LM (gr. A) [01]: JUVENTUS 1-1 Bordeaux

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Zawidowianin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 września 2009, 02:08

Z tym odpoczynkiem Buffona to chyba przesadziłeś :P

stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 września 2009, 07:22

Nasz rywal jest "Ligi Mistrzowym średniakiem" więc inny wynik jak wygrana Juve nie wchodzi w grę. Ale zwycięstwo będzie trzeba wybiegać, ponieważ w LM nikt za darmo skóry nie odda- tylko dlatego, że nazywamy się Juve. Nie ma Diego, nie ma Chielliniego. Może zaryzykować z Del Piero i dać go do pierwszej 11?

Quattro

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 14 września 2009, 09:05

eslk pisze:Nie zagra Diego, to zagra Giovinco, ktory wczoraj radził sobie lepiej, niz Brazylijczyk. Zreszta, popatrzcie ile mielismy sytuacji do strzelenia gola w 2 połowie - gdyby nie było zadnej, wtedy by mozna bylo sie martwic. Licze, ze w srodku pola zagra para: Marchisio/Tiago. I szczerze mowiac, wolalym zobaczyc De Ceglie, niz Grosso. Moim zdaniem, Paolo prezentowal sie jednak dotychczas lepiej, niz Fabio. No, ale moze Grosso sie jeszcze rozkreci.

Buffon - Caceres, Cannavaro, Chiellini, De Ceglie - F. Melo, Tiago, Marchisio - Giovinco - Amauri, Iaquinta.
Chcialbys zobaczyc bo ci sie podoba? Człowieku Grosso to pewniak, i w zyciu nie ryzykowal bym De Ceglie na LM.

2 POST:
Loremaster pisze:liczę na taki skład

------Buffon---
--Caceres---Legro--Chellini--Grosso
----Tiago--Melo--Marchisio
-----------Giovinco
-----Del Piero---Amauri

z Livorno napewno musi odpocząc Melo, Grosso, Buffon, Marchisio, Amauri, chyba że z Francuzami zagra Iaquinta
No, z Livorno to Buffon odpocznie przebywajac na Boisku ;]

Viking

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 14 września 2009, 10:09

Quattro pisze:

------Buffon---
-----------Giovinco
-----Del Piero---Amauri

z Livorno napewno musi odpocząc Melo, Grosso, Buffon, Marchisio, Amauri, chyba że z Francuzami zagra Iaquinta

No to na pewno nie spelni sie Twoje zyczenie bo Chiellini nie moze grac w najblizszym meczu LM :)

“But merely being tradition does not make something worthy, Kadash. We can’t just assume that because something is old it is right.”
Dalinar Kholin
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 14 września 2009, 11:05

Łatwo z całą pewnością nie będzie, ale i tak uważam, że 3 punkty pozostaną w Turynie. Składa się na to wiele czynników - większe doświadczenie w tych rozgrywkach, lepsza kadra, pojedynek na własnym obiekcie, kibice... Bordeaux się chwali - to oczywiste, ale Juve to zupełnie inny poziom i nie ma co owijać w bawełnę - to my jesteśmy zdecydowanym faworytem tego spotkania. Wystarczy zresztą tylko spojrzeć na notowania bukmacherów - kurs na Juve wynosi ok. 1,5 zł... To o czymś niewątpliwie świadczy...

Wracając do samego spotkania - szczególnie liczę na występ Gio oraz Caceresa, który mógłby wystapić na prawej flance defensywy. W środku zobaczymy najpewniej parę Canna - Legro.

kamiloo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 września 2009, 12:08

Mecz z Bordeaux na pewno nie będzie łatwy, ale mam nadzieje że wygramy. Gramy u siebie i dobrze by było rozpocząc rozgrywki grupowe od zwycięstwa.
Liczę szczególnie na dobry występ Seby.

banan1919

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 września 2009, 14:46

Seba godnie zastapi Diego i strzeli brameczke . Francuzi mogom namieszac w LM nie bedzie to łatwy mecz ale wygramy skromnie 1-0 ;)

Juve !!
L u k

Interista
Interista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 września 2009, 16:45

FORZA Juve!!!

Licze na 3 punkty. Jestescie w niezlej formie, i wszystko inne poza 3 punktami bedzie sporym zaskoczeniem.

Szkoda Diego, ale w meczu z Lazio nie blyszczal tez, a mimo to udalo sie tego gola wcisnac.

Mam nadzieje, ze Giovinco cos podpompuje przed meczem, bo gosc wyglada faktycznie jak przecinek ;p, a zespol francuski ma silnych obroncow.

Kto ma grac w napadzie ?

Bordeaux nie mozna lekcewazyc, ale tez nie mozna sie bac przed zespolem z ligi ligue 1, ktora jest nizej w notowaniach od wloskiej.

