Serie A (26): JUVENTUS 0-2 Palermo
- Majos
- Juventino
Miejmy nadzieję, że nie będzie aż tak źle. Wydaj się, że tamta taktyka była tylko przejściowa. Czekam z niecierpliwością na mecz.Corcky pisze:Nie podoba mi się, ze Zac zrezygnował z 3-5-2. Co by nie mówić, tamten system był skuteczny. Diego i Del Piero nie przeszkadzali sobie nawzajem.
A tak... jestem pełen obaw.
- Nadziej
- Juventino
- Podziekował: 3 razy
Niezle to wyglada, szczegolnie w srodku pola. Dawno nie widzialem Juve grajacego tak agresywnym pressingiem. Swietni jak na razie Sissoko (mam nadzieje, ze wraca do formy), Candreva, dobrze Melo, Del Piero, Chiellini. Najslabszy na boisku Diego - ciekawy jestem jakich plusow w jego grze w pierwszej polowie doszukacie sie tym razem. 
Make friends for life or make hardcore enemies!
- Vincitore
- Juventino
Pierwsze 30 minut w naszym wykonaniu było koncertowe, wszak nie było to nic szczególnego, ale atakowaliśmy co ostatnio zdarzało nam się naprawdę sporadycznie. Najbardziej podobają mi się Candreva i Sissoko, którzy nakręcają nas i w obronie i w ataku. A o klasie De Ceglie jako obrońcy przekonaliśmy się około 42 minuty, kiedy Cassani zrobił z niego wiatrak zakładając mu siatkę po kapitalnym zwodzie, ja bym zakończył karierę
. Palermo gra bardzo kiepsko i powinniśmy już prowadzić, jeżeli tego nie wygramy to poćwiartuję się.

- Wojtek
- Juventino
praktycznie cały czas mamy piłke ale co z tego jak nieumiemy nic wykorzystać??
Oprócz szansy Trezeguet i Diego niestworzyliśmy żadnej dogodnej okazji !
Posiadanie piłki cieszy ale to musi się przekładać na gole!
Do przerwy 0-0:(
Diego dzisiaj zagra zapewne całe spotkanie bo nie ma go kto zmienić i bardzo dobrze!
cytat z relacji JP:
Oprócz szansy Trezeguet i Diego niestworzyliśmy żadnej dogodnej okazji !
Posiadanie piłki cieszy ale to musi się przekładać na gole!
Do przerwy 0-0:(
Diego dzisiaj zagra zapewne całe spotkanie bo nie ma go kto zmienić i bardzo dobrze!
cytat z relacji JP:
Hmm...chyba czegoś nie wiem18' Del Piero przetrzymał piłkę przy polu karnym po czym oddał Marchisio. Ten dośrodkował i obrońcy wybili na róg.

- Corcky
- Juventino
Brakuje szybkich piłkarzy na skrzydłach! 3-5-2! inaczej będziemy pchać piłkę do przodu, a nie konstruować akcje.
Ostatnio zmieniony 28 lutego 2010, 21:37 przez Corcky, łącznie zmieniany 1 raz.

Alessandro Del Piero ole!
- Giovani
- Juventino
No jak narazie gramy bardzo dobrze, brakuje tylko bramki.
Obym się mylił, ale wydaje mi się, że za dużo się nabiegaliśmy w tej pierwszej połowie i w drugiej bedzięmy już grali mniej efektownie (mam nadzieje, że bardziej efektywnie). Stawiam na 1 : 0 dla Juve. FORZA !!! 

- Moonk
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
gdyby jeszcze ostatnie podania i ciut lepsze zachowanie pod bramką było by naprawdę fajnie.
Dziś zachwyca mnie Candreva, chłopak nie boi się pociągnać akcji i to się chwali!! Mam nadzieję ze zawodnicy wytrzymają to tempo do końca meczu no i liczę na podobną grę tylko, żę z bramką w II połowie, frajerstwem było by przegrać mecz , który kontrolujemy, a Palermo jest takie nijakie...
P.S przydałoby się więcej ryzyka jeśli chodzi o strzały z dalszej odległości i nie piszę tylko o tym meczu...bo czasem jest fajna pozycja to kombinują kombinują i się zakombinują
Dziś zachwyca mnie Candreva, chłopak nie boi się pociągnać akcji i to się chwali!! Mam nadzieję ze zawodnicy wytrzymają to tempo do końca meczu no i liczę na podobną grę tylko, żę z bramką w II połowie, frajerstwem było by przegrać mecz , który kontrolujemy, a Palermo jest takie nijakie...
P.S przydałoby się więcej ryzyka jeśli chodzi o strzały z dalszej odległości i nie piszę tylko o tym meczu...bo czasem jest fajna pozycja to kombinują kombinują i się zakombinują
- dr.DeV
- Juventino
- Podziekował: 3 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Dawno nie widziałem tak dobrej(!) gry. 4-1-2-1-2 wygląda naprawdę bardzo fajnie.
W końcu widać że mamy przewagę nad słabszym rywalem.
Jeżeli to przegramy to normalnie zrobię sobie drogę krzyżową do szkoły jutro.
Po przerwie musimy coś strzelić choćby jedną bramkę bo 2 kontrataki Palermo przyprawiły mnie o szybsze bicie serca a nie chciałbym abym dostał palpitacji serca przez straconą bramkę w meczu który ewidentnie możemy (ba!) musimy wygrać.
ForzaJuve!
W końcu widać że mamy przewagę nad słabszym rywalem.
Jeżeli to przegramy to normalnie zrobię sobie drogę krzyżową do szkoły jutro.
Po przerwie musimy coś strzelić choćby jedną bramkę bo 2 kontrataki Palermo przyprawiły mnie o szybsze bicie serca a nie chciałbym abym dostał palpitacji serca przez straconą bramkę w meczu który ewidentnie możemy (ba!) musimy wygrać.
ForzaJuve!

- sk1le
- Juventino
Oglądając ten mecz odnoszę wrażenie, że Del Piero chce wejść z piłką do bramki, strasznie egoistycznie dzisiaj gra. Palermo nie istniało w pierwszej połowie. Świetny mecz rozgrywa dzisiaj Candreva jeśli utrzyma taką formę do końca sezonu to brać go bez zastanowienia. Chłopak ma niesamowity potencjał.
- Medzeer
- Juventino
ciesze sie, ze ktos pisze o dobej grze melo, rzeczywiscie sissoko bardziej widoczny, ale to, dlatego, ze ma inne zadanie. Candreva tez sie wyroznia, ale zachowal sie jak idiota z ta zolta kartka, miejmy nadzieje, ze juz nie bedzie szarzowal w obornie i nie skonczy sie na wyrzuceniu z boiska.
I na koniec chce napisac, ze De Ceglie pogra jeszcze troche i bedzie najlepszym lewym obronca swiata. Dziekuje za Criscito, ale nie gra az tak dobrze jak Paolo.
I na koniec chce napisac, ze De Ceglie pogra jeszcze troche i bedzie najlepszym lewym obronca swiata. Dziekuje za Criscito, ale nie gra az tak dobrze jak Paolo.
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Znakomita połowa w naszym wykonaniu. Jedyne, czego zabrakło to bramka dla nas, bo cisnęliśmy miło. Diego ma spore problemy z oddawaniem strzałów w powietrzu - ciągle tylko te po ziemi, co tym razem sprawia, że nie prowadzimy jeszcze 1-0. Genialnie Momo, bardzo dobrze Melo, Chiellini, podoba mi się także gra Candrevy - ten niesygnalizowany strzał przy bliższym słupku - miód.
Jeśli gra będzie wyglądała tak dalej, to wygramy. Zac odrobił lekcję, bo gramy już OBOMA skrzydłami, do tego dużo gry z pierwszej piłki, w środku pola, a także perfekcyjna gra pressingiem, dużo odbiorów. Brakuje jedynie wykończenia.
Jeśli gra będzie wyglądała tak dalej, to wygramy. Zac odrobił lekcję, bo gramy już OBOMA skrzydłami, do tego dużo gry z pierwszej piłki, w środku pola, a także perfekcyjna gra pressingiem, dużo odbiorów. Brakuje jedynie wykończenia.
- eslk
- Juventino
W dzisiejszym meczu widzę najbardziej poukładany Juventus od dawna. Każdy z piłkarzy wie co ma robić, gdzie pobiec, komu podać. Tego właśnie Nam brakowało za Ferrary - czyli organizacji gry. I mimo, że nie gramy rewelacyjnie, to mamy dużą przewagę.
Dzisiaj słabiej De Ceglie i Del Piero. Ten drugi kilka razy bezsensownie stracił piłkę, ten pierwszy popełnił jeden błąd, ale dzięki asekuracji Sissoko skończyło się tylko na strachu.
Candreva w kratkę - raz świetnie poda, minie trzech rywali albo odda groźny strzał, raz skiksuje, odda futbolówke rywalom albo strzeli panu Bogu w okno. Bardzo dobry mecz Sissoko i Chielliniego. Fajnie sie pokazuje Trezeguet. Obrona bez większych błedów, z wyjątkiem jednej akcji.
Diego przez pierwsze 10 minut grał tak, jak dokładnie powinien. Za napastnikami, czasami pomagając w odbiorze, czasami rozpoczynając akcje. Później nieco zgasł, ale i tak widać różnicę w porównaniu z poprzednimi występami. Aha, on na serio powinien potrenować strzały - to kolejny raz jak uderza piłkę w dobrej sytuacji wprost w bramkarza po ziemi.
Dzisiaj słabiej De Ceglie i Del Piero. Ten drugi kilka razy bezsensownie stracił piłkę, ten pierwszy popełnił jeden błąd, ale dzięki asekuracji Sissoko skończyło się tylko na strachu.
Candreva w kratkę - raz świetnie poda, minie trzech rywali albo odda groźny strzał, raz skiksuje, odda futbolówke rywalom albo strzeli panu Bogu w okno. Bardzo dobry mecz Sissoko i Chielliniego. Fajnie sie pokazuje Trezeguet. Obrona bez większych błedów, z wyjątkiem jednej akcji.
Diego przez pierwsze 10 minut grał tak, jak dokładnie powinien. Za napastnikami, czasami pomagając w odbiorze, czasami rozpoczynając akcje. Później nieco zgasł, ale i tak widać różnicę w porównaniu z poprzednimi występami. Aha, on na serio powinien potrenować strzały - to kolejny raz jak uderza piłkę w dobrej sytuacji wprost w bramkarza po ziemi.