Serie A 13/14 (34): JUVENTUS 1-0 Bologna

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Wicior

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 19 kwietnia 2014, 19:29

Gramy chyba milionowy mecz w którym od początku próbujemy grać bokami po czym piłka trafia na środek i od razu środkiem do napastników. Jest to tak łatwe to rozszyfrowania dla przeciwnika, że aż śmiać się chce. Jeden i ten sam oklepany schemat. Nie mamy zawodnika, który potrafi wygrać pojedynek jeden na jeden. Zero błyskotliwości. Co z tego, że utrzymujemy się przy piłce skoro gramy ciągle jedną akcje i liczymy, że jakoś wpakujemy jedną bramkę, a później "to już jakoś bedzie".

Ciężko się ogląda Juventus. liczę, że 3 punkty jednak będą. Jak sie nie ma co się lubi...

Antek666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 kwietnia 2014, 19:29

Lucas87 pisze:Dawno nie biliśmy tak bezskutecznie głową w mur.
Dawno to Ty chyba Juve nie oglądałeś :wink:
Ein pisze:Antek u ruskich oglądasz ?
Niet. Po angolsku na futbolhd.pl. Jakość dobra i nie tnie....do momentu aż się zatrzyma obraz i odświeżyć trza. No i tak ze 3 razy na 1 połowę.
mateelv pisze:
Cabrini_idol pisze:Teraz ja ponarzekam, bo tego nie da się oglądać.

Pomodlę się jutro w kościele o sprzedaż Isly, bo gości jest tak rzadki, tak mnie wpienia ze szok. Gośc ma strach w oczach i modli się zeby Pogba mu sie wysuwal, albo wycofuje do Barzagliego, dopoki nie ogarniemy jakos bokow pomocy, wahadal czy jak to tam zwiecie, dopoty bedziemy sie meczyc. Bo jedyne wolne miejsca na akcje to są boki, a gdy Asa stracil świeżość na lewej, a Isla to jest pilkarz na miare Ekstraklasy , to nie stworzymy za nici zadnej akcji bramkomej.

Proszę o zmiane Isli bo oszaleję dzisiaj patrząc na naszą gre.
LOL, co z tego, gdy nawet by już Isla dorzucił gałe czy podał, jak król zwierzyńca LL nie ruszy do niej? Iaq - Ama - Matri - LL, zawsze ten sam typ sie przewija.
Ostro. Stawianie LL przy takich tuzach ataku to jak stawianie Isli przy C.Ronaldo

jarmel

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 kwietnia 2014, 19:30

KOMENTUJ MECZ JUVE NA FANPAGE JUVEPOLAND!

#AllegriOut
Mehehehe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 18 razy

Nieprzeczytany post 19 kwietnia 2014, 20:22

2 dobre wyniki: 1-0 w Turynie i 1-2 w Londynie. Jeszcze jutro 0-1 w Barcelonie i świąteczną kolejkę można zaliczyć do udanych.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 kwietnia 2014, 20:23

Te zmiany na koniec to była esencja Conte, Padoin za Isle :prochno: po co na co, mam nadzieje ze to nie znak ze Isla musi odpoczac przed Benfiką, bo nie zdzierżę.

Vidal w 89 minucie oraz Vucinic, który miał wejsc w 94 :prochno: .

Nuda flaki z olejem. To był chyba ostatni mecz ligowy, ktory obejrzalem bo wiem ze w kolejnych meczach gra bedzie DOKLADNIE TAKA SAMA. Futbol ma sprawiac mimo wszystko radosc a nie usypiać.
Ostatnio zmieniony 19 kwietnia 2014, 20:24 przez Cabrini_idol, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Del

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 kwietnia 2014, 20:24

80 minuta meczu: Co słuchać Panie Conte? Wszystko dobrze, BEZ ZMIAN... -.-

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 kwietnia 2014, 20:27

Spoko, dla mnie ten mecz przebiegł tak jak miał przebiec. Prawdziwe emocje będą w czwartek - wtedy chcę widzieć o wiele, wiele, wiele lepszy Juventus. Ale przy dzisiejszym meczy spokojnie można postawić znak :ok:

Obrazek
Sila Spokoju

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 25 razy
Otrzymał podziękowanie: 51 razy

Nieprzeczytany post 19 kwietnia 2014, 20:28

Trochę mam już dość tego sezonu. Ugrajmy LE i uzbierajmy te 100 punktów, a w przyszłym sezonie zacznijmy wreszcie grać jak na Juve przystało.

Zmęczony jest ten zespół, oj zmęczony ...

Obrazek
PlanetJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 kwietnia 2014, 20:29

Właśnie, niech co niektórzy przestaną oglądać mecze, będzie mniej beczenia na forum. Przed meczem płacz bo "taki skład" po meczu płacz bo "nuda" :naughty:

Ważne punkty i wiedziałem, że Paul strzeli- tak obstawiłem. Mógł ze 3 spokojnie dzisiaj wpakować.. Brak zmian do 80 min.. :prochno:
Marchis wielki + za poświęcenie, chyba wszystkie części ciała mu dzisiaj obili.
Minus dla drużyny za te 5 ostatnich minut nerwówki :evil:

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Scudetto oficjalnie za 5 punktów, ale coś czuję, że będziemy świętować szybciej. 8)

Mam nadzieję, że ci amatorzy z Bolonii pożegnają się z najwyższą klasą rozgrywek - oni po prostu na nią nie zasługują. Sassuolo gra o niebo ciekawszą piłkę i mam nadzieję, że to właśnie ekipa Berardiego, Zazy i Marrone zostanie w lidze kosztem bolończyków.

Conte zrobi chłopakom suszarę za tę niefrasobliwość w końcówce i głupie straty. Bologna kompletnie nam nie zagrażała, ale jakieś pechowe zagranie i stracilibyśmy ważne punkty z takimi troglodytami.
:shock:

Gandalf8

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

No i Pogba zapewnia 3 punkty ładnym strzałem (nie pamiętam kto pisał przed meczem, że Pogba strzeli, ale gratuluje - jesteś jasnowidzem :D). Niestety znowu nie dobijamy rywala tylko ostatnie minuty to obrona wyniku, owszem, skuteczna obrona, ale takie wrzutki w nasze pole karne w doliczonym czasie gry podnoszą ciśnienie...

Jeden, by wszystkimi rządzić, Jeden, by wszystkie odnaleźć,
Jeden, by wszystkie zgromadzić i w ciemności związać
W Krainie Mordor, gdzie zaległy cienie.
Lucas87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Antek666 pisze:Dawno to Ty chyba Juve nie oglądałeś :wink:
Ślepocie się myli Juventus i Udinese, bo podobne koszulki przecież. Jak zwykle mnie rozgryzłeś :prochno:
Oj Następca zszedł z niezłym grymasem bólu na twarzy. No więc jak będzie, po dzisiejszym golu Pogba już za 80 baniek - jak sądzicie :?: Dawać aktualną wycenę. Nie ma sensu teraz krytykować, ale z taką grą z Benficą to wiadomo co...

SANCTI PER FIDEM VICERUNT REGNA OPERATI SUNT IUSTITIAM.
Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 19 kwietnia 2014, 21:26

mrozzi pisze:Bologna kompletnie nam nie zagrażała
my im też nie ;] napastnicy 0 strzałów i obaj grają po 90 minut ;] stworzyliśmy 3 akcje i padł jeden gol więc należy się cieszyć ale impotencja taktyczna Conte jest po prostu... brak słów... jak można stworzyć drużynę i oprzeć jej taktykę o takiego zawodnika jak Llorente to ja nie wiem... nie daje się tego oglądać po prostu tej naszej gry, nawet dziś przy 64% posiadaniu piłki człowiek się męczy i jak sobie jeszcze przypomnę, że Antek zarzucał Capello brak stylu jego Juventusu to śmiech mnie ogarnia... 11 zwycięstwo 1-0 w tym sezonie ;]

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
lenor

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy
Otrzymał podziękowanie: 13 razy

Nieprzeczytany post 19 kwietnia 2014, 21:27

Jak zawsze broniłem Maestro, tak dziś brońcie go przede mną. Chłop nie miał dziś za grosz kreatywności. Co prawda od czasu do czasu miałem pokaz slajdów na ekranie zamiast płynnego przekazu, dlatego może coś umknęło, ale przez calutki mecz nie dopatrzyłem się prostopadłej piłki od niego. Każde jego podanie to podanie do najbliższego zawodnika na skrzydło lub do tyłu.

Argonessar

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 kwietnia 2014, 21:31

Mecz jak mecz, mieliśmy zdobyć 3 punkty i zrobić to minimalnym nakładem sił i to się udało. Ogląda się to ciężko, ale ostatecznie liczy się rezultat. A ten jest pozytywny.

Zablokowany