Serie A (38): JUVENTUS 2-0 Lazio
- Kubba
- Juventino
Po całkiem dobrym meczu wygrywamy z Lazio i to bez starty gola, co mnie niezmiernie cieszy. Może Juve nie porywało, ale grało dobrze i konsekwentnie. Mamy drugie miejsce co jest rzeczą niesamowitą, bo po ostanich meczach Ranieriego bałem się, że zakończymy ligę na czwartym.
Ciekawe ustawienie Hasana na lewej stronie. Naprawdę fajnie grał.
Nareszcie zobaczyłem Giovinco na boisku, nie pograł za dużo, ale widac było, że zapał do gry ma ogromny.
Kolejne bramki Iaquinty, które dają nam 3pkt. Gdzie są Ci co wyzywali go od drewna i chcieli sprzedac do Zenitu? He?
No i teraz czas na kilka słów o Pavlu. Dziś zagrał świetnie, starał się jak mógł, chyba nie było skrawka boiska na którym dziś nie stanął. Dziś widziałem, "starego dobrego Niedźwiadka". Bardzo brakowało mi tych strzałów zza pola karnego. Szkoda, że nie strzelił bramki, widac było jak się starał. Zabrakło mu dosłownie centymetrów w kilku przypadkach. Ehhh... Ale zaliczył asystę
Dosłownie łzy pojawiły mi się w oczach jak zobaczyłem schodzącego Pavla, do którego podbiegają piłkarze Juve. Dawno mnie tak nie bolało. Ale trzeba życ dalej, "coś się zaczyna i coś się kończy". Dziękuje mu z całego serca za te wspaniałe 8 lat. Był moim ulubionym piłkarzem i nim pozostanie. Chciałbym aby swoją karierę piłkarza zakończył właśnie tym meczem. Ale jak będzie to się okażę.
Nie wiem, czy to przez średniawą jakośc i chiński dźwięk, ale wydawało mi się podczas oglądania tego meczu, że kibice zachowywali się jak na pikniku. Wg. mnie pożegnanie Pavla przez publike było dośc kiepskie.
Mam nadzieję, że takie wrażenie odczułem, właśnie przez słaby obraz i dźwięk. Czekam na jakieś filmiki z tego meczu.
Grazie Pavel!
Ciekawe ustawienie Hasana na lewej stronie. Naprawdę fajnie grał.
Nareszcie zobaczyłem Giovinco na boisku, nie pograł za dużo, ale widac było, że zapał do gry ma ogromny.
Kolejne bramki Iaquinty, które dają nam 3pkt. Gdzie są Ci co wyzywali go od drewna i chcieli sprzedac do Zenitu? He?
No i teraz czas na kilka słów o Pavlu. Dziś zagrał świetnie, starał się jak mógł, chyba nie było skrawka boiska na którym dziś nie stanął. Dziś widziałem, "starego dobrego Niedźwiadka". Bardzo brakowało mi tych strzałów zza pola karnego. Szkoda, że nie strzelił bramki, widac było jak się starał. Zabrakło mu dosłownie centymetrów w kilku przypadkach. Ehhh... Ale zaliczył asystę

Dosłownie łzy pojawiły mi się w oczach jak zobaczyłem schodzącego Pavla, do którego podbiegają piłkarze Juve. Dawno mnie tak nie bolało. Ale trzeba życ dalej, "coś się zaczyna i coś się kończy". Dziękuje mu z całego serca za te wspaniałe 8 lat. Był moim ulubionym piłkarzem i nim pozostanie. Chciałbym aby swoją karierę piłkarza zakończył właśnie tym meczem. Ale jak będzie to się okażę.
Nie wiem, czy to przez średniawą jakośc i chiński dźwięk, ale wydawało mi się podczas oglądania tego meczu, że kibice zachowywali się jak na pikniku. Wg. mnie pożegnanie Pavla przez publike było dośc kiepskie.

