AKCJA KALENDARZE 2010 - wszystko wysłane

Spotkania kibiców, zloty, wyjazdy na mecze i najnowsze informacje z kibicowskiego świata.
ODPOWIEDZ
NeBu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 listopada 2009, 00:08

Co do pomysłu Siewiera - skoro zdjęcia uniwersalne, czemu całego kalendarza nie zrobić uniwersalnego? Bez nazw tygodnia, żadnych imienin, tylko zdjęcie, miesiąc i pola z datami i miejsce na wpisywanie urodzin, imienin, rocznic rodzinnych, znajomych itp. Aktualny co roku, bez przepisywania uroczystości, wpisuje się raz na zawsze. Jeśli faktycznie pomysł Siewiera zostałby podchwycony, wydaje mi się że lepiej żeby kalendarz był co roku aktualni niż miałby wisieć nieaktualny (bo ja bym np. go ze ściany zdjąć nie chciała XD)

'this crazy shine it never lets you die'
mnowo

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 listopada 2009, 00:50

Popieram pomysł Siewiera. Widziałbym to może w taki sposób, żeby wkomponować w jedną planszę po 2-3 zawodników grających na tej samej pozycji w różnych latach historii klubu - tak, żeby pokazać pewien ciekawy upływ czasu. Przy czym nie oddzielałbym tego jakimiś ramkami, tylko wplótłbym w pomysł koleżki faja69. I byłby git.

faja69

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 listopada 2009, 10:59

pomysł z legendami bardzo fajny, tyle że jest problem, bo od rana szukam zdjęć starych fotografii, ale nic nie jest w dużej rozdzielczości:/ musi być ok 200 dpi, a to jest ok 2500x1800 px:/ myślałem aby okładke właśnie zrobić z legendami juve.

Kielona poprawie, teraz pracuje nad Alexem, którego bardzo trudno znaleść, bo wiadomo że mało grał w tym sezonie,:/

chyba że chcecie abym Marchisio zastąpił: legro, zebiną ,grygerą, caceresem, cannavaro:), tiago czy poulsenem:)

stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 listopada 2009, 11:02

Jeżeli by odemnie zależało, to wolałbym kalendarz z obecnymi graczami Juventusu.

Marchisio broń Boże zastępować Canawaro :prochno:

Mam takie pytanie co do Gigiego- nie dałoby się jakiegoś innego zdjęcia? Na tym jest w pozycji eee... nie bramkarskiej ;) Rozumiem, że pewnie wychodził do dośrodkowania akurat na tej fotografii?
No i czekamy na Alexa 8)

Winner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 listopada 2009, 11:47

Świetnie wyglądają te zdjęcia :bravo: . Ja bym się pisał na jeden. A jak wygląda wstępnie minimalna liczba chętnych żeby doszło do realizacji kalendarza?

Od kołyski aż po grób zapatrzony w jeden klub.
juveluck

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 listopada 2009, 13:26

Największym plusem tego kalendarza jest grafia, na tle której jednak absolutnie nie widzę legend Juventusu. Nie pasują mi do niej Sivori ( w dodatku czarno biały) czy Zoff, dużo lepiej prezentuje się to z obecnymi zawodnikami.

Obrazek
FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS !!!
faja69

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 listopada 2009, 13:30

no i tak jak mówilem Alex,
czyli do zmiany pozostaje tylko Kielon?

Obrazek

-10-

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 22 listopada 2009, 13:33

mnowo pisze:Popieram pomysł Siewiera. Widziałbym to może w taki sposób, żeby wkomponować w jedną planszę po 2-3 zawodników grających na tej samej pozycji w różnych latach historii klubu - tak, żeby pokazać pewien ciekawy upływ czasu. Przy czym nie oddzielałbym tego jakimiś ramkami, tylko wplótłbym w pomysł koleżki faja69. I byłby git.
Też o takim czymś pomyślałem. Ciężko byłoby znaleźć zdjęcia o odpowiedniej wielkości, ale jak to mówią: "w kupie siła!" Ja widziałbym to tak:

1. Zdjęcie całego składu z tego sezonu.
2. Gianluigi Buffon - Dino Zoff
3. Giorgio Chiellini - Paolo Montero
4. Fabio Grosso - Gianluca Pessotto - Gaetano Scirea
5. Claudio Marchisio - Alessio Tacchinardi - Marco Tardelli
6. Felipe Melo - Mohamed Sissoko - Edgar Davids
7. Mauro Camoranesi - Antonio Conte
8. Sebastian Giovinco - Pavel Nedved
9. Diego - Zinedine Zidane - Michel Platini
10. Del Piero - Roberto Baggio - Giampiero Boniperti
11. David Trezeguet - Amauri - Omar Sivori
12. Ciro Ferrara trener - Ciro Ferrara zawodnik

juveluck pisze:Największym plusem tego kalendarza jest grafia, na tle której jednak absolutnie nie widzę legend Juventusu. Nie pasują mi do niej Sivori ( w dodatku czarno biały) czy Zoff, dużo lepiej prezentuje się to z obecnymi zawodnikami.
Wyleciał mi ten drobiazg z głowy. Masz rację.

Z Juventusem od 1997 roku.
faja69

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 listopada 2009, 13:39

panowie ten pomysł odpada, po 1 primo, nie ma takich zdjęć,
po 2 secundo zdjęcia były by czarno-białe, po 3 tertio musi być odpowiednia jakość minimum 250-300 dpi.
no i najważniejszy nie wydaje mi się aby to wyglądało jakoś fascynująco czarno-białe zdjęcia z taką grafika..

taki pomysł jest fajny na jakąś okrągłą rocznice 115 urodziny czy 15 urodziny JP.

moja propozycja graficzna wygląda tak jak ukazałem to graficznie, na każdy miesiąc inna grafika.

Alex_10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 listopada 2009, 13:42

Ja taki kalendarz brałbym jak nic, jak dla mnie bomba :D

faja69

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 listopada 2009, 14:24

poprawiłem kielona

Obrazek

J*kr*U*a*V*ki*E

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 listopada 2009, 14:40

otworz juz liste./....zobaczymy ile osobs ie zapisze.
Ja chce byc pierwszy na liscie ;p

Kogut W.

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 listopada 2009, 14:41

faja69 pisze:poprawiłem kielona
Teraz dużo lepiej, ale mam jeszcze zastrzeżenie do Felipe Melo: ta piłka jest chyba zbyt mocno ucięta. Może lepiej by to bez niej wyglądało? Reszta jest ok, tylko pamiętaj o tym Vincenzo, bo to jeszcze nie zostało poprawione.

faja69

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 listopada 2009, 14:47

tak tak o tej literówce pamiętam będzie poprawiona, piłka też tylko znajdę jakąś odpowiednią:)

można sie już zapisywać, zobaczymy ile będzie chętnych!

J*kr*U*a*V*ki*E

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 listopada 2009, 14:48

Panowie bez przesady. Zdjęcia i grafika jest ok, a że gdzieś korka nie widać czy piłkę przycięło.....trudno nie można mieć wszystkiego. Myślę, że kolega i tak postarał się i trzeba to ocenić na 6 z plusem :) zobaczymy jak to wyjdzie w rzeczywistości :) na papierze :) aha mam prośbę. Niech ta grafika z Sissoko zostanie :) strasznie mi się podoba :)

P.s a powiedzcie mi czy zdjęcie camora nie jest dziwne??? wygląda tak jakby zawodnik i piłka nie pasowali do siebie :) dziwne ujęcie.

Ale już się nie czepiam , bo najpierw proszę o wyrozumiałość, a później sam szukam dziury :) milczę

ODPOWIEDZ