Serie A (25): Palermo 0-2 JUVENTUS
- MaxiLopez
- Juventino
Ja chciałbym wrócić do meczu z Chelsea. Na samym wstępie chciałbym zaznaczyć, że nie jest dobrze, ale też nie jest beznadziejnie. Poprawa gry w meczu z Aston Villa była widoczna. Lampard musi dostać plaster, nie można ryzykować z Giovinco (nie ważne co dzisiaj pokaże, jeżeli oczywiście zagra), Bosingwa jest zbyt śmiały w swoich poczynaniach, więc Nedved w podstawowym składzie wystąpić musi. Reszta zawodników Chelsea niczym mnie nie zaskoczyła. A jeżeli chodzi o mecz z Palermo to uważam, że będzie remis.
- Kamex22
- Juventino
Akurat tu sie musze zgodzic z Ranierim. Chiellini musi sobie przypomniec jak sie blokuje wrogow, a ze palermo ma miccoliego to bedzie na kim "testowac". Sissoko nie gral w ostatnim meczu wiec nie bedzie zmeczony, a Camor niech gra bo po kontuzji tez musi zlapac rytm. Z sampa nie gral jakos superMati pisze:Mówiąc szczerze, myślałem, że Tinkerman bardziej przetasuje skład przed Ligą Mistrzów i niw wystawi Sissoko , Camoranesiego i Chielliniego. Skoro tak jednak nie zrobił, nie pozostaje liczyć na nic innego, niż tylko i wyłącznie trzy punkty.

- Siewier
- Administrator
- Podziekował: 3 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
W kontekście spotkań z Chelsea i Lazio oczekiwałbym dzisiaj od naszych futbolu w dobrym wykonaniu, tak co by na oba te spotkania jechać bez zbędnego balastu w gaciach. Natomiast patrząc na Serie A liczy się dla mnie tylko wynik, oczywiście zwycięstwo. Strata punktów może nas definitywnie kosztować pożegnanie się ze Scudetto, strata 10/12 pkt będzie już na prawdę źle wyglądać - a warto też pamiętać, że drugiego czy nawet trzeciego miejsca nie mamy z przydziału...
- Arcadio
- Juventino
linki do meczu:
po polsku :-D
http://www.justin.tv/super_tvsport
albo:
http://soccer-live.pl/soccerTV/bet_tv/index.htm
drugi po prawej... reszte spauzujcie lub wyciszcie...
PeAcE
albo:
PeAcE
Żaden zwycięzca nie wierzy w przypadek.
- Kamex22
- Juventino
No to po pierwszej polowie powiem ze zal... A to ze nikomu nie chcialo sie wykonac na koncu rzutu roznego to podsumowanie. Popis umiejetnosci Sissoko i mnostwo szczescia i Buffona zapewnil nam wynik 1-0 do przerwy. Obysmy w drugiej grali lepiej i wygrali ten mecz.
Btw zauwazcie ze co kontra to schrzaniona czy to przez Nedveda (glownie) czy przez innych...
Btw zauwazcie ze co kontra to schrzaniona czy to przez Nedveda (glownie) czy przez innych...
- ArtHur
- Juventino
Niezły mecz Juventusu. Po za początkiem i z 2 sytuacjami w obronie wszystko gra. Podoba mi sie Nedved, ale cholera znów zawodzi skutecznosc, a może umiejetnosc "ostatniego podania"(to uwaga do kilku zawodników)? A akcja Sissoko przekozak, podniecilem sie 8).
- Zbysio
- Juventino
tu jest polsat sport extra, wiec gdzie jest mecz po polsku i mecz Juvearo2121 pisze:linki do meczu:
albo:
PeAcE
- Nevermind
- Juventino
Do przerwy wyrowana gra.
W Juventusie najlepsi Sissoko i Camoranesi.
Zbyt inwidualnie gra Iaquinta. Jego ostatnia akcja zakonczona strzalem w srodek bramki, powinien obsluzyc idealnie wbiegajacego Trezegueta.
Szkoda mi Davide nie dostaje dzisiaj pilek. Zarowno Iaquinta, jak i Nedved graja bardzo inwidualnie.
Moze w nastepnej polowie pokaze cos wiecej.
Poczatek meczu dla Palermo. Bylem bardzo zaniepokojony 5 pierwszymi minutami. Mielismy duzo szczescia.
W ostatnich minutach troche zaspalismy, kiedy Cavani strzelil obok bramki.
Bramka Momo - cud, miód i malina !
Fenomenalne. To jeden z lepszych transferow ostatnich lat. Mimo "nieokrzesania" technicznego i brakach w przyjeciu pilki zawodnik ktory moze stac sie czolowym zawodnikiem na kilka najblizszych lat.
Tiago troche niewidoczny. Brakuje mi odwagi, rozgrywa tylko krotkie pilki na boki
PS: Mam juz dosyc ogladania Grygery. To wstyd, zeby w takim klubie jak Juventus na prawej stronie gral pilkarz w tak katastrofalnej formie. Mam nadzieje, ze po sezonie pozykamy innego pilkarza.
W Juventusie najlepsi Sissoko i Camoranesi.
Zbyt inwidualnie gra Iaquinta. Jego ostatnia akcja zakonczona strzalem w srodek bramki, powinien obsluzyc idealnie wbiegajacego Trezegueta.
Szkoda mi Davide nie dostaje dzisiaj pilek. Zarowno Iaquinta, jak i Nedved graja bardzo inwidualnie.
Moze w nastepnej polowie pokaze cos wiecej.
Poczatek meczu dla Palermo. Bylem bardzo zaniepokojony 5 pierwszymi minutami. Mielismy duzo szczescia.
W ostatnich minutach troche zaspalismy, kiedy Cavani strzelil obok bramki.
Bramka Momo - cud, miód i malina !
Fenomenalne. To jeden z lepszych transferow ostatnich lat. Mimo "nieokrzesania" technicznego i brakach w przyjeciu pilki zawodnik ktory moze stac sie czolowym zawodnikiem na kilka najblizszych lat.
Tiago troche niewidoczny. Brakuje mi odwagi, rozgrywa tylko krotkie pilki na boki
PS: Mam juz dosyc ogladania Grygery. To wstyd, zeby w takim klubie jak Juventus na prawej stronie gral pilkarz w tak katastrofalnej formie. Mam nadzieje, ze po sezonie pozykamy innego pilkarza.
- JuveFilip_8_
- Juventino
Kamex nie wiem o co Ci chodzi...
Gramy na sycylii gdzie gra sie mega trudno, gramy bardzo dobrze jak na te warunki, Palermo gra rownie dobrze jak my, mecz bardzo piekny, wyrownany, pelno strzalow i akcji... (az nie jak typowe Calcio). Mielismy sczescie, ale Palermo tez je mialo, nie jestem pewien czy przy strzale Iaquinty byl spalony, potem poszla dobitka bodajze od Tiago ktora trafila w bramkarza, a potem futbolowka trafila do Treze ktory juz nie strzelal bo byl gwizdek... Nedved gra dobrze, strzela liczac na dobitki Treze, wkurzyla mnie jedynie sytuacja w ktorej Jaku zszedl na prawa noge i bedac na 16 metrze zapieprzyl na sile w sam srodek, wystarczylo lekko pół-lobem po dlugim rogu... Grygera na swoim poziome - ponizej krytyki, Molinaro widac ze chce, co z tego wychodzi juz nie jest takie piekne, ale walczy... Sissoko oprocz bramki kilka ladnych wyprowadzen pilki, Tiago rownie dobrze.
: D spadam na druga polowe ; )
JEST DOBRZE PANOWIE!!! : )
PS: Barca stracila forme przed CL, dostawali 0:2 z espanjolem na kamp noł. Jeszcze sie okaze ze OL ich wydudka ;p
Gramy na sycylii gdzie gra sie mega trudno, gramy bardzo dobrze jak na te warunki, Palermo gra rownie dobrze jak my, mecz bardzo piekny, wyrownany, pelno strzalow i akcji... (az nie jak typowe Calcio). Mielismy sczescie, ale Palermo tez je mialo, nie jestem pewien czy przy strzale Iaquinty byl spalony, potem poszla dobitka bodajze od Tiago ktora trafila w bramkarza, a potem futbolowka trafila do Treze ktory juz nie strzelal bo byl gwizdek... Nedved gra dobrze, strzela liczac na dobitki Treze, wkurzyla mnie jedynie sytuacja w ktorej Jaku zszedl na prawa noge i bedac na 16 metrze zapieprzyl na sile w sam srodek, wystarczylo lekko pół-lobem po dlugim rogu... Grygera na swoim poziome - ponizej krytyki, Molinaro widac ze chce, co z tego wychodzi juz nie jest takie piekne, ale walczy... Sissoko oprocz bramki kilka ladnych wyprowadzen pilki, Tiago rownie dobrze.
: D spadam na druga polowe ; )
JEST DOBRZE PANOWIE!!! : )
PS: Barca stracila forme przed CL, dostawali 0:2 z espanjolem na kamp noł. Jeszcze sie okaze ze OL ich wydudka ;p

- eslk
- Juventino
Do przerwy jest 1:0 dla Juve, a ekipa gra całkiem niezle.
Bardzo dobrze Sissoko, Chiellini, grozni sa Nedved (samolub:)) i Iaquinta (przy odrobinie szczescia coś mógł strzelic).
Obrona, mimo 2 drobnych bledow, bardzo poprawnie. Chociaz trzeba powiedziec, ze znow Grygera jest naszym najgorszym zawodnikiem. Mało widoczny w ataku Trezeguet - ale strasznie się stara i potrafi wrocic do obrony, aby pomoc kolegom.
