Serie A (30): Napoli 3-1 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Loremaster

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 marca 2010, 00:15

W tej sytuacji musimy wygrać nie widzę innej możliwości , gdyż to ostatnia szansa dla nas - potem 3 mecze do wygrania a z Interem trzeba grać na remis.
Ja myślę że musi grać Giovinco , gdyż jeżeli ktoś ma uratować naszą drużynę to tylko on posiada umiejętności.

na Plus dla Juve, że Kjaer dostał czerwonę kartkę a on stanowi o sile defensywy Palermo.

Fontas_Diego

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 25 marca 2010, 00:43

Kolejny mecz żeby nasi przeciwnicy zdobyli 3pkt.. Powodzenia im życzę z całego serca.

fontas_diego
Giacobbneri

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 marca 2010, 01:05

Ja myślę że musi grać Giovinco , gdyż jeżeli ktoś ma uratować naszą drużynę to tylko on posiada umiejętności.
Niestety Juventus zmarnował potencjał Seby. Nie dawali, nie dają i nie będą dawać mu szansy (ciągle plotki o kupnie ofensywnego pomocnika). Tak jak napisałem to parę tygodni temu życzę mu by odszedł do jakiegoś Arsenalu lub Genoi lub innego zespołu który da mu szanse i gra ofensywną piłkę a wtedy Giovinco im odpłaci. U nas już kolejny trener traktuje go gorzej niż *** woląc wystawiać na bokach pomocy nawet Caceresa. Może nowy trener jaki mam nadzieję przyjdzie w lato zmieni to nastawienie ale wątpię.

Co do jutrzejszego meczu to jestem sceptycznie nastawiony. Co z tego że rywale tracą punkty skoro my gramy jeszcze gorzej. Zero pomysłu na grę, zero poprawy to jak liczyć na wygranie meczu na tak ciężkim terenie ? Remis brałbym w ciemno.

Edit

To przez porę :P
Ostatnio zmieniony 25 marca 2010, 11:10 przez Giacobbneri, łącznie zmieniany 1 raz.

Ouaresma, Benzema, Van Der Vaart i Huntelaar - takie rzeczy tylko w FM-ie !

Marnotta gdzie te transfery ? Delneri gdzie ta piękna gra ?

Moggi wróć !!! Lato 2011 już niedługo !!!
fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 25 marca 2010, 07:22

Giacobbneri pisze: U nas już kolejny trener traktuje go gorzej niż *** woląc wystawiać na bokach obrony nawet Caceresa. Może nowy trener jaki mam nadzieję przyjdzie w lato zmieni to nastawienie ale wątpię.
Ja tam też bym wolał na boku obrony Caceresa ;)

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
troll

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 25 marca 2010, 12:48

Musimy wygrać ten mecz i tyle .. jeden z ważniejszych meczów w tym sezonie. Czuje ze pykniemy Napoli 0-1 obym sie nie mylił Forza Juve :)

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 marca 2010, 13:29

Neapol to dla nas bardzo ciężki teren, ostatnio prawie zawsze dostawaliśmy tam po łbie, a przy naszej obecnej dyspozycji i tym co Napoli zaprezentowało z Milanem to niestety, ale bardzo prawdopodobne jest, że i tak będzie tym razem. Cieszy to, że wraca Chiellini, mam nadzieję, że wyszarpie dla nas to czwarte miejsce w tabeli. Remis brałbym w ciemno.

eslk

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 25 marca 2010, 13:31

4 szansa, żeby dogonić Palermo. Coś czuję, że jak Zac nie pokombinuje ze składem, to co najwyżej ugramy remis.

Swider10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 marca 2010, 13:41

Wkońcu jest Manninger, ale czy po (fak nie duzej) kontuzji nie bedzie nieco rozkojarzony, albo chyba nawet rozkojarzony Manninger jest lepszy niz Chimenti (z całym szacunkiem) Wraca Amauri byc moze zobaczymy bo w koncówce spotkania, w składzie jest tez Seba ale zapewne tylko w protokole.. (jak widze jak marnuje sie taka perełka to szlak mnie trafia:!: ) Mecz z Napoli to kolejna szansa aby wejsc na 4 lokate obyśmy tego nie zaprzepascili...
Kto by pomyslał ze pod koniec sezonu bedziemy walczyc z Plermo, Sampdoria, Napoli o 4 miejsce... śmiać się chce :!:

"Pozytywne rezultaty to coś wspaniałego , ale istnieje coś większego: móc powiedzieć, że jest się kibicem Juventusu i być z tego dumnym."

"Dla tych barw niektórzy stracili swe życie"
Kostek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 marca 2010, 14:04

Ostatnio nasi rywale o miejsce w Lidze Mistrzów ciągle dają nam szansę na dogonienie ich , a my i tak nie korzystamy z tego..najwyższa pora wziąć się w garść i po prostu wygrać,teraz już nie ma czasu na gadanie,kalkulowanie itd trzeba wychodzić na boisko i zdobyć 3 punkty przy każdej okazji , bo każda strata w tej chwili może pozbawić nas puchary w nastepnym sezonie

Obrazek
Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 marca 2010, 14:48

Wyniki 30 kolejki są dobre dla nas! Poracha Sampy i remis w ostatniej minucie Palermo :smile:
Niestety nawet jeśli wygramy nie wskoczymy na 4 miejsce! :doh:
Jeśli wygra Napoli zrównają sie z nami pkt :(
Loremaster pisze:z Interem trzeba grać na remis.
Na remis? Przecież my zawsze gramy o zwycięstwo :whistle:
wagner pisze: z bologna przegrany 2:1, w obu meczach mieli przewage w posiadaniu piłki ale nie potrafili wykożystać sytuacji jakie się nadażały, a poźniej napoli waliło głową w mur
No to grali to co my gramy cały czas ;(
Ostatnio zmieniony 25 marca 2010, 14:50 przez Wojtek, łącznie zmieniany 2 razy.

wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 marca 2010, 14:48

ostatnio tak się złożyło ze oglądałem ich 2 z 3 ostatnich mecze, to jest z fiorentiną przegrany 3:1 oraz z bologna przegrany 2:1, w obu meczach mieli przewage w posiadaniu piłki ale nie potrafili wykożystać sytuacji jakie się nadażały, viola ograła ich po swoiemu, aa mecz z bologną był iście przypominające mecze juventusu, bologna najpierw strzeliła szybko 2 gola a poźniej napoli waliło głową w mur, oczywiście to też po częsciowo zasługa bramkarza uwczesnych gospodarzy meczu.... mam nadzieje że w tym meczu wystąpi.... Amauri, myślę że możę być lekarstwem na obecne zło (przynajmniej na ten mecz) potrzebne są jednak dobre dośrodkowania a tych ostatnio brakuje, mam nadzieję ze Diego wyszedł z przeciętności jaką prezentował w meczu z sampą... myślę że wynik bedze oscylował przy 2:1 (oby dla pasiaków) na to licze :-D

Pluto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 11 razy

Nieprzeczytany post 25 marca 2010, 15:10

Ciekawa pierwsza jedenastka szykuje nam się na to spotkanie. Linia obrony pod nieobecność De Ceglie, Grygery czy Legrottaglie prezentuje się nadzwyczaj pewnie. Obecność w składzie Diego, Camora i Candrevy zwiastuje z kolei przełamanie ofensywnej indolencji, która brutalnie nas doświadczyła w spotkaniu z Sampdoria. Można mieć obawy o postawe Melo, jego obecnosc w takim zestawieniu personalnym nie zostawia watpliwosci, ze znowu bedzie dostarczal pilki przeciwnikowi grajac jako ostatni pomocnik. Dziwi to tym bardziej, ze jego konkurent do tej pozycji zagral poprzedni mecz na naprawde wysokim poziomie.
Mam nadzieje, z Zac wyciagnie wnioski po porazce z Sampa i ustawi zespol znacznie ofensywniej. W gruncie rzeczy, moim zdaniem jedyna droga do zwyciestwa w tym spotkaniu to ofensywna i otwarta pilka, pojsce z Napoli na wymiane ciosow. Raz, ze gra na zero z tylu nie ma u nas racji bytu; dwa, braki w przygotowaniu taktycznym i fizycznym nie pozwalaja nam na wyrachowana pilke, ktorej w ostatnim meczu probowal Zaccheroni; trzy, w ofensywie mamy naprawde mocne argumenty; cztery, w ofensywnym ustawieniu z wysoko grajaco linia obrony lepiej odnalazlby sie Melo a z Trezeguet mielibysmy jakikolwiek pozytek.

calma calma
Madara

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 25 marca 2010, 15:21

Moim zdaniem Juve nie ma wyjścia i powinno przede wszystkim postawić na to by pokonać Napoli ich własną bronią tj. ofensywną i szybką grą.
Ślamazarne rozgrywanie i bronienie bramki nie ma sensu. Muszą w końcu zagrać odważnie i ofensywnie bo Liga Mistrzów może uciec...

Loremaster

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 marca 2010, 17:34

Trzeba wygrać, bo bardzo dla nas dobra się zrobiła sytuacja tymbardziej że Kjaer za kartki będzie pauzował a Cavani dostał dwu meczowego bana, czyli jest szansa że Palermo zgubi kolejne punkty.

zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 25 marca 2010, 17:44

Tak jak napisał Vincitore Neapol to teren trudny dla Juve. Traciliśmy punkty grając z Nimi już w Serie B. Przy obecnej sytuacji kadrowej, ogólnej melancholii remis nie byłby rozwiązaniem złym. Prawda jest też taka, że wreszcie niektórzy obecni na boisku panowie mogliby pokazać, że grają dla Juve i posiadają wszelakie męskie gabaryty.

Obrazek
Zablokowany