Serie A (2): JUVENTUS 3-3 Sampdoria

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 września 2010, 16:17

Jak dla mnie idealna taktyka przy obecnym składzie, to:

-------Quaglia---Lanza---Krasic-------
----Sissoko/Pepe*-----Melo-----Aquillani----
-----------------obrona----------------------

No ale my przecież mamy grać 4-4-2... :whistle:

----
*- jeśli Pepe, to na miejscu Aquy, a Aqua na Sissoko: Aqua---Melo---Pepe.

mateuz

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 03 września 2010, 16:20

z tym trój zębem z przodu ciekawie to wyglada ;)

Corcky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 września 2010, 20:11

stahoo pisze:Jak dla mnie idealna taktyka przy obecnym składzie, to:
Chyba żartujesz. Lanza (jakim cudem jest miejsce w kadrze dla niego, a nie ma dla Giovinco..) w ataku i to od pierwszej minuty? :roll: 3 nowych zawodników którzy wzmocnili nas last minute w pierwszym składzie?

Mam nadzieję, że Del Neri będzie trzymał się 4-4-2, bo pod ten system od początku były robione transfery i treningi drużyny. Bardziej niż kolejnych zmian potrzeba nam teraz stabilizacji i zgrania.
ja to widzę tak jak w ostatnim meczu z jedną zmianą - Sissoko za Marchisio.

Obrazek
Alessandro Del Piero ole!
Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 września 2010, 20:23

Zamieniłbym na Twoim miejscu Quaglię z Lanzą. Fabio to napastnik, który może grać na skrzydle, Lanza - skrzydłowy, który może grać w ataku.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
Meraviglioso

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 września 2010, 21:03

Wygramy 3:0! ;)

Qrczak

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 września 2010, 22:40

ja bym postawil na :

-------------------Storari----------------------
Motta----Bonucci-------Chiellini--------Traore
Krasić----Sissoko---Aqualiani---Felipe Melo
------------Amauri -----Quagliarella-----

Myślę , że wygramy przynajmniej 2 brmkami ;D

Maku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 września 2010, 22:46

Qrczak pisze:ja bym postawil na :

Melo na lewej stronie?
I kontuzjowany Amauri?

Qrczak

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 września 2010, 07:47

--Maq-- pisze:
Qrczak pisze:ja bym postawil na :

Melo na lewej stronie?
I kontuzjowany Amauri?

A nie sory pomyliło mi sie z Amaurim , zapomniałem ,że on ma kontuzje .

A melo chciałbym zobaczyć jak sobie radzi na tej stronie

stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 września 2010, 08:26

Corcky pisze:
Chyba żartujesz. Lanza (jakim cudem jest miejsce w kadrze dla niego, a nie ma dla Giovinco..)
Z prostego powodu- Giovinco jest graczem Parmy a Lanza Juventusu.
w ataku i to od pierwszej minuty? :roll: 3 nowych zawodników którzy wzmocnili nas last minute w pierwszym składzie?
A jak zagramy 4-4-2 z "Q" i Alxem "daję radę biegać przez 20 minut" DP w ataku oraz pomocą Krasić, Aqua, Melo, Pepe to ilu będzie nowych?
Mam nadzieję, że Del Neri będzie trzymał się 4-4-2,
O to bym się nie martwił.

fallweiss

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 września 2010, 10:06

W tym meczu można Alexowi dać szansę na jakieś 70 minut, mamy dość długą przerwę od meczu z Bari, myślę, że powinien być świeży i jako tako zgrany z FQ.

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 września 2010, 12:14

Zobaczymy jak ta druzyna bedzie grala za tydzien. Od Naszego ostatniego meczu mina 2 tygodnie, a to dosc duzo czasu, zeby sie poznac i ogarnac jakis system. Im dalej w las, tym moze byc lepiej, zwlaszcza, ze mamy ciekawa i bardzo mloda druzyne.

Faktycznie, wyprobowanie De Ceglie na lewej pomocy to moze byc niezly strzal, ale tylko w sytuacji, gdy wszyscy inni beda sie prezentowac koszmarnie. Wydaje mi sie, ze zarowno Lanza jak i Martinez czy Pepe prezentuja wyzszy poziom w ofensywie, niz De Ceglie.

