Serie A (25): JUVENTUS 1-0 Inter
- nowik92
- Juventino
- fallweiss
- Juventino
Wydaję mi się, że najsłabszym ogniwem Interu jest środek obrony.. Del Neri będzie więc chyba stawiał na atak Toni-Matri. Dalej Pepe (bo sądzę, że Marchisio może nie zagrać), Aqua, Melo, Martinez. Z tyłu zapewne Grosso-Kielon- Barzagli i Zdenek. Z ławki Krasic, Alex, Sissoko
- Sajan
- Juventino
Pepe ma przecież kontuzję i nawet gdyby już był na taki mecz z pewnością nie ma co go brać po powrociefallweiss pisze:Wydaję mi się, że najsłabszym ogniwem Interu jest środek obrony.. Del Neri będzie więc chyba stawiał na atak Toni-Matri. Dalej Pepe (bo sądzę, że Marchisio może nie zagrać), Aqua, Melo, Martinez. Z tyłu zapewne Grosso-Kielon- Barzagli i Zdenek. Z ławki Krasic, Alex, Sissoko
"Wyobraź sobie worek, w worku bilon, worek ze trzy metry i wazy ze sto kilo. Wyobraź sobie worek, w worku banknoty, a teraz spójrz na tych co sprzedali się za pięć złotych"
- marcinek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
Panowie szansa jest zawsze ale nie ma co sie czarowac i robic wielkich nadziei. Ja widzialem strach w oczach naszych graczy po trafieniu Cagliari na 1-1
Mecz z Interem zawsze rzadzi sie swoimi prawami ale po tym wszystkim co sie ostatnio dzieje w Juve nie mozna byc optymista, ale kiedys w koncu trzeba zaczac punktowac jak sie mysli o LM.

Stefano Tacconi o pseudokibicach: "Szkoda, że czyjeś starania, by zrobić coś dla sportu są niszczone przez bandę idiotów..."
- Eric6666
- Juventino
jeżeli Marchisio będzie mógł grać to mimo wszystko zagrałbym 4-3-3, bo Inter w obronie kuleje, a w 4-3-3 i w obronie Marchisio i Melo mogliby więcej powalczyć.
Na wykończenie wstawiłbym Krasicia, żeby ich rozbiegał i jazda.
Pepe- Toni - Matri
Marchisio-Melo-Aqua
Chiellini?-Bunucci?-Barzagli-Sorensen?
obrona mi się nie podoba, bo przeciwko takkiemu rywalomi bez kielona w obronie? ale Grosso na lewej będzie samobójem ;/ cięzki wybór będzie po stronie okularnika
Na wykończenie wstawiłbym Krasicia, żeby ich rozbiegał i jazda.
Pepe- Toni - Matri
Marchisio-Melo-Aqua
Chiellini?-Bunucci?-Barzagli-Sorensen?
obrona mi się nie podoba, bo przeciwko takkiemu rywalomi bez kielona w obronie? ale Grosso na lewej będzie samobójem ;/ cięzki wybór będzie po stronie okularnika
- Buczus_JuveFan
- Juventino
Mimo obciążenia, jakie zapewne dozna po środowym meczu Milos, chciałbym mimo wszystko by zagrał z Interem. Nie wiem czemu, ale czuje, że w tym meczu by się przełamał.
Wielu piłkarzy potrafi spiąć poślady na takie spotkanie. Szczególnie ma na myśli Chielliniego, DP, Marchisio, Melo. Zadecydować mogą właśnie indywidualności tak jak to bywało ostatnimi czasy. Niestety nie możemy liczyć na kolektyw, to dalej nieosiągalne marzenie, pewna utopia.
Anyway... 4-3-3 to ciekawa opcja, ale wtedy do tej taktyki pasuje zestawienie Matri, Alex, Toni, a w pomocy Krasic, Melo, Marchisio. Dałbym odpocząc Alberto bo ostatnio gra naprawdę przeciętnie... ciekawe czy sam się nie wyautował w meczu z Cagliari, poczekamy, zobaczymy.
Jeśli Chiellini zagra na lewej, to nie boje się o środek obrony, myślę że Barzagli dobrze pokieruje "Bon Jovi" tak jak w ost meczu.
Wielu piłkarzy potrafi spiąć poślady na takie spotkanie. Szczególnie ma na myśli Chielliniego, DP, Marchisio, Melo. Zadecydować mogą właśnie indywidualności tak jak to bywało ostatnimi czasy. Niestety nie możemy liczyć na kolektyw, to dalej nieosiągalne marzenie, pewna utopia.
Anyway... 4-3-3 to ciekawa opcja, ale wtedy do tej taktyki pasuje zestawienie Matri, Alex, Toni, a w pomocy Krasic, Melo, Marchisio. Dałbym odpocząc Alberto bo ostatnio gra naprawdę przeciętnie... ciekawe czy sam się nie wyautował w meczu z Cagliari, poczekamy, zobaczymy.
Jeśli Chiellini zagra na lewej, to nie boje się o środek obrony, myślę że Barzagli dobrze pokieruje "Bon Jovi" tak jak w ost meczu.
- Dobry Mudżyn
- Juventino
:shock:Buczus_JuveFan pisze:Mimo obciążenia, jakie zapewne dozna po środowym meczu Milos, chciałbym mimo wszystko by zagrał z Interem. Nie wiem czemu, ale czuje, że w tym meczu by się przełamał.
wlasni do 4-3-3 NIE pasuje Matri, Alex, Toni. Alex jest za wolny na skrzydlo ataku, Matri to raczej snajper a nie winger. Toni jest z kolei na skrzydlo i za wolny i za drewniany. W takiej konfiguracji to tylko Krasic/Pepe/Martinez na skrzydlach. Krasic w 4-3-3 w srodku :shock:
nie no, nie zebym obrazal, czy cos sugerowal. ale...piles cos?

Melo, Sissoko, Marchisio (lub Aqua za Sissa) - Martinez, Matri, Krasic/Pepe. I tyle w temacie.
BESTER MANN, BESTEEER !

- Buczus_JuveFan
- Juventino
Toniego myślałem na szpicy dać, a Alex umie operować piłka na skrzydle co z tego ze jest wolny, nadrabia techniką, głową i decyzjami na boisku. Matri zaś ładnie schodził na prawą stronę w meczu z Cagliari, ba! był słowem wszędzie.Dobry Mudżyn pisze::shock:Buczus_JuveFan pisze:Mimo obciążenia, jakie zapewne dozna po środowym meczu Milos, chciałbym mimo wszystko by zagrał z Interem. Nie wiem czemu, ale czuje, że w tym meczu by się przełamał.
wlasni do 4-3-3 NIE pasuje Matri, Alex, Toni. Alex jest za wolny na skrzydlo ataku, Matri to raczej snajper a nie winger. Toni jest z kolei na skrzydlo i za wolny i za drewniany. W takiej konfiguracji to tylko Krasic/Pepe/Martinez na skrzydlach. Krasic w 4-3-3 w srodku :shock:
nie no, nie zebym obrazal, czy cos sugerowal. ale...piles cos?![]()
Melo, Sissoko, Marchisio (lub Aqua za Sissa) - Martinez, Matri, Krasic/Pepe. I tyle w temacie.
Rzeczywiście mogę się zgodzić co do Pepe, ale myślę że nie zagra. Zważywszy na ostatni uraz i to, że nie grał.
To, że mam inne zdanie nie pozwala, Ci od razu ferować docinków.
Złośliwość na JP, rzeczą normalną.
- Dobry Mudżyn
- Juventino
No wlasnie na skrzydle jedna z glownych i praktycznie najwazniejsza rzecz jest szybkosc. A Matri bardziej by sie wg. mnie przydal na szpicy, niz na skrzydle. Ale moze masz racje... nie wiem.Buczus_JuveFan pisze:Toniego myślałem na szpicy dać, a Alex umie operować piłka na skrzydle co z tego ze jest wolny, nadrabia techniką, głową i decyzjami na boisku. Matri zaś ładnie schodził na prawą stronę.Dobry Mudżyn pisze::shock:Buczus_JuveFan pisze:Mimo obciążenia, jakie zapewne dozna po środowym meczu Milos, chciałbym mimo wszystko by zagrał z Interem. Nie wiem czemu, ale czuje, że w tym meczu by się przełamał.
Rzeczywiście mogę się zgodzić co do Pepe, ale myślę że nie zagra. Zważywszy na ostatni uraz i to, że nie grał.
Odrobina zlosliwosci nie zaszkodzi, jesli nie obraza nikogo bezposrednio, a jedynie co najwyzej wykpiwa jego poglady/zdanie na jakis temat. Jesli np. obraze jakiegos katolika BO tak, to nic dziwnego ze mi moze przyładować lub odpowiedziec tym samym. Normalne. Natomiast jesli ironicznie lub zlosliwie zaatakuje jego poglady, nie obrazajac jego samego przy tym - wszystko jest w porzadku. A mnie chodzilo bardziej o Twoj dziwny pomysl niz o atakowanie Ciebie

Zlosliwosc jest fajna...ale ironia fajniejsza

BESTER MANN, BESTEEER !

- Buczus_JuveFan
- Juventino
Taką mentalność niestety ma większość Polaków, a później się dziwimy, że mamy jak mamy w kraju, a za granicą mają o nas taką a nie siaką opinie. Uogólniam specjalnie, żeby za długo nie offtopować.Dobry Mudżyn pisze:No wlasnie na skrzydle jedna z glownych i praktycznie najwazniejsza rzecz jest szybkosc. A Matri bardziej by sie wg. mnie przydal na szpicy, niz na skrzydle. Ale moze masz racje... nie wiem.Buczus_JuveFan pisze:Toniego myślałem na szpicy dać, a Alex umie operować piłka na skrzydle co z tego ze jest wolny, nadrabia techniką, głową i decyzjami na boisku. Matri zaś ładnie schodził na prawą stronę.Dobry Mudżyn pisze:
:shock:
Odrobina zlosliwosci nie zaszkodzi, jesli nie obraza nikogo bezposrednio, a jedynie co najwyzej wykpiwa jego poglady/zdanie na jakis temat. Jesli np. obraze jakiegos katolika BO tak, to nic dziwnego ze mi moze przyładować lub odpowiedziec tym samym. Normalne. Natomiast jesli ironicznie lub zlosliwie zaatakuje jego poglady, nie obrazajac jego samego przy tym - wszystko jest w porzadku. A mnie chodzilo bardziej o Twoj dziwny pomysl niz o atakowanie Ciebie![]()
Zlosliwosc jest fajna...ale ironia fajniejsza
Dobrze szybkość to wiemy, ale szybkość bez techniki Ci nic nie da na dłuższą mete, bo stajesz się wtedy bezgłowym jeźdźcem. Alex robi różnice to ten piłkarz, który w ataku poradzi sobie wszędzie, nie raz i nie dwa udowadniał to nam w takich właśnie meczach.
Ostatnio zmieniony 08 lutego 2011, 00:13 przez Buczus_JuveFan, łącznie zmieniany 2 razy.
- Juventino79
- Juventino
Mecz z odwiecznym rywalem... Do tego fundamentalny w kwestii walki o LM... Nie ma innej możliwości niż bardzo dobry mecz w naszym wykonaniu i wygrana choć remis byłby do zaakceptowania ale tylko po dobrej grze. Choć obiektywnie inter niestety jest mocniejszy kadrowo i ma większe szanse na 3 punkty to wierzę mocno ,że chłopaki pokażą na co nas stać i pokonają inter. Mobilizacja z naszej strony to akurat rzecz pewna. Obrona interu również do sforsowania - mam nadzieję ,że Matri zagra kolejny bardzo dobry mecz i pomoże nam uzyskać cenne 3 punkty. Czuję ,że w ofensywie będzie dobrze, jedyna kwestia to obrona... I tu wiążę głębokie nadzieje ,że DN wymyśli coś ,by poprawić naszą grę obronną. Będzie dobrze!
FORZA JUVE!
FORZA JUVE!
- nowik92
- Juventino
- Kingofthehill
- Juventino
szkoda ze Paolo DC nie zagra... znow jakiegos obronce by wyeliminowal z gry... a Inter podobno problemy z obroncami ostatnio 

- stahoo
- Juventino
Jeżeli nie zagra Krasić, to skusiłbym sie na to nieszczęsne (w zeszłym sezonie) 4-3-1-2. Mielibyśmy 3 graczy w środku pola: Melo, Marchisio (raczej ogarnie się na Derby d'Italia) i Aquę (raczej cicho jest o zawieszeniu). Przed nimi Alex, który na tej pozycji czuje sie na pewno lepiej niż na skrzydle- pozwala mu ona zreszta na całkowitą swobodę, bieganie gdzie i kiedy chce, wymuszac wolne no i rozgrywać- musi tylko więcej piłek wrzucac na napastników, czyli Matriego i... Martineza. Martinez, w którego wierzę, mógłby cos fajnego zrobic z Alexem i Aquą. Na bokach obrony Chiellini - podobał mi się w meczu z Cagliari w defensywie, choć zawalił 1 gola. W ofensywie słabiej, ale i tak więcej zdziałał niż Grosso. W środku Barzagli i Bonucci. Na prawej stronie ktoś będzie musiał powstrzymywać schodzacego Eto'o. Na pewno nie Sorensen...
W drugiej połowie mozna to spokojnie zmienić na 4-4-2, wpuszczając za Martineza/Alexa - Pepe. Można też zrobić ofensywne 4-3-3 wymieniając Del Piero na Krasića. Gdyby będzie trzeba zamurować- 4-3-2-1 z Sissoko za napastnika i Aqua przesuniętym na ofensywnego pomocnika.
ustawienie wyjściowe (4-3-1-2):
Aqua----Melo----Marchisio
------------Alex-------------
-----Matri--------Martinez--
ofensywne
(4-3-3)
----------Melo-----Marchisio-------
----------------Aqua----------------
Krasić----------------------Martinez
---------------Matri------------------
defensywne (4-3-2-1)
----------------Melo------------------
---Sissoko--------------Marchisio---
-----------Aqua---Alex/Pepe--------
----------------Matri-----------------
W drugiej połowie mozna to spokojnie zmienić na 4-4-2, wpuszczając za Martineza/Alexa - Pepe. Można też zrobić ofensywne 4-3-3 wymieniając Del Piero na Krasića. Gdyby będzie trzeba zamurować- 4-3-2-1 z Sissoko za napastnika i Aqua przesuniętym na ofensywnego pomocnika.
ustawienie wyjściowe (4-3-1-2):
Aqua----Melo----Marchisio
------------Alex-------------
-----Matri--------Martinez--
ofensywne
(4-3-3)
----------Melo-----Marchisio-------
----------------Aqua----------------
Krasić----------------------Martinez
---------------Matri------------------
defensywne (4-3-2-1)
----------------Melo------------------