Serie A (16): Bari 3-1 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Simi

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 grudnia 2009, 18:22

Corcky pisze:
szczypek pisze:
eslk pisze:Molinaro swietnie broni
To kit z dzieciństwa. Ten gracz nie zasługuje, aby siedzieć na ławce, o pierwszym składzie w jego przypadku nie powinno być nawet mowy. Wraca Salihamidzic. Może on rozrusza lewą obronę jeżeli nie będzie grał Grosso. Ale na litość, nie Molinaro...
Molinaro może i jest bardziej drewniany niż Grosso, ale mam wrażenie, że czas wreszcie by Ferrara dał mu prawdziwą szansę. Bo do tej pory od Ciro jej nie otrzymał. Nie jeden mecz, a przynajmniej dwa z rzędu. Molinaro w przeciwieństwie do Grosso umie z piłką zrobić jakiś rajd, pociągnąć lewą stronę do przodu. A że źle dośrodkuje? Cóż i tak sytuacji stwarzamy sobie jak na lekarstwo. Grosso natomiast dostaje piłkę i rozgląda się komu podać. I w ten sposób wszystkie piłki lądują pod nogi biednego Diego. Ewentualnie długa piłka do Alexa - to też ostatnio miałem okazję oglądać ze strony Grosso.

Grosso dostał miejsce w pierwszym składzie niemal natychmiast. A Molinaro poszedł w odstawkę. Moim zdaniem trochę niesprawiedliwie, zważywszy na to, że niewielka jest pomiędzy nimi różnica.
Sądze że w tym przypadku, wszyscy działacze i trener, zestawili statusy piłkarskie tych dwóch piłkarzy.. :think: .

Szkoda ze Buffon dalej chce sie męczyc, tego nie rozumiem, no ale cóż. Skoro będzie na meczu jako gracz, to będzie grac. Jedno co mnie martwi, to to że przed nim wystąpią nasze dwa asy :whistle: a po lewej stronie ich asystent Grosso..

Buffon
Caceres - Cannavaro - Legrottaglie - Grosso
Camoranesi - Poulsen - Marchisio
Diego
Del Piero - Trezeguet

Takim pewnie składem wyjdziemy, i wcale bym sie nie zdziwił.. Ostatnio Poulsen notuje lepsze mecze niż Melo, który jak narazie tylko podobał mi sie na początku sezonu.

eslk

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 10 grudnia 2009, 18:36

Corcky pisze:
szczypek pisze:
To kit z dzieciństwa. Ten gracz nie zasługuje, aby siedzieć na ławce, o pierwszym składzie w jego przypadku nie powinno być nawet mowy. Wraca Salihamidzic. Może on rozrusza lewą obronę jeżeli nie będzie grał Grosso. Ale na litość, nie Molinaro...
Molinaro może i jest bardziej drewniany niż Grosso, ale mam wrażenie, że czas wreszcie by Ferrara dał mu prawdziwą szansę. Bo do tej pory od Ciro jej nie otrzymał. Nie jeden mecz, a przynajmniej dwa z rzędu. Molinaro w przeciwieństwie do Grosso umie z piłką zrobić jakiś rajd, pociągnąć lewą stronę do przodu. A że źle dośrodkuje? Cóż i tak sytuacji stwarzamy sobie jak na lekarstwo. Grosso natomiast dostaje piłkę i rozgląda się komu podać. I w ten sposób wszystkie piłki lądują pod nogi biednego Diego. Ewentualnie długa piłka do Alexa - to też ostatnio miałem okazję oglądać ze strony Grosso.

Grosso dostał miejsce w pierwszym składzie niemal natychmiast. A Molinaro poszedł w odstawkę. Moim zdaniem trochę niesprawiedliwie, zważywszy na to, że niewielka jest pomiędzy nimi różnica.
Sto procent racji. Molinaro źle podaje (zupełnie nie w tempo, chociaz wrzutki poprawił), nie potrafi się kiwac, ale dysponuje czyms, co posiadają tylko wybrańcy w Naszej druzynie, a co powinno byc normą i koniecznoscia - mowa tutaj o SZYBKOSCI. Molek zawsze potrafi wrocic za akcją, ciezko go minac z piłka, dobrze kryje. W defensywie gra poprawnie. Jesli nie jestesmy w stanie miec kogos, kto potrafi grac i z przodu i z tylu, przynajmniej zabezpieczmy dostep do Naszej bramki.

W zeszlym sezonie nikt nie krytykowal Molinaro za bledy popelnione w defensywie, bo takich nie było, albo zdarzały sie rzadko. Był krytykowany za swoje slabosci w grze do przodu. Nawet z Cagliari, mimo wielu niedociagniec i idiotycznych strat po niedokładnych podaniach, kilka razy Nas wyratował przerywając kontre rywala. To nie znaczy oczywiscie, ze Molek jest piłkarzem swietnym albo bardzo dobrym. Jest przecietny, nie na poziom, ktory powinien spelniac boczny obronca Juventusu. Ale w chwili obecnej, nie mamy na stanie po protu nikogo innego, kto zapewniłby Nam pewnosc w defensywie.

Grosso daje druzynie niewiele, a z tyłu gra FATALNIE i po jego bledach, nie tylko sypie się cała flanka (jak w meczu z Bordeaux) ale i tracimy gole.

sushi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 grudnia 2009, 20:06

Może lepiej żeby Juve przegrało i tak w tym sezonie nic nie zdobędziemy trzeba trzeżwo na to spojrzeć raz dramy fajnie zaś nastepne mecze się meczymy . Ferrara jako piłkarz był bardzo dobry ale jako trener nie sprawdza sie narazie Juve to poważna drużyna dla nie doświadczonego trenera może jak przegramy dwa spotkania ligowe to zarząd ( który też nie jest wart takiej drużyny jak Juve ) może zmieni trenera i zaczniemy grać jak przystało na takie zespół Juve .
Nie bede pisał o samym meczu kto powinnien grać a kto nie bo i tak skład wyjdzie taki jak trener powie . Bari może i napewno nam stworzy dużo kłopotów wiec o wygraną będzie ciężko może jakiś remis ale z taką grą nie zdziwie sie jak wrócimy do Turynu bez punktów

Czy wygrywa czy nie ja i tak kocham cię w sercu moim JUVE i na dobre i na złe
Fontas_Diego

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 grudnia 2009, 01:54

Innej opcji niż powrót z 3pkt nie widzę!! Juve musi się podniec po takiej.. Nie oszukujmy się.. Żenadzie jaką widzieliśmy z bayernem. To będzie bardzo ciężki sezon dla nas.. ale kto ma w nich wierzyć jak nie my :D Juve musi pokazać pazur jeszcze w tej rundzie. To będzie bardzo ciężki mecz.. Ale w którym z kolei mamy się obudzić??.. W 30kolejce??.. wierzę w Juve a oni powinni uwierzyć w swoje możliwości.. Bo posiadają je bardzo duże!! Ale przede wszystkim trzeba chcieć. I oni powinni w tym meczu to pokazać. Że stać ich na wywalczenie kolejnego scudetto!! Że nie są jakąś przeciętna drużyna z europy ale klubem który gra na światowym poziomie! Czego nie można było stwierdzić po ostatnim meczu LM.... Niestety.... :( więc innej opcji niż wygranej i 3pkt nie widzę :)

fontas_diego
KamilDeath

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 grudnia 2009, 14:32

mecz absolutnie do wygrania i zaangażowanie powinno być takie same jak tydzień temu, nie możemy biegać w żółwim tempie i jeśli ktoś nie wytrzymuje tempa co 3 dni to po to mamy rezerwowych żeby nimi grać, i tak samo mogło by być choćby we wtorek, kolega który też lubi piłkę oglądać powiedział obiektywnie, Juve po prostu w ogóle nie biegało w LM
to czemu w tym nieszczęsny meczu w środku nie zagrali Tiago, Poulsen, DeCeglie i Giovinico na szpicy, na pewno ambitniej by podeszli do tego meczu, dlatego ja choć wiem, że to nierealne to chętnie właśnie takie ustawienie w środku bym zobaczył w sobotę, żeby pokazać każdemu, że nikt święty nie jest i nie gra się za zasługi, a powtarzam Tiago w systemie trójką w pomocy się sprawdza, Poulsen gra przyzwoicie i DeCeglie też powinien co nieco pograć, nie mówiąc o Giovinico, w sobotę wieczór będziemy wszyscy mądrzejsi i miejmy nadzieję choć trochę spokojniejsi o naszą sytuacje w tym sezonie

...abyssus abyssum invocat.......piekło wzywa na pomoc piekła....
fallweiss

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 grudnia 2009, 16:06

Także jestem za tym by Molinaro wystawić w pierwszym składzie, bo gra Grosso jest fatalna.W ataku poprawy nie ma, wrzutki są na super wysokiego Del Piero, natomiast tragicznie w defensywie.Cristian powinien dostać w końcu prawdziwą szansę od Ferrary.

JuveLethal

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 grudnia 2009, 16:26

Corcky pisze: czas wreszcie by Ferrara dał mu prawdziwą szansę.
Boze, ludzie ! Szanse to on mial przez 2 lata u Ranieriego ! I co pokazal ? Jedno wielkie nic. Pozbyc sie go jak najszybciej, niech ucieka jak najdalej. Grosso grajac zle gra 10 razy lepiej od niego.

Zaczeliscie kibicowac Juve 5 miesiecy temu? Ktos kto widzial jak od poczatku pobytu w Juve gra Molinaro nigdy nie napisalby takiego czegos. Jak czytam niektore wypowiedzi to mnie na prawde zal sciska...

Brutalo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 grudnia 2009, 16:48

:lol: Nie chce mi się już pisać, że to ważny mecz, bo chyba każdy to wie. Jestem PEWIEN że Juventus zareaguje dobrze po porażce z Bayernem, odniesiemy pewne zwycięstwo i wszyscy znowu będą happy....
Nie przyjmuje do głowy nawet myśli o porażce, ale jeśli (nie daj Boże) doszło by do niej, zdziwił bym się gdyby Ciro nie został zdymisjowany. Choć zarząd pewnie woli czekać, obserwować jak nasz "projekt" się spełnia. Projekt przeistaczania Juventusu z drużyny wybitnej w drużynę przeciętną.
Ps. Przypomniał mi się dziś list Blanca do kibiców, w którym prosił o wsparcie przed meczami z interem i Bayerem. Jako kibic Juventusu oczekuję teraz listu z przeprosinami i wyjaśnieniami. Chyba że był to tylko PR godny rządu Tuska...

Obrazek
WWW.PAJACYK.PL <-- KLIKNIJ
eslk

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 grudnia 2009, 16:59

JuveLethal pisze:
Corcky pisze: czas wreszcie by Ferrara dał mu prawdziwą szansę.
Boze, ludzie ! Szanse to on mial przez 2 lata u Ranieriego ! I co pokazal ? Jedno wielkie nic. Pozbyc sie go jak najszybciej, niech ucieka jak najdalej. Grosso grajac zle gra 10 razy lepiej od niego.

Zaczeliscie kibicowac Juve 5 miesiecy temu? Ktos kto widzial jak od poczatku pobytu w Juve gra Molinaro nigdy nie napisalby takiego czegos. Jak czytam niektore wypowiedzi to mnie na prawde zal sciska...
Ehes, mam wrazenie, ze nalezysz do tego typu ludzi, co to bez konca i wiecznie w komentarzach do newsow na Juvepoland powtarzaja "Poulsen to dno, Molinaro bye bye, Tiago wynocha".

No, prawie jak "Balcerowicz musi odejsc".

Molinaro zawsze byl dobrym graczem jesli chodzi o defensywe. Potwierdzil to w zeszlym sezonie grajac u Ranieriego. Jeszcze raz powtorze - Molek był słusznie krytykowany za swoja gre w ofensywie. I te zarzuty byly w wiekszosci przypadkow sluszne, ale nie mozemy mu odbierac tego, ze w obronie spisuje sie dobrze. Rzadko popelnial bledy, nie przypominam sobie, aby padały bramki po sytuacjach, gdy napastnik rywala wyminął Molinaro w bezposrednim pojedynku. Zamiast Molinaro na lewej obronie - jesli jest w stanie, moze takze zagrac Salihamidzic - mnie naprawde wszystko jedno, kto tam bedzie wystepował. Wazne jest, aby zapewnic naszej lewej flance jak najwieksze bezpieczenstwo. Grosso Nam tego nie gwarantuje - wrecz odwrotnie, gwarantuje Nam, ze bedziemy tracic kolejne bramki po jego glupich zabawach z pilka, niedokladnym kryciu, etc.

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 grudnia 2009, 22:32

Mecz podobny do tego z Cagliari. Jesteśmy po porażce w Champions League, mamy odpowiednio zareagować, pokazać sportową złość- no oby, oby. Dwa tygodnie temu zareagowaliśmy tak, że oddaliśmy mecz zupełnie bez walki grając katastrofę. Teraz nie ma jednak przelewek. Przegraliśmy w kompromitujący sposób z Bayernem, pod piłkarzami ma się palić.
Najbardziej brakuje mi Chielliniego i Sissoko. Mecz z Bawarczykami pokazał ile ta dwójka dla nas znaczy i jaka jest różnica kiedy są na boisku i gdy ich nie ma. Z tego co się orientuję, to w poprzedniej kolejce dwóch zawodników Bari zostało ukaranych czerwami i była to dwójka podstawowych obrońców. Mam nadzieję że szczególnie absencja Ranocchi, który jest jedną z rewelacji tego sezonu Serie A wpłynie pozytywnie na nasze poczynania w ataku.
Mecz arcyważny, mam nadzieję że nasi gwiazdorzy zdają sobie z tego sprawę.
Skład?

