Copa Italia (1/2): JUVENTUS 1-2 Lazio (2)

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Push3k

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 7 razy

Nieprzeczytany post 22 kwietnia 2009, 21:35

Gdzie się podział ten Juventus z meczu z Interem?
W obronie grają jakby się bali przeciwnika, a w ataku bez pomysłu.
Po przerwie musi się coś zmienić, inaczej będzie to już całkiem zmarnowany sezon.

lipa

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 kwietnia 2009, 21:36

Push3k pisze:Gdzie się podział ten Juventus z meczu z Interem?
W obronie grają jakby się bali przeciwnika, a w ataku bez pomysłu.
z interem?
gdzie sie podzial ten juventus z meczu z realem?
z interem tez byla padaka.

fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 22 kwietnia 2009, 21:38

No niestety, koszmar trwa.....

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
Kubba

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 kwietnia 2009, 21:40

No i przegrywamy... Gramy kompletnie bez żadnego pomysłu. Żadne dośrodkowanie nie doszło na głowe naszego zawodnika. Nie wiem jak strzelimy bramkę z taką grą a co dopiero dwie aby myślec o dogrywce.

Z całym szacunkiem do naszych młodych obrońców( Ariaudo, De Ceglie), ale w właśnie w obronie to są mijani jak tyczki przez zawodników Lazio. W ataku jeszcze jako tako sobie radzą, ale obrona to totalna amatorszczyzna.
Standardowo MM do wymianu. Chłop wszystko psuje, nie potrafi przyjąc piłki a co dopiero przejśc jednego zawodnika drużyny przeciwnej.

Treze oprócz jednego strzału kompletnie niewidoczny, czasami się wraca, ale nic poza tym nie pokazał.
Iaquint za to biega, skacze, ale to nic nie daje.

Chyba znowu Giovinco jest najlepszym zawodnikiem...

A co do bramki Zarate ---> :bravo: Naprawdę ładna bramka... Niedopilnowany, stanowczo za dużo miał miejsca.

Kostek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 kwietnia 2009, 21:41

Narazie to nie wygląda za dobrze , a wręcz fatalnie.Niegramy nic piach totalny , zero pomysłu na grę , w sumie jakieś szanse mogły być ale jak piłka dochodzi do Marchioniego to mozna już ją uznac za stracona , to co Marco wyprawia to jest jakas porażka... aż żal na to patrzeć , Seba mało widoczny , napastnicy niewiele grają , środka pola wogóle nie widać , w obronie gramy bardzo niepewnie, ale jest jeszcze druga połowa , wierze że coś sie odmeni , Camor na boisko plz!

Obrazek
Il Storico

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 kwietnia 2009, 21:41

Cud, miód i orzeszki chciałoby się powiedzieć.... Z taką grą Scudetto wygramy za 50 lat, a LM za rok...świetlny. Jeśli tak frajerską grą przegramy NAJŁATWIEJSZĄ drogę do Coppa od lat to nie wiem. Jeden + porażki- Ranieri fired! Mam nadzieję, że nasi piłkarze obudzą się i w końcu będzie normalnie wyglądać gra. Pozdro

slay_mac

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 kwietnia 2009, 21:42

Najlepszy był tekst komentatora w Tvp Sport: "Ranieri wygląda jakby miał się za chwilę rozpłakać".

Obraz nędzy i rozpaczy, którego powodem jest Marco Marchionni i zero kreatywności w środku pola. Nie ma co czepiać się Treze, bo gdyby miał sytuację to by je wykorzystał, ale z taką linią pomocy nie można liczyć na zbyt wiele. Jedynie Giovinco coś próbuje, jak jest przy piłce to stwarza zagrożenie (w przeciwieństwie do Marco). Uważam, że Diego i zmiana taktyki (oraz trenera) może być lekarstwem na nasze problemy.

Ranieri wracaj do Parmy i weź ze sobą Marchioniego.

Corcky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 kwietnia 2009, 21:46

Też zwróciłem uwagę na ten tekst :P
Ale powodów do radości nie ma. Na poczatku graliśmy 4-4-2, później przeszliśmy do 4-3-1-2, ale to nic nie dało.

Słabo napastnicy i Giovinco.
Grygera nie umie podać po ziemi ? :? Co on za szopkę odwala ?

Obrazek
Alessandro Del Piero ole!
JuveFilip_8_

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 kwietnia 2009, 21:49

Panowie... co Robi Ranieri? zgadnijcie...

Za GIOVINCO wchodzi NEDVED,.
Komentarz pozostawie wam, bo jezeli sam chcialbym to skomentowac, dostabym dozywotniego bana na JP.

Seba nie grał dobrze, ale na tle druzyny sie wyroznial... Nedveda bylo mozna wsadzic do srodka za "żółtego" Marchisio.

Obrazek
trayor

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 kwietnia 2009, 21:52

Juventus kompletnie bez pomysłu na grę. Optycznie mają przewagę, ale nic z tego nie wynika. Boją się pojedynków jeden na jeden, grają do boku i każda akcja kończy się niecelną wrzutką. Do tego akcje są wolne i Lazio z łatwością ustawia się w obronie. Jedyny kontratak jaki miało Juve też oczywiście musieli spaprać i zakończyć wrzutką zamiast puścić jakąś prostopadłą piłkę, albo jeszcze inaczej to rozegrać...

Co do gry Treze to fakt nie widać go, ale czy miał okazję, żeby się pokazać? Nie dostaje żadnych dobrych piłek, do grania głową to on stworzony nie jest, a tylko tak w 1 połowie kończyliśmy akcje... Trzeba zmian w przerwie i jakiegoś pomysłu na grę, bo inaczej nic z tego nie będzie... Lazio miało tak naprawdę jedną okazję na gola i ją wykorzystało. Piękny strzał Zarate...

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 kwietnia 2009, 21:57

No i to by było na tyle w tym sezonie. Nie stworzyliśmy przez blisko 60 minut ani jednej klarownej sytuacji. Bramki dla Lazio kapitalne, ale tego żenującego widowiska nie chce mi się już dłużej oglądać.

Locke

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 kwietnia 2009, 21:59

Nie wiem jak wy panowie ale ja kończę oglądać ten mecz. To co widziałem na ekranie mojego telewizora to nie był JUVENTUS. To była jakaś beznadziejna drużyna w której nikt tak naprawdę nie widział co robić. Odpadamy z PW i co za tym idzie mam nadzieję równa się pożegnanie z pracą pana Ranieriego i zakup kogoś kto pociągnie naszą grę do przodu. Dzisiaj nie było takiego kogoś. A i z tyłu wyglądało to fatalnie. Nie ma co przeklinać, wyzywać, po prostu zepsuli nam Juve i ciężko to będzie teraz odbudować. Bez odbioru i trzymajcie się jakoś koledzy.

Obrazek
GrandeAle

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 kwietnia 2009, 21:59

O MÓJ BOŻE!!!!!! Ja już nie mogę... Na całej linii kompromitacja! Na każdym możliwym froncie w tym sezonie dostajemy baty i pojedyncze perełki jak zwycięstwa z Milanem czy Realem nic tu nie zmieniają. Przegrywamy wszystko co można i chyba lepiej, że więcej przegra się nie da, bo na pewno byśmy przegrali. A co po meczu powie siwy? Chyba wszyscy wiemy... "Widziałem dziś zdeterminowany zespół", "Chłopcy stworzyli sobie wiele okazji, brakło jedynie szczęścia, które było po stronie Lazio", "Sędzia to, sędzia tamto", "Zagraliśmy dobry sezon, pełen poświęceń i pozytywnych zmian"... Bla, bla, bla...

Jak siwego nie wyleją tylko idioci nadal będą pitolili jak to Ranieri ma u nich pełne poparcie to mnie trafi :/

PS: Oglądam sobie na PS mecz Werderu i przyznam, że Diego jest kapitalny. Jak Secco zwali ten transfer (a nie zdziwi mnie to) to mnie SZLAG TRAFI!
Ostatnio zmieniony 22 kwietnia 2009, 22:02 przez GrandeAle, łącznie zmieniany 1 raz.

rolek86

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 kwietnia 2009, 22:00

ladne bramki lazio (choc druga po rykoszecie - jak dla mnie bald Gigiego)
co do pojedynkow 1 na 1. Moze nasi powinni poogladac np cos takiego :
8)

Juve for ever!

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 kwietnia 2009, 22:02

@Pawełek

Popieram. Także idę spać, bo to nie ma sensu...dawno nie oglądałem takiej padaki w wykonaniu Juve. Cóż liczę jednak, że po 38 kolejce Serie A na drugim miejscu będzie widniał napis JUVENTUS chodź i w to ostatnio zaczynam wątpic, a Milan blisko...ba nawet przed nami...

Zablokowany