Serie A (20): JUVENTUS 1-0 Fiorentina
- RavaneVialli
- Juventino
Mecz Zagłębie kontra Zagłębie, na którą drużynę postawisz u bukmachera?;)Abdul_BN.pl pisze:Sampdoria Genoa, Lazio Roma i najlepsze - Everton Liverpool (!!!)Ludzie w innych rejonach świata nazywają te drużyny jeszcze inaczej.
Tyle w temacie głupiej maniery dodawania miasta do nazwy klubu.
A poważnie, nie ma tu reguły, żeby spojrzeć chociażby na:
http://www.chievoverona.it/default.aspx
http://www.fcbayern.t-home.de/de/aktuel ... /index.php
http://www.olweb.fr/
Nazwę miasta mają nawet w herbach klubowych.
Ostatnio zmieniony 24 stycznia 2009, 19:55 przez RavaneVialli, łącznie zmieniany 1 raz.
- Abi
- Juventino
Ech wzdychRavaneVialli pisze:Mecz Zagłębie kontra Zagłębie, na którą drużynę postawisz u bukmachera?;)Abdul_BN.pl pisze:Sampdoria Genoa, Lazio Roma i najlepsze - Everton Liverpool (!!!)Ludzie w innych rejonach świata nazywają te drużyny jeszcze inaczej.
Tyle w temacie głupiej maniery dodawania miasta do nazwy klubu.
A poważnie, nie ma tu reguły, żeby spojrzeć chociażby na:
http://www.chievoverona.it/default.aspx
http://www.fcbayern.t-home.de/de/aktuel ... /index.php
http://www.olweb.fr/
Nazwę miasta mają nawet w herbach klubowych.
(...) głupiej maniery dodawania na siłę miasta do nazwy zagranicznego klubu.
- pan Zambrotta
- Juventino
szału dostaję, jak widze takie postyJuvetomek pisze:Przepraszam, że piszę tutaj, ale może ktoś wie, czy można obejrzeć mecz na "eNce" ? Niestety nie mam cyfry...
Pozdrawiam

nie, nie możesz obejrzeć. Trzeba było kupić Cyfrę.
RavaneVialli - reguły od tego nie ma, ale przyznasz że idiotyzmem jest dodawanie do nazwy miasta, skoro go tam nie ma.
Błagam, byle nie komentował dziś na c+ Filip Surma

- RavaneVialli
- Juventino
Zgadza się.Miś Coccolino pisze:RavaneVialli - reguły od tego nie ma, ale przyznasz że idiotyzmem jest dodawanie do nazwy miasta, skoro go tam nie ma.
- SirRose
- Juventino
Z pewnością to będzie ciekawy mecz, mam nadzieję że Juve zagra lepiej niż przeciwko Lazio. We florencji na inaugurację zagraliśmy dobrze i głupio straciliśmy bramkę w końcówce. Mam nadzieję że chłopcy już takiego błędu nie popełnią. Mellberg będzie miał okazję się zrehabilitować, bo widziałem że jest awizowany w pierwszym składzie obok Legro (przy okazji może mi ktoś powie czemu Chiellini nie zagra od pierwszego gwizdka ??? ).
Forza Juve
Forza Juve

- Melex
- Juventino
Na glowe padles? Surma to jedyny porzadny komentator Serie A w Canal+ !!! Lipinski i Milko to smiech na sali !Miś Coccolino pisze: Błagam, byle nie komentował dziś na c+ Filip Surma
Co do meczu - bedzie trudno, bardzo trudno, ale powraca Gigi wiec mysle ze to ulatwi w znacznym stopniu sprawe. Natomiast balbym sie Gilardino i to mocno...

