Polacy w ligach zagranicznych

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
Nevermind

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 sierpnia 2008, 09:38

Szukala juz niezle sie zapowiadal w TSV, ale pozniej niespodziewanie stracil miejsce w skladzie.
A szkoda tez chcialbym sobie pograc na Alianz Arena :prochno: .

A Smolinski? Lawka w Legii? Hmm.. chyba mu to nie grozi. Moze liczyc na angaz w mocarnej Odrze Wodzislaw.

steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 sierpnia 2008, 18:49

Po pierwszej kolejce Bundesligi...

Asysta Błaszczykowskiego z Bayerem Leverkusen. Chłopak pokazuje, że jak nie ma problemów z kontuzjami to jest naprawdę solidnym graczem. Kilka dni temu nawet pojawiły się pogłoski o zainteresowaniu nim przez Liverpool. Borussia wydała nawet oficjalne oświadczenie, że Błaszczykowski jest nie na sprzedaż.

No i jeszcze Wichniarek, który w Bielefeld staje się powoli symbolem klubu. 2 bramki strzelone przeciwko Werderowi Brema. Szkoda, że w reprezentacji jakoś nigdy mu nie wyszło.

Można jeszcze wspomnieć o Krzynówku, który dalej sobie elegancko siedzi na ławce rezerwowych w Wolfsburgu i trzepie kasiurę, tak jak kiedyś Matysek w Leverkusen...

Na koniec "perełki" w postaci :
- bramka Krzysztofa Łągiewki w drugiej lidze rosyjskiej ( nazwisko jakoś kojarzę ale nie do końca wiem skąd )
- gol Andrzeja Stretowicza w drugiej lidze wysp owczych ( jego 11 bramka w sezonie, do kadry go :smile: )

Aaaaa i Rasiak debiutował w Watfordzie. Wszedł sobie na boisko w drugiej połowie ale nic nie ustrzelił :(

Żuk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 sierpnia 2008, 18:59

Asysta Błaszczykowskiego z Bayerem Leverkusen. Chłopak pokazuje, że jak nie ma problemów z kontuzjami to jest naprawdę solidnym graczem. Kilka dni temu nawet pojawiły się pogłoski o zainteresowaniu nim przez Liverpool. Borussia wydała nawet oficjalne oświadczenie, że Błaszczykowski jest nie na sprzedaż.
Kuba to naprawdę wielki talent. Jak nie przytrafią mu się kontuzje, to po tym sezonie Dortmund będzie mógł na nim nieźle zarobić.
No i jeszcze Wichniarek, który w Bielefeld staje się powoli symbolem klubu. 2 bramki strzelone przeciwko Werderowi Brema. Szkoda, że w reprezentacji jakoś nigdy mu nie wyszło.
Psychologa mu trzeba :D. Szkoda szkoda że w kadrze mu nie idzie, tym bardziej że napastników u nas jak na lekarstwo, strzelających napastników.
bramka Krzysztofa Łągiewki w drugiej lidze rosyjskiej ( nazwisko jakoś kojarzę ale nie do końca wiem skąd )
Krzysiu to były Jagiellończyk :wink:. Niech Ci ziemia rosyjska miłą będzie.

Obrazek

Senza di te non andremo lontano, Antonio Conte il nostro Capitano
Niasty

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 sierpnia 2008, 19:21

Steru pisze:No i jeszcze Wichniarek, który w Bielefeld staje się powoli symbolem klubu. 2 bramki strzelone przeciwko Werderowi Brema. Szkoda, że w reprezentacji jakoś nigdy mu nie wyszło.

Zgolił włosy,ale skuteczność nadal ta sama :C
A tak poważnie to ogladając skrót tego meczu to naprawde Wichniarek zagrał bardzo dobrze.Widać że świetnie się tu czuje.Po jego akcjach spokojnie mogły paść kolejne bramki.Widać że to ich najlepszy gracz i lider zespołu.

Żuk pisze:Kuba to naprawdę wielki talent. Jak nie przytrafią mu się kontuzje, to po tym sezonie Dortmund będzie mógł na nim nieźle zarobić.

Podobno już może.Jeśli wieści o transferze do Liverpoolu to prawda.
Ostatnio zmieniony 14 października 2008, 20:59 przez Niasty, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Nedvedinhoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 sierpnia 2008, 19:42

steru pisze:
Niasty pisze:
Steru pisze:Co do innych piłkarzy jestem bardzo ciekaw postawy Michała Janoty
Mnie takżę ciekawi jego postawa w sparingach gra podobno bardzo dobrze.
Faktycznie gra bardzo dobrze. Strzela sporo bramek, asystuje. Trener go ma na oku w kontekście sezonu, bo został włączony do 1 składu Feyenoordu jako jeden z dwóch młodzieżowców. To zdecydowanie dobry prognostyk na przyszłość. Na kadrę oczywiście jeszcze za wcześnie ale Leo już mu się chyba podczas 2 meczy przyglądał.
Niasty pisze:Ale jestem bardzo negatywnie nastawiony co do postawy innego naszego piłkarza z Holandii.Mam na myśli Radosława Matusiaka.Gdzieś czytałem że koledzy z druzyny mają mu za złe że tyle zarabia a gra bardzo słabo.
Na dodatek klub sprowadził Bavantorue Kalou a Gerald Sibon jest podobno w bardzo dobrej formie.Według mnie Matusiak to gwiazda jednego sezonu(a nawet jednej połowy sezonu.)co zresztą potwiedził jego angaż w Wiśle.
Matusiak się skończył :lol: Miał dobry sezon w Bełchatowie, połasił się na kasę, wyjechał na zachód gdzie nic mu nie wyszło i nawet po powrocie do Polski nie odbudował formy. Niestety jest to smutna, często spotykana sytuacja z Polakami za granicą...
Porwał się z motyką na słońce, szczerze to wielką gwiazdę zrobił z niego Leo. A Palermo wzięło go tylko dlatego ze w Serie A jest limit graczy z poza UE.

Pragnienie bycia kimś innym to marnowanie osoby, którą się jest.
Safin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 sierpnia 2008, 20:04

A Kowalczyk grał w dynamie nie wiecie ?? To jest kurde chlopak ktory ma szanse na kadre. Gra w dosc silnej lidze, w 1 skladzie . Oby mu sie udalo.

steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 sierpnia 2008, 11:02

Trochę zaległych informacji o Polakach :

- Marek Saganowski zagrał 90 minut w Aalborgu. Jego zespół przegrał 3-0 z Odense, w bramce którego stoi Arkadiusz Onyszko ( nawet w lidze duńskiej się zdarzają "polskie" mecze :prochno: )

- Łukasz Piszczek rozegrał 45 minut w meczu Herthy. W przerwie został zmieniony bo niczego ciekawego nie pokazał ( teraz jest kontuzjowany, przez co nie zagra z Ukrainą )

- Marcin Wasilewski rozegrał cały mecz w barwach Anderlechtu a jego zespół wygrał 3-0 z Cercle Brugge ( tym razem obyło się bez głupich kartek )

- w lidze szkockiej miał miejsce mecz polskich bramkarzy, Dundee Utd - Celtic. Boruc i Załuska puścili po jednym golu i mecz zakończył się remisem.

- Paweł Golański rozegrał całe spotkanie w barwach Steaua Bukareszt. Jego zespół wygrał 2-0 z FC Arges Pitesti.

- Ireneusz Jeleń zagrał 64 minuty a Dudka całe spotkanie w barwach Auxerre a ich zespół przegrał 4-0 z Marsylią ( coś chłopakom się spotkanie nie udało )

- Radomski przeszedł testy medyczne w NEC Neijmegen i prawdopodobnie podpisze z tym klubem kontrakt

- po dobrym występie Wichniarka w 1 kolejce Bundesligi, Kicker wybrał go do 11 kolejki :wink:

- Żurawski strzelił bramkę w sparingu...

Coś mi się obiło o uszy, że Matusiak jest wystawiony na listę transferową.

