Serie A: Mercato 2012
- Azrael
- Juventino
Rozumiem, że określenie "stóg siana" jest nawiązaniem do "Igły" (Higuaina), którego w tym wszystkim nie znajdziemy...?Vimes pisze:Pytanie tylko czy my powinniśmy, bo wydanie stogu siana na zawodnika, który by się połamał to najgorszy scenariusz.
Zawiła konstrukcja logiczna - ja się w tym gubię... :roll:
Ja na transfer "Jojo" narzekał nie będę. W mojej osobistej liście wymarzonych transferów powoli przesuwa się na pozycję numer dwa. Chyba, że ewentualny transfer Joveticia do Napoli miałby jakikolwiek związek z przenosinami Cavaniego do Juve - wówczas łaskawie zezwalam na takie posunięcia De Laurentiisowi...
Pozdrawiam!
- couec
- Juventino
Co bierzesz, chętnie zinterpretuje coś w podobnym stylu. :-DAzrael pisze:Rozumiem, że określenie "stóg siana" jest nawiązaniem do "Igły" (Higuaina), którego w tym wszystkim nie znajdziemy...?Vimes pisze:Pytanie tylko czy my powinniśmy, bo wydanie stogu siana na zawodnika, który by się połamał to najgorszy scenariusz.
- mateusz6
- Juventino
Skoro Jovetic rozegrał cały sezon bez kontuzji to chyba nie ma kolan z zapałek. Jeśli De Laurentis sprowadzi Cuadrado, Armero i Joveticia to chyba zacznę wąchać klej by zrozumieć dlaczego to Udinese zdobyło 3 miejsce.
Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej.
- Vimes
- Juventino
Nie, to tylko niewyszukana metafora prostego człowieka o rustykalnej proweniencji, ale Twoja interpretacja też mi się podobaAzrael pisze:Rozumiem, że określenie "stóg siana" jest nawiązaniem do "Igły" (Higuaina), którego w tym wszystkim nie znajdziemy...?Vimes pisze:Pytanie tylko czy my powinniśmy, bo wydanie stogu siana na zawodnika, który by się połamał to najgorszy scenariusz.

- Juras_Senat
- Qualità Juventino
Forlan już w Internacionalu. Oczywiście Inter nie zarobił na nim nic. Co ciekawe, sam zawodnik podpisał 5-letni kontrakt.
Edit: Ale błysnąłem, to info z piątku. :doh: Już pewnie wiecie o tym?
Idę wypije kawę, może będę czujniejszy.
Edit: Ale błysnąłem, to info z piątku. :doh: Już pewnie wiecie o tym?

Oni mnie oszukali. :płaczę:it doesn't matter pisze:Skad Ci sie wzieło to piec lat? Kontrakt parafował do czerwca 2015 roku.
http://www.internacional.com.br/pagina. ... digo=18007
Idę wypije kawę, może będę czujniejszy.
Ostatnio zmieniony 08 lipca 2012, 14:19 przez Juras_Senat, łącznie zmieniany 2 razy.
- D-Rose
- Juventino
Skad Ci sie wzieło to piec lat? Kontrakt parafował do czerwca 2015 roku.Juras_Senat pisze:Forlan już w Internacionalu. Oczywiście Inter nie zarobił na nim nic. Co ciekawe, sam zawodnik podpisał 5-letni kontrakt.
http://www.internacional.com.br/pagina. ... digo=18007

- Monte Cristo
- Juventino
Wyglada na to ze Inter jest troche w podobnej sytuacjii do nas z 2010 roku. Odmladzaja kadre, rozwiazuja kontrakty... ale czy to im cos da? Jak narazie, ich transfery nie imponuja.
- Vimes
- Juventino
Anżi Machaczkała zasadza się na Sneijdera. Jakoś wątpię, żeby Holender juz w wieku 28 lat poszedł na piłkarską emeryturę. Jednak kto go tam wie?
- annihilator1988
- Juventino
Nigdy nie miałem specjalnie dobrego zdania o Romie i jej władzach, ale ta decyzja zakrawa o totalny <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>. Kupić gościa za 5,3 mln, żeby sprzedać za 13,5 mln euro Rzymianie potrafią robić interesy, nie ma co. Za te pieniążki mogą nakupić więcej dodusiów i innych bezpłciowych piłkarzy, o których świat dotąd nie słyszał.
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Wg. SkySports Milan zaakceptował 65milionową ofertę PSG za Ibra-Silva.
Podobno więszkosc tego ma pokryć długi, a reszta być przeznaczona na zakup Dzeko + Stopera.
Tak czy siak. Nikt im nie zastąpi Ibry i Silvy. Chyba oddaja nam Scudetto beez walki
Podobno więszkosc tego ma pokryć długi, a reszta być przeznaczona na zakup Dzeko + Stopera.
Tak czy siak. Nikt im nie zastąpi Ibry i Silvy. Chyba oddaja nam Scudetto beez walki

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- francois
- Juventino
Nie wierzęiltalismano pisze:Wg. SkySports Milan zaakceptował 65milionową ofertę PSG za Ibra-Silva.

Odrzucili 40 mln za Silvę, a teraz akceptują 65 za Ibrę + Thiago? Czyli Ibra za 25 mln? Słowa, słowa, słowa...
„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
- pumex
- Juventino
Wiesz, Ibra przeszedł do Mialnu za podobną kwotę. Minęły dwa lata, o które jest starszy mając ponad trzydziestkę na karku. Jego wartość nie wzrosła nawet pomimo seryjnego zdobywania bramek. Chociaż to wszystko teoria. Kij ich wie, czy nie będzie podobnie jak z Eto'o.francois pisze:Odrzucili 40 mln za Silvę, a teraz akceptują 65 za Ibrę + Thiago? Czyli Ibra za 25 mln? Słowa, słowa, słowa...
Na pewno Ibrę będzie im dużo łatwiej zastąpić niż Thiago Silvę.

- Castiel
- Juventino
Oj źle się dzieje w Milanie. Klub nie wzmacniał się przez lata trzymając ciagle starzejących się zawodników, a teraz kiedy trzeba poważnych wzmocnień to nie ma pieniędzy. Z tego co widzę to sami piłkarze chccą opuścić tonący okręt. Źle się dzieje...oj źle...
- jarmel
- Redaktor
Już mnie trochę przez tych arabów piłka nożna męczy. Jakieś śmieszne PSG jest w stanie wyciągnąć najlepszych graczy z prawie każdej topowej drużyny :doh:
W sumie to bym się nie zdziwił jakby Milan przystał na tę ofertę. Spłaciliby jakieś tam długi i w ich miejsce miałby być sprowadzony Dzeko i Astori. Niby dobrzy zawodnicy, ale gdzie im do Ibry czy Silvy? Notowania Milanu jak bardzo by spadły. Zresztą liga też by na tym ucierpiała, odeszłyby kolejne dwie prawdziwe gwiazdy.
W sumie to bym się nie zdziwił jakby Milan przystał na tę ofertę. Spłaciliby jakieś tam długi i w ich miejsce miałby być sprowadzony Dzeko i Astori. Niby dobrzy zawodnicy, ale gdzie im do Ibry czy Silvy? Notowania Milanu jak bardzo by spadły. Zresztą liga też by na tym ucierpiała, odeszłyby kolejne dwie prawdziwe gwiazdy.
#AllegriOut