Ligi w Europie. A Ty komu kibicujesz ?

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 lipca 2011, 21:53

Wenger mógłby kupić tego Buffona. Młodziaki z Arsenalu jakby go zobaczyli w swojej szatni to z miejsca mają +400 do pewności siebie. Na dodatek Arsene nie musiałby co 3 miesiące zmieniać bramkarza jak to ostatnio robi. Gigi by prawdopodobnie odżył w nowej lidze, najlepszej na świecie.

Same korzyści.

Err0r

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 31 lipca 2011, 21:53

Anglia - Tottenham
Hiszpania - Barcelona
Ekstraklasa - Legia
II liga - Stal Rzeszów :)

zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 31 lipca 2011, 22:06

Mietson pisze: Chelsea za Carletto kupiła nie tylko Torresa bo także Luiza, Ramiresa czy Żyrkowa. Tak na oko wyszło 118 mln funtów (bilans zakupionych i sprzedanych). Dla porówniania, Arsenal przez te 2 sezony wydał..... -19 mln funtów (w sensie, że zarobił). Oczywiście, można winić Wengera za to, że nie chce wreszcie się przełamać i rzucić słusznym hajsem na porządnego stopera bo sądzę, że mógłby/ Ale sądzę, że od drużyny, która pozostaje fair w finansach nie można oczekiwać, że będzie wygrywała tyle co Chelsea czy United. Ale z jednym się zgadzam - ta drużyna nic nie wygrywa od zbyt długiego czasu i ja problem widzę właśnie w braku doświadczonych graczy.
Dobra, może źle się wyraziłem. Chelsea wydała niby sporo, ale na graczy którzy jednak (oprócz Davida Luiza) zawiedli i byli mocno przepłaceni - znamy to chyba aż za dobrze. Nie wiem jaki wpływ miał na to wszystko Ancelotti, ale chyba nie za duży więc akurat jego nie winiłbym szczególnie za ten brak mistrzostwa w drugim roku pracy. Nie można na pewno powiedzieć że Chelsea miała na tyle mocny personalnie skład, że psim obowiązkiem Ancelottiego było wygrywanie co roku Mistrzostwa Anglii.
Ouh_yeah pisze:Wenger mógłby kupić tego Buffona. Młodziaki z Arsenalu jakby go zobaczyli w swojej szatni to z miejsca mają +400 do pewności siebie. Na dodatek Arsene nie musiałby co 3 miesiące zmieniać bramkarza jak to ostatnio robi. Gigi by prawdopodobnie odżył w nowej lidze, najlepszej na świecie.

Same korzyści.
Już widzę jak młody Szczęsny (stary zresztą też) by wyjechał z pretensjami, że co to ma znaczyć że broni Buffon, a nie on :-D

strong return

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 lipca 2011, 22:11

Ouh_yeah pisze: Same korzyści.
Po pierwsze Wojtek nie bronił gorzej od Buffona, a pewnie lepiej, biorąc pod uwagę zeszły sezon. Poza jedną nieszczęsną interwencją w CC. A po drugie, jak się będzie tak rozwijał sam może zostać kapitanem w przyszłości. Jako jeden z bardzo niewielu ma w tej drużynie J.A.J.A. Reszta to banda nażelowanych @#$%^&. Czego implikacją jest Czesław i jego rozterki i ten drugi nie lepszy.. (całości dopełnia robienie z Traore gracza na rezerwę przez AW. 8) )
Nie to co ich zwycięska drużyna. Brzydale i zamordyści. Kielon-popraw się, bo psujesz tę teorię. Barca, i Krysia R. to tylko wyjątki. :C
A na Gigim, to się i tak kokosów nie zarobi już. Był czas, gdy można było to zrobić jakieś dwa sezony temu za niezłą kasę, choć może nie za 100mln...

Dzięki Beppe za Teveza!
I believe in Fernando GoLLente!
pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 sierpnia 2011, 21:04

Mietson pisze:Anglia - Arsenal
tak nawiasem, do gości, którzy napisali Arsenal & Tottenham - zdecydujcie się bo te 2 drużyny mają kosę!
Hiszpania - Atletico
Niemcy - Borussia
Polska - LEGIA!
najsmieszniejszy komentarz w tym żałosnym temacie. to raczej ty się zdecyduj: Juve, czy reszta klubików :roll: jeszcze angielskie, czy borussia... kosy z nimi nie mamy, nie?

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 sierpnia 2011, 21:10

Misiek, przecież każdy z nas bardziej lub mniej symaptyzuje z jakimś klubem z danej ligi. Zawsze jedna drużyna jest w minimalny sposób bardziej lubiana.

Jak chcesz pocisnąć mnie o Realu, to chociaż niech będzie śmieszne. Pozdro!

D-Rose

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 01 sierpnia 2011, 21:13

Serbia - Partizan Belgrad
Szkocja - Celtic Glasgow
Anglia - Doncaster Rovers, Nottingham Forest
Holandia - Den Haag
-----
Argentyna - River Plate (to juz pozakonkursowo)

Obrazek
pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 sierpnia 2011, 21:46

stahoo pisze:każdy
otóż nie, mój drogi staszku. nie każdy. szczerze mówiąc, mi to zwisa czy w hiszpanii wygra real czy barca, czy może nawet valencia. to samo we francji. w niemczech i angli na zasadzie: "byl t nie był bayern i livrepool". Można się emocjonować, ale nie trzymam żadnej innej strony.

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 sierpnia 2011, 21:52

pan Zambrotta pisze:
otóż nie, mój drogi staszku. nie każdy. szczerze mówiąc, mi to zwisa czy w hiszpanii wygra real czy barca, czy może nawet valencia. to samo we francji. w niemczech i angli na zasadzie: "byl t nie był bayern i livrepool". Można się emocjonować, ale nie trzymam żadnej innej strony.
W tym momencie się wyjątkowo zgodzę z panem Zambrottą.
Z zagranicznych klubów kibicuję ogólnie tym, gdzie grają Polacy. Nie mam żadnego innego ulubionego, oprócz Juve rzecz jasna :whistle:

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
dawid1897

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 01 sierpnia 2011, 21:58

pan Zambrotta pisze:
Racja, mam tak samo.
Solo Juve!

FORZA JUVE!!!
stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 sierpnia 2011, 22:01

pan Zambrotta pisze:
Mi nie chodzi o emocjonowanie się tymi drużynami, bo mi np. również zwisa czy w Anglii wygra Chelsea czy Manchester, obu nie lubię. Aczkolwiek gdy te druzyny ze soba grają, a ja akurat oglądam mecz, to wolę żeby jedna z nich wygrała. Nie wiem, która, w obecnej chwili chyba Chelsea. Nie masz tak?

francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 sierpnia 2011, 22:14

stahoo pisze:
pan Zambrotta pisze:
Mi nie chodzi o emocjonowanie się tymi drużynami, bo mi np. również zwisa czy w Anglii wygra Chelsea czy Manchester, obu nie lubię. Aczkolwiek gdy te druzyny ze soba grają, a ja akurat oglądam mecz, to wolę żeby jedna z nich wygrała. Nie wiem, która, w obecnej chwili chyba Chelsea. Nie masz tak?
Oczywiście też mam coś takiego, ale w takich meczach oczekuję przede wszystkim dobrego widowiska.

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 sierpnia 2011, 22:23

I o to chodzi. Każdy (no dobra, nie każdy) ogladając mecz za kimś jest. Nawet w najmniejszym stopniu. Chyba temu służy ten temat? Bo nie wyobrażam sobie prawdziwego kibicowania kilku klubom...

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 sierpnia 2011, 22:33

Chodzi o to, że nie można kibicować jednocześnie Arsenalowi i Tottenhamowi. No ludzie... to tak jakby kibicować jednocześnie Juventusowi i Interowi. Te kluby się nienawidzą.

Damianoss60

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 sierpnia 2011, 22:44

Poza Juve kibicuje:
Miedzi Legnica(2 liga zachodnia) i jeszcze Polakom w klubach zagranicznych.

Obrazek
ODPOWIEDZ