Walki Polaków w MMA
Pudzian to jednak wariat
Przecież widząc biegnącego na ciebie najsilniejszego typa na planecie to tylok spier....
Przypuszcam, że Najman już po pierwszym kopnięciu wiedział, że ta walka to jednak błąd z jego strony
niewyobrażalna siła + wścieklizna Pudziana = zagłada

niewyobrażalna siła + wścieklizna Pudziana = zagłada

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
- yanquez
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Bez szans Pudzian bedzie. Tutaj zadzialala najprostsza taktyka na boksera -> lowkick'i... Najman nie mial wycwiczonych odskokow, tylko typowe bokserskie odchylenia gornej czesci ciala... Poza tym lezac na ziemi mogl ladnie sie zwinac i probowac zalozyc jakąś dźwignię or sth...Simi pisze:No nie powiem, jestem lekko zaskoczony, 44 sekundy. Ciekawy jestem pojedynku Mariusza z kimś bardziej doświadczonym w MMA.
Mysle, ze Mamed szybciej by sobie poradził z Pudzianem niż Pudzian z Estrogenem...
Ale <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> sie ciesze, że Mariusz wygrał, bo go najzwyczajniej w świecie lubię

- wloski
- Juventino

Od godziny buzia mi się sama uśmiecha. Brawo Pudzian, wydaje mi się, że z lepszymi technicznie też powinien sobie poradzić, szczególnie, że ocenianie kogoś, że jest dobry technicznie w MMA, polega na tym, że ma za sobą stoczonych już parę walk i doświadczenie, a Pudzian przy pierwszej walce, na pewno nie nabrał ani doświadczenia, ani cennych elementów techniki, lecz respekt u następnych przeciwników. Gdyby zabrał się za to poważnie, kto wie, co z niego by było, szczególnie, że motywacja w Strongmenach już nie ta, a dodatkowo, 200 tys za walkę nie chodzi piechotą.
- Delpiero28
- Juventino
Mariusz Pudzianowski vs. Marcin Najman MMA.11-12-2009.FLV

Format: flv. Rozmiar: 6.1MB.
Dla tych co nie widzieli.

Format: flv. Rozmiar: 6.1MB.
Kod: Zaznacz cały
http://hotfile.com/dl/20327138/4d3f068/Mariusz_PudzianowskivsMarcin_Najman_Walka_MMA.flv.html
- Safin
- Juventino
Ludzie przeciez kazdy przed walka mowil ze jest to dla promocji i KASY!!
O ajkich sterydach my mówimy w przypadku pudziana???
CZłowiek, ktory wazyl ponad 140? kg musi dostarczyc odpowiednia ilosc bialka do organizmu - kazdu kg odpowiada g bialka. A czy to jest zabronione??
Przed walka uwazalem ze jedynym atutem Najmana bedzie kondycja i szybkosc i co mu to dało? Nic. Masa, siła i 10LAT treningu Pudziana karate zrobiło swoje,
dla mnie to jest koles zawsze podkresla, ze jest Polakiem, jak o nto mówi :
"jezeli sie za cos biore robie to na 100%" - i to mi sie podoba a nie jakis wyszczekany Najman, który po walce wygladał jak zbity pies.
Tacy ludzie powinni reprezetowac nasz kraj, "polski, swoj chłop"!!
A ztym ze nie ma szans z nikim powaznym w MMA bym sie wstrzymał!!
O ajkich sterydach my mówimy w przypadku pudziana???
CZłowiek, ktory wazyl ponad 140? kg musi dostarczyc odpowiednia ilosc bialka do organizmu - kazdu kg odpowiada g bialka. A czy to jest zabronione??
Przed walka uwazalem ze jedynym atutem Najmana bedzie kondycja i szybkosc i co mu to dało? Nic. Masa, siła i 10LAT treningu Pudziana karate zrobiło swoje,
dla mnie to jest koles zawsze podkresla, ze jest Polakiem, jak o nto mówi :
"jezeli sie za cos biore robie to na 100%" - i to mi sie podoba a nie jakis wyszczekany Najman, który po walce wygladał jak zbity pies.
Tacy ludzie powinni reprezetowac nasz kraj, "polski, swoj chłop"!!
A ztym ze nie ma szans z nikim powaznym w MMA bym sie wstrzymał!!
- Brutalo
- Juventino
Stawiałem na Mariusza i Mariusz wygrał
Pudzian wpadł w biedaka i już nie odpuścił. :twisted:
Trochę zdziwiła mnie tak negatywna reakcja publiczności na Nejmana
Wiem że wszyscy byli za Pudzianem, ale żeby zebrać aż takie gwizdy w swoim kraju ? W jego oczach było widać, jak go to... smuci... aż mi go szkoda było... I jeszcze ten tekst że planem było wytrzymać minutę :roll:
I ekstra opening Mariusza na początku :lol:
DAWAJ NA RING DAWAJ NA RING
ZARAZ CIE ZNISZCZĘ ZARAZ CIE ZNISZCZĘ
HUH HUH
:lol:

Trochę zdziwiła mnie tak negatywna reakcja publiczności na Nejmana

I ekstra opening Mariusza na początku :lol:
DAWAJ NA RING DAWAJ NA RING
ZARAZ CIE ZNISZCZĘ ZARAZ CIE ZNISZCZĘ
HUH HUH
:lol:
- JuveLethal
- Qualità Juventino
NIe warto bylo chyba zostac i to ogladac... taka napinka a 44 sekundy
Jakby ktos nie widzial to nagralem sobie dla smiechu cala walke
LINK - http://uploading.com/files/75bc816c/naj-pud_ps.avi/

Jakby ktos nie widzial to nagralem sobie dla smiechu cala walke
LINK - http://uploading.com/files/75bc816c/naj-pud_ps.avi/

- blads
- Juventino
Jak ja się ciesze że pokazał frajerowi gdzie jego miejsce
Najmana nie lubię strasznie więc mi to na rękę. Koleś jest tak buńczuczny jak nikt inny w tym kraju, za co się nie zabierze dostaje po dupie hehe. Już kozaczył tak samo przed walką z Wawrzykiem....efekt ten sam co dziś
Pudzian mnie zaskoczył pozytywnie, liczyłem że sprowadzi walkę do parteru i tam go wykończy. Zrobił tak, ale nie spodziewałem się tych butów z jego strony (jeden taki połamał by mi obydwie nogi) hehe. Świetna walka ale musi się sprawdzić z kimś innym nie z tym leszczem najman zawsze był gównem i nim pozostanie ! 4 walki zakontraktowane zobaczymy co dalej 

- jackop
- Juventino
- Podziekował: 21 razy
- Otrzymał podziękowanie: 71 razy
Walka (jeśli można tak to nazwać) totalnie jednostronna, czego się spodziewałem. Brawa dla Mariusza
Do tych, którzy wątpią w Pudzianowskiego i jego karierę w MMA. Pooglądajcie sobie troszkę MMA, UFC, K1.
Widzieliście pierwszą walkę, któregoś z obecnych zawodników czołówki światowej? Na pewno ich poziom jak i poziom ich rywali był na uber-pro-kosmicznym poziomie.
Doświadczenie (walka z przeciwnikami prezentującymi różne style, nabranie pewności siebie, umiejętność przewidywania ciosów rywala [front kicki, obrotówki itp.]), trochę techniki, (np. podnoszenie nogi przy low-kick'ach, odpowiednia koordynacja ciała), odpowiedni trener (dobór taktyki na pojedynek w zależności od przeciwnika) i Mariusz będzie wielką gwiazdą tej kategorii.
Trudno Pudziana powalić 140 kg robi swoje. Obwód karku uniemożliwia założenie dobrej klamry, duszenia (z resztą nawet przy czymś takim może on po prostu podnieść i przerzucić przeciwnika). Podobnie w przypadku sprowadzenia go do parteru. Warunki fizyczne sprawiają, że ciężko będzie przytrzymać go na macie, założyć dźwignię na rękę bądź nogę. Ponadto objętość mięśni ramion ułatwia blokowanie uderzeń w twarz, przy walce parterowej, jak i w stójce.
Siła ciosu wystarczy, aby skutecznie wytrącić zawodników stosujących techniki nożne. Cios nawet przyjęty na gardę uniemożliwi skuteczne wyprowadzenie middle i high-kick'ów. Jeśli Pudzian zwiększy szybkość 'doskoku do rywala' to wystarczy parę dobrych krótkich ciosów na korpus.
Arsenał ofensywny Dominatora to przede wszystkim mocne ciosy (trochę technik bokserskich będzie mu potrzebne), piekielnie mocne low-kick'i, prawdopodobnie siła uścisku ( napór na szyję musi mieć gość ogromny).
Oczywiście nie uważam, że już w obecnej chwili Mariusz Pudzianowski będzie mistrzem wszechświata i okolic, ale po tym co zobaczyłem w przeciągu tych 44 sekund, a także prezentacjom treningów myślę, że po cichu możemy liczyć na naprawdę wiele.
Takich parę spostrzeżeń na szybko.

