Serie A (32): Udinese 3-0 JUVENTUS
- tabo89
- Juventino
Faktycznie (źródło), poprawiłem już w pierwszym poście ten błąd, w który zresztą zostałem wprowadzony przez SerieA oraz polską stronę Udinese.Ciro85 pisze:Trenerem Udinese jest ponownie Pasquale Marino.Choć zespół Gianniego De Biasi ( bo to chyb aktualny trener Udine)
Przy okazji na stronie polskich kibiców znalazłem krótką zapowiedź:
W sobotę o godzinie 21:00, w meczu 31. kolejki Serie A, Udinese Calcio podejmie na Stadio Friuli piłkarzy Juventusu Turyn.
Obie ekipy przed sezonem stawiały sobie wyższe cele. Juventus był obok Interu wymieniany jako główny pretendent do zdobycia scudetto, a mają trudność z wywalczeniem sobie miejsca gwarantującego grę w przyszłorocznej Lidze Mistrzów. Udinese natomiast miało nadzieję do włączenia się do gry o miejsca dające udział w Lidze Europejskiej, a ma tylko cztery punkty przewagi nad strefą spadkową.
Faworyta tego spotkania należy jednak upatrywać w piłkarzach prowadzonych przez Pasquale Marino. Udinese ma tendencję do wygrywania u siebie z wielkimi. Przekonały się o tym takie kluby jak A.C. Milan, Roma, Napoli, Cagliari czy Palermo. Dodając do tego fakt, że dwa ostatnie mecze wyjazdowe Starej Damy zakończyły się porażkami, moja teza się uprawdopodabnia.
Trzeba też jednak uczciwie przyznać, że Juventus od początku sezonu ma problemy z kontuzjami. Ciągle liczba kontuzjowanych zawodników oscyluję w kierunku dziesięciu, i na pewno nie ułatwia to pracy trenerowi. Stąd na przykład transfer piłkarza nie wyróżniającego się specjalnie w Sienie, Paolucciego czy wystawianie nie lubianego przez kibiców Zebine do pierwszego składu.
Obie drużyny przystąpią do meczu osłabione. W barwach Udinese nie zagrają D'Agostino, Basta, Coda oraz Obodo. Natomiast trener Zaccheroni nie będzie mógł skorzystać z najlepszego obrońcy Serie A Giorgio Chielliniego, Buffona, Cacerasa, Iaquinty, Sissoko, Salihamicicia, Poulsena, De Ceglie oraz Diego.
Ostatnie mecze Udinese:
28 marca 2010
Fiorentina 4:1 Udinese
24 marca 2010
Udinese 0:0 Chievo
20 marca 2010
Roma 4:2 Udinese
Razem w ostatnich trzech spotkaniach: Punktów: 1 - Bramki: 3:8
Statystyki Udinese:
Punkty: 32
Średnia strzelonych bramek na mecz: 1.23
Najlepszy strzelec: Di Natale 21
Bramki strzelone: 38
Bramki stracone: 49
Żółte kartki: 78
Czerwone kartki: 1
Ostatnie mecze Juventusu:
28 marca 2010
Juventus 2:1 Atalanta
25 marca 2010
Napoli 3:1 Juventus
21 marca 2010
Sampdoria 1:0 Juventus
Razem w ostatnich trzech spotkaniach: Punktów: 3 - Bramki: 3:5
Statystki Juventusu:
Punkty: 48
Średnia strzelonych bramek na mecz: 1.55
Najlepszy strzelec: Trezeguet 7
Bramki strzelone: 48
Bramki stracone: 44
Żółte kartki: 79
Czerwone kartki: 215:00 Udinese Calcio - ACF Fiorentina.
Prawdopodobne składy:
Udinese Calcio (4-4-2): Handanovic- Isla, Zapata, Domizzi, Pasquale- Pepe, Inler, Asamoah, Sanchez- Floro Flores, Di Natale.
Juventus (4-4-2): Maninger- Zebina, Cannavaro, Legrotaglie, Grosso- Marchisio, Melo, Candreva, Camoranesi- Trezeguet, Amauri.
Sędzia: Gianluca Rocchi.
Stadion: Stadio Friuli.
- lukasz9013
- Juventino
Mam nadzieję że wygrają

Spokój to kłamstwo. Jest tylko pasja.
Dzięki pasji osiągam siłę.
Dzięki sile osiągam potęgę.
Dzięki potędze osiągam zwycięstwo.
- yanquez
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Krew mnie zalewa, gdy widzę, że skrzydłowi z prawdziwego zdarzenia, tacy jak Pepe i Di Natale, będą mieli za przeciwników takie potęgi światowego futbolu jak Zebina i Grosso...
- tabo89
- Juventino
Mecz już dziś, a więc przekonamy się czy w tabeli awansujemy i powrócą nadzieje na LM czy spadniemy i będziemy się z nią mogli pożegnać.
Tymczasem uaktualniłem listę TV, w której nie ma większych zmian.
Wrzucam także:
Zapowiedź przygotowana przez SerieA.pl:
Tymczasem uaktualniłem listę TV, w której nie ma większych zmian.
Wrzucam także:
Zapowiedź przygotowana przez SerieA.pl:
Czujący już coraz mocniej zagrożenie spadkiem do Serie B zespół Udinese Calcio podejmie na Stadio Friuli Juventus Turyn, który w ostatnim czasie prezentował się jeszcze gorzej od swojego najbliższego rywala.
Na szczęście dla gości ich rozczarowujące wyniki nie zamknęły im drogi do Ligi Mistrzów. Obecnie Stara Dama znajduje się w strefie premiującej awansem do Ligi Europejskiej, jednak odrobienie trzypunktowej straty do Palermo spowoduje, że będzie mogła ona walczyć w eliminacjach o awans do fazy grupowej Ligi Mistrzów.
Co ciekawe Udinese w ostatnich pięciu oficjalnych meczach odnotowało lepszy bilans od swojego rywala, a jednak sytuacja w klubie nie jest zbyt różowa. Drużyna jest aktualnie ostatnią pewną utrzymania w lidze, jednak w ostatnim czasie zespoły ze strefy spadkowej zdobywają więcej punktów niż liderzy tabeli, dlatego niewykluczone, że wkrótce Friulani pożegnają się z bezpieczną pozycją na rzecz czyhającej na ich błąd Atalanty czy Sieny.
Ich jedyną szansą na utrzymanie czteropunktowej przewagi nad La Dea jest dobra gra przed własną publicznością. Poza domem zespół w zasadzie nie istnieje, dlatego teraz tak wielką wagę będzie miało dla niego starcie z Juventusem, który w tym sezonie ma niemal równy bilans zwycięstw i porażek w wyjazdowych meczach ligowych.
Niemal równa była w tym sezonie prawie zawsze także lista absencji w drużynie przed każdym meczem. Niestety dla Juventusu zawsze była to pokaźna liczba. Tym razem nie wystąpią Caceres, Chimenti, Iaquinta, Salihamidzić, Paulsen, Chiellini, Buffon, De Ceglie oraz Diego. Miejscowi zagrają bez D’Agostino, Obodo, Basty oraz Cody.
Sytuacja obu drużyn jest nie do pozazdroszczenia. Presja wyniku sprawia, że o kolejne błędy będzie niezwykle łatwo, jednak atut własnego boiska w ostatnim czasie niezwykle często wykorzystywali zawodnicy Udinese, dlatego tym razem stawiamy na remis ze wskazaniem właśnie na nich.
Udinese: Handanović – Ferronetti, Zapata, Luković, Pasquale, Isla, Inler, Asamoah, Pepe, Sanchez, Di Natale
Juventus: Manninger – Zebina, Cannavaro, Legrottaglie, Grosso, Camoranesi, Sissoko, Marchisio, Candreva, Amauri, Del Piero
Typ SerieA.pl: 2:2
- lisica
- Juventino
Po ostatnich meczach, a oglądałem wiekszosc nie jestem optymista przed tym spotkaniem
(takie buzki moga opisywac mecze juve od dluzszego czasu).Mecz ostani z atalanta slaby maksymalnie i szczesliwe zwyciestwo pomimo przewagi pod koniec meczu to Udine jest druzyna ktora potrafi sie zmotywowac na rywali wielkich ale jednak slabych(bo takie Juve teraz jest). Mysle ze pomocne tej druzynie moze byc jedynie prawdziwe zaangazowanie zawodnikow a nie ustawienia zmiany itd(wiadomo ze wazne) ale pluca i serce na boisku.

dawac chlopy!
- Klasnic
- Juventino
Ten mecz może okazać się jednym z najważniejszych w sezonie. Jeśli po tej kolejce będziemy mieć 6 pkt straty do Palermo to chyba możemy się żegnać z Ligą mistrzów. Zwłaszcza biorąc pod uwage kalendarz meczy jakie nam zostały, w tym 2 mecze w Mediolanie. Na pewno Udinese nie będzie dzisiaj łatwym przeciwnikiem. Są zaledwie 1 punkt od strefy spadkowej, do tego grają na własnym stadionie. My jesteśmy osłabieni(?) brakiem Diego co sprawia, że będziemy grali prawdopodobnie zupełnie inną taktyką niż cały sezon. Choć może to i dobrze jeśli zagramy wreszcie z skrzydłowymi.
- KINIEK
- Juventino
Dzisiaj jakoś wyjątkowo jestem dobrej myśli, oby przeczucie mnie nie zawiodło, przecież nie można non stop grać kichy(?) i zachowywać się jak dzieci we mgle(?). Mecz z gatunku bardzo ciężkich, ale WYGRAMY! MUSIMY!
- Kubba
- Juventino
Coś czuje, że ten mecz to będzie piekło. Mam jakieś nie optymistyczne myśli co do wyniku. Boję się o kolejną kompromitację. Mam nadzieje, że do tego nie dojdzie.
Mimo wszystko chciałbym zobaczyć ładnie i skutecznie grający Juventus a nie to co mieliśmy okazję oglądać do tej pory...
Musimy wygrać. Jeśli Del Piero mówi prawdę, że skupiają się tylko i wyłącznie na czwartym miejscu, to dziś mają doskonałą okazję do udowodnienia Nam, że te słowa nie są puste.
Forza!
Mimo wszystko chciałbym zobaczyć ładnie i skutecznie grający Juventus a nie to co mieliśmy okazję oglądać do tej pory...
Musimy wygrać. Jeśli Del Piero mówi prawdę, że skupiają się tylko i wyłącznie na czwartym miejscu, to dziś mają doskonałą okazję do udowodnienia Nam, że te słowa nie są puste.
Forza!
- Bosiontko
- Juventino
Dzisiejszego popołudnia wyniki ułożyły się bardzo pomyślnie dla nas. Nasi bezpośredni rywale w tabeli jak jeden mąż potracili punkty (Fiorentina, Genoa, Parma, Bari oraz Cagliari). Mamy trochę przewagi nad 7 miejscem, także istnieje szansa na utrzymanie 6 miejsca w tabeli dzięki czemu będziemy mogli być na pierwszym miejscu wśród drużyn, które nie zagrają w żadnych pucharach. No i tak patrząc na tabelę wydaje mi się, że poniżej 11. miejsca to nie spadniemy.
A dzisiaj oczywiście przegramy.
- pan Zambrotta
- Juventino
Ktoś Ci płaci za te posty ? :lol:Bosiontko pisze:Dzisiejszego popołudnia wyniki ułożyły się bardzo pomyślnie dla nas. Nasi bezpośredni rywale w tabeli jak jeden mąż potracili punkty (Fiorentina, Genoa, Parma, Bari oraz Cagliari). Mamy trochę przewagi nad 7 miejscem, także istnieje szansa na utrzymanie 6 miejsca w tabeli dzięki czemu będziemy mogli być na pierwszym miejscu wśród drużyn, które nie zagrają w żadnych pucharach. No i tak patrząc na tabelę wydaje mi się, że poniżej 11. miejsca to nie spadniemy.
- Coldsoul
- Juventino
Krótko na temat meczu.
Nie obchodzi mnie jak, ale trzeba to wygrać. Wszyscy rywale zagrali dzisiaj dla nas i nie można tego zmarnować. Oglądam sobie derby Sycylii i jak na razie 2-0 dla Catani więc jest fajnie.
Forza Juve!
Nie obchodzi mnie jak, ale trzeba to wygrać. Wszyscy rywale zagrali dzisiaj dla nas i nie można tego zmarnować. Oglądam sobie derby Sycylii i jak na razie 2-0 dla Catani więc jest fajnie.
Forza Juve!
- eslk
- Juventino
No, czyli kolejna szansa, zeby wskoczyc na 4 miejsce.Coldsoul pisze:Krótko na temat meczu.
Forza Juve!
- Medzeer
- Juventino
Palermo przegrywa dwoma bramkami do 36 min, niewierze, zeby mieli sie jeszcze podniesc, tymbardziej mam nadzieje, ze juve sie zmotywuje i wreszcie zagra na przyzwoitym poziomie. Licze tez, ze pilkarze nie beda powiadomieni przed meczem o wyniku palermo, lepiej, zeby mysleli, ze im 4 miejsce ucieka.
- Loremaster
- Juventino
Mam nadzieję że Giovinco zagra gdyż on jako jedyny może swoją kreatywnością pociągnąć drużynę na to 4 miejsce, drugi taki zawodnik to oczywiście Del Piero, swoimi dwoma akcjami wygrał mecz z Atlantą.