Wychodzi na to, że coś sie dzieje za granicą z udziałem naszych piłkarzy :whistle:

Okoni

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 sierpnia 2008, 11:40

steru pisze:Trochę zaległych informacji o Polakach :

- Marek Saganowski zagrał 90 minut w Aalborgu. Jego zespół przegrał 3-0 z Odense, w bramce którego stoi Arkadiusz Onyszko ( nawet w lidze duńskiej się zdarzają "polskie" mecze :prochno: )
Polacy są wszędzie ;). Fajnie, że Sagan gra w pierwszym składzie.
steru pisze:- Łukasz Piszczek rozegrał 45 minut w meczu Herthy. W przerwie został zmieniony bo niczego ciekawego nie pokazał ( teraz jest kontuzjowany, przez co nie zagra z Ukrainą )
Piszczek rozegrał bezbarwny mecz. Trochę szkoda, w polskiej lidze był jednym z lepszych napastników w niemieckiej jakoś nie może przypieczętować swoich umiejętności bramkami, a teraz ta kontuzja...
steru pisze:- Marcin Wasilewski rozegrał cały mecz w barwach Anderlechtu a jego zespół wygrał 3-0 z Cercle Brugge ( tym razem obyło się bez głupich kartek )
O rly? na prawdę bez głupiej kartki? to trzeba odnotować :smile: ;)
steru pisze:- w lidze szkockiej miał miejsce mecz polskich bramkarzy, Dundee Utd - Celtic. Boruc i Załuska puścili po jednym golu i mecz zakończył się remisem.
A to były gole z gatunku "nie do obrony" czy któryś z naszych bramkarzy popełnił błąd???
steru pisze:- Paweł Golański rozegrał całe spotkanie w barwach Steaua Bukareszt. Jego zespół wygrał 2-0 z FC Arges Pitesti.
:ok:
steru pisze:- Ireneusz Jeleń zagrał 64 minuty a Dudka całe spotkanie w barwach Auxerre a ich zespół przegrał 4-0 z Marsylią ( coś chłopakom się spotkanie nie udało )
Mecz nie udał się całemu Auxerre, ale cieszy fakt, że i Dudka i Jeleń grają w pierwszym składzie
steru pisze:- Radomski przeszedł testy medyczne w NEC Neijmegen i prawdopodobnie podpisze z tym klubem kontrakt
Ciekawe jak tam sobie poradzi.
steru pisze:- po dobrym występie Wichniarka w 1 kolejce Bundesligi, Kicker wybrał go do 11 kolejki :wink:
Szkoda, że nie gra w kadrze. Moim zdaniem bylby lepszy od Żurawskiego
steru pisze:- Żurawski strzelił bramkę w sparingu...
Hurra!
steru pisze:Coś mi się obiło o uszy, że Matusiak jest wystawiony na listę transferową.
Też o tym słyszałem. Nikt już Radka nie lubi i nikt go nie chcę :doh: Jeszcze nie widziałem, żeby ktoś tak zmarnował talent...
:/

steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 sierpnia 2008, 11:50

Okoni pisze:
steru pisze:- w lidze szkockiej miał miejsce mecz polskich bramkarzy, Dundee Utd - Celtic. Boruc i Załuska puścili po jednym golu i mecz zakończył się remisem.
A to były gole z gatunku "nie do obrony" czy któryś z naszych bramkarzy popełnił błąd???
Tutaj masz bramki i interwencje bramkarzy :

http://rapidshare.com/files/138140077/D ... wencje.avi
0:1 Hartley [18,1MB]
http://rapidshare.com/files/138141304/D ... artley.avi
1:1 Sandaza [14,5MB]
http://rapidshare.com/files/138142297/D ... andaza.avi

