Peace Cup (1): Sevilla 1-2 JUVENTUS
- bianconeristy
- Juventino
grygere to tam na lewej stronie nieźle wożą. od gola amauriego to praktycznie sevilla siadła na nas... Tiago się wyróżnia 

- Dragon
- Qualità Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Całkiem dobry mecz. Fajnie to wygląda, choć po bramce tradycyjnie siedliśmy. Gol po stałym fragmencie, 3 już Amauriego w sparingach.
Fajnie w pomocy Tiago, dobry strzal w pierwszych minutach.
Garbaty wiadomo
Największe zaskoczenie to chyba Zebina, dziś gra świetnie, takiego bocznego obrońcę chcę własnie w drużynie, nie ukrywam, że liczę na niego w tym sezonie. Canna z naprawionym kiksem i żółtą.
Nazwa turnieju ściera się nieco z naszymi niektorymi zagraniami
Oczywiscie - 1 połowy to 37 kontuzja w przeciągu roku Camora...
:doh:
Liczę na wygraną, choć na ławce biednie...boję się o zmiany.
Fajnie w pomocy Tiago, dobry strzal w pierwszych minutach.
Garbaty wiadomo

Nazwa turnieju ściera się nieco z naszymi niektorymi zagraniami

Liczę na wygraną, choć na ławce biednie...boję się o zmiany.

