Serie A (24): JUVENTUS 3-1 Catania

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Tharp

Nieprzeczytany post 17 lutego 2012, 14:28

jakku1 pisze:Krazy plota, ze mamy zagrac 442 z Boriello i Vuciniciem w ataku.

Buffon - Caceres, Barzagli, Bonucci, Chiellini - Pepe, Marchisio, Pirlo, Giaccherini - Boriello, Vucinic.
litosci. Jak juz wrzucacie posty typu 'krazy plota, ze...' to chociaz laskawie podajcie zrodlo, bo jak narazie to wszystkie znaki na niebie (aka gazzetta) wskazuja na 3-5-2.

Licze na 3 punkty, bo 3 remis pod rzad oznaczalby jakis tam lekki kryzys. Porazki nie biore pod uwage, i nie zamierzam tego nawet argumentowac.

it's over nineee hunDREEED!

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lutego 2012, 14:35

Tharp pisze:
jakku1 pisze:Krazy plota, ze mamy zagrac 442 z Boriello i Vuciniciem w ataku.

Buffon - Caceres, Barzagli, Bonucci, Chiellini - Pepe, Marchisio, Pirlo, Giaccherini - Boriello, Vucinic.
litosci. Jak juz wrzucacie posty typu 'krazy plota, ze...' to chociaz laskawie podajcie zrodlo, bo jak narazie to wszystkie znaki na niebie (aka gazzetta) wskazuja na 3-5-2.

Licze na 3 punkty, bo 3 remis pod rzad oznaczalby jakis tam lekki kryzys. Porazki nie biore pod uwage, i nie zamierzam tego nawet argumentowac.

it's over nineee hunDREEED!
http://www.tuttojuve.com/?action=read&idnotizia=82732

Moj blad. Swoja droga, Gazzetta to zadne zrodlo jesli chodzi o ewentualna formacje i sklad na kolejny mecz. 352 na pewno nie bedzie.

mambooocha

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lutego 2012, 15:13

ja natomiast widzę to tak

Buffon
Caceres-Barzagli-Chiellini-De Ceglie
Padoin-Pirlo-Marchisio
Del Piero-Quagliarella-Vucinic

Fajnie, jakby Conte zaryzykował i wystawił trochę ofensywniejszy skład. Nie ma cudów, Catania skopiuję styl Ceseny, Cagliari czy Sieny i będzie atakować potężną ilością dwóch-trzech zawodników... Aha i nie trafi do mnie tłumaczenie "Del Piero to nie jest skrzydłowy!". No i co z tego? Mając za plecami siedmiu (:!:) zawodników do bronienia + Gigi, podczas gdy Catania i tak nie będzie ochoczo atakować to w zasadzie trójka z przodu nie powinna się nawet pojawiać na naszej połowie :P Po prostu nie chcę już, żebyśmy grali piątką obrońców, w zasadzie bez skrzydłowych bo większość meczów w tym ustawieniu była krótko mówiąc przeciętna. W zasadzie to jestem spokojny, że taki skład defensywy (bez znaczenia czy zagra Caceres czy Stefan) nie pozwoli Catanii na nic, więc zacznijmy więcej ryzykować bo owszem, mamy fajną serię bez porażki ale zawsze może być lepiej :wink:

fino alla fine FORZA JUVENTUS!
blackadder

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lutego 2012, 15:53

No trzeba w końcu postawić na Del Piero. Jego kreatywność nie może być kwestionowana, kilka jego zagrań może otworzyć innym drogę do bramki. Dobrze byłoby zobaczyć też Giaccheriniego od pierwszej minuty.

ps.
Wow, nie wygraliśmy u siebie z Catanią od 28 lat :shock:

Obrazek
pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lutego 2012, 15:59

Mam nadzieję, że Elia usiądzie chociaż na ławce.

Obrazek
SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lutego 2012, 16:22

Też zobaczyłbym Marrone w pierwszym składzie, ale ciężko będzie go wepchnąć bez Vidala z tyłu. Na cały mecz przynajmniej.

Ale 4-3-3, z Quaqiem, Matrim i Vucinicem brzmi dobrze.
Jeszcze lepiej trio z Pepe i Fabio na szpicy, a Matri od 60 minuty- kiedy wchodzi z ławki, to w tym sezonie radzi sobie naprawdę fajnie.

Mam tylko nadzieję, że znów pojawi się zadziorność i chęć zwycięstwa, bo z Parmą tego zabrakło. 28 lat to dużo, ale co jak co, Conte wskaźnik "CO-CO-COMBO BREAKER!!!" ma całkiem niezły ;)

Ciekawe też jak Milan poradzi sobie z Ceseną. W środę zagrali wybornie, ale zazwyczaj po meczach wybitnych przychodzi mecz słabszy, w dodatku nie gra Zlatek.

Łoles

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 lutego 2012, 16:29

pablo1503 pisze:Mam nadzieję, że Elia usiądzie chociaż na ławce.
Usiąść może i usiądzie, ale pytanie brzmi czy się z niej podniesie w trakcie tego meczu :think:

Generalnie dałbym odpocząć panu M i zamiast niego dał od 1wszej minuty pana Q. Pana M wpuścił bym ewentualnie na ostatnie pół h.