Palermo mialo dwie niezłe okazje do strzelenia bramki - na poczatku meczu Miccoli trafil w poprzeczke, a pod koniec polowy Cavani z 16 metrow uderzyl gdzies pol metra obok slupka. Nie przypominam sobie dokladnie wszystkich Naszych sytuacji, ale było tego sporo. Nedved oddał z 3 celne strzały, po ktorych niezle interweniował Amelia. Iaquinta takze dostał dwie albo trzy swietne piłki w pole karne (gdyby zszedł do srodka i huknął, moglaby byc z tego bramka). Trezeguet w 3, albo 4 minucie mial swietna sytuacje, ale nogami bramkarz wybił pilkę.
Juventus zupelnie inaczej gra z Chiellinim i Camoranesim.
Bardzo dobrze Sissoko, Chiellini, grozni sa Nedved (samolub:)) i Iaquinta (przy odrobinie szczescia coś mógł strzelic).
Obrona, mimo 2 drobnych bledow, bardzo poprawnie. Chociaz trzeba powiedziec, ze znow Grygera jest naszym najgorszym zawodnikiem. Mało widoczny w ataku Trezeguet - ale strasznie się stara i potrafi wrocic do obrony, aby pomoc kolegom.
Palermo mialo dwie niezłe okazje do strzelenia bramki - na poczatku meczu Miccoli trafil w poprzeczke, a pod koniec polowy Cavani z 16 metrow uderzyl gdzies pol metra obok slupka. Nie przypominam sobie dokladnie wszystkich Naszych sytuacji, ale było tego sporo. Nedved oddał z 3 celne strzały, po ktorych niezle interweniował Amelia. Iaquinta takze dostał dwie albo trzy swietne piłki w pole karne (gdyby zszedł do srodka i huknął, moglaby byc z tego bramka). Trezeguet w 3, albo 4 minucie mial swietna sytuacje, ale nogami bramkarz wybił pilkę.
Juventus zupelnie inaczej gra z Chiellinim i Camoranesim.
- Vincitore
- Juventino
Gra jest wyrównana, wygląda to mimo wszystko lepiej z Camoranesim aniżeli bez niego. Sissoko majstersztyk, jak narazie najlepszy na boisku w pierwszej połowie, trzeba podwyższyć bo będzie nerwowo jak tego nie zrobimy.
A swoją drogą tak patrzę na tego Balzarettiego i myslę sobie ... dlaczego do jasnej cholery go oddaliśmy
?
A swoją drogą tak patrzę na tego Balzarettiego i myslę sobie ... dlaczego do jasnej cholery go oddaliśmy

- pletikosa
- Juventino
hehe wynik świetny, gol sissoko jak już kolega wyżej napisał PRZEKOZACZY!!rzeczywiście..
szkoda że balzaretti gra w różowych, a nie u nas. 1 połowa w jego wykonaniu świetna, jeśli w 2 zagra tak samo to będe pod wrażeniem jego gry.
BUFFON jednak robi różnice...w pierwszych 8 minutach wyjął 2 setki.
grygera jak już ktoś wyzej powiedział--dno totalne. ani w przód anie z tyłu nic dobrego nie wnosi. najgorszy piłkarz na boisku. NEDVED???jakoś nie słyszę krzyków żeby rychło kariere kończył
szkoda że balzaretti gra w różowych, a nie u nas. 1 połowa w jego wykonaniu świetna, jeśli w 2 zagra tak samo to będe pod wrażeniem jego gry.
BUFFON jednak robi różnice...w pierwszych 8 minutach wyjął 2 setki.
grygera jak już ktoś wyzej powiedział--dno totalne. ani w przód anie z tyłu nic dobrego nie wnosi. najgorszy piłkarz na boisku. NEDVED???jakoś nie słyszę krzyków żeby rychło kariere kończył
- eslk
- Juventino
Nie przesadzajcie z tym Buffonem - obronił strzał z dobitki po poprzeczce Miccoliego, a oprocz tego, nie mial zadnej interwencji. Obrona gra niezle.
Najbardziej się boje akcji, które idą lewym skrzydłem Palermo. Grygera sobie słabo daje rade, a Camoranesi nie jest najlepszy w defensywie - poza tym, czesto schodzi do srodka.
Najbardziej się boje akcji, które idą lewym skrzydłem Palermo. Grygera sobie słabo daje rade, a Camoranesi nie jest najlepszy w defensywie - poza tym, czesto schodzi do srodka.
- Azrael
- Juventino
Marchionni jest masakryczny!!! Rozczarował mnie Iaquinta, słaby mecz. Grygera jak zwykle słabo i niewidoczny Tiago. Póki co wynik lepszy od gry.
Ogólnie przestaliśmy grać od 60 minuty i zaczynam się bać o wynik.
Ogólnie przestaliśmy grać od 60 minuty i zaczynam się bać o wynik.