Mam nadzieję, że takie wrażenie odczułem, właśnie przez słaby obraz i dźwięk. Czekam na jakieś filmiki z tego meczu.
Grazie Pavel!
- Łukasz
- Juventino
Reg pisał o tym co było u nas. W ataku zdarzyły mu się jakieś mecze (grał kiedyś cofniętego za Makaayem), na stoperze go nigdy nie widziałem. Ale z Hasanem wszystko możliwe.Gherrick pisze: Ojjj ja nie wiem czy w Bayernie nie gral czasem na srodku obrony i na ataku kiedy Zicker i Jancker byli kontuzjowani!
- Tom A Juve
- Juventino
The file link that you requested is not valid. może popracuj nad wklejaniem właściwych linków 

jeśli nie masz nic mądrego do powiedzenia, proszę nie ubieraj tego faktu w słowa...
- Kryształ
- Juventino
Wygrana na koniec sezonu ale na podsumowania bedzie czas.
Nedved czasmi irytowal, wielu kazalo mu siedziec na lawce kosztem młodego ale koniec koncow jest to ogromna strata Juve. Pilkarz ponad czasowy, ktory z Juve byl na dobre i na zle.
GRAZIE PAVEL !!!
(Jakby ktos mial ten moment i mogl wrzucic chwile w ktorej Nedved zchodzi z boiska i najpierw zegna sie z kolegami z druzyny ktorzy do niego pobiegli)
Nedved czasmi irytowal, wielu kazalo mu siedziec na lawce kosztem młodego ale koniec koncow jest to ogromna strata Juve. Pilkarz ponad czasowy, ktory z Juve byl na dobre i na zle.
GRAZIE PAVEL !!!
(Jakby ktos mial ten moment i mogl wrzucic chwile w ktorej Nedved zchodzi z boiska i najpierw zegna sie z kolegami z druzyny ktorzy do niego pobiegli)
- Asta#8
- Qualità Juventino
http://www.tuttosport.com/calcio/serie_ ... #236;»
Nedved zakończył karierę. Niesamowicie smutny dzień...
Grazie Nedved! Nedved uno di noi!
Nedved zakończył karierę. Niesamowicie smutny dzień...

- Gherrick
- Juventino
Aaa...faktycznie. Nie zauwazylem dopisku "u nas" 
Jedynie slabo (wg mnie) Marchisio...reszta poprawnie badz dobrze, badz jak Nedved, Iaquinta, Del Piero, Zebina - bardzo dobrze.

Jedynie slabo (wg mnie) Marchisio...reszta poprawnie badz dobrze, badz jak Nedved, Iaquinta, Del Piero, Zebina - bardzo dobrze.
Forca Sporting y Juve Leo ! Forca Verde Leones !
- leniup
- Redaktor
Ehh... łezka się w oku kręciła gdy Pavel opuszczał boisko. Wspaniały piłkarz, wspaniały człowiek, oddał Juventusowi niemalże całe piłkarskie życie, to w Turynie zdobywał najważniejsze laury. Nie będę się tu wiele rozpisywał, każdy wie co dla Juventusu znaczy Pavel Nedved. Grazie, Grazie, Grazie Pavel !!
Co do meczu. Wygrywamy 1-0, a Ciro wpuszcza Amauriego. Efekt 2-0. Za Ranieriego pewnie by wszedł Poulsen a mecz się skończył 2-2. No ale może to dlatego, że Lazio grało dziś piach. Zdecydowanie na plus Zebina. Trochę jeździec bez głowy ale w akcjach ofensywnych potrafi zrobić różnicę. Wolę go milion razy bardziej od Grygery. No i oczywiście Pavel, szkoda, że mu nie wpadło.
To już koniec, drugie miejsce jest ale tak naprawdę nie ma się z czego cieszyć. Frajersko tracone punkty zabrały nam scudetto. Może za rok...
A i jeszcze jedno. Stawiam browara na zlocie temu kto tu pierwszy wklei link z dobrym jakościowo zdjęciem Gigiego i jego nowej fryzury
to był hit ;]
Co do meczu. Wygrywamy 1-0, a Ciro wpuszcza Amauriego. Efekt 2-0. Za Ranieriego pewnie by wszedł Poulsen a mecz się skończył 2-2. No ale może to dlatego, że Lazio grało dziś piach. Zdecydowanie na plus Zebina. Trochę jeździec bez głowy ale w akcjach ofensywnych potrafi zrobić różnicę. Wolę go milion razy bardziej od Grygery. No i oczywiście Pavel, szkoda, że mu nie wpadło.
To już koniec, drugie miejsce jest ale tak naprawdę nie ma się z czego cieszyć. Frajersko tracone punkty zabrały nam scudetto. Może za rok...
A i jeszcze jedno. Stawiam browara na zlocie temu kto tu pierwszy wklei link z dobrym jakościowo zdjęciem Gigiego i jego nowej fryzury

