LM 12/13 (gr. E) [06]: Shakhtar 0-1 JUVENTUS
- 21
- Juventino
Czemu martwicie się atakiem w meczu, którego nie musimy wygrać? Najważniejsze, aby obrona i pomoc zagrały tak, jak nas do tego przyzwyczaiły (poza kilkoma wpadkami), czyli na najwyższym poziomie. Nie stracić bramki i czekać na swoje okazje. Forza Juve.
- @D@$
- Juventino
Dajcie spokój już z tym remisem z Nord, jak odpadniemy z LM w 1/8 to też bedziecie pisać, że przez remis w Danii bo tak mielibyśmy szansę na pierwsze miejsce w grupie i łatwiejszego rywale? Jak odpadniemy to przez frajerstwo jutro i tylko punkt w dwumeczu z Szachtarem. Z resztą nie chcę nawet myśleć o takim scenariuszu. Raz że byłaby to niezła gorycz, dwa, że nagle pojawiło by się 20 stron o teoriach jakich to zawodników nie mjusimy kupić.
Wszystko w rękach Juventusu.
Taki Vucinic np. Ktoś powie że z Chelsea zagrał bardzo słabo, bo swoje pomaścił, a jednak swoje w tym spotkaniu zrobił i cegiełkę do pogromu dołożył.
Nawiasem mówiąc: Quagliarella 9 (6+3) > Vidal 8 (5+3) (z czego chyba 1 karny).

Wszystko w rękach Juventusu.
Ja tam nie chcę patrzeć w takicj kategioriach, mimo, że ten swoje żale mam do Giovinco (fajnie jeśli zrozumiał, że grając zespołowo bardziej się przyczyni do sukcesów Juve, niż próbując w pojedynkę co często mu się zdarzało przynajmniej w pierwszych meczach sezonu).Sila Spokoju pisze:Nie chce mi się znowu tego komentować, ale muszę. Ile razy Giovinco w tym sezonie był jednym z najlepszych na boisku ? Raz ? Dwa ?
Taki Vucinic np. Ktoś powie że z Chelsea zagrał bardzo słabo, bo swoje pomaścił, a jednak swoje w tym spotkaniu zrobił i cegiełkę do pogromu dołożył.
Myślę że i tak byłby wtedy system rotacyjny (już pomijając że obaj najlepiej się czują chyba jako "9"), zwłaszcza jeśli chodzi o Llorente, bo w formie to on teraz w wielkiej chyba nie jest, więc z miejsca byy do składu nie wskoczył, a Vucinic i Giovinco też by swoje pograli.Castiel pisze:Zakładając taką sytuację, że do Juve w jednym okienku przychodzą Llorente i Lewy to Gio razem z Vucinicem lądują na ławce, Quag gra w PW i ogonach ze słabiakami, a Matriego i Bendtnera już w kadrze nie ma.
Można na to popatrzyć z drugiej strony, który zespół ma tak skutecznego środkowego pomocnika, niż szukać dziury w całym. Myślę, że jak wygrywamy 3:0 a zawodnicy wykonują swoje założenia taktyczne, to Conte to wisi, czy gola strzelił Bonucci, Vidal, czy Matri, choć pewnie przy okazji, wolałby by wszyscy napastnicy byli równie przydatni.Castiel pisze: Czy jest jeszcze jakaś inna drużyna w Europie gdzie środkowy pomocnik jest najskuteczniejszy w zespole?
Nawiasem mówiąc: Quagliarella 9 (6+3) > Vidal 8 (5+3) (z czego chyba 1 karny).
- Tony Montana
- Juventino
- Podziekował: 6 razy
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
Na mecz z Duńczykami nie ma się już co oglądać jutro są 3 punkty do zgarnięcia na boisku i jeśli naprawdę zasługujemy na awans i mamy coś osiągnąć to sobie jutro poradzimy.
- jareckik
- Juventino
Ja tam wolę nie trafić na Borussie czy Barce, dawać Real w 1/8;D21 pisze:Czemu martwicie się atakiem w meczu, którego nie musimy wygrać? Najważniejsze, aby obrona i pomoc zagrały tak, jak nas do tego przyzwyczaiły (poza kilkoma wpadkami), czyli na najwyższym poziomie. Nie stracić bramki i czekać na swoje okazje. Forza Juve.
- annihilator1988
- Juventino
W Turynie poniewierał Giovinco oraz resztą zawodników drużyny z Piemontu. Mam nadzieje, że jego abencja pozwoli wywalczyć podopiecznym Conte korzystny wynikrammstein pisze: Hubschmann widac ze nie ma go w prawdopodobnym skladzie
Spokojnie, Juve jeszcze nie awansowało. Acz, nie powiemjareckik pisze:Ja tam wolę nie trafić na Borussie czy Barce, dawać Real w 1/8;D

Ostatnio zmieniony 04 grudnia 2012, 16:19 przez annihilator1988, łącznie zmieniany 1 raz.
- kuba2424
- Juventino
21 pisze:Czemu martwicie się atakiem w meczu, którego nie musimy wygrać? Najważniejsze, aby obrona i pomoc zagrały tak, jak nas do tego przyzwyczaiły (poza kilkoma wpadkami), czyli na najwyższym poziomie. Nie stracić bramki i czekać na swoje okazje. Forza Juve.
Owszem, masz rację, wcale nie musimy wygrać z Szachtarem żeby awansować, ALE nie jest to właściwe nastawienie, przynajmniej z trzech powodów:
1) ciężko byłoby nam zremisować z Szachtarem jak byśmy świadomie grali na remis
2) z takim nastawieniem nie da się wygrać LM
3) trzeba lać każdego, kto w naszym zasięgu!
A atakiem się trochę martwimy, bo nie do końca jest to wymarzony atak. I to nie w kontekście jutrzejszego meczu, lecz wszystkich

- pumex
- Juventino
Ja jestem pewny, bo tworząc grafikę z prawdopodobnymi składami spojrzałem do statystyk. Kucher ma 2 zółte kartki, nie 3, więc spokojnie może grać przeciwko Juvefilippo pisze:Przecież pisali na tym forum ludzie, że Kucher zawieszony za żółte kartki. Jesteś pewny co do niego?rammstein pisze:Kucher zagra,ale Hubschmann widac ze nie ma go w prawdopodobnym skladzie

- pumex
- Juventino
Hubschmann jest kontuzjowany. Ostatni mecz zagrał przeciwko Chelsea 7-go listopada, od tamtego czasu nie wrócił do pełni sił. Niby coś się mówiło, że może wykuruje się na Juve, ale szanse są ponoć małe. Zarówno Whoscored, Goal.com, jak i zazwyczaj nieźle poinformowani włoscy forumowicze awizują do gry StepanenkoSKAr7 pisze:rammstein pisze: Hubschmann widac ze nie ma go w prawdopodobnym skladzieJeśli to prawda, to moje zmartwienia o ten mecz spadają i to ostro.

- PrzemasJuve
- Juventino
brawo, tony ma racje, po 2 pierwsze miejsce wazne jest nie dlatego, bo mozna trafic na slabsza druzyne, ale przede wszystkim, ze rewanz grany jest na wlasnym boiskuTony Montana pisze:Na mecz z Duńczykami nie ma się już co oglądać jutro są 3 punkty do zgarnięcia na boisku i jeśli naprawdę zasługujemy na awans i mamy coś osiągnąć to sobie jutro poradzimy.
p.s. hey tony..."say hello to my little friend!"

Magica Juve resiste il mio cuore lontano da te soltanto se penso alla figa!!
- 21
- Juventino
kuba2424, nie jest udowodnione, że nastawiając się na grę na remis nie da się takiego rezultatu uzyskać. Przykład? Mecz z Lazio w tym sezonie, mieli nie przegrać i nie przegrali.
Oczywiście zgadzam się, nasz atak nie jest magiczny i długo nie będzie, ale jutro nie jest to najważniejsza formacja. Jeśli damy im pograć i realnie zagrozić bramce strzeżonej przez Buffona to nawet z przebłyskiem naszych napastników może być ciężko o korzystny rezultat.
Życzyłbym sobie i Wam takiego meczu jak z Napoli w październiku...
Oczywiście zgadzam się, nasz atak nie jest magiczny i długo nie będzie, ale jutro nie jest to najważniejsza formacja. Jeśli damy im pograć i realnie zagrozić bramce strzeżonej przez Buffona to nawet z przebłyskiem naszych napastników może być ciężko o korzystny rezultat.
Życzyłbym sobie i Wam takiego meczu jak z Napoli w październiku...
- MVP
- Juventino
Myśle, że jeżeli zagramy z odpowiednim nastawieniem powinniśmy sobie poradzić. Oczywiście nie ma co grać na remis, myślę że i Szahtar nie będzie kalkulował.
Dwie rzeczy : mam nadzieje, że będzie dobra pogoda i że nasza obrona odzyska formę. Jakoś o przód się nie boję, Szachy zawsze starają się grać do przodu więc myślę ze coś władujemy na bank.
Czytając niektóre wasze komentarze jestem zniesmaczony nastawieniem do Gio czy Vucinica. Szczególnie do Gio. Bo jeśli chodzi o Mirko, to rozumiem że jego postawa potrafi zdenerwować i nie raz mnie wkurzyła. Jednak Gio zawsze daje z siebie 100 %, poza tym to wychowanek, który od początku chciał grać dla Juve. Sympatie sympatiami, ale skoro kibicujemy Juventusowi powinniśmy kibicować wszystkim piłkarzom, nie tylko tym których lubimy.
Szczerze mówiąc ja bym widział Padoina na prawej stronie, ale pewnie wybiegnie Lichy. Lepiej z przodu, gorzej z tyłu
Dwie rzeczy : mam nadzieje, że będzie dobra pogoda i że nasza obrona odzyska formę. Jakoś o przód się nie boję, Szachy zawsze starają się grać do przodu więc myślę ze coś władujemy na bank.
Czytając niektóre wasze komentarze jestem zniesmaczony nastawieniem do Gio czy Vucinica. Szczególnie do Gio. Bo jeśli chodzi o Mirko, to rozumiem że jego postawa potrafi zdenerwować i nie raz mnie wkurzyła. Jednak Gio zawsze daje z siebie 100 %, poza tym to wychowanek, który od początku chciał grać dla Juve. Sympatie sympatiami, ale skoro kibicujemy Juventusowi powinniśmy kibicować wszystkim piłkarzom, nie tylko tym których lubimy.
Szczerze mówiąc ja bym widział Padoina na prawej stronie, ale pewnie wybiegnie Lichy. Lepiej z przodu, gorzej z tyłu