O Milan się nie martwię, bo dla nich Cesena, nawet stojąca całą 11tką to nie będzie problem, ciekawi mnie tylko co parma ugra w rzymie.

"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
rad

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lutego 2012, 17:28

blackadder pisze: ps.
Wow, nie wygraliśmy u siebie z Catanią od 28 lat :shock:
Straszna sprawa, dlatego w najbliższym meczu trzeba ich złoić aż miło. Nie ma rady i bramki muszą wpadać, o co ostatnio trudno. Skład się trochę wyjałowił, dlatego zmiany, które co niektórzy proponują powinny mieć miejsce.

2:1 dla Juve.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lutego 2012, 17:54

Nie mogę... znowu prawdopodobnie zobaczymy ustawienie 3-5-2, możliwe, że z 5 (!) nominalnymi obrońcami w składzie, a to wszystko w domowym spotkaniu z... Catanią :/

Na szczęście tym razem nie ma zgodności wszystkich mediów co do prawdopodobnej taktyki. Corriere typuje natomiast 4-3-3 i oby ich przewidywania okazały się prawdą.

Obrazek
annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lutego 2012, 18:25

pumex pisze:Nie mogę... znowu prawdopodobnie zobaczymy ustawienie 3-5-2, możliwe, że z 5 (!) nominalnymi obrońcami w składzie, a to wszystko w domowym spotkaniu z... Catanią :/

Na szczęście tym razem nie ma zgodności wszystkich mediów co do prawdopodobnej taktyki. Corriere typuje natomiast 4-3-3 i oby ich przewidywania okazały się prawdą.
Oby, oby. W przeciwnym razie po co kupowaliby Padoina? Liczę, że w linii ataku zobaczymy "Krasnala"/Alexa, Mirko i Matriego.

Juvefanatp

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 17 lutego 2012, 18:43

Historia taktyk z trzema obrońcami:
Nr 1. Udinese - Na silnych nie murujących bramki przeciwników nieźle to działa ale z tymi słabszymi często grają okrutną kaszanę licząc na geniusz Di Natale czy wcześniej Sancheza, no ale nie zawsze się udaje.
Nr 2. Napoli - Z silnymi przeciwnikami całkiem fajnie im to wychodzi no ale z murującymi bramę kopią się w czoło, mimo świetnej trójki z przodu, której czasami uda się wywalczyć punkty.
Nr 3. Barcelona - Guardiola niemal w każdym meczu przerabia wyjściowe 4-1-2-3 na 3-4-3 i mimo mega paki remisują niemal każdy mecz na wyjeździe.
Nr 4 Juve - Czy my wygraliśmy chociaż jeden mecz naszym cudownym 3-5-2 a raczej 5-3-2, gdzie za robotę na skrzydłach odpowiadają Licht i Est :doh: z przeciwnikiem który nie grał otwartej piłki tylko stawiał autobus? Ja do dzisiaj pamiętam jak ktoś jeszcze za Zaca wrzucił bardzo szczegółowy artykuł o słabościach gry taktykami z trójką obrońców, ponieważ wyraźnie ograniczają one możliwości rozegrania w ataku gdy przeciwnik się broni. W tym wszystkim dochodzi jeszcze Vucinić na środku i to jeszcze jako ten cofnięty a on nigdy, nigdzie nie grał dobrze jako cofnięty napastnik, dlatego w ogóle prawie nigdy nie występował na tej pozycji.
Błagam niech Pepe już wyzdrowieje, i chcąc nie chcąc Conte przejdzie z powrotem na 4-3-3.

Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lutego 2012, 19:00

Conte mógł postawić na Giaccha na prawym skrzydle i skończyć z eksperymentami. To, że udało się z Milanem nie znaczy, że uda się z każdym. Na zmęczonego przeciwnika mógłby przełknąć ślinę i wpuścić Krasica, albo ustawić od początku Giaccha. Na zespół grający otwartą piłkę jak Udine, Milan itp to taka formacja się sprawdza, ale nie na drużyny murujące bramkę.

Łoles

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 lutego 2012, 19:03

Jeżeli to prawda że zagramy 3-5-2 to na kolejne spotkanie 2 piwa które zwykłem kupować na mecz Juve to będzie zdecydowanie za mało.

"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lutego 2012, 19:35

Łoles pisze:Jeżeli to prawda że zagramy 3-5-2 to na kolejne spotkanie 2 piwa które zwykłem kupować na mecz Juve to będzie zdecydowanie za mało.
Majos, to Ty?? :prochno:

Ponoć Vidala zastąpić ma Padoin :think: Nie jestem do gościa przekonany i chyba wolałbym bardziej dynamicznego Giaccha...

Obrazek
Mate.G

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lutego 2012, 19:48

Dlaczego Alex Del Piero nie został powołany :roll: ?

Bramkarze:
1 Buffon
13 Manninger
30 Storari

Obrońcy:
3 Chiellini
4 Caceres
11 De Ceglie
15 Barzagli
19 Bonucci
26 Lichtsteiner

Pomocnicy: