Juventus mistrz ad 2012 !
- Bubu1899
- Milanista
To za wygraną z Milanem dają 6pkt?Piotr Juvefan pisze: Jeśli Juventus pokona Milan na San Siro i przewaga wzrośnie o 5 oczek to będę spokojniejszy,
Milano siamo noi!
Polakom gratulujemy Milan Club Polonia!

Polakom gratulujemy Milan Club Polonia!

- pablo1503
- Juventino
Dobrze by byłoBubu1899 pisze:To za wygraną z Milanem dają 6pkt?Piotr Juvefan pisze: Jeśli Juventus pokona Milan na San Siro i przewaga wzrośnie o 5 oczek to będę spokojniejszy,
Kolega pewnie wziął pod uwagę, że wygramy zaległy mecz z Bologną.

- Supersonic
- Juventino
Ekipy z ankiety skrzyżowały już miecze - face to face o niczym nie przesądziło bo i przesądzić nie mogło. Jesteśmy punkt do przodu, bo nie musimy już mieć więcej- wystarczy tyle samo.
Tytuł w tym roku może dać charakter, a ja widzę go coraz więcej. Sytuacja się zagotowała- to dobrze, mentalność zwycięzców może robić różnice w kluczowych momentach a nikt z naszym odwiecznym panowaniem równać się nie może. To jest poczucie wyższości firmy Juventus, która 29 razy spoglądała na resztę z góry. To nas się mają bać, bo wiedzą co to mistrzostwo będzie oznaczać, the king is back Mediolanie.
Do tego wyposzczenie. jak facet wyposzczony to mniej myśli, a szybciej podbija, jak wyposzczona jest grupa facetów.. Trzeba dobrze to napięcie spożytkować teraz. Milan zrywa stosunki- proszę bardzo, będziemy karmić się tą frustracją. Mediaset się piekli- good. Nie zabili nas- wzmocnili.
Kondycyjnie jest ekstra, paliwa starczy do końca sezonu. Jest siła.
Są przywódcy, którzy w ostatnich dniach sezonu wykrzesają z reszty dodatkowe pokłady- jest Conte, jest Chiellini, jest Pirlo, jest Buffon, jest Alex ( czy on mógłby zagrać wreszcie. damn.)
Mamy więcej europejczyków- więcej potencjalnych gwiazd na Euro - ostatnie miesiące by także swą egoistyczną część zaspokoić. Od takiego Vucinicia czy Boriello wymagać czucia doniosłości tego co się dzieje nie wymagam. Chociaż im akurat Euro nie grozi.
Juventus jest efektywny, rzadko wygrywa wyżej niż jedną bramką. To nie jest sezon, w którym mamy rzucać na kolana, to jest sezon, w którym cel uświęca środki.
30 <3
Tytuł w tym roku może dać charakter, a ja widzę go coraz więcej. Sytuacja się zagotowała- to dobrze, mentalność zwycięzców może robić różnice w kluczowych momentach a nikt z naszym odwiecznym panowaniem równać się nie może. To jest poczucie wyższości firmy Juventus, która 29 razy spoglądała na resztę z góry. To nas się mają bać, bo wiedzą co to mistrzostwo będzie oznaczać, the king is back Mediolanie.
Do tego wyposzczenie. jak facet wyposzczony to mniej myśli, a szybciej podbija, jak wyposzczona jest grupa facetów.. Trzeba dobrze to napięcie spożytkować teraz. Milan zrywa stosunki- proszę bardzo, będziemy karmić się tą frustracją. Mediaset się piekli- good. Nie zabili nas- wzmocnili.
Są przywódcy, którzy w ostatnich dniach sezonu wykrzesają z reszty dodatkowe pokłady- jest Conte, jest Chiellini, jest Pirlo, jest Buffon, jest Alex ( czy on mógłby zagrać wreszcie. damn.)
Mamy więcej europejczyków- więcej potencjalnych gwiazd na Euro - ostatnie miesiące by także swą egoistyczną część zaspokoić. Od takiego Vucinicia czy Boriello wymagać czucia doniosłości tego co się dzieje nie wymagam. Chociaż im akurat Euro nie grozi.
