Mats Hummels
- IGI
- Juventino
Nie wiem jak wyglada gra Alvesa, ale ogladalem prawie wszystkie spotkania bvb w tym sezonie ze wzgledu na Polakow. Hummels na pewno dalby rade u nas i nie wiem jak mozna miec co do tego watpliwosci. Jedyny mankament, jak juz ktos wspomnial, to szwabowatosc.

- pan Zambrotta
- Juventino
madmo, odwracasz kota ogonem :naughty:
Nie oglądam zbyt często rozgrywek w Rosji, fakt. Ale nie trzeba by powiedzieć że Bruno Alves jest bardziej ograny, w sile wieku i tańszy od gwiazdki Hummelsa.
Natomiast mówić o kimś, że:
"Przecież to bardzo dobry zawodnik. Powtórka z Bonucciego raczej nie wchodzi tutaj w grę. Nie dostrzegam w nim większych wad."
sugerując się wynikami w telegaziecie, to gruba przesada ?
Nie oglądam zbyt często rozgrywek w Rosji, fakt. Ale nie trzeba by powiedzieć że Bruno Alves jest bardziej ograny, w sile wieku i tańszy od gwiazdki Hummelsa.
"Przecież to bardzo dobry zawodnik. Powtórka z Bonucciego raczej nie wchodzi tutaj w grę. Nie dostrzegam w nim większych wad."
- pumex
- Juventino
Pytanie, jak drogi byłby Alves? Podejrzewam, że Zenit nie puściłby grajka za mniej niż 10mln, skoro niedawno zapłacił za niego 22mln. Kolejne pytanie: czy w takim razie warto rzucać na stół 10+ za 30-latka? Patrząc w kategoriach stosunku cena/jakość chyba bardziej opłaca się wyłożyć 20mln za 7 lat młodszego Hummelsapan Zambrotta pisze:Bruno Alvesa.pumex pisze:Kogo na przykładz?pan Zambrotta pisze:Nie chcę Hummelsa, chcę doświadczonego stopera.
Tańszy, solidniejszy, ograny, w sile wieku.

- Castiel
- Juventino
Obojętnie na kogo by padło to znając politykę Marotty to za żadnego nie zapłaci w gotówce więcej jak 15 mln z tym, że do Hummelsa pewnie by chciał kogoś dorzucić.pumex pisze:Pytanie, jak drogi byłby Alves? ...
Patrząc w kategoriach stosunku cena/jakość chyba bardziej opłaca się wyłożyć 20mln za 7 lat młodszego Hummelsa
- Vimes
- Juventino
A sugerując się tym, że w wieku 22 lat jest podstawowym obrońcą mistrza Niemiec i reprezentantem kraju, nie wystarczy? Nie twierdzę, że Bruno Alves jest zły, ale to rozwiązanie na dwa, góra trzy sezony. Hummelsa, że tak powiem starczy na dłużej.pan Zambrotta pisze:madmo, odwracasz kota ogonem :naughty:
- pan Zambrotta
- Juventino
nie wystarczy, by pisać tak dokładnej analizy zawodnika na podstawie jego karty zawodniczejVimes pisze:A sugerując się tym, że w wieku 22 lat jest podstawowym obrońcą mistrza Niemiec i reprezentantem kraju, nie wystarczy?
- IGI
- Juventino
Podejrzewam, ze podobne przeslanki towarzyszyly Marotcie podczas sprowadzania BonucciegoVimes pisze:A sugerując się tym, że w wieku 22 lat jest podstawowym obrońcą mistrza Niemiec i reprezentantem kraju, nie wystarczy? Nie twierdzę, że Bruno Alves jest zły, ale to rozwiązanie na dwa, góra trzy sezony. Hummelsa, że tak powiem starczy na dłużej.

EDIT:
Wiem, dlatego napisalem podobne. Bonucci - Ranocchia to byla prawdopodobnie najbardziej pozadana para stoperow mlodego pokolenia Serie A w tamtym okresie.Vimes pisze:Jak kupowaliśmy Bonucciego to Bari mistrzem kraju nie było.
Ostatnio zmieniony 01 grudnia 2011, 15:34 przez IGI, łącznie zmieniany 1 raz.

- Vimes
- Juventino
Jak kupowaliśmy Bonucciego to Bari mistrzem kraju nie byłoIGI pisze:Podejrzewam, ze podobne przeslanki towarzyszyly Marotcie podczas sprowadzania BonucciegoVimes pisze:A sugerując się tym, że w wieku 22 lat jest podstawowym obrońcą mistrza Niemiec i reprezentantem kraju, nie wystarczy? Nie twierdzę, że Bruno Alves jest zły, ale to rozwiązanie na dwa, góra trzy sezony. Hummelsa, że tak powiem starczy na dłużej.

Powiedzmy, że to głos mojej intuicji, która wcześniej podpowiedziała mi, że Elia będzie kompletnie bezużytecznypan Zambrotta pisze:nie wystarczy, by pisać tak dokładnej analizy zawodnika na podstawie jego karty zawodniczejVimes pisze:A sugerując się tym, że w wieku 22 lat jest podstawowym obrońcą mistrza Niemiec i reprezentantem kraju, nie wystarczy?
- Castiel
- Juventino
Szkoda, że Twoja intuicja nie ma możliwości zmaterializowania się, cofnięcia się w czasie i przekazania tego faktu Marottcie zanim zaczął jeszcze myśleć o tym bezużytecznym grajku. 9 mln poszło...lekką ręką...Vimes pisze: Powiedzmy, że to głos mojej intuicji, która wcześniej podpowiedziała mi, że Elia będzie kompletnie bezużyteczny.
- Vimes
- Juventino
Wszystko przez to, że Marotta nie przegląda not w KickerzeCastiel pisze:Szkoda, że Twoja intuicja nie ma możliwości zmaterializowania się, cofnięcia się w czasie i przekazania tego faktu Marottcie zanim zaczął jeszcze myśleć o tym bezużytecznym grajku. 9 mln poszło...lekką ręką...Vimes pisze: Powiedzmy, że to głos mojej intuicji, która wcześniej podpowiedziała mi, że Elia będzie kompletnie bezużyteczny.

- Andryk
- Juventino
mam pytanie dość wstydliwe... ale nie śledzę meczy BVB po prostu. Czy on rzeczywiście jest wart aż takiej kasy? Przeglądnąłem sporo statystyk na jego temat i kilka filmików na YT i tak źle to nie wyglądało, ale czy Leo + 15mln to odpowiednia cena?
- Abruzzo
- Juventino
@Up
Powiem tak. Niektórzy myślą, że zapłacimy około 30 melonów, a prawda jest taka, że nasz kochany Bonucci nie jest wart na razie 10mln. Jestem na tak, Hummels w zeszłym sezonie pokazał klasę. Po Euro na pewno będzie droższy, więc taka okazja w styczniu to skarb.
Powiem tak. Niektórzy myślą, że zapłacimy około 30 melonów, a prawda jest taka, że nasz kochany Bonucci nie jest wart na razie 10mln. Jestem na tak, Hummels w zeszłym sezonie pokazał klasę. Po Euro na pewno będzie droższy, więc taka okazja w styczniu to skarb.
- grusio
- Juventino
Większość pragnie klasowego obrońcy i płacze za nim, niemal ciągle opieprzając Bonucciego za błędy, gdy według doniesień jest okazja pozyskać klasowego obrońcę, a Hummels jest na pewno 3 półki lepszym obrońcą już teraz, niż Bonucci kiedykolwiek będzie. Ale nie. Lepiej teraz odwracać kota ogonem i mówić, że Bonucci się rozwinie i będzie przydatny. Układ z Hummelsem po stokroć na tak. A na rezerwę ściągnąć kogoś innego, albo i nawet nie ściągać. Przy obecnym układzie i tak nie ma w Juventusie rezerwowego, środkowego obrońcy, bo Soerensen ewidentnie w oczach Conte należy do Primavery, a nie podstawowego składu.
- pumex
- Juventino
Czytam komentarze i własnym oczom nie wierzę. Ludzie porównują Hummelsa do Bonucciego. Porównują najlepszego piłkarza poprzedniego sezonu w Niemczech do grajka, który nie zagrał (chyba że coś przegapiłem) nawet jednego spotkania na takim poziomie jak Mats. Zarzucają Hummelsowi dużą liczbę błędów, zapominając, że w tym sezonie został już 4 razy najlepszym graczem meczu w Bundeslidze i raz w LM. Być obrońcą i dostać takie wyróżnienie nie jest łatwo. Nagle Bonucci staje się talentem pierwszego sortu, miazga.
Ludzie kochani, tracimy gościa, który jest tykającą bombą, co po wybuchu znowu zaczyna odliczać do następnego a za 15mln zyskujemy jednego z najbardziej perspektywicznych obrońców świata, już z niemałym doświadczeniem na arenie europejskiej i z sukcesem w swoim kraju. Dla mnie to okazja niebywała, bo za sezon, jak dobrze pójdzie, będzie warty dwa razy tyle.
Szkoda tylko, że mimo wszystko w zimie Mats jest raczej nierealny
Czuję jeszcze potrzebę wyrzucenia z siebie frustracji po czytaniu rewelacji, że Elia jest młodą gwiazdą Juve, ale to nie teraz i nie w tym temacie
Apel: myślcie ludzie, myślcie
Ludzie kochani, tracimy gościa, który jest tykającą bombą, co po wybuchu znowu zaczyna odliczać do następnego a za 15mln zyskujemy jednego z najbardziej perspektywicznych obrońców świata, już z niemałym doświadczeniem na arenie europejskiej i z sukcesem w swoim kraju. Dla mnie to okazja niebywała, bo za sezon, jak dobrze pójdzie, będzie warty dwa razy tyle.

Czuję jeszcze potrzebę wyrzucenia z siebie frustracji po czytaniu rewelacji, że Elia jest młodą gwiazdą Juve, ale to nie teraz i nie w tym temacie

- deszczowy
- Juventino
Podpisuję się. Ręcyma i nogyma.pumex pisze:Czytam komentarze i własnym oczom nie wierzę. Ludzie porównują Hummelsa do Bonucciego. Porównują najlepszego piłkarza poprzedniego sezonu w Niemczech do grajka, który nie zagrał (chyba że coś przegapiłem) nawet jednego spotkania na takim poziomie jak Mats. Zarzucają Hummelsowi dużą liczbę błędów, zapominając, że w tym sezonie został już 4 razy najlepszym graczem meczu w Bundeslidze i raz w LM. Być obrońcą i dostać takie wyróżnienie nie jest łatwo. Nagle Bonucci staje się talentem pierwszego sortu, miazga.
Hummels ma 22 lata. Jest młodszy od Bonucciego, a już jest podporą swojej drużny, z którą wywalczył MN i grał z nią w LM. Ok, popeniał błędy, ale chciałbym zobaczyć pełne przerażenia oczy Bonucciego, gdyby stanął naprzeciw Van Persiego. Mówienie, że "Hummels to poziom Leo" jest grubym, NAPRAWDĘ grubym nieporozumieniem. Piłkarz Borussii gra w lidze silniejszej od włoskiej (płaczcie ile chcecie, takie są fakty), ma na koncie poważny sukces i wykupienie go, nawet za te 2x milionów byłoby dla nas poważnym krokiem naprzód.