Serie A (25): JUVENTUS 1-0 Inter

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Bartek88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lutego 2011, 21:45

Powiem wam tylko tyle, modlcie sie, zeby Grosso nie gral, bo jak zobaczycie tego pana w wyjsciowej 11 to zaprawde powiadam wam, mamy ten mecz przegrany.

KLIK ==>www
nowik92

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 lutego 2011, 21:59

Po tym co widziałem jak grali z Romą to może być ciekawie...
Może to będzie ten mecz w którym WRESZCIE nie stracimy gola (sam w to nie wierze...)?, bo w obronie Inter nie gra rewelacji i można im strzelić tą jedną bramkę jakimś nowym nabytkiem (nawet Barzaglim z rożnego).

Obrazek
fallweiss

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lutego 2011, 22:11

Wydaję mi się, że najsłabszym ogniwem Interu jest środek obrony.. Del Neri będzie więc chyba stawiał na atak Toni-Matri. Dalej Pepe (bo sądzę, że Marchisio może nie zagrać), Aqua, Melo, Martinez. Z tyłu zapewne Grosso-Kielon- Barzagli i Zdenek. Z ławki Krasic, Alex, Sissoko

Sajan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lutego 2011, 22:34

fallweiss pisze:Wydaję mi się, że najsłabszym ogniwem Interu jest środek obrony.. Del Neri będzie więc chyba stawiał na atak Toni-Matri. Dalej Pepe (bo sądzę, że Marchisio może nie zagrać), Aqua, Melo, Martinez. Z tyłu zapewne Grosso-Kielon- Barzagli i Zdenek. Z ławki Krasic, Alex, Sissoko
Pepe ma przecież kontuzję i nawet gdyby już był na taki mecz z pewnością nie ma co go brać po powrocie

"Wyobraź sobie worek, w worku bilon, worek ze trzy metry i wazy ze sto kilo. Wyobraź sobie worek, w worku banknoty, a teraz spójrz na tych co sprzedali się za pięć złotych"
marcinek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 07 lutego 2011, 23:14

Panowie szansa jest zawsze ale nie ma co sie czarowac i robic wielkich nadziei. Ja widzialem strach w oczach naszych graczy po trafieniu Cagliari na 1-1 :| Mecz z Interem zawsze rzadzi sie swoimi prawami ale po tym wszystkim co sie ostatnio dzieje w Juve nie mozna byc optymista, ale kiedys w koncu trzeba zaczac punktowac jak sie mysli o LM.

Stefano Tacconi o pseudokibicach: "Szkoda, że czyjeś starania, by zrobić coś dla sportu są niszczone przez bandę idiotów..."
Eric6666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lutego 2011, 23:27

jeżeli Marchisio będzie mógł grać to mimo wszystko zagrałbym 4-3-3, bo Inter w obronie kuleje, a w 4-3-3 i w obronie Marchisio i Melo mogliby więcej powalczyć.

Na wykończenie wstawiłbym Krasicia, żeby ich rozbiegał i jazda.

Pepe- Toni - Matri
Marchisio-Melo-Aqua
Chiellini?-Bunucci?-Barzagli-Sorensen?

obrona mi się nie podoba, bo przeciwko takkiemu rywalomi bez kielona w obronie? ale Grosso na lewej będzie samobójem ;/ cięzki wybór będzie po stronie okularnika

Buczus_JuveFan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lutego 2011, 23:44

Mimo obciążenia, jakie zapewne dozna po środowym meczu Milos, chciałbym mimo wszystko by zagrał z Interem. Nie wiem czemu, ale czuje, że w tym meczu by się przełamał.

Wielu piłkarzy potrafi spiąć poślady na takie spotkanie. Szczególnie ma na myśli Chielliniego, DP, Marchisio, Melo. Zadecydować mogą właśnie indywidualności tak jak to bywało ostatnimi czasy. Niestety nie możemy liczyć na kolektyw, to dalej nieosiągalne marzenie, pewna utopia.

Anyway... 4-3-3 to ciekawa opcja, ale wtedy do tej taktyki pasuje zestawienie Matri, Alex, Toni, a w pomocy Krasic, Melo, Marchisio. Dałbym odpocząc Alberto bo ostatnio gra naprawdę przeciętnie... ciekawe czy sam się nie wyautował w meczu z Cagliari, poczekamy, zobaczymy.

Jeśli Chiellini zagra na lewej, to nie boje się o środek obrony, myślę że Barzagli dobrze pokieruje "Bon Jovi" tak jak w ost meczu.

Dobry Mudżyn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lutego 2011, 23:54

Buczus_JuveFan pisze:Mimo obciążenia, jakie zapewne dozna po środowym meczu Milos, chciałbym mimo wszystko by zagrał z Interem. Nie wiem czemu, ale czuje, że w tym meczu by się przełamał.

