Serie A (14): JUVENTUS 1-1 Fiorentina
- Brutalo
- Juventino
A co ten thor takiego powiedział ? Że nie mamy serii zwycięstw z prawdziwego zdarzenia ? Prawda. Że jest negatywnie nastawiony do Del Neriego ? Kto nie był miesiąc temu ? Że w tym sezonie brakuje nam rutyny i prawdopodobnym scenariuszem może być szczęśliwe zwycięstwo ? Czy że Borubar z MŚ i ME nie jest World Class ? Mnie osobiście ukuło w oko "juventusie" z małej... Chill.
Wygramy. Chciałbym Traore i Manningera. U nich pewnie zagra Mutu i coś ustrzeli.
Wygramy. Chciałbym Traore i Manningera. U nich pewnie zagra Mutu i coś ustrzeli.
- Castiel
- Juventino
Nie ma mowy o jakiejś stracie bramki. Mam nadzieję, że obrona zagra zdecydowanie i twardo, a Juve wbije przynajmniej 2 bramki.Brutalo pisze:Wygramy. Chciałbym Traore i Manningera. U nich pewnie zagra Mutu i coś ustrzeli.
Oby od początku zagrali Del Piero i Quagliarella bo tego Iaquinty to już oglądać nie mogę.
Gdyby on wykorzystywał przynajmniej co 3 sytuację to na pewno miałby już więcej goli jak Cavani i Etoo.
- lenor
- Juventino
- Podziekował: 7 razy
- Otrzymał podziękowanie: 13 razy
Naszą największą przeszkodą pewnie będzie Boruc 
Ale swoją drogą jako że mamy chyba najwięcej jak do tej pory strzelonych bramek w lidze więc i teraz powinniśmy coś ustrzelić :p

Ale swoją drogą jako że mamy chyba najwięcej jak do tej pory strzelonych bramek w lidze więc i teraz powinniśmy coś ustrzelić :p
- Pluto
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 11 razy
Nie wiesz jak to działa? Jak w dziesięciu kogoś zjedziemy to będzie się nam wydawało, że jesteśmy cool.Brutalo pisze:A co ten thor takiego powiedział ?
Ja bym raczej zwrócił uwagę, że brak regularnych zwycięstw to nie tyle wina treneiro co po prostu braku regularności Krasicia. Jestesmy od niego uzaleznieni bo tylko on potrafi indywidualna akcja stwarzac sytuacje. Krasic nie gra albo pudłuje = Juventus musi liczyć na łut szczęścia. Ten doskonale poukładany i rozumiejacy sie kolektyw cudownego Delneriego, ktory "zaczął ogarniać zespół" nie potrafi przejac inicjatywy i stwarzac sytuacji bramkowych grajac atakiem pozycyjnym. Nie ma Krasicia na skrzydle = nie ma poważnej opcji na sytuacje bramkowa.
- deszczowy
- Juventino
Tak tak, szczególnie widać to było w meczu z Milanem. Z Romą w sumie też tragedia, nędza i poruta. Oj, Pluto, Pluto.... :roll:Pluto pisze: Ten doskonale poukładany i rozumiejacy sie kolektyw cudownego Delneriego, ktory "zaczął ogarniać zespół" nie potrafi przejac inicjatywy i stwarzac sytuacji bramkowych grajac atakiem pozycyjnym. Nie ma Krasicia na skrzydle = nie ma poważnej opcji na sytuacje bramkowa.
- thor21
- Juventino
Nie, tylko piszę że dzisiejszy Juventus jest po prostu słaby.To zespół bez gwiazd z prawdziwego zdarzenia ,bez trenera z talentem,o stylu grania przypominającym styl Legii Warszawa ,czyli chaos na boisku i danie się zamykać takim cieniakom jak Bologna w tzw. "hokejowym zamku".To nie jest dla mnie prawdziwe Juve.Prawdziwe Juve było za czasów Trapa,Lippiego,Capello.To w tedy był prawdziwy Juventus ,który grał tak pięknie jak Barcelona i był zdolny nawet ją pokonać,miał same gwiazdy w składzie.A teraz to banda kopaczy amatorów która daje się ograć nawet ogórasom z Lecha. Plus do tego trener nieudacznik który nic w swojej karierze nie osiągnoł.Mam nadzieje że kiedyś Lippis wróć i postawi ten klub na nogi.Mam nadzieje że chociaz dożyje kiedy Juve znów będzie wielkie.Może kiedyś do nas przejdzie Murinho?Kto wie ,bo to naprawdenajlepszy trener na świecie.
- Monte Cristo
- Juventino
Ogolnie to uwazam twoje posty za definycje pesymizmu, ale tutaj musze sie troche z toba zgodzic. Niby Del Neri ten zespol tworzy, niby cos z tego ma byc... ale mam jakies dziwne przeczucie ze to bedzie tylko "poukladane", to bedzie tylko solidny zespol na miare Sampdorii z poprzedniego sezonu, no moze troche lepiej, ale nic wiecej. Mam wielka nadzieje ze sie myle, ale wole sie zaskoczyc niz rozczarowac.thor21 pisze:Nie, tylko piszę że dzisiejszy Juventus jest po prostu słaby.To zespół bez gwiazd z prawdziwego zdarzenia ,bez trenera z talentem,
Co do meczu: Jakies mam dziwne przeczucie ze Aqua cos ustrzeli.

Wygramy, znaczy sie mam nadzieje.
- deszczowy
- Juventino
Bzdura na otwarcie. Buffon, Kielon, Alex, Krasić na dorobku... Brydżystą to Ty nie będziesz.thor21 pisze:To zespół bez gwiazd z prawdziwego zdarzenia
To co Ty tu jeszcze robisz, skoro tak Ci brakuje "gwiazd"? Tu masz,tutaj, a jak Ci jeszcze mało, to idź do planetarium.thor21 pisze:To nie jest dla mnie prawdziwe Juve.Prawdziwe Juve było za czasów Trapa,Lippiego,Capello.To w tedy był prawdziwy Juventus ,który grał tak pięknie jak Barcelona i był zdolny nawet ją pokonać,miał same gwiazdy w składzie.
WON stąd!thor21 pisze:A teraz to banda kopaczy amatorów
Ty OSIONGNOŁEŚ.thor21 pisze: która daje się ograć nawet ogórasom z Lecha. Plus do tego trener nieudacznik który nic w swojej karierze nie osiągnoł.
thor21 pisze:Mam nadzieje że kiedyś Lippis wróć i postawi ten klub na nogi.Mam nadzieje że chociaz dożyje kiedy Juve znów będzie wielkie.Może kiedyś do nas przejdzie Murinho?Kto wie ,bo to naprawdenajlepszy trener na świecie.

Ostatnio zmieniony 26 listopada 2010, 00:15 przez deszczowy, łącznie zmieniany 1 raz.
- Fidelito
- Juventino
W meczach, które wymieniłeś Juventus grał z kontry... a to wychodzi nam najlepiej. W takich spotkaniach nawet cienki Pepe potrafi jako tako się zaprezentować - gdy ma dużo przestrzeni i szybkie nogi wystarczą.deszczowy pisze:Tak tak, szczególnie widać to było w meczu z Milanem. Z Romą w sumie też tragedia, nędza i poruta. Oj, Pluto, Pluto.... :roll:Pluto pisze: Ten doskonale poukładany i rozumiejacy sie kolektyw cudownego Delneriego, ktory "zaczął ogarniać zespół" nie potrafi przejac inicjatywy i stwarzac sytuacji bramkowych grajac atakiem pozycyjnym. Nie ma Krasicia na skrzydle = nie ma poważnej opcji na sytuacje bramkowa.
Problem jest wtedy, gdy role się zamieniają i to my musimy grać przeciwko drużynie, która okopuje się na własnej połowie. Juve Del Neriego nie potrafi grać w ataku pozycyjnym i tu Pluto ma całkowitą rację. Przede wszystkim tempo konstruowania akcji jest zbyt wolne. Trzeba po prostu zacząć grac szybciej, więcej gry z pierwszej piłki, więcej ruchu, bo przy tak ślamazarnej grze ciężko zaskoczyć rywala, który broni się całą drużyną. Tylko czy nasz trener, będzie potrafił im to wpoić... czy w ogóle dostrzega problem?

- psychol_sympatyk
- Juventino
Ty w ogóle jesteś kibicem Juventusu? Podoba ci się cokolwiek? Jakiekolwiek pozytywy?Pluto pisze:Ja bym raczej zwrócił uwagę, że brak regularnych zwycięstw to nie tyle wina treneiro co po prostu braku regularności Krasicia. Jestesmy od niego uzaleznieni bo tylko on potrafi indywidualna akcja stwarzac sytuacje. Krasic nie gra albo pudłuje = Juventus musi liczyć na łut szczęścia. Ten doskonale poukładany i rozumiejacy sie kolektyw cudownego Delneriego, ktory "zaczął ogarniać zespół" nie potrafi przejac inicjatywy i stwarzac sytuacji bramkowych grajac atakiem pozycyjnym. Nie ma Krasicia na skrzydle = nie ma poważnej opcji na sytuacje bramkowa.
Mi sie na przykład podoba:
- rogrywanie bali przez akłilaniego
- buk melo
- krasic i jego rajdy
- kielini i jego interwencje
- fabio ze swoimi przebłyskami
- il kapitano i jego "mam już 36 lat, ale bombke se je@#$e"
- podoba mi się, że Juventus gra bardzo dobrze w defensywie, traci mało bramek
Reszta trzeba przyznać, czasami przypatyczą, ale ogólnie, to ostatnio jest zdecydowanie więcej powodów do radości niż do płaczu.
Poza tym to ciągłe polepszanie się, wychodzenie z dołka, jest samo w sobie powodem do radości.
Powiedz mi mój przyjacielu, co tak naprawdę cieszy cię w Juve. Jeżeli nic cię nie cieszy, to może czas na zmianę barw?

- Nadziej
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Czy ty tego jeszcze nie widzisz? Kolege Pluto cieszy(ł) w Juve Diego. I tylko Diego.Powiedz mi mój przyjacielu, co tak naprawdę cieszy cię w Juve. Jeżeli nic cię nie cieszy, to może czas na zmianę barw?
Make friends for life or make hardcore enemies!
- typkens
- Juventino
thor21 pisze:Nie, tylko piszę że dzisiejszy Juventus jest po prostu słaby.To zespół bez gwiazd z prawdziwego zdarzenia ,bez trenera z talentem,o stylu grania przypominającym styl Legii Warszawa ,czyli chaos na boisku i danie się zamykać takim cieniakom jak Bologna w tzw. "hokejowym zamku".To nie jest dla mnie prawdziwe Juve.Prawdziwe Juve było za czasów Trapa,Lippiego,Capello.To w tedy był prawdziwy Juventus ,który grał tak pięknie jak Barcelona i był zdolny nawet ją pokonać,miał same gwiazdy w składzie.A teraz to banda kopaczy amatorów która daje się ograć nawet ogórasom z Lecha. Plus do tego trener nieudacznik który nic w swojej karierze nie osiągnoł.Mam nadzieje że kiedyś Lippis wróć i postawi ten klub na nogi.Mam nadzieje że chociaz dożyje kiedy Juve znów będzie wielkie.Może kiedyś do nas przejdzie Murinho?Kto wie ,bo to naprawdenajlepszy trener na świecie.
Podbijam. Chłopie, przestań kopiować swoje posty po wszystkich serwisach i zmieniać tylko 1 zdanie. Naprawdę to żenujące.typkens pisze: Jestem przekonany, że gdzieś na innym serwisie piłkarskim widziałem podobne wypowiedzi, a więc powtarzasz się czy ktoś się pod Ciebie podszywa? : o
Gościu ma awatar City a zapisany jest na forum jako fan "The Reds". Pomyłka administratorów czy kolejny TROLLO-SEZONOWIEC?Insect pisze:Ostatnia rozgrzewka przed meczem z Lechem a później bęcki z Man City
Jeśli chodzi o spotkanie z Violą i Juventus to nie tylko "prowokatorzy" nie widzą tego obiektywnie. Postarajcie się znaleźć jakieś pozytywne aspekty naszej gry. Wróćcie pamięcią rok wstecz - wtedy płakaliście i dziś też płaczecie, a zmiany są diametralne. Chcecie sukcesów i pięknej gry - odpalcie sobie powtórki sprzed 2006 roku albo zmieńcie barwy na niebiesko-szkarłatne.
P.S.

- Filip
Jeśli wierzyć violachannel.tv to skład na mecz Violi wygląda tak :
Bramkarze: Avramov, Boruc, Miranda
Obrońcy: Camporese, Comotto, De Silvestri, Felipe, Gamberini, Gulan, Pasqual
Pomocnicy: Bolatti, Cerci, D'Agostino, Donadel, Ljalic, Marchionni, Santana, Vargas
Napastnicy: Babacar, Gilardino
zabraknie kontuzjowanych Freya, Jovetica, Montolivo, Mutu, Nataliego i Zanettiego.
Viola będzie grała w osłabieniu co tym bardziej zwiększa nasze szanse
Chociaż znając życie nasz były zawodnik Marchionni nam sypnie brame ;-)
Bramkarze: Avramov, Boruc, Miranda
Obrońcy: Camporese, Comotto, De Silvestri, Felipe, Gamberini, Gulan, Pasqual
Pomocnicy: Bolatti, Cerci, D'Agostino, Donadel, Ljalic, Marchionni, Santana, Vargas
Napastnicy: Babacar, Gilardino
zabraknie kontuzjowanych Freya, Jovetica, Montolivo, Mutu, Nataliego i Zanettiego.
Viola będzie grała w osłabieniu co tym bardziej zwiększa nasze szanse

Chociaż znając życie nasz były zawodnik Marchionni nam sypnie brame ;-)
- Azazel
- Juventino
Ja przewiduje zwycięstwo, a na pewno mam na nie nadzieję i chrapkę. Jeżeli to co podała violachanel.tv w sprawie kontuzji jest prawdą niewątpliwe ułatwi nam zadanie, ale czy na tyle żeby zwyciężyć w tym spotkaniu. Jak napisałem w pierwszym zdaniu wierzę w to, aktualnie nie obchodzi mnie style tego zwycięstwa bo Juventus teraz potrzebuje punktów. Ale mimo wszystko pokuszę się o typ, 2-0 dla Starej Damy.