Coppa Italia (1/4): JUVENTUS 3-0 Roma
- mati888
- Juventino
skład między wczorajszym meczem, a tym wtorkowym pewnie będzie różnił się bramkarzem, kolesiem na szpicy, no i tymi kontuzjowanymi.
Storari, Marrone/Pazienza, Giaccherinho i Borriello. Znając temperament i gorącą banię Conte, to nareszcie stracił cierpliwość do Matriego. Z resztą, to będzie najlepszy moment na sprawdzenie Borriello - będzie chciał coś udowodnić Enrique i wedrzeć się przebojem do I składu w świetle kontuzji Quaga i (nie)dyspozycji Matriego. To moze mu tylko wyjść na dobre. Zastanawiam się nad Pazienzą i Marrone. Markizjo i Michele to nie ten sam typ, ale obawiam się, że Luca może nie podołać. Inna sprawa, że jeśli faktycznie chcą zmusić Pazienzę do odejścia, to jest pewne kto zagra przeciw Romie
Storari, Marrone/Pazienza, Giaccherinho i Borriello. Znając temperament i gorącą banię Conte, to nareszcie stracił cierpliwość do Matriego. Z resztą, to będzie najlepszy moment na sprawdzenie Borriello - będzie chciał coś udowodnić Enrique i wedrzeć się przebojem do I składu w świetle kontuzji Quaga i (nie)dyspozycji Matriego. To moze mu tylko wyjść na dobre. Zastanawiam się nad Pazienzą i Marrone. Markizjo i Michele to nie ten sam typ, ale obawiam się, że Luca może nie podołać. Inna sprawa, że jeśli faktycznie chcą zmusić Pazienzę do odejścia, to jest pewne kto zagra przeciw Romie
'Czasem lepiej nic nie mówić i sprawiać wrażenie głupiego niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości'
- Romanista111
- Juventino
Cięzko przewidzieć jak ten mecz potraktują oba zespoły. U nas może nie zagrać De Rossi a chociażby w 1 meczu naszych ekip doskonale chyba wszyscy widzieli ile on znaczy dla Romy. Niestety jest do dyspozycji Bojan...i raczej on dostanie szanse. Ciekawe czy Totti zagra, bo wiadomo, że on już swoje lata ma, a nie wiadomo, czy organizm może wytrzymać co 3 dni mecze...ale to Enrique zdecyduje. Jestem ciekaw jak zagra przeciwko nam Mirko, i być może Borriello. W tamtym sezonie Roma wygrała 0-2, no ale teraz wszystko sie zmieniło i w Juve i w Romie. Cięzko przewidzieć wynik, rzecz jasna mam nadzieje, że Roma wygra...ale zdaje sobie sprawe, że bedzie o to bardzo trudno. Licze jednak na wspaniałe widowisko, i niech wygra poprostu lepszy 
- szycha21
- Juventino
Wydaje mi się, że wygramy bez względu na to jakim składem wyjdziemy. Chociaż Roma ostatnio ładnie bije... to spójrzcie na drużyny z jakimi grała. Gdyby patrząc na ich mecze z pierwszą piątką, to na 15pkt zdobyli tylko 2!! Poza tym gramy u siebie.
Marzy mi się kolejny pojedynek Del Piero vs Totti ;p
Marzy mi się kolejny pojedynek Del Piero vs Totti ;p
- Dobry Mudżyn
- Juventino
A moze tak?jackop pisze:Wpadł mi do głowy taki dziwny pomysł, że Conte mógłby zastosować coś takiego:
--------------------Storari---------------
---------Bonucci-Barzagli-Chiellini
---------------------Pirlo---------------
-Giaccherini-Marrone-Vidal-De Ceglie
----------Vucinić/Alex-----Boriello------
Tyle, że to spore kombinowanie na siłę, byle dać odpocząć Lichtowi, no i ten Bonucci w pierwszym składzie :roll:
Storari - De Ceglie, Chiellini, Barzagli, Vidal - Marrone, Pirlo, Giaccherini - Vucinic, Boriello, Pepe ?
Co do samego meczu, przewiduje zwyciestwo po dogrywce, bo bardzo ciezkim meczu. Czuje ze ugryzie nas Totti

BESTER MANN, BESTEEER !

- szycha21
- Juventino
Dobry Mudżyn pisze:A moze tak?jackop pisze:Wpadł mi do głowy taki dziwny pomysł, że Conte mógłby zastosować coś takiego:
Tyle, że to spore kombinowanie na siłę, byle dać odpocząć Lichtowi, no i ten Bonucci w pierwszym składzie :roll:
Storari - De Ceglie, Chiellini, Barzagli, Vidal - Marrone, Pirlo, Giaccherini - Vucinic, Boriello, Pepe ?