- eslk
- Juventino
Bardzo dobrze gramy w obronie, generalnie to rywal nie mial chyba zadnej dobrej okazji do zdobycia gola - glownie oddaja strzaly z dystansu. Dobrze Cannavaro, dobrze Chiellini.
ŚWIETNIE gra Zebina. Generalnie to Nasza prawa strona jest duzo grozniejsza, niz lewa. Marchisio, wcześniej Camoranesie i Zebina stanowią dużo większe zagrożenie, niz Grygera do spolki np. z Tiago, czy Del Piero.
Czech gra na lewej stronie raczej słabo. Bardzo dobrze rowniez spisuje sie Tiago, mial kilka udanych odbiorów, ale czasami glupio potrafi stracic pilke, albo niedokladnie podac. Del Piero bez rewelacji. Amauri walczy i strzelil gola. A wystepu Iaquinty na razie nie skomentuje.
Generalnie to staramy sie grac po ziemi piłką z klepki i czasem to wygląda naprawde fajnie. Taktyka i sklad wymagają kilku poprawek, ale Juventus jak na razie nie przezntuje sie źle. Powiedzialbym nawet, ze niezle.
Edit: Dragon, z dystansu w pierwszych minutach strzelał Marchisio.
ŚWIETNIE gra Zebina. Generalnie to Nasza prawa strona jest duzo grozniejsza, niz lewa. Marchisio, wcześniej Camoranesie i Zebina stanowią dużo większe zagrożenie, niz Grygera do spolki np. z Tiago, czy Del Piero.
Czech gra na lewej stronie raczej słabo. Bardzo dobrze rowniez spisuje sie Tiago, mial kilka udanych odbiorów, ale czasami glupio potrafi stracic pilke, albo niedokladnie podac. Del Piero bez rewelacji. Amauri walczy i strzelil gola. A wystepu Iaquinty na razie nie skomentuje.
Generalnie to staramy sie grac po ziemi piłką z klepki i czasem to wygląda naprawde fajnie. Taktyka i sklad wymagają kilku poprawek, ale Juventus jak na razie nie przezntuje sie źle. Powiedzialbym nawet, ze niezle.
Edit: Dragon, z dystansu w pierwszych minutach strzelał Marchisio.
- Azrael
- Juventino
45 minut pierwszego poważnego sprawdzianu Juve już za nami więc można się pokusić o pierwsze podsumowania.
Jeśli chodzi o kontuzje Camora, bo to chyba najważniejsze wydarzenie tej połowy, to nie było widać żeby utykał czy coś, ale kolano lodem mu obłożyli. Pewnie gdy tylko poczuł ból od razu zasygnalizował - i dobrze, lepiej chuchać na zimne.
Co do samego meczu to tak się zastanawiam, czy nie lepiej jednak kupić tego Grosso na lewą stronę zamiast eksperymentować ze Zdenkiem. Poza tym mecz bez rewelacji w wakacyjnym tempie, choć i tak widać różnice między poprzednimi sparingami. Cieszy na pewno prowadzenie do przerwy - jak na razie królujemy w grze w powietrzu zarówno w ich jak i naszym polu karnym.
Inna sprawa, że nasza gra raczej nie zachwyca, można policzyć 3-4 ładne akcje, brak posiadania piłki i dlatego Sevilla nas zdominowała, acz wielkiego zagrożenia nie stwarza.
Mam nadzieje, że w drugiej połowie zobaczymy któregoś z nowych nabytków, no i że doczekamy się jeszcze kilku bramek dla Juve.
Jeśli chodzi o kontuzje Camora, bo to chyba najważniejsze wydarzenie tej połowy, to nie było widać żeby utykał czy coś, ale kolano lodem mu obłożyli. Pewnie gdy tylko poczuł ból od razu zasygnalizował - i dobrze, lepiej chuchać na zimne.
Co do samego meczu to tak się zastanawiam, czy nie lepiej jednak kupić tego Grosso na lewą stronę zamiast eksperymentować ze Zdenkiem. Poza tym mecz bez rewelacji w wakacyjnym tempie, choć i tak widać różnice między poprzednimi sparingami. Cieszy na pewno prowadzenie do przerwy - jak na razie królujemy w grze w powietrzu zarówno w ich jak i naszym polu karnym.
Inna sprawa, że nasza gra raczej nie zachwyca, można policzyć 3-4 ładne akcje, brak posiadania piłki i dlatego Sevilla nas zdominowała, acz wielkiego zagrożenia nie stwarza.
Mam nadzieje, że w drugiej połowie zobaczymy któregoś z nowych nabytków, no i że doczekamy się jeszcze kilku bramek dla Juve.
Pozdrawiam!
- Franek1897
- Juventino
Mam pytanie. Kto jest u nas na ławce, bo się trochę zgubiłem i chce się odnaleźć..
"To moja walka, moje życie. Nigdy na dnie-zawsze na szczycie!!!"
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Eee. Nie powiedziałbym. Widać, że podeszli z innym nastawieniem niż do wcześniejszych. Więcej walki, więcej chęci i zaryzykuje stwierdzenie, że w pierwszej połowie (na pewno) do momentu zejścia Camoransiego byliśmy zdecydowanie lepsi (no właśnie kontuzja? uraz? to jedyne czego w takich meczach nie chcę. Miejmy jednak nadzieję, że to nic poważnego, chociaż jeśli o Mauro chodzi, to nic mnie nie zdziwi).ForzaDelPiero pisze:Słabi nasi.
Sędzia popełnił błąd przy "spalonym" Amauriego po podaniu Camoranesiego.
Oczom nie wierzę, powiem szczerzeLypsky pisze:Czy to ten sam drewniany Tiago, który kaleczył przez dwa sezony?
- oliver
- Juventino
Nie wierze. Już we wcześniejszym sparingu widać było różnice, ale myślałem, że to złudzenie przy słabym przeciwniku. Dziś przeciwnik lepszy i Pralka pokazuje swoje ukryte przez dwa lata walory.Lypsky pisze:Czy to ten sam drewniany Tiago, który kaleczył przez dwa sezony?
Może nie sprzedawajmy Poulsena może za rok może coś z niego będzie i odzyska szybkość.
Pomijając strzelonego gola najlepszy na boisku wg mnie Amauri.
Przede wszystkim gramy lepiej może poza 30 a 40 minutą.
Melo rzucił mi się w oczy, Diego nie wychwyyciłemMati1990 pisze: W drugiej połowie może wybiegnie Melo i Diego,bo chyba są na ławce rezerwowych ?![]()
Ostatnio zmieniony 24 lipca 2009, 23:33 przez oliver, łącznie zmieniany 1 raz.
Dla 39 kibiców, mecz finałowy pomiędzy Liverpoolem a Juventusem był ostatnim, w jakim mogli wziąć udział. Kibice Bianconerich nigdy nie zapomną o tamtych wydarzeniach. Heysel 29 maj 1985r.
koniec iti
koniec iti
- Mati1990
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Po pierwszej połowie można pochwalić Tiago,Zebine i Amauriego.
Tiago wreszcie pokazuje to do czego przyzwyczaił w Lyonie i dobrze
Obrona też dobrze choć Zdenek odstaje od innych troche,ale czy to powinno nas dziwić ?
Ogólnie po bramce gra siadła,ale to norma
Jedyne co martwi to kolejna kontuzja Camora-chłop nam się kruszy niestety.
W drugiej połowie może wybiegnie Melo i Diego,bo chyba są na ławce rezerwowych ?
Forza Juve!
Tiago wreszcie pokazuje to do czego przyzwyczaił w Lyonie i dobrze

Jedyne co martwi to kolejna kontuzja Camora-chłop nam się kruszy niestety.
W drugiej połowie może wybiegnie Melo i Diego,bo chyba są na ławce rezerwowych ?

Forza Juve!
- eslk
- Juventino
Diego, Sissoko, Giovinco, Melo, Buffon, Salihamidzic i chyba Ariaudo.Franek1897 pisze:Mam pytanie. Kto jest u nas na ławce, bo się trochę zgubiłem i chce się odnaleźć..
Chyba, tak mówił komentator stacji, na ktorej ogladam mecz.
- dr.DeV
- Juventino
- Podziekował: 3 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Tiago już w meczach tamtego sezonu zwłaszcza z Realem prezentował się dobrze, gdyby nie ta kontuzyja ;/oliver pisze:Nie wierze. Już we wcześniejszym sparingu widać było różnice, ale myślałem, że to złudzenie przy słabym przeciwniku. Dziś przeciwnik lepszy i Pralka pokazuje swoje ukryte przez dwa lata walory.Lypsky pisze:Czy to ten sam drewniany Tiago, który kaleczył przez dwa sezony?
Widać że gramy czymś co przypomina
4 -2 -3 -1 no zobaczymy kto wyjdzie na 2nd half'a

CLiCk
1. Cristiano Ronaldo ; D?
2, 4, 5 - trochę nie po mojemu to ...
3. - normalna reakcja piłkarza ; D
Ostatnio zmieniony 24 lipca 2009, 23:37 przez dr.DeV, łącznie zmieniany 1 raz.

- bendzamin
- Redaktor
Na ławce po wejściu Iaquinty zostali: Buffon, Chimenti, Legrottaglie, Felipe Melo, Salihamidzic, Molinaro, Giovinco, Sissoko, Ariaudo, Diego, Marrone, Trezeguet.
Jak na ten etap przygotowań, gramy całkiem nieźle. Tiago chyba się budzi z długiego snu
Jak na ten etap przygotowań, gramy całkiem nieźle. Tiago chyba się budzi z długiego snu

- diegoool
- Juventino
jesli chodzi o grę to nie ma sie co spodziewać że piłkarze bedą biegac kiwać strzelać bo to sezon przygotowawczy nadal i kazdy odczuwa już pewnie troche zmęczenie po cięzkich treningach... mi najbardziej podoba sie pewna gra w obronie Fabio Cannavaro... chyba odzyskał forme
)) licze że wygramy 3-1 lub 4-1 bo pewni Luis Fabiano coś trafi

"TO MY JESTEŚMY JUVENTUSEM!!!!!"
- Dianabol
- Juventino
No Zebina i Tiago pieknie graja.NIe wiem co sie z nimi stalo.
Obrona ze 2-3 kiksy byly jak zwykle
Atak - Del piero niewidoczny za to Amauri pokazuje klase .Ogolnie przyzwoicie:):D Canna jakos mnie nie przekonuje:)
A i mam pytanie bo troche przysnalem byly jakies zmiany??
Obrona ze 2-3 kiksy byly jak zwykle
Atak - Del piero niewidoczny za to Amauri pokazuje klase .Ogolnie przyzwoicie:):D Canna jakos mnie nie przekonuje:)
A i mam pytanie bo troche przysnalem byly jakies zmiany??