Wielu piłkarzy potrafi spiąć poślady na takie spotkanie. Szczególnie ma na myśli Chielliniego, DP, Marchisio, Melo. Zadecydować mogą właśnie indywidualności tak jak to bywało ostatnimi czasy. Niestety nie możemy liczyć na kolektyw, to dalej nieosiągalne marzenie, pewna utopia.

Anyway... 4-3-3 to ciekawa opcja, ale wtedy do tej taktyki pasuje zestawienie Matri, Alex, Toni, a w pomocy Krasic, Melo, Marchisio. Dałbym odpocząc Alberto bo ostatnio gra naprawdę przeciętnie... ciekawe czy sam się nie wyautował w meczu z Cagliari, poczekamy, zobaczymy.

Jeśli Chiellini zagra na lewej, to nie boje się o środek obrony, myślę że Barzagli dobrze pokieruje "Bon Jovi" tak jak w ost meczu.
:shock:
wlasni do 4-3-3 NIE pasuje Matri, Alex, Toni. Alex jest za wolny na skrzydlo ataku, Matri to raczej snajper a nie winger. Toni jest z kolei na skrzydlo i za wolny i za drewniany. W takiej konfiguracji to tylko Krasic/Pepe/Martinez na skrzydlach. Krasic w 4-3-3 w srodku :shock:
nie no, nie zebym obrazal, czy cos sugerowal. ale...piles cos? :think:

Melo, Sissoko, Marchisio (lub Aqua za Sissa) - Martinez, Matri, Krasic/Pepe. I tyle w temacie.

BESTER MANN, BESTEEER !

Obrazek
Buczus_JuveFan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lutego 2011, 23:59

Dobry Mudżyn pisze:
Buczus_JuveFan pisze:Mimo obciążenia, jakie zapewne dozna po środowym meczu Milos, chciałbym mimo wszystko by zagrał z Interem. Nie wiem czemu, ale czuje, że w tym meczu by się przełamał.

wlasni do 4-3-3 NIE pasuje Matri, Alex, Toni. Alex jest za wolny na skrzydlo ataku, Matri to raczej snajper a nie winger. Toni jest z kolei na skrzydlo i za wolny i za drewniany. W takiej konfiguracji to tylko Krasic/Pepe/Martinez na skrzydlach. Krasic w 4-3-3 w srodku :shock:

Melo, Sissoko, Marchisio (lub Aqua za Sissa) - Martinez, Matri, Krasic/Pepe. I tyle w temacie.
Toniego myślałem na szpicy dać, a Alex umie operować piłka na skrzydle co z tego ze jest wolny, nadrabia techniką, głową i decyzjami na boisku. Matri zaś ładnie schodził na prawą stronę w meczu z Cagliari, ba! był słowem wszędzie.

Rzeczywiście mogę się zgodzić co do Pepe, ale myślę że nie zagra. Zważywszy na ostatni uraz i to, że nie grał.

To, że mam inne zdanie nie pozwala, Ci od razu ferować docinków.
Złośliwość na JP, rzeczą normalną.

Dobry Mudżyn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lutego 2011, 00:03

Buczus_JuveFan pisze:
Dobry Mudżyn pisze:

Toniego myślałem na szpicy dać, a Alex umie operować piłka na skrzydle co z tego ze jest wolny, nadrabia techniką, głową i decyzjami na boisku. Matri zaś ładnie schodził na prawą stronę.

Rzeczywiście mogę się zgodzić co do Pepe, ale myślę że nie zagra. Zważywszy na ostatni uraz i to, że nie grał.

No wlasnie na skrzydle jedna z glownych i praktycznie najwazniejsza rzecz jest szybkosc. A Matri bardziej by sie wg. mnie przydal na szpicy, niz na skrzydle. Ale moze masz racje... nie wiem.

Odrobina zlosliwosci nie zaszkodzi, jesli nie obraza nikogo bezposrednio, a jedynie co najwyzej wykpiwa jego poglady/zdanie na jakis temat. Jesli np. obraze jakiegos katolika BO tak, to nic dziwnego ze mi moze przyładować lub odpowiedziec tym samym. Normalne. Natomiast jesli ironicznie lub zlosliwie zaatakuje jego poglady, nie obrazajac jego samego przy tym - wszystko jest w porzadku. A mnie chodzilo bardziej o Twoj dziwny pomysl niz o atakowanie Ciebie :P
Zlosliwosc jest fajna...ale ironia fajniejsza :)

BESTER MANN, BESTEEER !

Obrazek
Buczus_JuveFan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lutego 2011, 00:09

Dobry Mudżyn pisze:
Buczus_JuveFan pisze:
Dobry Mudżyn pisze:

Toniego myślałem na szpicy dać, a Alex umie operować piłka na skrzydle co z tego ze jest wolny, nadrabia techniką, głową i decyzjami na boisku. Matri zaś ładnie schodził na prawą stronę.

No wlasnie na skrzydle jedna z glownych i praktycznie najwazniejsza rzecz jest szybkosc. A Matri bardziej by sie wg. mnie przydal na szpicy, niz na skrzydle. Ale moze masz racje... nie wiem.

Odrobina zlosliwosci nie zaszkodzi, jesli nie obraza nikogo bezposrednio, a jedynie co najwyzej wykpiwa jego poglady/zdanie na jakis temat. Jesli np. obraze jakiegos katolika BO tak, to nic dziwnego ze mi moze przyładować lub odpowiedziec tym samym. Normalne. Natomiast jesli ironicznie lub zlosliwie zaatakuje jego poglady, nie obrazajac jego samego przy tym - wszystko jest w porzadku. A mnie chodzilo bardziej o Twoj dziwny pomysl niz o atakowanie Ciebie :P
Zlosliwosc jest fajna...ale ironia fajniejsza :)
Taką mentalność niestety ma większość Polaków, a później się dziwimy, że mamy jak mamy w kraju, a za granicą mają o nas taką a nie siaką opinie. Uogólniam specjalnie, żeby za długo nie offtopować.

Dobrze szybkość to wiemy, ale szybkość bez techniki Ci nic nie da na dłuższą mete, bo stajesz się wtedy bezgłowym jeźdźcem. Alex robi różnice to ten piłkarz, który w ataku poradzi sobie wszędzie, nie raz i nie dwa udowadniał to nam w takich właśnie meczach.
Ostatnio zmieniony 08 lutego 2011, 00:13 przez Buczus_JuveFan, łącznie zmieniany 2 razy.

Juventino79

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lutego 2011, 00:10

Mecz z odwiecznym rywalem... Do tego fundamentalny w kwestii walki o LM... Nie ma innej możliwości niż bardzo dobry mecz w naszym wykonaniu i wygrana choć remis byłby do zaakceptowania ale tylko po dobrej grze. Choć obiektywnie inter niestety jest mocniejszy kadrowo i ma większe szanse na 3 punkty to wierzę mocno ,że chłopaki pokażą na co nas stać i pokonają inter. Mobilizacja z naszej strony to akurat rzecz pewna. Obrona interu również do sforsowania - mam nadzieję ,że Matri zagra kolejny bardzo dobry mecz i pomoże nam uzyskać cenne 3 punkty. Czuję ,że w ofensywie będzie dobrze, jedyna kwestia to obrona... I tu wiążę głębokie nadzieje ,że DN wymyśli coś ,by poprawić naszą grę obronną. Będzie dobrze!
FORZA JUVE!

nowik92

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 08 lutego 2011, 00:28

Obrazek
Kingofthehill

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lutego 2011, 09:28

szkoda ze Paolo DC nie zagra... znow jakiegos obronce by wyeliminowal z gry... a Inter podobno problemy z obroncami ostatnio :D

stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lutego 2011, 09:59

Jeżeli nie zagra Krasić, to skusiłbym sie na to nieszczęsne (w zeszłym sezonie) 4-3-1-2. Mielibyśmy 3 graczy w środku pola: Melo, Marchisio (raczej ogarnie się na Derby d'Italia) i Aquę (raczej cicho jest o zawieszeniu). Przed nimi Alex, który na tej pozycji czuje sie na pewno lepiej niż na skrzydle- pozwala mu ona zreszta na całkowitą swobodę, bieganie gdzie i kiedy chce, wymuszac wolne no i rozgrywać- musi tylko więcej piłek wrzucac na napastników, czyli Matriego i... Martineza. Martinez, w którego wierzę, mógłby cos fajnego zrobic z Alexem i Aquą. Na bokach obrony Chiellini - podobał mi się w meczu z Cagliari w defensywie, choć zawalił 1 gola. W ofensywie słabiej, ale i tak więcej zdziałał niż Grosso. W środku Barzagli i Bonucci. Na prawej stronie ktoś będzie musiał powstrzymywać schodzacego Eto'o. Na pewno nie Sorensen...

W drugiej połowie mozna to spokojnie zmienić na 4-4-2, wpuszczając za Martineza/Alexa - Pepe. Można też zrobić ofensywne 4-3-3 wymieniając Del Piero na Krasića. Gdyby będzie trzeba zamurować- 4-3-2-1 z Sissoko za napastnika i Aqua przesuniętym na ofensywnego pomocnika.

ustawienie wyjściowe (4-3-1-2):

Aqua----Melo----Marchisio
------------Alex-------------
-----Matri--------Martinez--

ofensywne
(4-3-3)
----------Melo-----Marchisio-------
----------------Aqua----------------
Krasić----------------------Martinez
---------------Matri------------------

defensywne (4-3-2-1)

----------------Melo------------------