Juventus jest efektywny, rzadko wygrywa wyżej niż jedną bramką. To nie jest sezon, w którym mamy rzucać na kolana, to jest sezon, w którym cel uświęca środki.
30 <3
- evilboy
- Juventino
Dużo patosu i górnolotnej gadaniny, ale mecz z Milanem pokazał w naszej drużynie wiele braków. Między innymi po stronie Conte, który póki co pokazuje się raczej jako świetny motywator niż wybitny taktyk. Również jego wybory personalne pozostawiają wiele do życzenia i często zdają się być powodowane bardziej osobistymi sympatiami niż obiektywną oceną obecnej dyspozycji zawodników.Supersonic pisze:Ekipy z ankiety skrzyżowały już miecze - face to face o niczym nie przesądziło bo i przesądzić nie mogło. Jesteśmy punkt do przodu, bo nie musimy już mieć więcej- wystarczy tyle samo.
30 <3
Czekałem z odpowiedzią w tym temacie do czasu meczu rewanżowego z Milanem. Jeśli miałbym odpowiedzieć na pytanie czy Conte jest geniuszem czy szczęściarzem, z całą stanowczością przychyliłbym się do odpowiedzi drugiej. Obecne wyniki są pochodną wyjątkowo bezkontuzyjnego sezonu i odpowiedniej motywacji, co przy kilku dobrych transferach (Lichtsteiner, Pirlo i Vidal), eksplozji formy Marchisio i Barzagliego oraz efektowi nowego stadionu daje nam pierwszą/drugą pozycję w tabeli.
Nie uważam Conte za geniusza, moim zdaniem od strony taktycznej nadal popełnia zbyt dużo błędów i zbyt wolno wyciąga z nich wnioski. Prawdziwą wartość drużyny poznamy, kiedy zdarzy się plaga kontuzji, a zespół przegra 1-2 mecze... Jest moc, jest siła, są stejki, ale zawsze może być lepiej.
"Un cavaliere non lascia mai una signora."
Alex Del Piero
Alex Del Piero
- jareckik
- Juventino
Geniusz taktyczny nie przetrwał 4 meczy w serie A, mówię tu o Benitezie. Ok nie ma kontuzji, dziwne co? Przez ostatnie sezony 4-5 zawodników było kontuzjowanych non-stop, a zdarzało się że 10 nie mogło grac. Przychodzi Conte ze swoją ekipa, nie ma kontuzji. To musi byc fart...evilboy pisze:.
Czekałem z odpowiedzią w tym temacie do czasu meczu rewanżowego z Milanem. Jeśli miałbym odpowiedzieć na pytanie czy Conte jest geniuszem czy szczęściarzem, z całą stanowczością przychyliłbym się do odpowiedzi drugiej. Obecne wyniki są pochodną wyjątkowo bezkontuzyjnego sezonu i odpowiedniej motywacji, co przy kilku dobrych transferach (Lichtsteiner, Pirlo i Vidal), eksplozji formy Marchisio i Barzagliego oraz efektowi nowego stadionu daje nam pierwszą/drugą pozycję w tabeli.
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Jutro już marzec. Zrobiliśmy cztery punkty na Milanie, ograliśmy Inter w Mediolanie, zremisowaliśmy w Neapolu, zrobiliśmy 4 punkty na Udinese, ograliśmy Lazio w Rzymie... ja już wartość tej drużyny znam.evilboy pisze:Prawdziwą wartość drużyny poznamy, kiedy zdarzy się plaga kontuzji, a zespół przegra 1-2 mecze...
- Amarillo
- Juventino
Dokładnie takjareckik pisze:Geniusz taktyczny nie przetrwał 4 meczy w serie A, mówię tu o Benitezie. Ok nie ma kontuzji, dziwne co? Przez ostatnie sezony 4-5 zawodników było kontuzjowanych non-stop, a zdarzało się że 10 nie mogło grac. Przychodzi Conte ze swoją ekipa, nie ma kontuzji. To musi byc fart...evilboy pisze:.

