Koszulki na sezon 2009/2010
- meloo
- Juventino
Masz cos do wsi? Sam pewnie mieszkasz w bloku co?... spisz w jednym pokoju z mama tata siostra i psem... a rano nie mozesz sie odlac bo łazienka zajeta, ale co tam - nie ma to jak w miescie :lol:Regulus pisze:Dla mnie zalatywały wsią - ale o gustach się nie dysktujestahoo pisze:Co było dla Ciebie kiczowate w wyjazdowych kosuzlakch z zeszłego sezonu? Dla mnie były świetne- niebieskie z żółtymi wstawkami.
Co do koszulek na przyszły sezon to mam nadzieje ze beda w biało czarne pasy, zawsze takie mi sie podobały.
:roll:
________
nie obrazaj go bo to nieładnie a jeszcze dostaniesz kartkeSel pisze:palant.
Ostatnio zmieniony 22 maja 2009, 18:27 przez meloo, łącznie zmieniany 1 raz.
- Azrael
- Juventino
A ja czekam aż wreszcie oficjalnie przedstawią nasze stroje na następny sezon. Nie wiem czemu ale Juventus jako jeden z nielicznych klubów jeszcze się swoimi strojami nie pochwalił.
Dla przykładu: Milan i Roma już następny mecz zagrają w nowych koszulkach na sezon 2009/2010, Barcelona czy Arsenal (obie drużyny ubiera Nike tak jak Juve) też już chwalą się swoimi "meczówkami" na następny sezon na swoich stronach, wiele innych klubów także...
Widać, że u nas wszystko, począwszy od zwalniania trenera, poprzez kupowanie nowych graczy, po najbłahsze przedstawienie nowych kitsów, musi najpierw wcześniej mieć swoją dłuuugą historie plotek, domysłów i dywagacji, zanim przyjmie oficjalnie kształty. Ech...
Pozdrawiam!
Dla przykładu: Milan i Roma już następny mecz zagrają w nowych koszulkach na sezon 2009/2010, Barcelona czy Arsenal (obie drużyny ubiera Nike tak jak Juve) też już chwalą się swoimi "meczówkami" na następny sezon na swoich stronach, wiele innych klubów także...
Widać, że u nas wszystko, począwszy od zwalniania trenera, poprzez kupowanie nowych graczy, po najbłahsze przedstawienie nowych kitsów, musi najpierw wcześniej mieć swoją dłuuugą historie plotek, domysłów i dywagacji, zanim przyjmie oficjalnie kształty. Ech...

Pozdrawiam!
- bolec_juve
- Juventino
Jak dla mnie to wyglądają kozacko.dziwi mnie tylko taka mała różnorodność pomiędzy wyjazdowymi a domowymi koszulkami
przecież powinny się troche bardzije różnić bo jak byśmy grali znowu z jakimiś "białymi" to szary z czarnymi spodenkami nie bedzie sie chyba bardzo odrużniał
:roll:

Tu sei la squadra del cuore
Sempre in campo undici eroi
Forza JUVE!!!!Forza Juve!!!!
Sempre in campo undici eroi
Forza JUVE!!!!Forza Juve!!!!
- Regulus
- Juventino
No ba, ale nie zapominaj o babci, dziadku, cioci i wujku, stryju, stryjence. Poza tym nie mamy łazienki :lol: To nie wieś, nawet nie marzymy o takich luksusach.juvelook pisze:Masz cos do wsi? Sam pewnie mieszkasz w bloku co?... spisz w jednym pokoju z mama tata siostra i psem... a rano nie mozesz sie odlac bo łazienka zajeta, ale co tam - nie ma to jak w miescie :lol:Regulus pisze:Dla mnie zalatywały wsią - ale o gustach się nie dysktujestahoo pisze:Co było dla Ciebie kiczowate w wyjazdowych kosuzlakch z zeszłego sezonu? Dla mnie były świetne- niebieskie z żółtymi wstawkami.
Wyjazdowe faktycznie nieciekawe.. ale bramkarskie, zielone? porażka
- GamBit
- Juventino
zielona wlasnie dlategoAlfa i Omega pisze: o to chodzi. wyobraź sobie, biegnie taki napastnik przeciwników, pusta bramka, pewny swego podcina piłkę, a tu nagle sruuu... i z ziemi wyrasta Buffon. albo gorzej, Manninger. wtedy to nie strzeli, ale za to dostanie zawału.

- pan Zambrotta
- Juventino
słodki offtop urazonego wiesniaka z własnym wychodkiem :lol: teraz już wiem skąd te wszystkie kompleksy wyłażą.juvelook pisze:Masz cos do wsi? Sam pewnie mieszkasz w bloku co?... spisz w jednym pokoju z mama tata siostra i psem... a rano nie mozesz sie odlac bo łazienka zajeta, ale co tam - nie ma to jak w miescie :lol:Regulus pisze:Dla mnie zalatywały wsią - ale o gustach się nie dysktujestahoo pisze:Co było dla Ciebie kiczowate w wyjazdowych kosuzlakch z zeszłego sezonu? Dla mnie były świetne- niebieskie z żółtymi wstawkami.
złote usta ad. 2009.
- Tharp
Domowa jest paskudna. Wyglada jakby ktos zwykly bialy t-shirt pomalowal w paski. Pomijajac juz te kiepskie chudziutkie paseczki, 'wstawki' tez sa obrzydliwe. Ani wyjazdowych, ani bramkarskich nie bede komentowal, bo to jest jakis kiepski dowcip.
W tym i zeszlym sezonie, mielismy super koszulki, tak domowe jak i wyjazdowe, po jaka cholere Nike kombinuje, i psuje cos co jest dobre :<
W tym i zeszlym sezonie, mielismy super koszulki, tak domowe jak i wyjazdowe, po jaka cholere Nike kombinuje, i psuje cos co jest dobre :<
- PaulCone
- Juventino
Ta zielona jest na puchary (i na mecze w ktorych pierwsze dwa wzory nie beda brane pod uwage z powodu podobnych barw przeciwnika), a nie Buffona. I podoba mi sie najbardziej z wszystkich!! Brawa dla projektantów!
Na pewno ją kupie!
Co do domowej i wyjazdowej to nic zachwycającego, choc wyjazdowa jest ciekawa. Wolałem te domowe z ostatnich dwóch sezonów z czerwonymi wstawkami i tegoroczna z żółtymi (z czerw. o wiele ładniejsza
) A, i ja wole szersze pasy. Tragedia była w Serie B...
Dobrze ze nie maja kołnierzyka, oraz takiego duzego dekoltu jak tegosezonowe.
Cena jak zawsze.. ok. 279 zł...
Aha, i nic mnie obchodzi koszulka Manchesteru, Barcy czy Arsenalu...

Co do domowej i wyjazdowej to nic zachwycającego, choc wyjazdowa jest ciekawa. Wolałem te domowe z ostatnich dwóch sezonów z czerwonymi wstawkami i tegoroczna z żółtymi (z czerw. o wiele ładniejsza

Cena jak zawsze.. ok. 279 zł...
Aha, i nic mnie obchodzi koszulka Manchesteru, Barcy czy Arsenalu...
Ostatnio zmieniony 24 maja 2009, 12:52 przez PaulCone, łącznie zmieniany 1 raz.
- Sajan
- Juventino
osobiscie rewelacji jak dla mnie nie ma ale podobać to sie podobają mi zaje..... jest ta zielona buffon bedzie wygladał dobrze w tym komplecie a jeszcze lepiej jak ttakie stroje mieli by piłkarze 
co do strojów Italii to Szwecja też ma skromnie nie wspomne o Anglii bo szkoda gadac tutaj jest
http://www.footballshirtculture.com/ima ... irt-10.jpg
podobają mi się stroje River Plate
http://www.footballshirtculture.com/ima ... as-3rd.jpg
PS. Może ktos to przetłumaczyć http://www.drughi.com/index.php

co do strojów Italii to Szwecja też ma skromnie nie wspomne o Anglii bo szkoda gadac tutaj jest
http://www.footballshirtculture.com/ima ... irt-10.jpg
podobają mi się stroje River Plate
http://www.footballshirtculture.com/ima ... as-3rd.jpg
PS. Może ktos to przetłumaczyć http://www.drughi.com/index.php
"Wyobraź sobie worek, w worku bilon, worek ze trzy metry i wazy ze sto kilo. Wyobraź sobie worek, w worku banknoty, a teraz spójrz na tych co sprzedali się za pięć złotych"
- -10-
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Poszperałbyś troszeczkę i znalazłbyś:SAJAN pisze: PS. Może ktos to przetłumaczyć http://www.drughi.com/index.php
http://forum.juvepoland.com/viewtopic.p ... &start=975
Jeżeli chodzi o stroje to generalnie w ostatnich latach beznadziejnie. Wyjątkiem są stroje z Serie B gdzie zarówno domowe, jak i wyjazdowe były genialne. Może kiedyś powrócimy do Kappy bądź Lotto.
Z Juventusem od 1997 roku.
- zoff
- Qualità Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Stroje domowe przypominają mi okres gry w Serie B. Moim zdaniem na pierwszy rzut oka różnią się tylko sponsorem.
Co do wyjazdowych strojów to uważam, że są bardzo ciekawe i warte spróbowania. Na pewno lepiej się będą prezentować niż żółte czy niebieskie, ale zapewne nie przebiją tegorocznych wjazdówek oraz słynnych drugich strojów z okresu gry w Serie B.
Co do wyjazdowych strojów to uważam, że są bardzo ciekawe i warte spróbowania. Na pewno lepiej się będą prezentować niż żółte czy niebieskie, ale zapewne nie przebiją tegorocznych wjazdówek oraz słynnych drugich strojów z okresu gry w Serie B.
- Azrael
- Juventino
Na razie tak czy siak są to tylko nieoficjalne stroje, chociaż wątpię żeby coś w nich się zmieniło.
Co do samych strojów to mam do nich takie "zastrzeżenia":
(+) cieszy mnie to, że ktoś pomyślał i w domowym komplecie do biało-czarnej koszulki i białych spodenek nie "walnął" czarnych "skarpet", bo to wyglądało głupio - za grosz stylu.
(-) same koszulki domowe uważam za nie do końca udane: są czarno-białe, zamiast biało-czarne (a my jesteśmy bianconerri a nie odwrotnie), pasek jest za wąski i za gęsty (jeszcze chwila i nam zrobią coś a la tego w czym grają dziś w Udinese - koszmar).
(+) podobają mi się srebrne stroje wyjazdowe, choć jak dla mnie powinny być ciemniejsze, by jeszcze bardziej odróżniać się od "domówek".
(-) głupio wygląda komplet bramkarski. Na miejscu Buffona nieźle bym się wkurzył, że zamiast stroju dla bramkarza dają mi strój klauna albo pajaca - skąd pomysł na jednolicie (zbyt)jaskrawo-zielony strój? Samą bluzę bym zrozumiał, ale cały komplet, ech...
Podsumowując: całość strojów jest do zaakceptowania, aczkolwiek wg mnie Nike "szału" nie zrobił. Godne uwagi będą stroje wyjazdowe, chociaż to jak się prezentują okaże się dopiero po oficjalnej prezentacji, bo na razie oglądamy tylko wizualizacje.
Pozdrawiam!
Co do samych strojów to mam do nich takie "zastrzeżenia":
(+) cieszy mnie to, że ktoś pomyślał i w domowym komplecie do biało-czarnej koszulki i białych spodenek nie "walnął" czarnych "skarpet", bo to wyglądało głupio - za grosz stylu.
(-) same koszulki domowe uważam za nie do końca udane: są czarno-białe, zamiast biało-czarne (a my jesteśmy bianconerri a nie odwrotnie), pasek jest za wąski i za gęsty (jeszcze chwila i nam zrobią coś a la tego w czym grają dziś w Udinese - koszmar).
(+) podobają mi się srebrne stroje wyjazdowe, choć jak dla mnie powinny być ciemniejsze, by jeszcze bardziej odróżniać się od "domówek".
(-) głupio wygląda komplet bramkarski. Na miejscu Buffona nieźle bym się wkurzył, że zamiast stroju dla bramkarza dają mi strój klauna albo pajaca - skąd pomysł na jednolicie (zbyt)jaskrawo-zielony strój? Samą bluzę bym zrozumiał, ale cały komplet, ech...
Podsumowując: całość strojów jest do zaakceptowania, aczkolwiek wg mnie Nike "szału" nie zrobił. Godne uwagi będą stroje wyjazdowe, chociaż to jak się prezentują okaże się dopiero po oficjalnej prezentacji, bo na razie oglądamy tylko wizualizacje.
Pozdrawiam!