Mam nadzieje, ze bedzie dobry mecz do ogladania, i ze wloski zespol sie dobrze zaprezentuje i zdobedzie 3 pkt. Osobiscie ciesze sie, ze kolejny raz zobacze Gourcuffa i tego jak zespol prowadzi Blanc, bo graja fajny futbol.

Obrazek
Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 września 2009, 16:55

Rozpoczynamy walkę na arenie Europejskiej, oczywiście trzeba zacząć, od zwycięstwa, tym bardziej że Bordeaux będzie się liczyło myślę do końca o awans do 1/8. Gourcuff, Chamakh, Gouffran - na pewno jest się czego obawiać.
Skład? Chielliniego zastąpi Legrottaglie, Diego - Giovinco, a za Trezeguet wskoczy Iaquinta, reszta chyba bez jakichś większych niespodzianek.
Trzy punkty zostają w Turynie.

eslk

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 14 września 2009, 17:09

Quattro pisze:
eslk pisze:Nie zagra Diego, to zagra Giovinco, ktory wczoraj radził sobie lepiej, niz Brazylijczyk. Zreszta, popatrzcie ile mielismy sytuacji do strzelenia gola w 2 połowie - gdyby nie było zadnej, wtedy by mozna bylo sie martwic. Licze, ze w srodku pola zagra para: Marchisio/Tiago. I szczerze mowiac, wolalym zobaczyc De Ceglie, niz Grosso. Moim zdaniem, Paolo prezentowal sie jednak dotychczas lepiej, niz Fabio. No, ale moze Grosso sie jeszcze rozkreci.

Buffon - Caceres, Cannavaro, Chiellini, De Ceglie - F. Melo, Tiago, Marchisio - Giovinco - Amauri, Iaquinta.
Chcialbys zobaczyc bo ci sie podoba? Człowieku Grosso to pewniak, i w zyciu nie ryzykowal bym De Ceglie na LM.

2 POST:

------Buffon---
-----------Giovinco
-----Del Piero---Amauri

No moim zdaniem Grosso nie zagrał niczego ciekawego z meczu z Lazio. Wiele kiepskich wrzutek, ani razu nie potrafił minąc rywala. Moze sie jeszcze rozkręci; tak czy siak, mnie swoim 1 wystepem zupełnie nie przekonał.

Grosso to pewniak? Mialem wrazenie, ze Ferrara niedawno mówił, ze w jego druzynie nie ma pewniaków i będzie grał ten, kto daje najwiecej druzynie.

@ Luker

W ataku pewnie zagra Amauri. Stawiałbym także na Iaquinte, ktory w weekend odpoczywał.

kameleon512

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 września 2009, 19:43

Buffon- Caceres, Legro, Canna, Grosso-Tiago, Melo, Marchisio- Gio- Amauri, Iaquinta

Kluczową postacią w tym meczu może okazać się dla na Melo, jest w dobrej formie, a to on będzie miała za zadanie wyeliminować z gry Gourcuffa. Szkoda, że nie będzie Chielliniego, to duża strata dla nas.:angry: Jeśli wygramy, Amauri się przełamie i pokażemy dobrą piłkę to będę zadowolony.

:ok:

Brutalo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 września 2009, 20:49

Szkoda że Del Piero wypadł ze składu :doh: Choć z drugiej strony może to być wbrew pozorom dodatkowa motywacja dla Giovinco, która samodzielnie poczuje się odpowiedzialny za kreatywność akcji mając przed sobą świetnych napastników w formie: Amauri i Iaquinta. Chciałbym w tym meczu zobaczyć Tiago razem z Melo i Marchisio w pomocy. Rzecz jasna liczę na trzy punkty.
Luker (Interista) pisze:FORZA Juve!!! Licze na 3 punkty.
:rotfl: Spoko, dzięki :rotfl:

Obrazek
WWW.PAJACYK.PL <-- KLIKNIJ
Miczał

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 14 września 2009, 21:32

Środek boiska musi być nasz żeby to wygrać i pewnie każdy o tym wie. Z Melo w formie i Marchisio który naprawdę bardzo mi imponuje grą może być łatwiej niż nam się wydaje. Żeby tylko Giovinco pokazał się z dobrej strony, bo z jego formą na przestrzeni 2 meczów już w tamtym sezonie było bardzo różnie... ale jk będzie się trochę częściej wracać (Diego ma nad nim tą przewagę że często pomaga w defensywie) to Gourcuff (sorry jeśli zrobiłem błąd) sobie nie pogra przy naszych pomocnikach. Gdyby tylko Sissoko był zdrowy, pojechalibyśmy ich do 0 :D

Atak Amauri Iaquinta dobrze wróży zwłaszcza że nasz Brazyleiro w końcu po prostu musi się przełamać :P Jakby co na zmianie jest jeszcze Treze, który potrafi się znaleźć pod bramką, więc mamy kim postraszyć.