Co do samego meczu, przewiduje zwyciestwo po dogrywce, bo bardzo ciezkim meczu. Czuje ze ugryzie nas Totti
Według mnie zmienianie taktyki i nie wiadomo jakie cudowanie nie ma sensu. Nigdy nie graliśmy takimi ustawieniami (no...chyba że Conte na treningach coś cudował, al to i tak nie to samo) i nie ma co ryzykować. Można zrobić kilka zmian, ale też nie przesadzajmy aby wymieniać całą jedenastke. Za rok (mam nadzieje) będziemy grali ciągle po trzy dni... więc nie ma co strasznie się oszczędzać.
Pepe ma kontuzję. Co jak co, ale Pirlo nie powinien się przemęczać. No i niech zagra Bonucci - skoro ma grzać ławę w najbliższym czasie, powinien zagrać w CI.Dobry Mudżyn pisze:A moze tak?
- Dobry Mudżyn
- Juventino
Nie gralismy 4-3-3? Co Ty chlopie gadasz :shock:szycha21 pisze:Dobry Mudżyn pisze:A moze tak?jackop pisze:Wpadł mi do głowy taki dziwny pomysł, że Conte mógłby zastosować coś takiego:
Według mnie zmienianie taktyki i nie wiadomo jakie cudowanie nie ma sensu. Nigdy nie graliśmy takimi ustawieniami (no...chyba że Conte na treningach coś cudował, al to i tak nie to samo) i nie ma co ryzykować. Można zrobić kilka zmian, ale też nie przesadzajmy aby wymieniać całą jedenastke. Za rok (mam nadzieje) będziemy grali ciągle po trzy dni... więc nie ma co strasznie się oszczędzać.
Vidal gra/grywa w reprezentacji Chile na prawej obronie, a Giacch w meczu z Atalanta wszedl wlasnie na SRODEK.
@UP
Co do Pepe, zapomnialem. w takim razie - Krasic.
A od Bonuca mi wara. Dosyc bramek zawalil.
BESTER MANN, BESTEEER !

- Spykee
- Juventino
Ogółem to liczę na zwycięstwo. Może być ciężko, ale wydaje mi się, że ekipa Antka powinna sobie dać radę. Jeśli wejdzie Elia i pokaże się w tym meczu co najmniej tak dobrze jak w poprzednich to zdziwię się jeśli nie zagra w lidze. Co do Giaccheriniego to wydaje mi się, że on ma jedynie przebłyski i w przypadku gry w kolejnym meczu nie spodziewam się po nim niczego szczególnego. Przydałoby się wrzucić chociaż na 15 minut Boriello (jeśli jest taka możliwość w ogóle) żeby sprawdzić czy pomoże naszej formacji ofensywnej w zwiększeniu skuteczności, bo to zdecydowanie kuleje.
- PawSt
- Juventino
Scenariusz realistyczny?
Kiepski mecz, czyli Juve z meczu z Bologną oraz Roma w najgorszym jesiennym wydaniu
No ale na pewno chciałbym zobaczyć Alexa, Elie, Boriello, Marrone, Pazienze od pierwszej minuty.
Kiepski mecz, czyli Juve z meczu z Bologną oraz Roma w najgorszym jesiennym wydaniu

No ale na pewno chciałbym zobaczyć Alexa, Elie, Boriello, Marrone, Pazienze od pierwszej minuty.
Spykee pisze:Jeśli wejdzie Elia i pokaże się w tym meczu co najmniej tak dobrze jak w poprzednich to zdziwię się jeśli nie zagra w lidze.
Ciekawe ile jeszcze Elia musi posiedzieć na ławie, tfu, trybunach, a Giak wykorzystywać dane mu szanse, żeby niektórzy zmienili zdanie nt obu panów.Spykee pisze:Co do Giaccheriniego to wydaje mi się, że on ma jedynie przebłyski i w przypadku gry w kolejnym meczu nie spodziewam się po nim niczego szczególnego.
Giaccherini>Elia
@Ouh_yeah - powody wg mnie:
- Giak jest dużo, dużo wyżej w hierarchii Conte
- generalnie nie zawodzi wchodząc na murawę
- bardziej odpowiedzialny taktycznie/ma wyższy 'defensive contribution'
Cóż, może się wreszcie Elia zaaklimatyzuje i zacznie coś grać, ale póki co Giak lepszy.
Ostatnio zmieniony 23 stycznia 2012, 16:13 przez alina, łącznie zmieniany 1 raz.
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Mogę na to przystać, jeśli określisz okoliczności:alina pisze:Giaccherini>Elia
- Elia twierdził, że mu się Juventus i serie A nie podoba
- grymaśny z niego chłopak co było widać po wypowiedziach przed i po transferze /przedwczorajsze "jestem zdrowy, to nieprawda z tym urazem!"
- prawdopodobnie Conte nie był zwolennikiem tego transferu a uparty z niego chłop
No chyba jednak trochę zawiódł bo na początku sezonu był praktycznie zawodnikiem pierwszego składu według Conte a potem jakoś bardziej brany pod uwagę był Estigarribia.alina pisze:- generalnie nie zawodzi wchodząc na murawę
Ostatnio zmieniony 23 stycznia 2012, 16:48 przez Ouh_yeah, łącznie zmieniany 1 raz.
- dawid1897
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
Niech Conte wystawi drugi skład. Nam jest potrzebna Liga Mistrzów, a nie jakaś gwiazdka ze sreberka. O nią niech się bije Roma.
Dziadek Del Piero ma 100 razy lepszy drybling niż ten cały tańczący z piłką Elia.Spykee pisze:Giac zagrał przedwczoraj dobry mecz wchodząc z ławki + ten z Bolonią (chodzi o CI) na wiele meczy. Elia zagrał przyzwoicie wchodząc z ławki w tym samym meczu CI. Skąd wiesz, że jeśli Elia dostałby tyle samo szans nie zrobiłby więcej? Jeśli chodzi o drybling to bije każdego naszego piłkarza, a do tego jest piekielnie szybki co na skrzydle nawet w 4-3-3 się przydaje. Pokazał to chociażby w meczu CI. Walczył również do końca i wracał się, starał się odebrać.alina pisze:Spykee pisze:Jeśli wejdzie Elia i pokaże się w tym meczu co najmniej tak dobrze jak w poprzednich to zdziwię się jeśli nie zagra w lidze.Ciekawe ile jeszcze Elia musi posiedzieć na ławie, tfu, trybunach, a Giak wykorzystywać dane mu szanse, żeby niektórzy zmienili zdanie nt obu panów.Spykee pisze:Co do Giaccheriniego to wydaje mi się, że on ma jedynie przebłyski i w przypadku gry w kolejnym meczu nie spodziewam się po nim niczego szczególnego.
Giaccherini>Elia
Ostatnio zmieniony 23 stycznia 2012, 16:56 przez dawid1897, łącznie zmieniany 1 raz.
FORZA JUVE!!!
- Spykee
- Juventino
Giac zagrał przedwczoraj dobry mecz wchodząc z ławki + ten z Bolonią (chodzi o CI) na wiele meczy. Elia zagrał przyzwoicie wchodząc z ławki w tym samym meczu CI. Skąd wiesz, że jeśli Elia dostałby tyle samo szans nie zrobiłby więcej? Jeśli chodzi o drybling to bije każdego naszego piłkarza, a do tego jest piekielnie szybki co na skrzydle nawet w 4-3-3 się przydaje. Pokazał to chociażby w meczu CI. Walczył również do końca i wracał się, starał się odebrać.alina pisze:Spykee pisze:Jeśli wejdzie Elia i pokaże się w tym meczu co najmniej tak dobrze jak w poprzednich to zdziwię się jeśli nie zagra w lidze.Ciekawe ile jeszcze Elia musi posiedzieć na ławie, tfu, trybunach, a Giak wykorzystywać dane mu szanse, żeby niektórzy zmienili zdanie nt obu panów.Spykee pisze:Co do Giaccheriniego to wydaje mi się, że on ma jedynie przebłyski i w przypadku gry w kolejnym meczu nie spodziewam się po nim niczego szczególnego.
Giaccherini>Elia
- zippo01
- Juventino
Z tym dryblingiem to żeś trochę przesadziłSpykee pisze: Giac zagrał przedwczoraj dobry mecz wchodząc z ławki + ten z Bolonią (chodzi o CI) na wiele meczy. Elia zagrał przyzwoicie wchodząc z ławki w tym samym meczu CI. Skąd wiesz, że jeśli Elia dostałby tyle samo szans nie zrobiłby więcej? Jeśli chodzi o drybling to bije każdego naszego piłkarza, a do tego jest piekielnie szybki co na skrzydle nawet w 4-3-3 się przydaje. Pokazał to chociażby w meczu CI. Walczył również do końca i wracał się, starał się odebrać.
- szycha21
- Juventino
Źle mnie zrozumiałeś. Kiedy mówiłem o zmianie taktyki chodziło mi o posta Dobrego Mudżyna, a do twojego ustawienia miałem zastrzeżenia co do skladu ;]Nie gralismy 4-3-3? Co Ty chlopie gadasz :shock:
Vidal gra/grywa w reprezentacji Chile na prawej obronie, a Giacch w meczu z Atalanta wszedl wlasnie na SRODEK.
@UP
Co do Pepe, zapomnialem. w takim razie - Krasic.
A od Bonuca mi wara. Dosyc bramek zawalil.
Jezu...teraz strasznie będziecie porównywać Elie i Giaca, co według mnie nie ma sensu. I jeden i drugi rozegrali zbyt mało minut, aby mówić o tym który jest lepszy. Niech zagrają conajmniej po 5-6 spotkań i wtedy można oceniać a nie po 20 minutach gry.