Okoni pisze:
steru pisze:- po dobrym występie Wichniarka w 1 kolejce Bundesligi, Kicker wybrał go do 11 kolejki :wink:
Szkoda, że nie gra w kadrze. Moim zdaniem bylby lepszy od Żurawskiego
Wichniarek nigdy nie miał szczęścia do kadry, Żurawski natomiast w kadrze grywał dobrze ( pomijając finały wielkich imprez :prochno: ).
Swoją drogą Żurawski nie jest powołany na mecz z Ukrainą a Beenhakker ogłosił nowym kapitanem Żewłakowa a jego zastępcą Lewandowskiego. Oznacza to, że Żurawski nie jest póki co w planach Beenhakkera. I dobrze bo Maciek się chyba już skończył...
Okoni pisze:Też o tym słyszałem. Nikt już Radka nie lubi i nikt go nie chcę :doh: Jeszcze nie widziałem, żeby ktoś tak zmarnował talent...
:/
Jak dla mnie to Mila i Niedzielan również się zmarnowali przez wyjazd za granicę, za tą małą różnicą że znaleźli sobie pracodawców w Polsce a Matusiak póki co nie.

Nevermind

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 sierpnia 2008, 11:54

Maciek sie skonczy, Matusiak ledwo sie zaczal a juz praktycznie konczy..
Wichniarek raczej powolania nie dostanie..

Ja sobie tak nadal mysle.. Dlaczego Benhakker woli powolywac Zahorskiego do kadry zamiast Brozka :roll: ..

A pozniej jest narzekanie, ze w Polsce nie mamy snajperow.
Skoro moim zdaniem dwoch najlepszych- Wichniarek, Brozek powolan nie dostaja.

Jako wysunietego napastnika mamy ogladac Zahorskiego, ktory przez cala kariere zdobyl mniej bramek niz Brozek w jednym sezonie?

W dzisiejsyzm emczu reprezentacji bede przygladal sie Kowalczykowi w obronie, Golanskiemu oraz Jeleniowi.

Sapo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2008, 17:31

Właśnie wróciłem sprzed tv, na którym oglądałem Borussia - Bayern, Kuba strzelił pięknego gola 8)

Conrad JUVE

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2008, 17:41

I Wichniarek takze dzis strzelil gola byc moze po dwoch kolekjach bedzie królem strzelców Bundesligi :)

NA ZAWSZE JUVENTINO !!!
Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2008, 17:54

Sapo_JuveFan pisze:Właśnie wróciłem sprzed tv, na którym oglądałem Borussia - Bayern, Kuba strzelił pięknego gola 8)
Oby to był dobry prognostyk przed nadchodzącym sezonem dla naszego najlepszego piłkarza z pola.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
Conrad JUVE

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2008, 21:29

I kolejny Polak wpisal sie dzis na liste strzelców a mianowicie Kamil Kosowski (APOEL Nicozja) w meczu o Superpuchar Cypru z Anorthosisem Fafamagusta. Mecz zakonczyl sie wynikiem 1-0 dla APOEL-u .

NA ZAWSZE JUVENTINO !!!
Niasty

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2008, 21:43

Conrad JUVE pisze:I kolejny Polak wpisal sie dzis na liste strzelców a mianowicie Kamil Kosowski (APOEL Nicozja) w meczu o Superpuchar Cypru z Anorthosisem Fafamagusta. Mecz zakonczyl sie wynikiem 1-0 dla APOEL-u .
Dla mnie wyjazd tego piłkarza na Cypr to jest upadek...
Bardzo możliwe że pojechałby na Euro gdyby został w Wiśle bo był naprawdę liderem tego zespołu.A tu wyjazd na Cypr i praktycznie piłkarska emerytura.
W ogóle Kosowki to dziwny piłkarz...Zawsze narzeka i szuka winy wszedzie tylko nie u swojej postawy na boisku.
Pamiętam że w Niemczech miał pretensje do Geretsa, potem w Southampton o to że nie gra dlatego że jeśli przekroczy jakąś liczbe meczu to Anglicy będą musieli dopłacić...Myśle że jakby grał dobrze to nie byłoby z tym problemu.We Włoszech niby zagrał ponad 30 meczów, ale tam też nie zachwycił...
Ostatnio zmieniony 16 listopada 2008, 10:39 przez Niasty, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
ODPOWIEDZ