Jedyne co mnie niepokoi w tym meczu to brak Chielliniego, Legro ma tendencję do grania w siatkę ew piłkę ręczną w polu karnym ale jakimś cudem zawsze wykręca się z tego sianem :P Mam nadzieję że teraz pokaże że może być pewnym punktem obrony.

Sorry za tak dużą pewność siebie, ale pierwszy raz od dawna jestem spokojny o wynik meczu. Za dużo czynników nam sprzyja żeby nawet zremisować :D

Pozdr.

Forza Juve

EDIT:
Teraz mi się to przypomniało, co ja bym dał za Davidsa w formie w obecnym Juventusie. Nawet Zidane sobie przy nim nie pograł, to jutro cały środek Bordeaux mógłby równie dobrze zostać w szatni. Środek Melo, Davids, Sissoko i przed nimi Diego - Hail to the king baby! :D
Dobra trochę się rozmarzyłem :P

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 14 września 2009, 21:54

Luker przed meczem Juventus - Inter pisze:FORZA Juve!!!
Ale Ty jesteś... hardkorem! 8)
Miczał pisze:Jedyne co mnie niepokoi w tym meczu to brak Chielliniego, Legro ma tendencję do grania w siatkę ew piłkę ręczną w polu karnym ale jakimś cudem zawsze wykręca się z tego sianem :P Mam nadzieję że teraz pokaże że może być pewnym punktem obrony.
Długi sezon przed nami, trzeba liczyć się z tym, że nie jeden raz zabraknie czy Cannavaro czy Chielliniego (oby oczywiście możliwie najmniej). Liczę bardzo na Legrottaglie. Swoje lata ma, z Giorgio rozumie się bardzo dobrze. Mam nadzieję, że jutro obrona będzie na naszą korzyść. W "oficjalnych" meczach straciliśmy na dobrą sprawę tylko jedną bramkę. Buffon jest w świetnej formie, oby tak dalej.

Ciężki mecz jutro. Szkoda, że nie mamy do dyspozycji pełnego składu, aczkolwiek ławka także musi pokazać na co ją stać. Mam nadzieję, że nie będziemy w tym meczu zespołem zmęczonym ale lepszym pod każdym względem. Wielka szansa jutro na pewno dla Giovinco. Na niego liczę najbardziej. I nie pogniewam się jeżeli ustrzeli coś Amauri.

Podbój Ligi Mistrzów czas zacząć. Jutro pierwsze 3 punkty! :wink:

Forza Juve!

Kubba

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 września 2009, 14:44

Nareszcie wracamy do pojedynków w Lidze Mistrzów! Gramy z mistrzem Frrancji. Do tego meczu napewno trzeba podejśc z respektem i poszanowaniem dla rywala, bo mimo, że to zespół z niższej półki to i tak jest groźny. "Bordo" prowadzi świetny szkoleniowiec, który ma do dyspozycji bardzo ciekawych zawodników szczególnie "nowego Zidane" Gourcuff'a i Chamakh'a.

Bordeaux, jest dobrym zespołem, ale nie ma wątlipości, że to my jesteśmy faworytami. Napewno będzie zawzięta walka na boisku, ale musimy to wygrac. Wynik inny niż zwycięstwo Juventusu będzie trochę dziwny.

Nie zagra Diego, zagra za to Giovinco. Chłopak ma przed sobą bardzo dobrą okazję do pokazania ile tak naprawdę jest wart. Licze na jego umiejętności, bo to głównie od Niego będzie zależała Nasza gra w ofensywie.

Nie zagra również Giorgio. Szkoda tej kartki z Chelsea, szkoda, że to się wlicza w nowe rozgrywki. Mam nadzieje, że Nicola "nabij mi piłkę na rękę" Legrottaglie pokaże, że jest dobrym zmiennikiem i kiksy z poprzedniego sezonu się nie powtórzą.

Bardzo liczę na dobry występ Melo i Marchisio, bo to od Nich będzie zależało czy przeciwnik się przedrze pod pole karne czy zatrzyma na Nich.

Kolejny występ Caceresa na prawym skrzydle. Oby zagrał lepiej niż z Lazio. Mimo, że wtedy nie było tragedii.

No i oczywiście liczę, że Amauri wreszcie się odblokuje i strzeli bramkę. O Vicka się nie martwie, bo wiem, że jak będzie miał dogodną sytuacje to wpakuje piłę do siatki.

Buffon w formie więc jest dobrze!

Liczę na skromnę 2-0 dla Juventusu!

Forza!

Zablokowany