Najprawdopodobniej:
4-3-1-2: Buffon - Caceres, Legrottaglie, Cannavaro, Grosso - Camoranesi, Poulsen, Marchisio - Diego - Del Piero, Trezeguet

I generalnie mi on pasuje, tyle że po stokroć wolałbym widzieć Giovinco w miejsce Del Piero i ewentualnie 4-2-3-1 przy którym gramy widowiskowo i skutecznie.

Typ 0:2

damian11021

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 grudnia 2009, 22:35

Wreszcie POLSAT SPORT EXTRA xD pierwszy raz od dłuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuugiego czasu :C

FORZA Juve!!!

Myzarel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 grudnia 2009, 22:44

Ech... po odpadnięciu z CL nie zostaje nam nic innego jak wziąć się w garść i walczyć o scudetto. mam nadzieje że nasze chłopaki będą chcieli udowodnić że zwycięstwo z interem nie było przypadkiem. Na miejscu Ciro dałbym odpocząć Diego a wypuściłbym Sebę od początku. Swoją drogą to nie rozumiem decyzji Gigiego - co mu szkodzi opuścić ten jeden mecz - a patrząc na jego postawę w meczu z Bayernem to niewiem na co i po co czeka z tą operacją.

-----Gigi-----
Caceres-Legro-Canna-Grosso
Camor-Poulsen-Marchisio
Giovinco
Treze-Alex

I żeby chociaż 0-1 ;)

Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie. - Giampiero Boniperti
Patrycjaa

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 grudnia 2009, 12:14

Jeżeli mam pełny pakiet Canal + obejrze na jakimś kanale ten mecz? :) Prosze o odpowiedz.

Z góry bardzo dziękuję! Aaa i gdzie można w okolicach gdańska obejrzec ten mecz razem z innymi kibicami w jakimś pubie ? :)

Yordash

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 12 grudnia 2009, 12:41

Mam nadzieję, że za pięknymi słowami Ciro pójdą w końcu czyny. Facet jest inteligentny i nie można mu tego w żaden sposób odmówić. Budowanie autorytetu powinien rozpocząć od Diego.
Temu panu chyba coś się pomyliło podczas ostatniego meczu. Głupkowaty uśmieszek, kiedy traciliśmy gola na 3-1 doprowadzał mnie do szału. Ja rozumiem, że może mu nie pasować taktyka, ale on jako członek tak wielkiej firmy jak Juventus, powinien pokazać trochę pokory.

Kolejnym zawodnikiem, któremu należy się buta jest Amauri. Nie wyobrażam sobie, by za kadencji Lucka, którykolwiek z piłkarzy zachowywał się w ten sposób na boisku względem swoich kolegów. Dodając do tego aktualną formę naszego napastnika mamy obraz nędzy i rozpaczy.

Na koniec Allesandro Del Piero, ten sam który podczas, gdy naszym trenerem był Cappello był taki malutki ... Nagle z niewyjaśnionych względów urasta do roli chama boiskowego. Wymusza faule i sam bezczelnie fauluje rywali. Jeżeli tylko tyle ma do zaoferowania na dziś, to widzę dla niego to samo miejsce, które przez długi czas proponował mu wspomniany Cappello.

Skończyły się czasy przyjaźni na linii Ciro - reszta drużyny. Nie twierdzę, że trener jest bez winy, a odpowiedzialna jest wymieniona trójka piłkarzy. Po prostu wszyscy muszą zrozumieć, gdzie się znajdują i jaka odpowiedzialność się z tym wiąże. Jeżeli dalej nie będzie poprawy, to zarząd musi wysłać jasny przykład dla innych, czym jest Juventus. Jeśli oni też tego nie potrafią, reakcji należy upatrywać od właścicieli. Nie wybiegajmy jednak zbyt daleko w przyszłość. Na razie trenerem jest Ciro i patrzmy na niego oraz podopiecznych.

Co do meczu, to spodziewam się zwycięstwa, choć będzie ono w wymęczonym stylu.

fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 12 grudnia 2009, 12:55

Corcky pisze: Molinaro może i jest bardziej drewniany niż Grosso, ale mam wrażenie, że czas wreszcie by Ferrara dał mu prawdziwą szansę. Bo do tej pory od Ciro jej nie otrzymał.
Może dlatego, żę Ranieri dawał mu tych szans zbyt dużo i miał dużo okazji do udowodnienia swojej wartości... i raczej za dużo nie pokazał....
KamilDeath pisze:mecz absolutnie do wygrania
Boże, kto by kiedyś pomyślał, że takie teksty będą padać przed meczem z Bari... :płaczę:

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
Zablokowany