Mats Hummels

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
IGI

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 01 grudnia 2011, 14:25

Nie wiem jak wyglada gra Alvesa, ale ogladalem prawie wszystkie spotkania bvb w tym sezonie ze wzgledu na Polakow. Hummels na pewno dalby rade u nas i nie wiem jak mozna miec co do tego watpliwosci. Jedyny mankament, jak juz ktos wspomnial, to szwabowatosc.

Obrazek
pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 grudnia 2011, 14:27

madmo, odwracasz kota ogonem :naughty:
Nie oglądam zbyt często rozgrywek w Rosji, fakt. Ale nie trzeba by powiedzieć że Bruno Alves jest bardziej ograny, w sile wieku i tańszy od gwiazdki Hummelsa.

Natomiast mówić o kimś, że:
"Przecież to bardzo dobry zawodnik. Powtórka z Bonucciego raczej nie wchodzi tutaj w grę. Nie dostrzegam w nim większych wad."

sugerując się wynikami w telegaziecie, to gruba przesada ?

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 grudnia 2011, 14:31

pan Zambrotta pisze:
pumex pisze:
pan Zambrotta pisze:Nie chcę Hummelsa, chcę doświadczonego stopera.
Kogo na przykładz?
Bruno Alvesa.

Tańszy, solidniejszy, ograny, w sile wieku.
Pytanie, jak drogi byłby Alves? Podejrzewam, że Zenit nie puściłby grajka za mniej niż 10mln, skoro niedawno zapłacił za niego 22mln. Kolejne pytanie: czy w takim razie warto rzucać na stół 10+ za 30-latka? Patrząc w kategoriach stosunku cena/jakość chyba bardziej opłaca się wyłożyć 20mln za 7 lat młodszego Hummelsa

Obrazek
Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 grudnia 2011, 14:37

pumex pisze:Pytanie, jak drogi byłby Alves? ...
Patrząc w kategoriach stosunku cena/jakość chyba bardziej opłaca się wyłożyć 20mln za 7 lat młodszego Hummelsa
Obojętnie na kogo by padło to znając politykę Marotty to za żadnego nie zapłaci w gotówce więcej jak 15 mln z tym, że do Hummelsa pewnie by chciał kogoś dorzucić.

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 grudnia 2011, 14:45

pan Zambrotta pisze:madmo, odwracasz kota ogonem :naughty:
Nie oglądam zbyt często rozgrywek w Rosji, fakt. Ale nie trzeba by powiedzieć że Bruno Alves jest bardziej ograny, w sile wieku i tańszy od gwiazdki Hummelsa.

Natomiast mówić o kimś, że:
"Przecież to bardzo dobry zawodnik. Powtórka z Bonucciego raczej nie wchodzi tutaj w grę. Nie dostrzegam w nim większych wad."

sugerując się wynikami w telegaziecie, to gruba przesada ?
A sugerując się tym, że w wieku 22 lat jest podstawowym obrońcą mistrza Niemiec i reprezentantem kraju, nie wystarczy? Nie twierdzę, że Bruno Alves jest zły, ale to rozwiązanie na dwa, góra trzy sezony. Hummelsa, że tak powiem starczy na dłużej.

Obrazek
pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 grudnia 2011, 14:49

Vimes pisze:A sugerując się tym, że w wieku 22 lat jest podstawowym obrońcą mistrza Niemiec i reprezentantem kraju, nie wystarczy?
nie wystarczy, by pisać tak dokładnej analizy zawodnika na podstawie jego karty zawodniczej :smile:

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
IGI

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 01 grudnia 2011, 14:51

Vimes pisze:A sugerując się tym, że w wieku 22 lat jest podstawowym obrońcą mistrza Niemiec i reprezentantem kraju, nie wystarczy? Nie twierdzę, że Bruno Alves jest zły, ale to rozwiązanie na dwa, góra trzy sezony. Hummelsa, że tak powiem starczy na dłużej.
Podejrzewam, ze podobne przeslanki towarzyszyly Marotcie podczas sprowadzania Bonucciego :) I co ciekawe, Bonucci raczej nie wystarczy na dluzej niz Barzagli. Co nie zmienia faktu, ze Hummels by sie nam przydal i to bardzo. Bvb przed euro nie oplaca sie go sprzedawac, a pozniej kolejka bedzie pewnie znacznie dluzsza. My szukamy okazji.

EDIT:
Vimes pisze:Jak kupowaliśmy Bonucciego to Bari mistrzem kraju nie było :).
Wiem, dlatego napisalem podobne. Bonucci - Ranocchia to byla prawdopodobnie najbardziej pozadana para stoperow mlodego pokolenia Serie A w tamtym okresie.
Ostatnio zmieniony 01 grudnia 2011, 15:34 przez IGI, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 grudnia 2011, 15:01

IGI pisze:
Vimes pisze:A sugerując się tym, że w wieku 22 lat jest podstawowym obrońcą mistrza Niemiec i reprezentantem kraju, nie wystarczy? Nie twierdzę, że Bruno Alves jest zły, ale to rozwiązanie na dwa, góra trzy sezony. Hummelsa, że tak powiem starczy na dłużej.
Podejrzewam, ze podobne przeslanki towarzyszyly Marotcie podczas sprowadzania Bonucciego :)
Jak kupowaliśmy Bonucciego to Bari mistrzem kraju nie było :).
pan Zambrotta pisze:
Vimes pisze:A sugerując się tym, że w wieku 22 lat jest podstawowym obrońcą mistrza Niemiec i reprezentantem kraju, nie wystarczy?
nie wystarczy, by pisać tak dokładnej analizy zawodnika na podstawie jego karty zawodniczej :smile:
Powiedzmy, że to głos mojej intuicji, która wcześniej podpowiedziała mi, że Elia będzie kompletnie bezużyteczny :wink:.

Obrazek
Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 grudnia 2011, 15:11

Vimes pisze: Powiedzmy, że to głos mojej intuicji, która wcześniej podpowiedziała mi, że Elia będzie kompletnie bezużyteczny :wink:.
Szkoda, że Twoja intuicja nie ma możliwości zmaterializowania się, cofnięcia się w czasie i przekazania tego faktu Marottcie zanim zaczął jeszcze myśleć o tym bezużytecznym grajku. 9 mln poszło...lekką ręką...

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 grudnia 2011, 15:12

Castiel pisze:
Vimes pisze: Powiedzmy, że to głos mojej intuicji, która wcześniej podpowiedziała mi, że Elia będzie kompletnie bezużyteczny :wink:.
Szkoda, że Twoja intuicja nie ma możliwości zmaterializowania się, cofnięcia się w czasie i przekazania tego faktu Marottcie zanim zaczął jeszcze myśleć o tym bezużytecznym grajku. 9 mln poszło...lekką ręką...
Wszystko przez to, że Marotta nie przegląda not w Kickerze :prochno:. A tak na serio, to odnoszę wrażenie, że Marotta kupił Elię na spontanie, bo cena wydawała się atrakcyjna. Słodką tajemnicą Józka pozostanie czy w ogóle ktoś od nas obserwował Holendra na żywo lub chociaż obejrzał nagrania jego meczów w klubie, a nie w reprezentacji :think:.

Obrazek
Andryk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 grudnia 2011, 19:09

mam pytanie dość wstydliwe... ale nie śledzę meczy BVB po prostu. Czy on rzeczywiście jest wart aż takiej kasy? Przeglądnąłem sporo statystyk na jego temat i kilka filmików na YT i tak źle to nie wyglądało, ale czy Leo + 15mln to odpowiednia cena?

Abruzzo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 grudnia 2011, 19:16

@Up

Powiem tak. Niektórzy myślą, że zapłacimy około 30 melonów, a prawda jest taka, że nasz kochany Bonucci nie jest wart na razie 10mln. Jestem na tak, Hummels w zeszłym sezonie pokazał klasę. Po Euro na pewno będzie droższy, więc taka okazja w styczniu to skarb.

grusio

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 grudnia 2011, 20:35

Większość pragnie klasowego obrońcy i płacze za nim, niemal ciągle opieprzając Bonucciego za błędy, gdy według doniesień jest okazja pozyskać klasowego obrońcę, a Hummels jest na pewno 3 półki lepszym obrońcą już teraz, niż Bonucci kiedykolwiek będzie. Ale nie. Lepiej teraz odwracać kota ogonem i mówić, że Bonucci się rozwinie i będzie przydatny. Układ z Hummelsem po stokroć na tak. A na rezerwę ściągnąć kogoś innego, albo i nawet nie ściągać. Przy obecnym układzie i tak nie ma w Juventusie rezerwowego, środkowego obrońcy, bo Soerensen ewidentnie w oczach Conte należy do Primavery, a nie podstawowego składu.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 grudnia 2011, 20:53

Czytam komentarze i własnym oczom nie wierzę. Ludzie porównują Hummelsa do Bonucciego. Porównują najlepszego piłkarza poprzedniego sezonu w Niemczech do grajka, który nie zagrał (chyba że coś przegapiłem) nawet jednego spotkania na takim poziomie jak Mats. Zarzucają Hummelsowi dużą liczbę błędów, zapominając, że w tym sezonie został już 4 razy najlepszym graczem meczu w Bundeslidze i raz w LM. Być obrońcą i dostać takie wyróżnienie nie jest łatwo. Nagle Bonucci staje się talentem pierwszego sortu, miazga.
Ludzie kochani, tracimy gościa, który jest tykającą bombą, co po wybuchu znowu zaczyna odliczać do następnego a za 15mln zyskujemy jednego z najbardziej perspektywicznych obrońców świata, już z niemałym doświadczeniem na arenie europejskiej i z sukcesem w swoim kraju. Dla mnie to okazja niebywała, bo za sezon, jak dobrze pójdzie, będzie warty dwa razy tyle.
Szkoda tylko, że mimo wszystko w zimie Mats jest raczej nierealny :/

Czuję jeszcze potrzebę wyrzucenia z siebie frustracji po czytaniu rewelacji, że Elia jest młodą gwiazdą Juve, ale to nie teraz i nie w tym temacie

Apel: myślcie ludzie, myślcie

Obrazek
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 grudnia 2011, 21:38

pumex pisze:Czytam komentarze i własnym oczom nie wierzę. Ludzie porównują Hummelsa do Bonucciego. Porównują najlepszego piłkarza poprzedniego sezonu w Niemczech do grajka, który nie zagrał (chyba że coś przegapiłem) nawet jednego spotkania na takim poziomie jak Mats. Zarzucają Hummelsowi dużą liczbę błędów, zapominając, że w tym sezonie został już 4 razy najlepszym graczem meczu w Bundeslidze i raz w LM. Być obrońcą i dostać takie wyróżnienie nie jest łatwo. Nagle Bonucci staje się talentem pierwszego sortu, miazga.
Ludzie kochani, tracimy gościa, który jest tykającą bombą, co po wybuchu znowu zaczyna odliczać do następnego a za 15mln zyskujemy jednego z najbardziej perspektywicznych obrońców świata, już z niemałym doświadczeniem na arenie europejskiej i z sukcesem w swoim kraju. Dla mnie to okazja niebywała, bo za sezon, jak dobrze pójdzie, będzie warty dwa razy tyle.
Szkoda tylko, że mimo wszystko w zimie Mats jest raczej nierealny :/

Czuję jeszcze potrzebę wyrzucenia z siebie frustracji po czytaniu rewelacji, że Elia jest młodą gwiazdą Juve, ale to nie teraz i nie w tym temacie

Apel: myślcie ludzie, myślcie
Podpisuję się. Ręcyma i nogyma.

Hummels ma 22 lata. Jest młodszy od Bonucciego, a już jest podporą swojej drużny, z którą wywalczył MN i grał z nią w LM. Ok, popeniał błędy, ale chciałbym zobaczyć pełne przerażenia oczy Bonucciego, gdyby stanął naprzeciw Van Persiego. Mówienie, że "Hummels to poziom Leo" jest grubym, NAPRAWDĘ grubym nieporozumieniem. Piłkarz Borussii gra w lidze silniejszej od włoskiej (płaczcie ile chcecie, takie są fakty), ma na koncie poważny sukces i wykupienie go, nawet za te 2x milionów byłoby dla nas poważnym krokiem naprzód.

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
Zablokowany