierwszym składzie, żeby pożyć trochę dłużej. Teraz tak: wydałem cenne 8zł na tygodniowy pakiet premium na weebie, kupiłem porządne piwo a nie jakiegoś tam sikacza, zainwestowałem w laysy zamias top chipsów i co....? mam to wszystko konsumować patrząc się na nieudolność Szwagra? Jak żyć, Panie Premierze, jak żyć?![]()
Adasiu, byłbym ostatnią osobą we wszechświecie, która dopominałaby się o Vucinicia. Także wniosek może być jeden - coś Ci się pomyliło@D@$ pisze:Ostatnio dopominałeś się o Vucinicia... Jesteś taki dwulicowy.pumex pisze:Jest lepsze info - wiele z tych gazet awizuje do gry od pierwszej minuty Vucinicia, a nie Llorente

- jaqb
- Juventino
vucinicia w parze z llorente albo tevezem jeszcze bym strawił, ale modlę się, żebym nie musiał oglądać go razem z giovinco, to jest chyba najgorsza para napastników, jaką mieliśmy okazję oglądać za conte, już quag i matri razem lepiej wyglądali
- kuba2424
- Juventino
Ciekawostka dla pesymistów - z dziewięciu meczów z portugalskimi klubami odnieśliśmy trzy porażki, i to z tym samym klubem.
Zagadka - jak myślicie, z kim były te porażki?
Ja naprawdę się łudzę, że nasi wyjdą należycie zmotywowani na to potkanie.
Zagadka - jak myślicie, z kim były te porażki?
Ja naprawdę się łudzę, że nasi wyjdą należycie zmotywowani na to potkanie.
- yanquez
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Na pewno nie jesteśmy faworytem tego meczu. Będę bardzo zadowolony z bramkowego remisu...
Mam nadzieję, że Tevez się przełamie, bo ustawiłem go na kapitanie w Fantasy European League
Mam nadzieję, że Tevez się przełamie, bo ustawiłem go na kapitanie w Fantasy European League

- Wojtek
- Juventino
Chyba sam w to nie wierzysz, że Mirko się zmotywuje do jakiejkolwiek walki, on by się nawet w finale MŚ nie zmotywował i byłby nadal tak samo leniwy jak zawsze, taki typ...Ostatnio dostał szansę w meczu ligowym i wszyscy wiemy jak fatalnie zagrał (mimo, że to była jedna z jego nie licznych szans gry w tym sezonie).Andryk pisze:Mimo, że Vucinic to bardzo chimeryczny gracz to w sytuacji gdy jest rezerwowym, a raczej piłkarzem walczącym o pozycje nr 3 w ataku, postara się pokazać z jak najlepszej strony i tego bym się trzymał. Co więcej, wolę duet szwagier-tevez, aniżeli giovinco tevez...
W dodatku wolisz Vucinicia od Seby?

- kuba2424
- Juventino
Nie bądź złośliwy! Wg. niektórych statystyków alemisięniechcę Vucinic gra jeden dobry mecz na dwadzieścia. Teraz należałoby na szybkiego obliczyć, czy ten dwudziesty przypada właśnie dziś - jak tak, nie ma sprawy, wchodzi pierwszy. Zresztą, jak szaleć to na maxa - niech zagra Johnny Depp!A co mi tam!Wojtek pisze:Chyba sam w to nie wierzysz, że Mirko się zmotywuje do jakiejkolwiek walki, on by się nawet w finale MŚ nie zmotywował i byłby nadal tak samo leniwy jak zawsze, taki typ...Ostatnio dostał szansę w meczu ligowym i wszyscy wiemy jak fatalnie zagrał (mimo, że to była jedna z jego nie licznych szans gry w tym sezonie).Andryk pisze:Mimo, że Vucinic to bardzo chimeryczny gracz to w sytuacji gdy jest rezerwowym, a raczej piłkarzem walczącym o pozycje nr 3 w ataku, postara się pokazać z jak najlepszej strony i tego bym się trzymał. Co więcej, wolę duet szwagier-tevez, aniżeli giovinco tevez...
W dodatku wolisz Vucinicia od Seby? :stop: W takim razie radzę nadrobić zaległości i obejrzeć trzy ostatnie mecze.
- Don Paolo
- Juventino
Ja mam trochę inną ciekawostkę.
Carlos Tevez w barwach MU strzelał już bramki klubom z Portugalii. Trafiał do siatki w meczach ze Sportingiem Lizbona i FC Porto (jak wiemy był to jego ostatni gol w europejskich pucharach)...
...i teraz albo rybka albo akwarium. Albo przełamie się po czterech latach niemocy strzelając gola kolejnej wielkiej drużynie z Portugalii, albo... odłoży to na następny tydzień 8)
Giuseppe Galderisi dotrzymał słowa
Gaitan jeszcze wczoraj był desygnowany do gry od pierwszych minut, a ostatecznie nie znalazł się nawet w kadrze. Stąd to moje zdziwienie na poprzedniej stronie.
Co do Llorente to chyba faktycznie nie zagra. Największe szanse ma wspomniany Vucinic dla którego alternatywę ma stanowić Giovinco.
Najważniejsze, że zagra Tevez.
- Gaitan
- Salvio
- Silvio
- Fejsa
Cardozo najpewniej wystąpi w roli jokera, ale na nasze szczęście jakąś wielką formą w tym sezonie nie grzeszy.
Bardzo solidna wydaje się ich ta defensywa. Artur, który potrafi wyczyniać cuda w bramce. Dwaj naprawdę dobrzy stoperzy. Doświadczony Luisao i oblegany przez wiele klubów Garay. Nawet Ci skrajni obrońcy robią wrażenie. Siqueira, który ostatnimi czasy jest rozchwytywany przez wiele klubów, no i zawsze bardzo solidny reprezentant Urugwaju - Maxi Pereira.
Carlos Tevez w barwach MU strzelał już bramki klubom z Portugalii. Trafiał do siatki w meczach ze Sportingiem Lizbona i FC Porto (jak wiemy był to jego ostatni gol w europejskich pucharach)...
...i teraz albo rybka albo akwarium. Albo przełamie się po czterech latach niemocy strzelając gola kolejnej wielkiej drużynie z Portugalii, albo... odłoży to na następny tydzień 8)
Gaitan podobno został mocno poobijany w trakcie ich ostatniego meczu z Olhanense.Marian. pisze: Salvio nie został powołany przez kontuzje. A Gaitan ?
Giuseppe Galderisi dotrzymał słowa
Dokładnie jest tak jak piszesz.pumex pisze:Gaitan jest praktycznie na wszystkich przedmeczowych grafikach, również tych z dzisiejszych gazet, więc nie kumam... :doh:
Jest lepsze info - wiele z tych gazet awizuje do gry od pierwszej minuty Vucinicia, a nie Llorente
Gaitan jeszcze wczoraj był desygnowany do gry od pierwszych minut, a ostatecznie nie znalazł się nawet w kadrze. Stąd to moje zdziwienie na poprzedniej stronie.
Co do Llorente to chyba faktycznie nie zagra. Największe szanse ma wspomniany Vucinic dla którego alternatywę ma stanowić Giovinco.
Najważniejsze, że zagra Tevez.
Jeśli chodzi o skrzydłowych to tak, ale ogółem lista nieobecnych jest nawet dłuższa. Z tych najciekawszych nazwisk to:Marian. pisze:To już drugi skrzydłowy Benfiki po Eduardo Salvio, który jutro z nami nie zagra.
- Gaitan
- Salvio
- Silvio
- Fejsa
Cardozo najpewniej wystąpi w roli jokera, ale na nasze szczęście jakąś wielką formą w tym sezonie nie grzeszy.
Bardzo solidna wydaje się ich ta defensywa. Artur, który potrafi wyczyniać cuda w bramce. Dwaj naprawdę dobrzy stoperzy. Doświadczony Luisao i oblegany przez wiele klubów Garay. Nawet Ci skrajni obrońcy robią wrażenie. Siqueira, który ostatnimi czasy jest rozchwytywany przez wiele klubów, no i zawsze bardzo solidny reprezentant Urugwaju - Maxi Pereira.
- pumex
- Juventino
Haha, faktycznie, zapominałem o obietnicy tego gościaDon Paolo pisze:Giuseppe Galderisi dotrzymał słowa![]()

Jednak do tej pory Tevez, poza jednym dobrym meczem z Trabzonem, niewiele pokazał w tegorocznych pucharach, więc np ja dziś jakoś wiele sobie po nim nie obiecuję. Duuuuuuużo bardziej martwi mnie brak Vidala, bo on do gry na zero z tyłu bywa kluczowy. Może mocno brakować jego genialnych odbiorówDon Paolo pisze:Najważniejsze, że zagra Tevez.
No właśnie włoskie gazety chyba do dziś mają lany poniedziałek, bo wiele z nich nie wiadomo dlaczego awizuje do gry nie Artura, tylko jakiegoś Oblaka. Nie mogłem się doszukać informacji dlaczego ich podstawowy i całkiem niezły golkiper miałby przesiedzieć na ławceDon Paolo pisze:Artur, który potrafi wyczyniać cuda w bramce.

- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Podobnie rzecz ma się w przypadku Gaitana... Chłopa nie ma wśród powołanych, a tu już widzę awizowany do pierwszego składu.pumex pisze: No właśnie włoskie gazety chyba do dziś mają lany poniedziałek, bo wiele z nich nie wiadomo dlaczego awizuje do gry nie Artura, tylko jakiegoś Oblaka. Nie mogłem się doszukać informacji dlaczego ich podstawowy i całkiem niezły golkiper miałby przesiedzieć na ławce
U nas nie ma co prawda Vidala, ale osłabienia miejscowych większe. Liczę w końcu na Teveza, który do tej pory w Europie radził sobie fatalnie - czas na tytuł MVP i pierwsze bramki od bardzo bardzo dawna.
- pan Zambrotta
- Juventino
dajcie spokój z tewezem. gość od kilku lat nie potrafi dobrze zagrać w europie, jak na poziom serie a to starczy aż nadto, natomiast to on był sprowadzany jako top w ataku który miał przenieść nas na wyższy poziom. A dostaliśmy impotenta strzeleckiego. Powoli zaczynam spisywać go na straty. Pomijając nasz bekowy styl grania w lidze jewropy, Benfica to z całą pewnością pierwszy poważny rywal od czasów dostania batów w grupie LM. Wóz albo przewóz. Liga praktycznie wygrana, więc wymówek praktycznie Conte już nie ma.
ja chcę ten puchar.
ja chcę ten puchar.
- bendzamin
- Redaktor
Oj, panie Januszu. Artur może i był podstawowym bramkarzem Benfiki, ale w pierwszej części sezonu. W grudniu ustąpił miejsca Oblakowi (wikipedia twierdzi, że po serii błędów) i od tamtego czasu to Słoweniec jest pierwszym wyborem Jesusa.pumex pisze:No właśnie włoskie gazety chyba do dziś mają lany poniedziałek, bo wiele z nich nie wiadomo dlaczego awizuje do gry nie Artura, tylko jakiegoś Oblaka. Nie mogłem się doszukać informacji dlaczego ich podstawowy i całkiem niezły golkiper miałby przesiedzieć na ławce
Dziwi mnie, jak szybko media przestawiły się z wczorajszej opcji Tevez - Llorente/Giovinco na opcję Tevez - Vucinić. Jeśli mają rację, pozostaje mieć nadzieje, że zobaczymy Mirka dokładnego i walczącego, a nie takiego, jaki zagrał ostatnio z Lyonem. Ciekawa sytuacja z Gaitanem - jeśli nie był na liście powołanych, może w ogóle zagrać? Z włoskich gazet tylko w Libero nie widziałem go na grafikach ze składami. Portugalska prasa z kolei wymienia go podobno wśród nieobecnych.
Ostatnio zmieniony 24 kwietnia 2014, 15:52 przez bendzamin, łącznie zmieniany 1 raz.
- Don Paolo
- Juventino
Wiem, że Oblak zagrał w tym ostatnim meczu z Olhanense, więc albo Artur nabawił się jakiegoś urazu i jego występ do dziś wydaje się niepewny albo włoskie media popisały się lekką ignorancją.pumex pisze:No właśnie włoskie gazety chyba do dziś mają lany poniedziałek, bo wiele z nich nie wiadomo dlaczego awizuje do gry nie Artura, tylko jakiegoś Oblaka. Nie mogłem się doszukać informacji dlaczego ich podstawowy i całkiem niezły golkiper miałby przesiedzieć na ławce
W ogóle to ciekawa wytworzyła się sytuacja w tym meczu z podopiecznymi Galderisiego, bo vis-a-vis Oblaka w bramce Olhanesne był jego rodak Belec. Obaj to Słoweńcy + Handanovic, czyżby jakaś słoweńska szkoła bramkarzy?

Wiem, wiem... ale wiesz jak to działa. Większość się łudzi, że to może już jest ten dzień, że to w tym dniu Carlitos się przełamie. Zostanie bohaterem meczu, będzie noszony na rękach blablabla itp. Istnieje nawet taka teoria, że Tevez swoją skuteczność w europejskich pucharach zostawił sobie na finał :lol:pumex pisze:Jednak do tej pory Tevez, poza jednym dobrym meczem z Trabzonem, niewiele pokazał w tegorocznych pucharach
Zresztą nawet jeśli Tevez nie strzela bramek to niech biega po skrzydłach, niech gubi rywali, rozrywa defensywę przeciwnika, absorbuje uwagę obrońców, a już będzie dobrze.
- Zdun
- Juventino
Szkoda, że nie zagra LIorente lub Gio od pierwszych minut z tego co się widzi no ale bez przesady...Nie gramy z Bayernem, mamy lepszych pilkarzy pod kazdym względem. Vucinic zagra pewnie dlatego by jego cena poszla w górę jak będą go sprzedawać w letnim mercato
0-2 2x Vucinic
i wymieniamy do za Sancheza :twisted:

0-2 2x Vucinic