Sapere Aude!
- deszczowy
- Juventino
A w planach m.in. Napoli i Lazio. I GenoaOuh_yeah pisze:Jutro już marzec(...)evilboy pisze:Prawdziwą wartość drużyny poznamy, kiedy zdarzy się plaga kontuzji, a zespół przegra 1-2 mecze...

13 wygranych, 11 remisów. Ja też znam i póki co - nie fapięOuh_yeah pisze:Zrobiliśmy cztery punkty na Milanie, ograliśmy Inter w Mediolanie, zremisowaliśmy w Neapolu, zrobiliśmy 4 punkty na Udinese, ograliśmy Lazio w Rzymie... ja już wartość tej drużyny znam.

- Łoles
- Juventino
Jeżeli zakończymy ten sezon bez porażki zdobywając dublet wtedy sezon na fapanie bd uważał za otwarty.
Tak jak napisał deszczowy póki co nie ma co fapac bo z tych 11 remisów 7 powinniśmy wygrać bo drużyny z jakimi remisowaliśmy (kiewa, sieny i inne kaliari) nie rzucają na kolana jedynie podział punktów z Milanem, Udinese, Romą, Napoli można uznać za remisy korzystne, graliśmy wtedy na wyjeździe więc nie jest to zły wynik.
Tak jak napisał deszczowy póki co nie ma co fapac bo z tych 11 remisów 7 powinniśmy wygrać bo drużyny z jakimi remisowaliśmy (kiewa, sieny i inne kaliari) nie rzucają na kolana jedynie podział punktów z Milanem, Udinese, Romą, Napoli można uznać za remisy korzystne, graliśmy wtedy na wyjeździe więc nie jest to zły wynik.
"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
- deszczowy
- Juventino
:shock:Łoles pisze:Jeżeli zakończymy ten sezon bez porażki zdobywając dublet wtedy sezon na fapanie bd uważał za otwarty.
Ja pierdziu, man, szybko się przyzwyczajamy do dobrego... W zeszłym roku byliśmy na siódmym miejscu tabeli. Zakończenie tego sezonu z którymkolwiek z trofeów, w pierwszej trójce to już będzie dużo.
- Łoles
- Juventino
huh napisałem jeżeli.
Wcześniej w tym temacie napisałem też że tak samo jak możemy zdobyć mistrza możemy też wypaść poza pierwszą trójkę także dosłownie wszystko się może zdarzyć.
Nie napisałem że tak się stanie, czy też na to liczę/tego wymagam, napisałem tylko że jeżeli tak się stanie
Pomysł aby dać synowi na imię Juventus niestety nie przeszedł u mojej panny
ale nie poddam się tak długo jak są szanse na tytuł 
Wcześniej w tym temacie napisałem też że tak samo jak możemy zdobyć mistrza możemy też wypaść poza pierwszą trójkę także dosłownie wszystko się może zdarzyć.
Nie napisałem że tak się stanie, czy też na to liczę/tego wymagam, napisałem tylko że jeżeli tak się stanie