Ja bardzo licze na Nasza linie obrony w tym roku. Para Bonucci - Chiellini na papierze wyglada swietnie, Motta takze ma predyspozycje do tego, zeby byc graczem bardzo klasowym. Jesli tylko wypali transfer Traore, o ktorym slyszalem, ze jest bardzo szybki i ma zmysl do gry kombinacyjnej z przodu, to bedzie wysmienicie.

Melo - Aquilani - Krasic - Marchisio, jesli sa w formie (i z glowa wszystko ok) to na pewno gwarantuja wysoka jakosc w pomocy. Problem lezy po lewej stronie, poniewaz ani Lanza ani Pepe jak na razie nie przekonuja. Gdyby Del Neri byl mniej "zdyscyplinowaym" taktycznie trenerem, moglby rozwiazac to troche inaczej. Mianowicie wrzucic jako cofnietego lewego pomocnika Marchisio i przesunac wyzej do przodu lewego obronce - Traore. Ale to juz wyzsza szkola jazdy i jestem prawie pewien, ze Nasz trenejro sie na to nie zdecyduje. Tym bardziej szkoda oddania na wypozyczenie Giovinco - to byla skrajna glupota. Zreszta, tak samo jak sprzedaz Diego na dwa dni przed koncem mercato. No ale coz - zobaczymy jak to wszystko bedzie wygladalo w praniu. Moze faktycznie trzeba bylo odswiezyc sytuacje w szatni bo atmosfera nie byla za ciekawa.

Za to atak wola o pomste do nieba i jesli Amauri nie wystrzeli z forma to moze byc bardzo cienko.

Licze na taki sklad:

--------------------Storari--------------------
Motta---Bonucci---------Chiellini----Traore
--------------Melo-----Marchisio-------------
---Krasic----------------------Pepe/Lanza---
---------Quagliarella--Del Piero-------------

Corcky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 września 2010, 13:13

stahoo pisze:
Corcky pisze: Chyba żartujesz. Lanza (jakim cudem jest miejsce w kadrze dla niego, a nie ma dla Giovinco..)
Poważnie? :| Spodziewałem się raczej, że odpowiesz na pytanie czym Lanza zdobył Twoje uznanie.
w ataku i to od pierwszej minuty? :roll: 3 nowych zawodników którzy wzmocnili nas last minute w pierwszym składzie?
A jak zagramy 4-4-2 z "Q" i Alxem "daję radę biegać przez 20 minut" DP w ataku oraz pomocą Krasić, Aqua, Melo, Pepe to ilu będzie nowych?
Znowu wyrywasz coś z kontekstu. Napisałem wyraźnie: "ja to widzę tak jak w ostatnim meczu z jedną zmianą - Sissoko za Marchisio.". Tym oto sposobem byłoby jedynie dwóch "nowych".
A co do Alexa - pachnie mi ignorancją skoro nie dopuszczasz do siebie myśli, że miał prawo być zmęczony w ostatnim meczu. Zapewniam Cię, że da radę biegać trochę dłużej, a kto wie, może znowu wygra nam mecz.
Mam nadzieję, że Del Neri będzie trzymał się 4-4-2,
O to bym się nie martwił.
Jakoś strasznie niecierpliwy jesteś. Nowi zawodnicy od razu do pierwszego składu, zmiana taktyki.. Dopiero się sezon zaczął a już panikujesz. Nie uważasz, że w minionym mieliśmy dość zmian?

Obrazek
stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 września 2010, 14:12

Corcky pisze:
stahoo pisze:
Corcky pisze: Chyba żartujesz. Lanza (jakim cudem jest miejsce w kadrze dla niego, a nie ma dla Giovinco..)
Poważnie? :| Spodziewałem się raczej, że odpowiesz na pytanie czym Lanza zdobył Twoje uznanie.
Nie zdobył. Ale mamy z napastników Alexa, Quaglie i Lanze. Do mojego ustawienia nadaje sie tylko ostatnia dwójka, dlatego wrzuciłem "włoską Krysię" do składu. A to, że Giovinco jest przeciętny to temat na inną dyskusję :wink:
Znowu wyrywasz coś z kontekstu. Napisałem wyraźnie: "ja to widzę tak jak w ostatnim meczu z jedną zmianą - Sissoko za Marchisio.". Tym oto sposobem byłoby jedynie dwóch "nowych".
Tak jak w ostatnim meczu, czyli "Q"+Krasić+Pepe=3 Ale niech będzie, że Pepe jest już zgrany. BTW- Aqua dałby chyba więcej tej drużynie niż nieporadny ostatnio Sissoko. Z Bari ewidentnie nie istniał środek pola, a Sissoko nie rozgrywa lepiej od Marchisio.
A co do Alexa - pachnie mi ignorancją skoro nie dopuszczasz do siebie myśli, że miał prawo być zmęczony w ostatnim meczu. Zapewniam Cię, że da radę biegać trochę dłużej, a kto wie, może znowu wygra nam mecz.
Zmęczony czym? Ciśnie mi się na język pytanie "mistrzostwami świata czy tyloma meczami w okresie przygotowawczym?" Ale nie zapytam. Tylko się zastanowię- ze Sturmem zagrał bodaj 90 minut i tak naprawdę ten mecz różnił się od tego z Bari błyskiem DP przy bramce. Pewnie gdyby w ostatnim meczu miał wolnego i wykorzystał go, 90% ludzi nie zauważyłaby "przespanego" meczu.
Dla mnie Del Piero to zawodnik idealny na zmiennika, na kogoś kto wejdzie na 15 minut. Na 90 minut sie nie nadaje. No chyba, że będzie miał 2-3 wolne to jest spore prawdopodobieństwo, że coś ustrzeli :wink:

Corcky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 września 2010, 15:26

stahoo pisze:

Tak jak w ostatnim meczu, czyli "Q"+Krasić+Pepe=3 Ale niech będzie, że Pepe jest już zgrany. BTW- Aqua dałby chyba więcej tej drużynie niż nieporadny ostatnio Sissoko. Z Bari ewidentnie nie istniał środek pola, a Sissoko nie rozgrywa lepiej od Marchisio.
Ale Sissoko dużo lepiej broni niż Marchisio, co sprawia, że drużynie się gra lżej. Zresztą nie o wyższość jednego nad drugim chodzi.
W ostatnim meczu było 2 nowych (podkreśliłem zresztą:"last minute"), którzy nie mieli prawa być zgrani z drużyną. Pepe już z nami od początku sezonu przecież, więc go nie licz. W tym rzecz, że wychodzisz z jakąś nową taktyką, 3 nowymi w wyjściowej jedenastce, a to wszystko z Lanzafame na szpicy. Mnie to nie przekonuje.
Zmęczony czym?
Mecze co 3 dni zaraz po okresie przygotowawczym. Skoro Del Neri stwierdził, ze cały zespół był zmęczony, to tym bardziej chyba prawie 36-letni zawodnik?
Możę jednak Twoim zdaniem był wypoczęty i nie za bardzo mu się chciało. Już nie wnikam

Obrazek
Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 września 2010, 11:07

Czy Marchisio jest już w pełni sił? Jeżeli tak to mam nadzieję, że ten mecz rozpocznie cykl kilku spotkań w których księciu usiądzie na ławie i uczciwie zapracuje na swoją pozycję tak jak dwa lata temu gdy wrócił z wypożyczenia. Bardzo cenie Claudio, ale ostatnio gra mi strasznie na nerwach. Melo to pewniak i osobiście postawiłbym obok niego Aquilaniego, ale jakoś ciężko mi sobie wyobrazić ich obu obok siebie. Niepokoi mnie trochę obsada naszego ataku, zarówno Del Piero jak i Quagliarella to zawodnicy, którzy raczej kiepsko spisują się w wykańczaniu wrzutek naszych skrzydłowych, a przecież na taką taktykę się nastawiamy.
Del Neri zna większość zawodników Sampdorii na wylot dlatego liczę na trzy punkty, chociaż jestem świadom tego, że fajerwerków nie zobaczę. Bardziej mi zależy na zaangażowaniu, którego nie widziałem w poprzednim sezonie kiedy nas co mecz obtłukiwano a w następnym nie było widać ani krzty chęci zemsty.

Zablokowany