Do tych, którzy wątpią w Pudzianowskiego i jego karierę w MMA. Pooglądajcie sobie troszkę MMA, UFC, K1.
Widzieliście pierwszą walkę, któregoś z obecnych zawodników czołówki światowej? Na pewno ich poziom jak i poziom ich rywali był na uber-pro-kosmicznym poziomie.
Doświadczenie (walka z przeciwnikami prezentującymi różne style, nabranie pewności siebie, umiejętność przewidywania ciosów rywala [front kicki, obrotówki itp.]), trochę techniki, (np. podnoszenie nogi przy low-kick'ach, odpowiednia koordynacja ciała), odpowiedni trener (dobór taktyki na pojedynek w zależności od przeciwnika) i Mariusz będzie wielką gwiazdą tej kategorii.
Trudno Pudziana powalić 140 kg robi swoje. Obwód karku uniemożliwia założenie dobrej klamry, duszenia (z resztą nawet przy czymś takim może on po prostu podnieść i przerzucić przeciwnika). Podobnie w przypadku sprowadzenia go do parteru. Warunki fizyczne sprawiają, że ciężko będzie przytrzymać go na macie, założyć dźwignię na rękę bądź nogę. Ponadto objętość mięśni ramion ułatwia blokowanie uderzeń w twarz, przy walce parterowej, jak i w stójce.
Siła ciosu wystarczy, aby skutecznie wytrącić zawodników stosujących techniki nożne. Cios nawet przyjęty na gardę uniemożliwi skuteczne wyprowadzenie middle i high-kick'ów. Jeśli Pudzian zwiększy szybkość 'doskoku do rywala' to wystarczy parę dobrych krótkich ciosów na korpus.
Arsenał ofensywny Dominatora to przede wszystkim mocne ciosy (trochę technik bokserskich będzie mu potrzebne), piekielnie mocne low-kick'i, prawdopodobnie siła uścisku ( napór na szyję musi mieć gość ogromny).
Oczywiście nie uważam, że już w obecnej chwili Mariusz Pudzianowski będzie mistrzem wszechświata i okolic, ale po tym co zobaczyłem w przeciągu tych 44 sekund, a także prezentacjom treningów myślę, że po cichu możemy liczyć na naprawdę wiele.
Takich parę spostrzeżeń na szybko.

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- cichy00
- Juventino
nie sedzia a sam NajmanPavciooo pisze: W parterze natomiast sędzia kończąc walkę uratował Najmana przed poważnymi obrażeniami, Pudzian by go po prostu wbił w ring.

- pan Zambrotta
- Juventino
o kurde :lol: mówiłem, że się na tym nie znam, dlatego na tym forum robię za fachowca w innych dziedznach
Najman podpisał kontrakt na 4 walki :lol: sorry, ale łącznie na 176 sekund chyba nikt go nie zatrudni.
mógł Pudzian walczyć ze Stachurskym, walka by trwała 44 i 4 sekundy.

Najman podpisał kontrakt na 4 walki :lol: sorry, ale łącznie na 176 sekund chyba nikt go nie zatrudni.
mógł Pudzian walczyć ze Stachurskym, walka by trwała 44 i 4 sekundy.