Pomysł aby dać synowi na imię Juventus niestety nie przeszedł u mojej panny

"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
- Izi
- Juventino
Jak dla mnie Conte odwalił już kawał dobrej roboty. Lubię energicznych raptusów, bo sam trochę taki jestem. Passa bez porażki, ciekawy styl (zazwyczaj), eksplozja umiejętności kilku solidnych graczy i brak kontuzji. Oby wyciągał taktyczne wnioski z wielu remisów i będę usatysfakcjonowany xD
http://oi42.tinypic.com/anznyt.jpg - jakiś forumowicz z SoloJuve, to wrzucił. Ładne xD
http://oi42.tinypic.com/anznyt.jpg - jakiś forumowicz z SoloJuve, to wrzucił. Ładne xD
Franciszek I wydaje się być uroczo pokorny.
- zahor
- Juventino
Dla mnie z jednej strony wychwalanie Conte i deklarowanie dla niego pełnego zaufania, a z drugiej wygłaszanie teorii o scudetto szansach pół na pół na scudetto trochę się gryzie. Moim zdaniem nieprzypadkowo Conte tak tonuje nastroje, cały czas podkreśla że głównym faworytem jest Milan a my będziemy się cieszyć z samego awansu do LM.
Mała dygresja - wielu spośród komentujących miewało pretensje do Antka "dlaczego nie gra Elia/Krasić skoro Estigarribia jest tragiczny", "po co ten Padoin, przecież jest słaby", "dlaczego gra Bonucci skoro jest nędzny" itp. Czy naprawdę uważacie że Conte tego wszystkiego nie widzi? Że jemu się wydaje że Estigarribia gra genialnie? Że nie dopatrzył się żadnej winy Bonucciego przy golu dla Milanu?
Otóż wydaje mi się że Conte doskonale zdaje sobie sprawę z wszystkich słabości i niedoskonałości wszystkich graczy z osobna a także drużyny jako całości lepiej niż ktokolwiek inny - i nawet jeżeli jego wypowiedzi po części mają jego samego zaasekurować, to wydaje mi się że Antek jednak widzi w jakiej formie są jego zawodnicy, przewiduje że niestety jeszcze nie raz w tym sezonie głupio stracimy punkty ze spadkowiczami i jest spore ryzyko że na koniec sezonu może ich zabraknąć.
Ktoś mógłby zasugerować że to taka zagrywka psychologiczna itp. Niespecjalnie w to wierzę - czy SAF mówi w wywiadach że "MC jest absolutnym faworytem do Mistrzostwa Anglii"? Nie, wręcz przeciwnie. Czy Jupp Heynckes sugeruje że po Mistrzostwo Niemiec powinna sięgnąć Borussia, a Bayern zadowoli się awansem do LM? Też nie, mimo że jak patrzeć w tabelę, to sytuacje tych klubów są gorsze niż obecnie Juventusu. Wydaje mi się że jak Antek będzie mieć za rok czy dwa kompletny zespół, taki który naprawdę będzie uchodzić za faworyta, to nie będzie mieć oporów żeby wprost powiedzieć "idziemy po scudetto".
Mała dygresja - wielu spośród komentujących miewało pretensje do Antka "dlaczego nie gra Elia/Krasić skoro Estigarribia jest tragiczny", "po co ten Padoin, przecież jest słaby", "dlaczego gra Bonucci skoro jest nędzny" itp. Czy naprawdę uważacie że Conte tego wszystkiego nie widzi? Że jemu się wydaje że Estigarribia gra genialnie? Że nie dopatrzył się żadnej winy Bonucciego przy golu dla Milanu?
Otóż wydaje mi się że Conte doskonale zdaje sobie sprawę z wszystkich słabości i niedoskonałości wszystkich graczy z osobna a także drużyny jako całości lepiej niż ktokolwiek inny - i nawet jeżeli jego wypowiedzi po części mają jego samego zaasekurować, to wydaje mi się że Antek jednak widzi w jakiej formie są jego zawodnicy, przewiduje że niestety jeszcze nie raz w tym sezonie głupio stracimy punkty ze spadkowiczami i jest spore ryzyko że na koniec sezonu może ich zabraknąć.
Ktoś mógłby zasugerować że to taka zagrywka psychologiczna itp. Niespecjalnie w to wierzę - czy SAF mówi w wywiadach że "MC jest absolutnym faworytem do Mistrzostwa Anglii"? Nie, wręcz przeciwnie. Czy Jupp Heynckes sugeruje że po Mistrzostwo Niemiec powinna sięgnąć Borussia, a Bayern zadowoli się awansem do LM? Też nie, mimo że jak patrzeć w tabelę, to sytuacje tych klubów są gorsze niż obecnie Juventusu. Wydaje mi się że jak Antek będzie mieć za rok czy dwa kompletny zespół, taki który naprawdę będzie uchodzić za faworyta, to nie będzie mieć oporów żeby wprost powiedzieć "idziemy po scudetto".
- Pan Mietek
- Juventino
zahor, pełna zgoda. Ale dodam pewną ciekawostkę a propos Bayernu. W grudniu, kiedy Bawarczycy mieli lidera, nawet Zorc i Klopp komplementowali ich i mówili, że oni wygrają mistrzostwozahor pisze:Otóż wydaje mi się że Conte doskonale zdaje sobie sprawę z wszystkich słabości i niedoskonałości wszystkich graczy z osobna a także drużyny jako całości lepiej niż ktokolwiek inny - i nawet jeżeli jego wypowiedzi po części mają jego samego zaasekurować, to wydaje mi się że Antek jednak widzi w jakiej formie są jego zawodnicy, przewiduje że niestety jeszcze nie raz w tym sezonie głupio stracimy punkty ze spadkowiczami i jest spore ryzyko że na koniec sezonu może ich zabraknąć.

Właśnie to jest to czego się obawiam - zakończymy sezon być może na 2 miejscu (bo niżej raczej nie) a wiele osób będzie mówić "taka wspaniała seria bez porażki ale sfrajerzyliśmy bo za dużo remisów". Na pewno pojawią się też komenty typu: "Gdybyśmy kupili Aguero i Hazarda zamiast Vucinicia i Giaccheriniego to byłoby scudetto"

- Vimes
- Juventino
Zarówno z ust działaczy Bayernu jak i Borussii można usłyszeć to samo zdanie - Bayern nie może sobie pozwolić na to, żeby dwa razy z rzędu nie zdobyć mistrzostwa, jeżeli w poprzednim sezonie nie wygrał, to w obecnym po prostu musi. Działacze Borussii dodają do tego - oni muszą, a my możemy. Bayern jest najbogatszym niemieckim klubem, chyba jedynym, który stać go na sprowadzanie największych gwiazd, więc ciśnienie u nich jest ogromne. Myślę, że Borussia takimi wypowiedziami stara się to ciśnienie jeszcze bardziej zwiększyć, bo wszystko ma swoją wytrzymałość i w końcu może pęknąć.Mietson pisze:Ale dodam pewną ciekawostkę a propos Bayernu. W grudniu, kiedy Bawarczycy mieli lidera, nawet Zorc i Klopp komplementowali ich i mówili, że oni wygrają mistrzostwoNie wiem, czy to taka ich mentalność, że bezwarunkowo przyjmują wyższość Bayernu nad resztą stawki czy chcieli aby ci czuli się zbyt pewnie ale taka wypowiedź jest nieco dziwna. Z tym, że chyba podziałało bo Borussia ma lidera z 4 punktami przewagi.