Serie A 13/14 (10): JUVENTUS 4-0 Catania

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
karosznurek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 października 2013, 22:39

Cieszy wygrana i kolejny mecz na zero z tyłu. Coraz lepsza gra Marchisio widać że wraca do formy. Forza Juve

"Vincere non importante l'unica cosa che conta."
Wojtek1207

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 października 2013, 22:41

De Ceglie :shock: :bravo:
Ogólnie na plus cała drużyna. Llorente miał dzisiaj słabszy dzień, w drugiej połówce już trochę lepiej, ale grywał lepsze mecze. Mimo wszystko asystę zaliczył.
Bonu i jego strata piłki :prochno:
Pod koniec Marchisio włączył jakiś tryb turbo. Żeby grał tak zawsze to byłby najlepszym zawodnikiem w drużynie.
Obyśmy z kolejnymi drużynami grali tak samo...

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 października 2013, 22:42

Ładnie, ładnie, ładnie. Nawet mi się dziś podobał De Ceglie :bravo:
Fajnie że Tevez znowu trafił, no i szkoda Giovinco bo przynajmniej jedną powinien wsadzic :)

Mecz bez historii :)

FORZA JUVE!

revelJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 października 2013, 22:43

Co do Cegły. Powalczył, wrzucił ze 2 razy, odebrał piłkę też z dwa, i jak się chłopak rozpędzi to leci że hoho! Na takie zespoły jak Cagliari jest w sam raz. Ale czy coś ponad to to nie wiem... Kilka meczy już z nim widziałem.

jarmel

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 października 2013, 22:45

Conte jednak doskonale zna swoją drużynę. Ni z gruchy ni z pietruchy wpusza od pierwszych minut De Ceglie, a ten rozgrywa świetne spotkanie :shock:
Giovinco po raz kolejny z rzędu dał dobrą zmianę, czemu tylko zamiast strzelić gola za cel wziął sobie bramkarza?
Jakim właściwie ustawieniem graliśmy po wejściu.. Motty?
Interwencja Chielliniego po firmowym babolu Leo :bravo:

#AllegriOut
Buffalo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 października 2013, 22:45

Chiellini man of the match 8) dzisiaj pieknie czyscil i idealnie czytal grę. Gio chyba podpatruje Teveza, KAZDA jego piłka przynosila jakas korzysc Juventusowi.

E: Na pytanie kogos wyzej, po wejsciu Motty gralismy, wedlug komentatora sky calcio, 4-4-1-1 z Gio i podwieszonym Marchisio.
Ostatnio zmieniony 30 października 2013, 22:48 przez Buffalo, łącznie zmieniany 1 raz.

Nie patrz na to ile mam postów, bo i tak wiem wiecej od Ciebie.
revelJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 października 2013, 22:46

oczywiście Catania :)

mateelv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 30 października 2013, 22:47

I tak powinny kończyć się tego typu mecze. Dokręciliśmy ostatnio śrubkę i efekty widać od razu.

Lecimy dalej!

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 października 2013, 22:47

Mecz bez historii, mecz bez historii, bla bla bla... Wygląda tak, jakbyście jęczeli, a ja tego typu mecze lubię bardzo. Pełna kontrola, lajtowy wynik, jest git. Jedynie trochę mi szkoda nie najlepszego występu Llorente, ponieważ kibicowałem mu i liczyłem, że po ostatnich dobrych meczach strzeli gola w lidze.

Teraz Parma, czyli rywal przynajmniej o klasę lepszy.

Obrazek
strong return

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 października 2013, 22:54

Z przodu gramy już coraz lepiej ładniej, składniej, na dużym tempie, dominujemy rywala i mogło być nawet wyżej (gdyby np.Pirlo lepiej się zachował) Wreszcie nie odstajemy od największych rywali w tabeli.
Ja też lubię to jak najbardziej - zeeeero streeesu. 8)
Ale to co Bonuc dzisiaj czasem wyrabiał w obronie, to jest masakra, ogólnie wciąż nie do końca wyczuwam spokój w tej formacji, trzeba pamiętać też że Catania była strasznie rozwleczona i zostawiali dużo miejsca na rozegranie. A w drugiej połowie się też otworzyli.

Dzięki Beppe za Teveza!
I believe in Fernando GoLLente!
revelJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 października 2013, 22:56

pumex
uważasz że Llorente zagrał słabo?

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 30 października 2013, 22:56

pumex pisze:Mecz bez historii, mecz bez historii, bla bla bla... Wygląda tak, jakbyście jęczeli, a ja tego typu mecze lubię bardzo. Pełna kontrola, lajtowy wynik, jest git. Jedynie trochę mi szkoda nie najlepszego występu Llorente, ponieważ kibicowałem mu i liczyłem, że po ostatnich dobrych meczach strzeli gola w lidze.

Teraz Parma, czyli rywal przynajmniej o klasę lepszy.
Parma przegrała z dzenłą która nie miała z nami najmniejszych szans.
Troszke odpoczynek dla Teveza. Giovinec sobie poradzi. Jak widac tez w formie.

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 30 października 2013, 22:57

Buffalo pisze:Chiellini man of the match 8)
Szkoda tylko głupiej żółtej, która przypomniała mi o meczu z Realem. Szkoda też tego flopa Pirlo w polu karnym.
revelJuve pisze:pumex
uważasz że Llorente zagrał słabo?
Na pewno słabiej niż ostatnio. Zepsuł obie perfekcyjne wrzutki od De Ceglie.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 października 2013, 23:05

Mehehehe pisze:dzisiaj Zaza strzelił kastę i zarobił czerwoną kartkę w meczu z Udinese (1-2 dla Udine)
Immobile dzisiaj również strzelił, trzeci mecz z rzędu.

Dzisiejszy mecz to pokaz tego, jak Juventus powinien grać z ligowymi outsiderami. Bardzo dobry wynik i oszczędzanie sił w końcówce meczu, a mimo to ciągle zagrażaliśmy rywalowi, ale zawodziła skuteczność Gio. Marchisio w dzisiejszym meczu przykrył czapką Pogbe i dziś zapewne część forumowiczów zaszyje się w swoich norach i będzie miała żałobę. A ja się cieszę, że mamy tak doskonałych zawodników w drużynie i możemy sobie pozwolić na rotowanie nimi.

De Ceglie i Chiellini mieli chyba tego samego nauczyciela od techniki piłkarskiej :prochno: . Mimo wszystko trzeba DJ Paolo pochwalić, bo był jednym z lepszych zawodników na boisku i zdecydowanie przyćmił Islę, który śmigał po drugiej stronie. Chilijczyk trochę się ogarnął i już nie jest żałosną imitacją piłkarza, a trochę lepszą wersją Padoina.

Llorente dzisiaj dość słabe spotkanie, trzeba to przyznać. Z niecierpliwością czekam, kiedy zacznie regularniej strzelać. W każdym razie póki co przeczy wszystkim tym, którzy uważali go za totalne drewno. Ma niezłą technikę i jeśli zostawi mu się trochę miejsca to potrafi nieźle się rozpędzić. Pomimo niezbyt dobrego występu udało mu się jednak zaliczyć asystę. Za to duże pochwały należą się naszemu drugiemu napastnikowi, czyli oczywiście Tevezowi. Ten nowy atak potrafi robić różnicę nawet w tym paskudnym 352. Swoją drogą zauważyłem, że znowu gramy mniej wrzutek i nasza gra od razu wygląda lepiej, czyli powtarza się schemat z zeszłego sezonu.

Oby więcej takich nudnych w końcówce spotkań. Forza JUVE!

baka

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 października 2013, 23:06

Ciekawe jak poczuł się prawy obrońca Catanii kiedy Kuczer założył mu sito :D
A pomyśleć, że jeszcze tydzień temu pisałem, że bardzo bym chciał pewnego zwycięstwa 3:0 lub 4:0 i proszę jak na zawołanie.
Mam nadzieję, że te dwa ostatnie mecze to nie były przypadki i teraz już co raz częściej będziemy grali na zero z tyłu bo już zdążyliśmy natracić bramek za cały sezon.

Zablokowany