- nad gopłem
- Juventino
Sezon nr 2 skończyliśmy lepiej niż rok temu
Liga Mistrzów - dokonaliśmy wielkiej rzeczy, mimo plagi kontuzji i problemów zaprezentowaliśmy się bardzo dobrze
Serie A- poprawa w stosunku do poprzedniego sezonu choć bywały poważne wpadki
Puchar Włoch - dojście do półfinału który przegraliśmy na własne życzenie
no i oczywiście mieliśmy przyjemność oglądać jedną z Legend Juventusu który właśnie dziś zakończył karierę piłkarską - miejmy nadzieję że zostanie w juve jako działacz
Liga Mistrzów - dokonaliśmy wielkiej rzeczy, mimo plagi kontuzji i problemów zaprezentowaliśmy się bardzo dobrze
Serie A- poprawa w stosunku do poprzedniego sezonu choć bywały poważne wpadki
Puchar Włoch - dojście do półfinału który przegraliśmy na własne życzenie
no i oczywiście mieliśmy przyjemność oglądać jedną z Legend Juventusu który właśnie dziś zakończył karierę piłkarską - miejmy nadzieję że zostanie w juve jako działacz
Mi się wydaje, że to nasze 2 miejsce nie najlepiej świadczy o poziomie Serie A.... przecież to co my czasem ( często ) graliśmy to była jakaś kpina, żenada.... Mało tego, po 2 miesiącach bez zwycięstwa udaje nam się jeszcze skończyć sezon na jako wicemistrz
Żegnaj Pavel.... byłeś i zawsze będziesz wielki. Dzięki za wszystko.
:płaczę: :płaczę: :płaczę: :płaczę:

Żegnaj Pavel.... byłeś i zawsze będziesz wielki. Dzięki za wszystko.
:płaczę: :płaczę: :płaczę: :płaczę:
Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
- Juventini2007
- Juventino
Wydawało się, że to tylko plotki i że zostanie z nami jeszcze rok. Ale stało się. Jeden z najlepszych piłkarzy Juve w ostatnich latach odchodzi i to odchodzi w wielkim stylu: naprawdę po bardzo dobrej grze; brakowało tylko tego gola, który byłby ukoronowaniem tych 8 sezonów spędzonych w Turynie. Ze swojej strony chciałbym podziękować naszemu " Niedźwiedziowi" za wiele lat gry na bardzo wysokim poziomie. Nie można zapomnieć także o przywiązaniu do barw klubowych i lojalności względem klubu (nie muszę chyba przypominać, że Nedved pozostał z nami w Serie B.)
Mecz wobec faktu odejścia Pavla był rzeczą mniej ważną, jednak cieszy zwycięstwo i wywalczenie 2.miejsca.
P.S. Gdyby wcześniej pomyślano o zwolnieniu Siwego być może to my cieszylibyśmy się z tytułu Mistrza Włoch... ale to tylko gdybanie
Mecz wobec faktu odejścia Pavla był rzeczą mniej ważną, jednak cieszy zwycięstwo i wywalczenie 2.miejsca.
P.S. Gdyby wcześniej pomyślano o zwolnieniu Siwego być może to my cieszylibyśmy się z tytułu Mistrza Włoch... ale to tylko gdybanie
- zebol
- Juventino
Tak wielkie dzięki Pavel jesteś najlepszy. Molto Grazie Pavel!! Jak ktoś będzie miał to pożegnanie po końcowym gwizdku to niech wrzuci link.
Juve jesteś drużyną naszych serc na boisku jedenastu bohaterów wygraj niemożliwe i do przodu idz A my pójdziemy za tobą!!!
- marcinek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
@leniup dokladnie to samo pomyslalem.
1-0 i wchodzi Amauri. kiedy Ranieri cos takiego zrobil ;P ? w efekcie skonczylo sie 2-0. brawo Ciro chcialbym go w przyszlym sezonie w Juve.
zejscie Nedveda...... cos niesamowitego! to tylko podkresla to ze Juventus jest jedyny na swiecie. wielu bylych pilkarzy to powiedzialo ze Juventus to rodzina! bylo to widac gdy Pavel schodzil.
1-0 i wchodzi Amauri. kiedy Ranieri cos takiego zrobil ;P ? w efekcie skonczylo sie 2-0. brawo Ciro chcialbym go w przyszlym sezonie w Juve.
zejscie Nedveda...... cos niesamowitego! to tylko podkresla to ze Juventus jest jedyny na swiecie. wielu bylych pilkarzy to powiedzialo ze Juventus to rodzina! bylo to widac gdy Pavel schodzil.
Stefano Tacconi o pseudokibicach: "Szkoda, że czyjeś starania, by zrobić coś dla sportu są niszczone przez bandę idiotów..."
- Zawidowianin
- Juventino
Szczególnie było to widać przy odejściu Montero i Conte.marcinek pisze:
- figc1898
- Juventino
Jestem dalej wzruszony po tym meczu. Piłkarze grali dla Pavla i dla niego to zwycięstwo i drugie miejsce. Pavel dał klubowi tyle radości i wzruszeń i zawsze poświęcał się na boisku. Dzięki za wszystko
Świetny występ Iaquinty, który miał najlepszy rozdział w karierze piłkarskiej w ostatnim półroczu. Alex jak zawsze także wysoko i bardzo dobrze w swoim biegu i sztuczkach, które prezentuje na boisku. To trzeba niezłej kondycji na takie lata. Giorgio Chiellini, także mnie bardzo uradował dziś. Pewny punkt naszej obrony. A Gigi? Klasa sama w sobie. I jeszcze o Amaurim. Ten piłkarz będzie nie przydatny już w naszych barwach i nie widzę go już w składzie na następny sezon. On stracił już tą charyzmę jaką miał a pretensje może mieć do samego siebie a nie do trenera.

Świetny występ Iaquinty, który miał najlepszy rozdział w karierze piłkarskiej w ostatnim półroczu. Alex jak zawsze także wysoko i bardzo dobrze w swoim biegu i sztuczkach, które prezentuje na boisku. To trzeba niezłej kondycji na takie lata. Giorgio Chiellini, także mnie bardzo uradował dziś. Pewny punkt naszej obrony. A Gigi? Klasa sama w sobie. I jeszcze o Amaurim. Ten piłkarz będzie nie przydatny już w naszych barwach i nie widzę go już w składzie na następny sezon. On stracił już tą charyzmę jaką miał a pretensje może mieć do samego siebie a nie do trenera.
- Lypsky
- Juventino
Jakieś tłumaczenie?Asta#8 pisze:http://www.tuttosport.com/calcio/serie_ ... #236;»
Nedved zakończył karierę. Niesamowicie smutny dzień...![]()
a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady