Secco wylot?

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
eslk

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 19 stycznia 2010, 00:09

sisman pisze:
Ziółi pisze:Właśnie, co z tego, że dobry jest, jak się co chwile łamie ? Więcej pożytku ze słabego co się nie łamie. W cenie są zawodnicy z metalu a'la J. Zanetti
Jaki do tej pory miałeś pożytek z Poulsena?
Przynajmniej nie trzeba było powoływac pilkarzy z Primavery, zeby mial kto siedziec na ławce.

Troche wina sztabu, troche Momo. Nie od dzis wiadomo, ze Malijczyk to piłkarz łamliwy i kruchy, w Liverpoolu takze długo leczył kontuzje, po ktorej nie wrocił juz do pierwszego składu i Benitez go sprzedał.

@Vincitore: W takim razie Alessio ma na koncie jeden, naprawde niezły transfer. Kupił za rozsądną cenę niezłego napastnika. Miszcz ;)

sisman

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 stycznia 2010, 00:14

Już lepiej powoływać chłopaków w Primavery niż płacić Poulsenowi grubą kasę chyba 4,5 mln ojro rocznie , nie sądzisz?

Day after day I'm getting better and better.
Ziółi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 stycznia 2010, 00:18

sisman
Nie wiem pod jakim kątem obserwujesz jego grę, ale jesień ma za sobą kilka razy lepszą niż wielki transfer Melo. Pracowity i dokładny - swoje robił.

eslk

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 19 stycznia 2010, 00:26

sisman pisze:Już lepiej powoływać chłopaków w Primavery niż płacić Poulsenowi grubą kasę chyba 4,5 mln ojro rocznie , nie sądzisz?
No ale tym sposobem myslenia, to zaraz dojdziemy do wniosku, ze "lepiej powolywac chlopakow z primavery, niz placic kase Momo, ktory wiecznie jest chory".

Nie mieszajmy juz w to wszysto Poulsena, ktory grał ostatnio znośnie.

sisman

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 stycznia 2010, 00:27

Ziółi pisze:sisman
Nie wiem pod jakim kątem obserwujesz jego grę, ale jesień ma za sobą kilka razy lepszą niż wielki transfer Melo. Pracowity i dokładny - swoje robił.
Prezentować się lepiej od Melo, to w tym momenice nie jest sztuka. Z tym "kilka razy" lepszą to trochę przesadziłeś. Zaraz mianujesz go filarem naszej pomocy. Prawda jest taka, że i Poulsen i Melo reprezentują poziom Catani Calcio. Co do Melo mam jeszcze nadzieje, to jest jego pierwszy sezon, jest pod dużą presją, to Poulsena już dawno spisałem na straty,

Ziółi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 stycznia 2010, 00:51

Gdyby miało co grać z przodu, to niejeden by się Poulsenem (tym jesiennym) zachwycał. Ale może być i poziom Catanii, Tartaku Klamry, czy co tam sobie wymyślisz. Ja i tak wolę mu płacić 4,5 bańki, niż uzupełniać jego miejsce primaverą.

Marian.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 stycznia 2010, 00:56

Ziółi pisze: Ja i tak wolę mu płacić 4,5 bańki, niż uzupełniać jego miejsce primaverą.
Powiem Ci, że nadziany jesteś... :smile:
Co do samego Secco, myślę, że po przyjściu Bettegi nie jest potrzebny Juventusowi. A zresztą kiedy on był potrzebny ? :whistle:

Obrazek
sisman

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 stycznia 2010, 01:02

Ziółi pisze:Gdyby miało co grać z przodu, to niejeden by się Poulsenem (tym jesiennym) zachwycał. Ale może być i poziom Catanii, Tartaku Klamry, czy co tam sobie wymyślisz. Ja i tak wolę mu płacić 4,5 bańki, niż uzupełniać jego miejsce primaverą.
spoko 8)
ja uważam, że zawodnik primavery wniósłby o wiele więcej do gry niż Poulsen. Gdyby nie Calciopoli nie dalibyśmy szansy Marchisio. Własnie takie coś robią w Barcelonie, zamiast płacić takiemu Poulsenowi tyle kasy, to pozwalają grać takiemu Pedro. Tylko nie myśl, że każdego zawodnika z ławki zamieniłbym odrazu na młodego wilka z primavery.

dobranoc.

Ziółi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 stycznia 2010, 01:34

Kogoś z Primavery to możesz wdrążać za De Ceglie, czy Grygere, którzy NIC nie wnoszą - są zwykłym wypełnieniem. Poulsen wchodzi i robi swoje - próbowanie młodzieży za użytecznych zawodników (grając wykonuje swoje zadania, nie drybluje, nie strzela z 40m, gra to od czego jest - aha, powtarzam się) jest bezsensownym ryzykiem. Przy takiej grze zespołu gracze destrukcyjni w środkowej linii wchodzą pod krytykę, jak nóż w masło... Z braków kadrowych i taktycznych część zadań ofensywnych przechodzi na nich, a że oni od tego nie są... To mamy właśnie takie niezgodności. I nie ma sensu sprzeczać się o jego pensję, błąd przy negocjacjach - zarobki zostały tak zawyżone, że nawet kiedy klub chce się zawodnika pozbyć, to on "świetnie się tu czuje".
Wolę mu płacić 4,5 bańki... no wiadomo co dalej.

Forzaa_Aleeeeex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 stycznia 2010, 23:48

jestem ciekaw kto przyjdzie jak wywalą Secco ? Może Perez :o

Obrazek
Sajan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 stycznia 2010, 00:12

Forzaa_Aleeeeex pisze:jestem ciekaw kto przyjdzie jak wywalą Secco ? Może Perez :o
... Na ból głowy etopiryna ...

Secco nie wyleciał jeszcze prawie w ogóle o tym spekulacji nie ma a już go zastępują i to jeszcze Perezami nie osiągalnymi w dodatku

"Wyobraź sobie worek, w worku bilon, worek ze trzy metry i wazy ze sto kilo. Wyobraź sobie worek, w worku banknoty, a teraz spójrz na tych co sprzedali się za pięć złotych"
Forzaa_Aleeeeex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 stycznia 2010, 15:17

nie napisalem , że wyleciał tylko , że co było gdyby wyleciał z całym zarządem ;) :D

Obrazek
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 25 stycznia 2010, 15:44

Czcze gadanie o zwolnieniu Secco... Jeśli ma wylecieć, to niech opuszcza klub wraz z CAŁYM zarządem, bo przybycie jakiegoś innego człowieka na to stanowisko przy obecnej władzy niczego kompletnie nie zmienia. Zmienić nazwę tego tematu.

Simi

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 stycznia 2010, 16:00

Priorytetem powinno byc na sam początek, zwolnienie trenera. Potem w miare czasu możemy zmieniac ludzi na stołkach Juventusu, w tym Secco. Boje się jedynie tego że jakby wrócił do nas Moggi, zaczęło by się gadanie innych kibiców klubów (czyt. Milan, Inter, As Roma), że kupujemy mecze. Nie każdy kibic chciałby po raz następny wrócic z zespołem do Serie B, bądź nie każdy kibic chciałby Moggiego w Juve. Na stanowisko Secco widziałbym Marotte lub Marino (Hamsik, Santacroce, Lavezzi).
Molek big fun juve pisze:Ja nie mogę pojąć jednej rzeczy. Lucek nigdy nie zjechał tak bardzo Secco , wręcz mówi , że zostawiłby go w Juve ale na innym stanowisku. Secco będąc podopiecznym Lucka , musiał mieć z nim dobre układy. To czemu do cholery nie dzwonił do Lucka się pytać o sprawy transferowe ? Wstyd mu , czy jak ciul. Przecież konsultacje z mistrzem z transferów to nic złego :angry:
Może chciał byc samodzielny, i chciał wykazac się. Niestety nie udało się chociaż transfery na plus można mu odnotowac :
-Iaquinta
-Sissoko
-Manninger
-Diego(chociaż męczył się o niego 1,5 roku ?)
-Ściągnięcie młodzieży do klubu która była wypożyczona (De Ceglie, Marchisio, Giovinco)
-Amauri, kwestia pośrednicza, w rundzie jesiennej sezonu 08/09 można było go uznac za strzał w 10, ale niestety coś w psychice pękło. Minusem może byc np zbyt duże pieniądze na niego wydane.
-Andrade, jakby nie patrzec gdyby nie kontuzja, grał bardzo solidnie. Szkoda że nogi ze szkła.

Na minus można odnotowac:
-Poulsen
-Almiron
-Tiago
-Sprzedanie Chielliniego, które się nie udało, całe szczęście
-Balzaretti
-Boumsong
-Nie walczenie do końca, o Alonso... który jak się potem dowiedzieliśmy, jest wolniejszy od Poulsena
:angry: :smile:
Ostatnio zmieniony 25 stycznia 2010, 16:12 przez Simi, łącznie zmieniany 5 razy.

Molek big fun juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 stycznia 2010, 16:01

Ja nie mogę pojąć jednej rzeczy. Lucek nigdy nie zjechał tak bardzo Secco , wręcz mówi , że zostawiłby go w Juve ale na innym stanowisku. Secco będąc podopiecznym Lucka , musiał mieć z nim dobre układy. To czemu do cholery nie dzwonił do Lucka się pytać o sprawy transferowe ? Wstyd mu , czy jak ciul. Przecież konsultacje z mistrzem z transferów to nic złego :angry:

Czy wygrywasz czy nie i tak kocham Cię , Juve w mym sercu na dobre i złe
Obrazek
ODPOWIEDZ