- Pontius21
- Milanista
Na tym forum dostaje sie kartki za obrazanie klubow , co w takim razie robi ten obrazek w miejscu avatara juvelucka ?
Poza tym dozywotni ban nie bylby zbyt duza kara za ten obrazek w jego podpisie , a on jeszcze jest "Ufficiale" ?!
P.S. co do tlumaczenia nazw to jestesmy w Polsce i to nas upowaznia do mowienia po polsku nazw miast , ktore tez sie tlumaczy. Anglicy tez mowia "Juventus Turin" , Niemcy "A.C. Mailand" ( przynajmneij w niemieckiej fifie ( tej grze ) ) tak bylo , a Włosi "Bayern Monaco " albo "Stoccarda" czy jakos tak , czyli Stuttgart. Niczego innego nie spodziewalbym sie po juvelucku ktoremu wydaje sie ze jest Włochem i nie czuje zadnego zwiazku z Polska ( patrz dyskusja w czasie ostatnich MŚ czy ME , nie jestem pewien ) ale reszta nie powinna sie znizac do tego zenujacego poziomu , nienaturalnego przeciez dla tego forum.
Poza tym dozywotni ban nie bylby zbyt duza kara za ten obrazek w jego podpisie , a on jeszcze jest "Ufficiale" ?!
P.S. co do tlumaczenia nazw to jestesmy w Polsce i to nas upowaznia do mowienia po polsku nazw miast , ktore tez sie tlumaczy. Anglicy tez mowia "Juventus Turin" , Niemcy "A.C. Mailand" ( przynajmneij w niemieckiej fifie ( tej grze ) ) tak bylo , a Włosi "Bayern Monaco " albo "Stoccarda" czy jakos tak , czyli Stuttgart. Niczego innego nie spodziewalbym sie po juvelucku ktoremu wydaje sie ze jest Włochem i nie czuje zadnego zwiazku z Polska ( patrz dyskusja w czasie ostatnich MŚ czy ME , nie jestem pewien ) ale reszta nie powinna sie znizac do tego zenujacego poziomu , nienaturalnego przeciez dla tego forum.
- D-Rose
- Juventino
Co wolno wojewodzie...Pontius21 pisze:Na tym forum dostaje sie kartki za obrazanie klubow , co w takim razie robi ten obrazek w miejscu avatara juvelucka ?
Co do nazw to jestem skłonny przyznac racje tym którzy sa za nazwa poprawną. Czyli Juventus Football Club SpA, bo przeciez wiadomo ze Juventus jest tylko jeden.
Zeby nie bylo offtopa to mysle ze spokojnie ten mecz wygramy, jak mierzymy w 30 scudetto to nie moze jakas tam Viola sprawiac problemów zwlaszcza ze gramy w Turynie.
Juventus 2:0 Viola
- kubulek9
- Juventino
A propo przperaszam ze przeszkadzam w Waszej zawziętej dyskusji ale wie może ktoś gdzie można obejrzeć relację z tego meczu??? bo szukam i szukam i nie znalazłem jedynie na polskiej stronie kibiców Fiorentiny znalazłem ale jest strasznie spóźniona.... To zna ktoś jeszcze jakieś strony z relacją po polsku?????????????
- damillo_lbk
- Juventino
Heh... obojętnie jaki wynik bylebyśmy wygrali...
Nawet 1:0 niech będzie do końca, albo 2:1 ... itd byle 3 punkty
...

- pletikosa
- Juventino
http://www.iraqgoals.com/en/ch2.html tam jest meczyk jakby ktoś chciał
ja nie moge marchionniego poprostu nie trawie go.
zdaje mi się że Buffon nie jest jeszcze w najwyższej formie
wynik lepszy niz gra jak do tej pory. to prawda że iago jest na ławce?
ja nie moge marchionniego poprostu nie trawie go.
zdaje mi się że Buffon nie jest jeszcze w najwyższej formie

wynik lepszy niz gra jak do tej pory. to prawda że iago jest na ławce?
- Brutalo
- Juventino
Do przerwy mecz... dziwny. Juventus gra dobrze, strzelił bramkę ale... sędziego przekupiliśmy :lol: Sędziuje fatalnie, na szczęście na naszą korzyść, ale już widzę te jutrzejsze komentarze internistów :twisted: Fatalnie gramy skrzydłami, zarówno Nedved, jak jak i Marchioni (ten drugi jeszcze gorzej...) i dlatego zastanawiam się jak w takim meczu funkcjonował by Trezeguet... ale na takie rozważania jeszcze przyjdzie czas. Po ostatniej akcji Marco pomyślałem sobie , że fajnie było by, gdyby to był mecz towarzyski, i na drugą połowę za wyżej wymienionych wszedł by Camor i Giovinco
:roll: