LM [1/8 (1)]: Chelsea 1-0 JUVENTUS
- Monte Cristo
- Juventino
W kazdym temacie o meczu kurde jest to samo, 15 osob sie pyta gdzie mozna obejrzec mecz albo czy jest dostepny na Cyfrze, kurde no, nie mozna zalozyc oddzielnego o tym?
A tak juz na temat:
Mecz na ktory wszyscy czekalismy! Mam nadzieje ze nasi grajcy beda skoncentrowani i zmotywowani do 200%, zeby nie trzeba bylo na nikogo po meczu bluzgac! Licze na bramkowy remis (po cichu nadzieje na 0-1
) ale w razie 0-0 nie bede plakal. Oczywiscie to duza zaleta strzelenie gola na wyjezdzie.
Co do skladu to nie spodziewam sie jakis nowosci. Mam nadzieje ze na murawe wyjdzie Mellberg, Sissoko i (!) Tiago. W koncu wszyscy grali w Premiership wiec znaja sie na angielskich druzynach.
Co do lewego skrzydla to szczerze mowiac mam nadzieje na Nedveda. Niby stary, bez formy (w meczu z Palermo pokazal co innego!), wolny ale doswiadczenie to on ma. Polaczenie to z jego ogromna determinacja i wola walki, ktora jestem pewien ze bedzie wypelniony w srodowym spotkaniu i mamy niemal naszego starego (nie ze stary wiek, tylko taki jaki byl kiedys
) Nedveda. Ma tez owiele lepsze warunki fizyczne niz Seba, co by maly Giovinco mial do powiedzenia przy Drogbie, Lampardzie czy Terrym?

A tak juz na temat:
Mecz na ktory wszyscy czekalismy! Mam nadzieje ze nasi grajcy beda skoncentrowani i zmotywowani do 200%, zeby nie trzeba bylo na nikogo po meczu bluzgac! Licze na bramkowy remis (po cichu nadzieje na 0-1

Co do skladu to nie spodziewam sie jakis nowosci. Mam nadzieje ze na murawe wyjdzie Mellberg, Sissoko i (!) Tiago. W koncu wszyscy grali w Premiership wiec znaja sie na angielskich druzynach.
Co do lewego skrzydla to szczerze mowiac mam nadzieje na Nedveda. Niby stary, bez formy (w meczu z Palermo pokazal co innego!), wolny ale doswiadczenie to on ma. Polaczenie to z jego ogromna determinacja i wola walki, ktora jestem pewien ze bedzie wypelniony w srodowym spotkaniu i mamy niemal naszego starego (nie ze stary wiek, tylko taki jaki byl kiedys

- kamilu_87
- Juventino
- Motor
- Juventino
Meczu nie obejrzę, może skuty w TVP.
A co do samego meczu spodziewam się remisu bramkowego albo niewielkiego zwycięstwa ze strony Juventusu. Liczę że Buffon będzie miał niewiele roboty, choć coś mi mówi straci bramkę. Pewnie Lampart wbije na pustą
, bo stanie pod samą linią. Liczę na Del Piero i Sissoko, Del Piero to wiadomo filar drużyny co potrafi zdobywać bramki, a Sissoko to były gracz Liverpoolu i liczę że poradzi sobie na nowo z drużyną z Premiership.
A co do samego meczu spodziewam się remisu bramkowego albo niewielkiego zwycięstwa ze strony Juventusu. Liczę że Buffon będzie miał niewiele roboty, choć coś mi mówi straci bramkę. Pewnie Lampart wbije na pustą

- stahoo
- Juventino
albo żółtą kartką za symulowanie :lol:kamilu_87 pisze:Nic, ale odbijał by sie od nich jak od ściany, co może zaowocowało by jakimś ciekawym wolnym...a później ...chyba wiadomo coKuzminski pisze: co by maly Giovinco mial do powiedzenia przy Drogbie, Lampardzie czy Terrym?
- kamilu_87
- Juventino
Oo masakra. Szukałbym kogokolwiek kto ma "enke" jak nie ma nikt, poszedłbym do pubu, jak mieszkasz gdzies gdzie nie ma pubu, szukałbym na necie, jeśli masz słabego neta, poszedłbym do kolegi który ma dobrego...a Ty mowisz ze obejrzysz sobie "skuty" i ze "Lampart" nam strzeli bramke...ogarnij sie stary :roll:kopniak pisze:Meczu nie obejrzę, może skuty w TVP.
Mogłoby tak wyglądac, ale z cała pewnością Giovinco by nie symulował, hehestahoo pisze:albo żółtą kartką za symulowanie :lol:kamilu_87 pisze:Nic, ale odbijał by sie od nich jak od ściany, co może zaowocowało by jakimś ciekawym wolnym...a później ...chyba wiadomo coKuzminski pisze: co by maly Giovinco mial do powiedzenia przy Drogbie, Lampardzie czy Terrym?

- mati888
- Juventino
no, z Giovinco po starciu z Terrym by niewiele zostało 
kluczową postacią w Chelsea będzie zapewne Lampard. Jak uda nam się go wyłączyć, to mamy dużo większe szanse na korzystny rezultat. Ciekawe kto wystąpi u boku Sissoko...stawiam mimo wszystko na Tiago-trochę w Anglii pograł, zna lepiej tamtejszą grę niż Poulsen czy już w ogóle Marchisio. W ataku pewnie zobaczymy tych, którzy raczej odpoczęli przeciw Palermo-Alexa z Amaurim. W obronie raczej nie ma czego wymyślić, jedyną alternatywą ustawienia Grygera-Legro-Chiellini-Molinaro jest wpuszczenie Mellberga za Zdenka. Chelsea na szczęście ciągnie raczej środkiem-Tiago z Sissoko ostatnio zagrali na prawdę spoko zawody, a para Legro-Chiellini przypomina czasem parę piłkarzy grających ze sobą od dzieciaka, tak dobrze współpracują i się uzupełniają (że Legro trochę słabiej ostatnio, to inna strona, ale wierzę w niego). Gorzej będzie, kiedy Guus zda sobie sprawę, że jak przyciśnie Molinaro i Grygerę, to może mieć z tego więcej korzyści...po cichu liczę na 1-bramkowe zwycięstwo Bianconerich
FJ!

kluczową postacią w Chelsea będzie zapewne Lampard. Jak uda nam się go wyłączyć, to mamy dużo większe szanse na korzystny rezultat. Ciekawe kto wystąpi u boku Sissoko...stawiam mimo wszystko na Tiago-trochę w Anglii pograł, zna lepiej tamtejszą grę niż Poulsen czy już w ogóle Marchisio. W ataku pewnie zobaczymy tych, którzy raczej odpoczęli przeciw Palermo-Alexa z Amaurim. W obronie raczej nie ma czego wymyślić, jedyną alternatywą ustawienia Grygera-Legro-Chiellini-Molinaro jest wpuszczenie Mellberga za Zdenka. Chelsea na szczęście ciągnie raczej środkiem-Tiago z Sissoko ostatnio zagrali na prawdę spoko zawody, a para Legro-Chiellini przypomina czasem parę piłkarzy grających ze sobą od dzieciaka, tak dobrze współpracują i się uzupełniają (że Legro trochę słabiej ostatnio, to inna strona, ale wierzę w niego). Gorzej będzie, kiedy Guus zda sobie sprawę, że jak przyciśnie Molinaro i Grygerę, to może mieć z tego więcej korzyści...po cichu liczę na 1-bramkowe zwycięstwo Bianconerich

FJ!
'Czasem lepiej nic nie mówić i sprawiać wrażenie głupiego niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości'
- Nevermind
- Juventino
A ja stawiam na środek Poulsen-Sissoko.
Dlaczego?
To dwaj gracze najlepiej spisujący sie w defensywie ze wszystkich srodkowych pomocnikow. Wtedy na skrzydlach mogliby operwac nieszablonowi Giovinco i Camoranesi.
W ataku klasycznie Amauri-Del Piero. Dlatego byli oszczedzani w meczu z Palermo, w nastepnym meczu wybiegnie Trezeguet z Iaquinta. Na tym polega rotacja i korzysci z czterech napastnikow w druzynie.
Na lewej obronie mamy tylko jedne wyjscie jest nim Molinaro.
Srodek bez watpienia Kielon-Nicola.
Z prawej strony ustawilbym Melberga, ktory z pewnoscia przydalby sie w pojedynkach glowkowych z Drogna, czy obroncami srodkowymi podczas stalych elementow gry.
W bramce oczywiscie Gigi Buffon ( Chociaz, ponoc przynosi pecha
).
Reasumujac sklad wg mnie powinien wygladac tak:
Buffon
Melberg,Kielon,Nicola,Molinaro
Camoranesi,Poulsen,Sissoko,Giovinco
Amauri, Del Piero
Chociaz znajac zycie wystapia Grygera,Nedved i Tiago.
A.. i po przerwie ujrzymy Marco #32
Dlaczego?
To dwaj gracze najlepiej spisujący sie w defensywie ze wszystkich srodkowych pomocnikow. Wtedy na skrzydlach mogliby operwac nieszablonowi Giovinco i Camoranesi.
W ataku klasycznie Amauri-Del Piero. Dlatego byli oszczedzani w meczu z Palermo, w nastepnym meczu wybiegnie Trezeguet z Iaquinta. Na tym polega rotacja i korzysci z czterech napastnikow w druzynie.
Na lewej obronie mamy tylko jedne wyjscie jest nim Molinaro.
Srodek bez watpienia Kielon-Nicola.
Z prawej strony ustawilbym Melberga, ktory z pewnoscia przydalby sie w pojedynkach glowkowych z Drogna, czy obroncami srodkowymi podczas stalych elementow gry.
W bramce oczywiscie Gigi Buffon ( Chociaz, ponoc przynosi pecha

Reasumujac sklad wg mnie powinien wygladac tak:
Buffon
Melberg,Kielon,Nicola,Molinaro
Camoranesi,Poulsen,Sissoko,Giovinco
Amauri, Del Piero
Chociaz znajac zycie wystapia Grygera,Nedved i Tiago.
A.. i po przerwie ujrzymy Marco #32
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Obawiam się tego spotkania - to zrozumiałe. Nie znaczy to jednak wcale, że nie uważam, że awansujemy. Wręcz przeciwnie. Wcześniej forma naszych graczy wołała o pomstę do nieba, ale spotkanie z Palermo zdecydowanie mnie uspokoiło. Zaprezentowaliśmy się naprawdę wybornie na tle świetnie grającej ekipy z Sycylii. Dość powiedzieć, że ich stadion to twierdza, którą w tym sezonie zdobyli nieliczni. Chelsea to oczywiście zupełnie inna bajka, ale większość argumentów mamy po swojej stronie. Fakt faktem także londyńczycy są zmotywowani, w końcu nie wiedzie się im najlepiej na krajowym podwórku, a i mają coś do udowodnienia zarówno sobie, jak i kibicom. Zdaje się jednak, że jesteśmy gotowi na ten mecz - w końcu koszmar związany z kontuzjami zaczyna dobiegać końca. Szczerze powiedziawszy liczę na zwycięstwo w stolicy, bo niewątpliwie nas na to stać. Cieszy zwłaszcza fakt, że wypoczęci są zarówno Alex, jak i Amauri, mimo rozegrania części ostatniego spotkania ligowego. W wybornej formie jest z całą pewnością Sissoko, Camor także prezentuje się zacnie. Ciekawi mnie, kto wystąpi u boku Momo na środku pomocy - Tiago, Poulsen czy Marchisio? Zdaje się, że największe szanse na występ ma ten pierwszy z uwagi na niezłą dyspozycję, w jakiej się ostatnio znajduje. Dodatkowo występ przeciwko byłej ekipie powinien go tylko zmotywować.Spodziewam się, że nasi wygrają to spotkanie, choć zadowoli mnie także bramkowy remis. Zobaczymy, czy Guus zdążył na tyle poukładać zespół, aby ten był w stanie skutecznie przeciwstawić się Juve.
- Bobeknaklo
- Juventino
Messi jest aż o 4 cm wyższy i 3 kg cięższy, a jak widać to bardziej jego zaleta niż wada. Wiadomo dlaczego akurat takie porównanie.kamilu_87 pisze:Nic, ale odbijał by sie od nich jak od ściany, co może zaowocowało by jakimś ciekawym wolnym...a później ...chyba wiadomo coKuzminski pisze: co by maly Giovinco mial do powiedzenia przy Drogbie, Lampardzie czy Terrym?
Wystawianie Giovinco to ryzyko, sam nie wiem na kogo bym postawił w tak ważnym meczu, gdzie walczy się o każdy metr kwadratowy. Mimo to jestem pewien, że Seba by sobie poradził, jedyne o co się martwię to kondycja, nie ma szans żeby wytrzymał cały mecz ligi mistrzów w tej fazie, z takim przeciwnikiem, ale od czego są rezerwowi..
- Monte Cristo
- Juventino
Czy ci naprawde chodzi o kondycje? Bo mysle ze Seba, ktory ma 22 lata lepiej wytrzyma morderczo trudny 90 minutowy mecz niz 37 letni Nedved...Bobek1991 pisze:Messi jest aż o 4 cm wyższy i 3 kg cięższy, a jak widać to bardziej jego zaleta niż wada. Wiadomo dlaczego akurat takie porównanie.kamilu_87 pisze:Nic, ale odbijał by sie od nich jak od ściany, co może zaowocowało by jakimś ciekawym wolnym...a później ...chyba wiadomo coKuzminski pisze: co by maly Giovinco mial do powiedzenia przy Drogbie, Lampardzie czy Terrym?
Wystawianie Giovinco to ryzyko, sam nie wiem na kogo bym postawił w tak ważnym meczu, gdzie walczy się o każdy metr kwadratowy. Mimo to jestem pewien, że Seba by sobie poradził, jedyne o co się martwię to kondycja, nie ma szans żeby wytrzymał cały mecz ligi mistrzów w tej fazie, z takim przeciwnikiem, ale od czego są rezerwowi..
- Bobeknaklo
- Juventino
Szczerze mówiąc to mam spore wątpliwości. Kondycja przychodzi z czasem, szybkość z kolei z czasem ubywa. Wiadomo, że w pewnym momencie, w pewnym wieku chcąc nie chcąc organizm odmawia i wytrzymałość też musi zanikać z racji wieku. Niewątpliwie ten proces u Nedveda się już zaczął, ale Seba ma ubytki w tym elemencie co jest spowodowane młodym wiekiem a także ograniem, zagrał zaledwie jeden niepełny sezon, a teraz wiadomo jak gra..
- white_wolv
- Juventino
Znowu interesujacy mecz, znowu zazarte dyskusje. Kto wygra, kto jest lepszy , jaki sklad itp. Przypomina mi to troche to cale zafajdane studio ekspertow z TVP czy innych programow. Nagadaja sie pol godziny przed meczem o szansach, przewagach i nazwiskach a pozniej jeden blad, karny czy tez forma dnia danej druzyny sprawiaja ze to cale ich gadanie nie jest warte funta klakow.
Ja jutro oczekuje tylko jednego. Ze wyjdziemy na boisko i pokazemy jaja. Ze wyjdziemy tak jak przeciwko Realowi, czy tez Milanowi - zwarci , skoncentrowani i gotowi do bezpardonowej walki.
Bo jesli na boisku pojawi sie bezbarwna druzyna ktora widzialem w meczach z Sampdoria,Cagliari,Udinese,Napoli czy interem to mozemy zapomniec o trofeum na ktore z wytesknieniem czekam juz 12rok.
Ja jutro oczekuje tylko jednego. Ze wyjdziemy na boisko i pokazemy jaja. Ze wyjdziemy tak jak przeciwko Realowi, czy tez Milanowi - zwarci , skoncentrowani i gotowi do bezpardonowej walki.
Bo jesli na boisku pojawi sie bezbarwna druzyna ktora widzialem w meczach z Sampdoria,Cagliari,Udinese,Napoli czy interem to mozemy zapomniec o trofeum na ktore z wytesknieniem czekam juz 12rok.
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
W pojedynku lig włoskiej i angielskiej póki co 1:0 dla Premiership. To jeden z powodów, dla których jutro trzeba wygrać ;] Mam nadzieję, że pokażemy charakter jak w najważniejszych meczach CL w ubiegłym roku.
Forza Juve!
Forza Juve!
- Monte Cristo
- Juventino
Nie nie. 1:0 bedzie jesli Arsenal wyeliminuje Rome.szczypek pisze:W pojedynku lig włoskiej i angielskiej póki co 1:0 dla Premiership. To jeden z powodów, dla których jutro trzeba wygrać ;] Mam nadzieję, że pokażemy charakter jak w najważniejszych meczach CL w ubiegłym roku.
Forza Juve!