Serie A (25): Palermo 0-2 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
MaxiLopez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lutego 2009, 17:28

Ja chciałbym wrócić do meczu z Chelsea. Na samym wstępie chciałbym zaznaczyć, że nie jest dobrze, ale też nie jest beznadziejnie. Poprawa gry w meczu z Aston Villa była widoczna. Lampard musi dostać plaster, nie można ryzykować z Giovinco (nie ważne co dzisiaj pokaże, jeżeli oczywiście zagra), Bosingwa jest zbyt śmiały w swoich poczynaniach, więc Nedved w podstawowym składzie wystąpić musi. Reszta zawodników Chelsea niczym mnie nie zaskoczyła. A jeżeli chodzi o mecz z Palermo to uważam, że będzie remis.

Kamex22

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lutego 2009, 18:31

Mati pisze:Mówiąc szczerze, myślałem, że Tinkerman bardziej przetasuje skład przed Ligą Mistrzów i niw wystawi Sissoko , Camoranesiego i Chielliniego. Skoro tak jednak nie zrobił, nie pozostaje liczyć na nic innego, niż tylko i wyłącznie trzy punkty.
Akurat tu sie musze zgodzic z Ranierim. Chiellini musi sobie przypomniec jak sie blokuje wrogow, a ze palermo ma miccoliego to bedzie na kim "testowac". Sissoko nie gral w ostatnim meczu wiec nie bedzie zmeczony, a Camor niech gra bo po kontuzji tez musi zlapac rytm. Z sampa nie gral jakos super :)

Siewier

Administrator
Administrator
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 21 lutego 2009, 20:16

W kontekście spotkań z Chelsea i Lazio oczekiwałbym dzisiaj od naszych futbolu w dobrym wykonaniu, tak co by na oba te spotkania jechać bez zbędnego balastu w gaciach. Natomiast patrząc na Serie A liczy się dla mnie tylko wynik, oczywiście zwycięstwo. Strata punktów może nas definitywnie kosztować pożegnanie się ze Scudetto, strata 10/12 pkt będzie już na prawdę źle wyglądać - a warto też pamiętać, że drugiego czy nawet trzeciego miejsca nie mamy z przydziału...

Arcadio

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lutego 2009, 20:33

linki do meczu:
po polsku :-D
http://www.justin.tv/super_tvsport

albo:
http://soccer-live.pl/soccerTV/bet_tv/index.htm

drugi po prawej... reszte spauzujcie lub wyciszcie...
PeAcE

Żaden zwycięzca nie wierzy w przypadek.
Kamex22

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lutego 2009, 21:23

No to po pierwszej polowie powiem ze zal... A to ze nikomu nie chcialo sie wykonac na koncu rzutu roznego to podsumowanie. Popis umiejetnosci Sissoko i mnostwo szczescia i Buffona zapewnil nam wynik 1-0 do przerwy. Obysmy w drugiej grali lepiej i wygrali ten mecz.

Btw zauwazcie ze co kontra to schrzaniona czy to przez Nedveda (glownie) czy przez innych...

ArtHur

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 lutego 2009, 21:25

Niezły mecz Juventusu. Po za początkiem i z 2 sytuacjami w obronie wszystko gra. Podoba mi sie Nedved, ale cholera znów zawodzi skutecznosc, a może umiejetnosc "ostatniego podania"(to uwaga do kilku zawodników)? A akcja Sissoko przekozak, podniecilem sie 8).

Zbysio

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lutego 2009, 21:27

aro2121 pisze:linki do meczu:
po polsku :-D
http://www.justin.tv/super_tvsport

albo:
http://soccer-live.pl/soccerTV/bet_tv/index.htm

drugi po prawej... reszte spauzujcie lub wyciszcie...
PeAcE
tu jest polsat sport extra, wiec gdzie jest mecz po polsku i mecz Juve

Nevermind

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 lutego 2009, 21:27

Do przerwy wyrowana gra.
W Juventusie najlepsi Sissoko i Camoranesi.
Zbyt inwidualnie gra Iaquinta. Jego ostatnia akcja zakonczona strzalem w srodek bramki, powinien obsluzyc idealnie wbiegajacego Trezegueta.

Szkoda mi Davide nie dostaje dzisiaj pilek. Zarowno Iaquinta, jak i Nedved graja bardzo inwidualnie.
Moze w nastepnej polowie pokaze cos wiecej.

Poczatek meczu dla Palermo. Bylem bardzo zaniepokojony 5 pierwszymi minutami. Mielismy duzo szczescia.
W ostatnich minutach troche zaspalismy, kiedy Cavani strzelil obok bramki.

Bramka Momo - cud, miód i malina !
Fenomenalne. To jeden z lepszych transferow ostatnich lat. Mimo "nieokrzesania" technicznego i brakach w przyjeciu pilki zawodnik ktory moze stac sie czolowym zawodnikiem na kilka najblizszych lat.

Tiago troche niewidoczny. Brakuje mi odwagi, rozgrywa tylko krotkie pilki na boki

PS: Mam juz dosyc ogladania Grygery. To wstyd, zeby w takim klubie jak Juventus na prawej stronie gral pilkarz w tak katastrofalnej formie. Mam nadzieje, ze po sezonie pozykamy innego pilkarza.

JuveFilip_8_

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lutego 2009, 21:29

Kamex nie wiem o co Ci chodzi...

Gramy na sycylii gdzie gra sie mega trudno, gramy bardzo dobrze jak na te warunki, Palermo gra rownie dobrze jak my, mecz bardzo piekny, wyrownany, pelno strzalow i akcji... (az nie jak typowe Calcio). Mielismy sczescie, ale Palermo tez je mialo, nie jestem pewien czy przy strzale Iaquinty byl spalony, potem poszla dobitka bodajze od Tiago ktora trafila w bramkarza, a potem futbolowka trafila do Treze ktory juz nie strzelal bo byl gwizdek... Nedved gra dobrze, strzela liczac na dobitki Treze, wkurzyla mnie jedynie sytuacja w ktorej Jaku zszedl na prawa noge i bedac na 16 metrze zapieprzyl na sile w sam srodek, wystarczylo lekko pół-lobem po dlugim rogu... Grygera na swoim poziome - ponizej krytyki, Molinaro widac ze chce, co z tego wychodzi juz nie jest takie piekne, ale walczy... Sissoko oprocz bramki kilka ladnych wyprowadzen pilki, Tiago rownie dobrze.

: D spadam na druga polowe ; )
JEST DOBRZE PANOWIE!!! : )

PS: Barca stracila forme przed CL, dostawali 0:2 z espanjolem na kamp noł. Jeszcze sie okaze ze OL ich wydudka ;p

Obrazek
eslk

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 lutego 2009, 21:30

Do przerwy jest 1:0 dla Juve, a ekipa gra całkiem niezle.

Bardzo dobrze Sissoko, Chiellini, grozni sa Nedved (samolub:)) i Iaquinta (przy odrobinie szczescia coś mógł strzelic).

Obrona, mimo 2 drobnych bledow, bardzo poprawnie. Chociaz trzeba powiedziec, ze znow Grygera jest naszym najgorszym zawodnikiem. Mało widoczny w ataku Trezeguet - ale strasznie się stara i potrafi wrocic do obrony, aby pomoc kolegom.

Palermo mialo dwie niezłe okazje do strzelenia bramki - na poczatku meczu Miccoli trafil w poprzeczke, a pod koniec polowy Cavani z 16 metrow uderzyl gdzies pol metra obok slupka. Nie przypominam sobie dokladnie wszystkich Naszych sytuacji, ale było tego sporo. Nedved oddał z 3 celne strzały, po ktorych niezle interweniował Amelia. Iaquinta takze dostał dwie albo trzy swietne piłki w pole karne (gdyby zszedł do srodka i huknął, moglaby byc z tego bramka). Trezeguet w 3, albo 4 minucie mial swietna sytuacje, ale nogami bramkarz wybił pilkę.

Juventus zupelnie inaczej gra z Chiellinim i Camoranesim.

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lutego 2009, 21:32

Gra jest wyrównana, wygląda to mimo wszystko lepiej z Camoranesim aniżeli bez niego. Sissoko majstersztyk, jak narazie najlepszy na boisku w pierwszej połowie, trzeba podwyższyć bo będzie nerwowo jak tego nie zrobimy.
A swoją drogą tak patrzę na tego Balzarettiego i myslę sobie ... dlaczego do jasnej cholery go oddaliśmy :| ?

pletikosa

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lutego 2009, 21:35

hehe wynik świetny, gol sissoko jak już kolega wyżej napisał PRZEKOZACZY!!rzeczywiście..

szkoda że balzaretti gra w różowych, a nie u nas. 1 połowa w jego wykonaniu świetna, jeśli w 2 zagra tak samo to będe pod wrażeniem jego gry.
BUFFON jednak robi różnice...w pierwszych 8 minutach wyjął 2 setki.
grygera jak już ktoś wyzej powiedział--dno totalne. ani w przód anie z tyłu nic dobrego nie wnosi. najgorszy piłkarz na boisku. NEDVED???jakoś nie słyszę krzyków żeby rychło kariere kończył

eslk

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 lutego 2009, 21:37

Nie przesadzajcie z tym Buffonem - obronił strzał z dobitki po poprzeczce Miccoliego, a oprocz tego, nie mial zadnej interwencji. Obrona gra niezle.

Najbardziej się boje akcji, które idą lewym skrzydłem Palermo. Grygera sobie słabo daje rade, a Camoranesi nie jest najlepszy w defensywie - poza tym, czesto schodzi do srodka.

Siewier

Administrator
Administrator
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 21 lutego 2009, 21:37

Póki co gramy dobrze, wynik też dobry. Ogólnie całe spotkanie stoi na wysokim poziomie. Oby tak dalej! :)

Azrael

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lutego 2009, 22:08

Marchionni jest masakryczny!!! Rozczarował mnie Iaquinta, słaby mecz. Grygera jak zwykle słabo i niewidoczny Tiago. Póki co wynik lepszy od gry.

Ogólnie przestaliśmy grać od 60 minuty i zaczynam się bać o wynik.

Zablokowany