Serie A 13/14 (20): JUVENTUS 4-2 Sampdoria

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
kosciu88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2014, 22:41

Dobrze ze nie roztwonili tego prowadzenia. Pogba ma dobrze ulozona noge, czasami powinien po prostu przymierzyc tak jak przy golu zamiast bawic sie w kiwki lub podania. :ok:

"Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie." - Giampiero Boniperti
Ivory

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2014, 22:41

Świadectwem skrajnej nonszalancji w II połowie niech będzie ten krzyżak Vidala, po którym poszła groźna kontra, przerwana dopiero przez G300.

Llorente miał setkę i mógł zakończyć mecz, a tak trzeba było się natrudzić trochę więcej.

Ein

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2014, 22:42

deszczowy pisze:Pisałem przed meczem, że Marchisio nic nie pokaże, no i jakoś - patrzcie państwo - miałem rację.

Ładna była ta bramka Pogby, ładna. Oj, nie utrzymamy go w Turynie długo, czuję :/
Deszczu Ty nic ostatnio nie pokazujesz. Hejtasz wszystko i nic z tego nie wychodzi.

PS nie chcę później pisać, że miałem rację.

Do meczu:

Szkoda tych 2 bramek. LL mi coraz bardziej Treze przypomina. Niby kołek, a te bramki strzela :prochno:

Moggi: "People keep asking where Juve got the money to buy Vlahovic but they forget that the club is owned by the Elkanns. 2% of the Elkann assets are enough to buy Inter, this is not a joke, let's be clear, it's real data."
Lucas87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2014, 22:44

Oj końcowy wynik wcale nie był taki oczywisty. Namieszał dziś ten Gabbiadini okropnie. Ale bylibyśmy sami sobie winni i ta nasza okropna nonszalancja w defensywie. Mieli prawo myśleć o czekającym ich pojedynku z Romą.

Buffon miał w tym meczu ze dwie fenomenalne wręcz interwencje. Jednak pojedyńcze przebłyski geniuszu, naszych zawodników, wystarczyły abyśmy wpakowali Dorii - 4 gole.
Szkoda mi sytuacji Teveza, przy której ich bramkarz sparował piłkę na słupek. Po zmianie wyglądał na lekko niezadowolonego, ale jego asysta z różnego była znakomita, Llorente mógł tylko wystawić swoją wysoką głowę i zrobić swoje :!: Cudowny gol Pogby, wzorowy występ Vidala. Nie ma zespołu, który nie miałby swoich słabszych chwil. Jednak wygrywamy i robimy swoje, pewnie zmierzając po trzecie Scudetto z rzędu :happy:

SANCTI PER FIDEM VICERUNT REGNA OPERATI SUNT IUSTITIAM.
KondzioJuveFans

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2014, 22:45

Lucas87 pisze:Oj końcowy wynik wcale nie był taki oczywisty. Namieszał dziś ten Gabbiadini okropnie. Ale bylibyśmy sami sobie winni i ta nasza okropna nonszalancja w defensywie. Mieli prawo myśleć o czekającym ich pojedynku z Romą.

Buffon miał w tym meczu ze dwie fenomenalne wręcz interwencje. Jednak pojedyńcze przebłyski geniuszu, naszych zawodników, wystarczyły abyśmy wpakowali Dorii - 4 gole.
Szkoda mi sytuacji Teveza, przy której ich bramkarz sparował piłkę na słupek. Po zmianie wyglądał na lekko niezadowolonego, ale jego asysta z różnego była znakomita, Llorente mógł tylko wystawić swoją wysoką głowę i zrobić swoje :!: Cudowny gol Pogby, wzorowy występ Vidala. Nie ma zespołu, który nie miałby swoich słabszych chwil. Jednak wygrywamy i robimy swoje, pewnie zmierzając po trzecie Scudetto z rzędu :happy:
Tevez najpierw uderzył w słupek a następnie piłka po rękach Da Costy wyleciała w boisko.

Na plus Buffon,Asamoah,Llorente i Pogba.

Fino Alla Fine Forza Juventus!
szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2014, 22:46

deszczowy pisze:Pisałem przed meczem, że Marchisio nic nie pokaże, no i jakoś - patrzcie państwo - miałem rację.
Rzeczywiście. Nie było gola nie było asysty. Żałosny występ Claudio.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2014, 22:48

Mecz niestety oglądałem tylko jednym okiem więc mój wniosek może nie być zbyt poprawny, ale według mnie na pochwały zasługuje przede wszystkim Pogba i Marchisio. Pierwszy pokazał dziś geniusz i przypomniał, że już teraz jest warty fortunę (by nie powiedzieć, że jest bezcenny). Książę natomiast w końcu zagrał w sposób bardzo przekonywujący i pewny.

FORZA JUVE!

Obrazek
bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Marchisio - najwięcej kontaktów (74) z piłką w całym zespole, druga najwyższa skuteczność podań (92% przy 93% Ogbonny), jeśli dobrze kojarzę to otwierające podanie przy karnym. Nie kręcił kółeczek i nie kiwał się jak Pirlo, ale źle na pewno nie grał.

Cóż, pierwsza połowa jak nie styczeń, druga już typowo jak na Juventus na początku nowego roku. Ważne, że passa zwycięstw trwa, a przewaga nad Romą się utrzymuje. Trzeba koniecznie ogarnąć bronienie stałych fragmentów gry, bo zarówno dziś, jak i przeciwko Cagliari była tragedia.

Obrazek
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

NO i jeszcze jedno w zeszłym sezonie 0 pkt na Sampie, w tym 6! 5-2. Ładnie. Choć te dwie bramki stracone to w tym sezonie tylko z Realem, Fiorą i Galatą.
Manolo super, super. I jedno jest pewne, jesli Fabio i miras odejdą są ich następcy, młodzi, perspektywiczni, którzy pewnie wiele dadza za mozliwosc pracy z Conte.
Dobrze, że mamy zawodników, których mozemy oddac za połowki kart obu napastników.

Gandalf8

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2014, 22:49

Ładnie w pierwszej połowie, ale w drugiej już jakby gracze Juventusu chcieli dograć ten mecz bez utraty zbyt dużej ilości energii. Buffon mimo straty 2 goli to ładnie dziś instynktownie bronił. Ostatnio Marchisio a teraz Pogba świetne gole z dystansu. Zabrakło mi jedynie gola Teveza.

Jeden, by wszystkimi rządzić, Jeden, by wszystkie odnaleźć,
Jeden, by wszystkie zgromadzić i w ciemności związać
W Krainie Mordor, gdzie zaległy cienie.
jarmel

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2014, 22:49

:shock: no chyba jednak nie. Claudio prezentuje się na pozycji Pirlo o niebo lepiej niż Pogba, dzisiaj też zagrał conajmniej przyzwoicie.
Dziwny mecz, można powiedzieć o naszej grze tyle samo złego co dobrego. Co znaczyło to RLS City Boys na koszulce Pogby?

#AllegriOut
Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2014, 22:54

nie zgadzam się, ladnie rozprowadzal pilki zwlaszcza, nie popelnial bledow a to ze nie holuje tak dlugo pilki jak Pirlo to nie oznacza ze slabo gral. W moim mniemaniu dobry występ, zwlaszcza w 1 połowie.

Llorente znow brameczka, no ale ta setka w 2 połowie...zaleciało mi tu 'MatriStajl' :/

Vidal jak to Vidal - bezcenny. Pogba piekne uderzenie, niech chlopak podbija cene zeby sprzedac go za jak najwiecej do tego PSG :-D

Dybala 4ever

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2014, 22:54

Przed meczem miałem przeczucie, że Gabbiadini nam trafi. No i jak widać nie zawiodło mnie ono. Trochę miałem w gaciach jak strzelił w tą poprzeczkę. Szkoda, że 2 stracone gole. Ale nieważne, mamy kolejne 3 oczka. Wygraliśmy relatywnie niskim nakładem sił, Pirlo sobie odpoczął i nie musiał się fatygować na boisko, Claudio godnie go zastąpił. Asamoah bdb zawody, zagrał o 2 klasy lepiej niż tydzień temu na Sardynii. Szkoda, że Fernando nie trafił tej setki, powinien to strzelić z zamkniętymi oczami. I będę trzymał kciuki zarówno za Manolo jak i Domenico, jeśli tak będą grać to w przyszłości mogą naprawdę zastąpić Gio, Mirko i Fabio w ataku.

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2014, 22:55

szczypek pisze:
Rzeczywiście. Nie było gola nie było asysty. Żałosny występ Claudio.
Pierdziel się, szczypek. Czy ja gdzieś napisałem złe słowo o nim? Po prostu mówiłem, że nic wielkiego nie zagra no i nie zagrał. Czegoś więcej wszyscy od niego oczekujemy.

Ein, kogo ja hejcę znowu? :( Przecież jestem kulturalny i nawet miły.

Swoją drogą: po ostatnich występach Pogby, trochę w cieniu znalazł się Vidal. A jego ewentualna sprzedaż byłaby dla nas o wiele większą, myślę, stratą, niż odejście Paula.

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
ali

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2014, 22:57

Bazyliszek pisze:Pogba piekne uderzenie, niech chlopak podbija cene zeby sprzedac go za jak najwiecej do tego PSG :-D
Brzydzę się takimi wypowiedziami. Nie jesteśmy klubem który wychowuje piłkarzy dla innych klubów. Tym bardziej dla PSG. I nie obchodzą mnie dzisiajsze standardy. Albo jestśmy JUVENTUSEM albo niech nas obejmie jakiś bogaty arab.

Zablokowany