Polacy w ligach zagranicznych
- Nevermind
- Juventino
Szukala juz niezle sie zapowiadal w TSV, ale pozniej niespodziewanie stracil miejsce w skladzie.
A szkoda tez chcialbym sobie pograc na Alianz Arena
.
A Smolinski? Lawka w Legii? Hmm.. chyba mu to nie grozi. Moze liczyc na angaz w mocarnej Odrze Wodzislaw.
A szkoda tez chcialbym sobie pograc na Alianz Arena

A Smolinski? Lawka w Legii? Hmm.. chyba mu to nie grozi. Moze liczyc na angaz w mocarnej Odrze Wodzislaw.
- steru
- Qualità Juventino
Po pierwszej kolejce Bundesligi...
Asysta Błaszczykowskiego z Bayerem Leverkusen. Chłopak pokazuje, że jak nie ma problemów z kontuzjami to jest naprawdę solidnym graczem. Kilka dni temu nawet pojawiły się pogłoski o zainteresowaniu nim przez Liverpool. Borussia wydała nawet oficjalne oświadczenie, że Błaszczykowski jest nie na sprzedaż.
No i jeszcze Wichniarek, który w Bielefeld staje się powoli symbolem klubu. 2 bramki strzelone przeciwko Werderowi Brema. Szkoda, że w reprezentacji jakoś nigdy mu nie wyszło.
Można jeszcze wspomnieć o Krzynówku, który dalej sobie elegancko siedzi na ławce rezerwowych w Wolfsburgu i trzepie kasiurę, tak jak kiedyś Matysek w Leverkusen...
Na koniec "perełki" w postaci :
- bramka Krzysztofa Łągiewki w drugiej lidze rosyjskiej ( nazwisko jakoś kojarzę ale nie do końca wiem skąd )
- gol Andrzeja Stretowicza w drugiej lidze wysp owczych ( jego 11 bramka w sezonie, do kadry go
)
Aaaaa i Rasiak debiutował w Watfordzie. Wszedł sobie na boisko w drugiej połowie ale nic nie ustrzelił
Asysta Błaszczykowskiego z Bayerem Leverkusen. Chłopak pokazuje, że jak nie ma problemów z kontuzjami to jest naprawdę solidnym graczem. Kilka dni temu nawet pojawiły się pogłoski o zainteresowaniu nim przez Liverpool. Borussia wydała nawet oficjalne oświadczenie, że Błaszczykowski jest nie na sprzedaż.
No i jeszcze Wichniarek, który w Bielefeld staje się powoli symbolem klubu. 2 bramki strzelone przeciwko Werderowi Brema. Szkoda, że w reprezentacji jakoś nigdy mu nie wyszło.
Można jeszcze wspomnieć o Krzynówku, który dalej sobie elegancko siedzi na ławce rezerwowych w Wolfsburgu i trzepie kasiurę, tak jak kiedyś Matysek w Leverkusen...
Na koniec "perełki" w postaci :
- bramka Krzysztofa Łągiewki w drugiej lidze rosyjskiej ( nazwisko jakoś kojarzę ale nie do końca wiem skąd )
- gol Andrzeja Stretowicza w drugiej lidze wysp owczych ( jego 11 bramka w sezonie, do kadry go
Aaaaa i Rasiak debiutował w Watfordzie. Wszedł sobie na boisko w drugiej połowie ale nic nie ustrzelił

- Żuk
- Juventino
Kuba to naprawdę wielki talent. Jak nie przytrafią mu się kontuzje, to po tym sezonie Dortmund będzie mógł na nim nieźle zarobić.Asysta Błaszczykowskiego z Bayerem Leverkusen. Chłopak pokazuje, że jak nie ma problemów z kontuzjami to jest naprawdę solidnym graczem. Kilka dni temu nawet pojawiły się pogłoski o zainteresowaniu nim przez Liverpool. Borussia wydała nawet oficjalne oświadczenie, że Błaszczykowski jest nie na sprzedaż.
Psychologa mu trzebaNo i jeszcze Wichniarek, który w Bielefeld staje się powoli symbolem klubu. 2 bramki strzelone przeciwko Werderowi Brema. Szkoda, że w reprezentacji jakoś nigdy mu nie wyszło.

Krzysiu to były Jagiellończykbramka Krzysztofa Łągiewki w drugiej lidze rosyjskiej ( nazwisko jakoś kojarzę ale nie do końca wiem skąd )

Senza di te non andremo lontano, Antonio Conte il nostro Capitano
- Niasty
- Juventino
Steru pisze:No i jeszcze Wichniarek, który w Bielefeld staje się powoli symbolem klubu. 2 bramki strzelone przeciwko Werderowi Brema. Szkoda, że w reprezentacji jakoś nigdy mu nie wyszło.
Zgolił włosy,ale skuteczność nadal ta sama :C
A tak poważnie to ogladając skrót tego meczu to naprawde Wichniarek zagrał bardzo dobrze.Widać że świetnie się tu czuje.Po jego akcjach spokojnie mogły paść kolejne bramki.Widać że to ich najlepszy gracz i lider zespołu.
Żuk pisze:Kuba to naprawdę wielki talent. Jak nie przytrafią mu się kontuzje, to po tym sezonie Dortmund będzie mógł na nim nieźle zarobić.
Podobno już może.Jeśli wieści o transferze do Liverpoolu to prawda.
Ostatnio zmieniony 14 października 2008, 20:59 przez Niasty, łącznie zmieniany 1 raz.
- Nedvedinhoo
- Juventino
Porwał się z motyką na słońce, szczerze to wielką gwiazdę zrobił z niego Leo. A Palermo wzięło go tylko dlatego ze w Serie A jest limit graczy z poza UE.steru pisze:Faktycznie gra bardzo dobrze. Strzela sporo bramek, asystuje. Trener go ma na oku w kontekście sezonu, bo został włączony do 1 składu Feyenoordu jako jeden z dwóch młodzieżowców. To zdecydowanie dobry prognostyk na przyszłość. Na kadrę oczywiście jeszcze za wcześnie ale Leo już mu się chyba podczas 2 meczy przyglądał.Niasty pisze:Mnie takżę ciekawi jego postawa w sparingach gra podobno bardzo dobrze.Steru pisze:Co do innych piłkarzy jestem bardzo ciekaw postawy Michała Janoty
Matusiak się skończył :lol: Miał dobry sezon w Bełchatowie, połasił się na kasę, wyjechał na zachód gdzie nic mu nie wyszło i nawet po powrocie do Polski nie odbudował formy. Niestety jest to smutna, często spotykana sytuacja z Polakami za granicą...Niasty pisze:Ale jestem bardzo negatywnie nastawiony co do postawy innego naszego piłkarza z Holandii.Mam na myśli Radosława Matusiaka.Gdzieś czytałem że koledzy z druzyny mają mu za złe że tyle zarabia a gra bardzo słabo.
Na dodatek klub sprowadził Bavantorue Kalou a Gerald Sibon jest podobno w bardzo dobrej formie.Według mnie Matusiak to gwiazda jednego sezonu(a nawet jednej połowy sezonu.)co zresztą potwiedził jego angaż w Wiśle.
Pragnienie bycia kimś innym to marnowanie osoby, którą się jest.
- steru
- Qualità Juventino
Trochę zaległych informacji o Polakach :
- Marek Saganowski zagrał 90 minut w Aalborgu. Jego zespół przegrał 3-0 z Odense, w bramce którego stoi Arkadiusz Onyszko ( nawet w lidze duńskiej się zdarzają "polskie" mecze
)
- Łukasz Piszczek rozegrał 45 minut w meczu Herthy. W przerwie został zmieniony bo niczego ciekawego nie pokazał ( teraz jest kontuzjowany, przez co nie zagra z Ukrainą )
- Marcin Wasilewski rozegrał cały mecz w barwach Anderlechtu a jego zespół wygrał 3-0 z Cercle Brugge ( tym razem obyło się bez głupich kartek )
- w lidze szkockiej miał miejsce mecz polskich bramkarzy, Dundee Utd - Celtic. Boruc i Załuska puścili po jednym golu i mecz zakończył się remisem.
- Paweł Golański rozegrał całe spotkanie w barwach Steaua Bukareszt. Jego zespół wygrał 2-0 z FC Arges Pitesti.
- Ireneusz Jeleń zagrał 64 minuty a Dudka całe spotkanie w barwach Auxerre a ich zespół przegrał 4-0 z Marsylią ( coś chłopakom się spotkanie nie udało )
- Radomski przeszedł testy medyczne w NEC Neijmegen i prawdopodobnie podpisze z tym klubem kontrakt
- po dobrym występie Wichniarka w 1 kolejce Bundesligi, Kicker wybrał go do 11 kolejki
- Żurawski strzelił bramkę w sparingu...
Coś mi się obiło o uszy, że Matusiak jest wystawiony na listę transferową.
Wychodzi na to, że coś sie dzieje za granicą z udziałem naszych piłkarzy
- Marek Saganowski zagrał 90 minut w Aalborgu. Jego zespół przegrał 3-0 z Odense, w bramce którego stoi Arkadiusz Onyszko ( nawet w lidze duńskiej się zdarzają "polskie" mecze

- Łukasz Piszczek rozegrał 45 minut w meczu Herthy. W przerwie został zmieniony bo niczego ciekawego nie pokazał ( teraz jest kontuzjowany, przez co nie zagra z Ukrainą )
- Marcin Wasilewski rozegrał cały mecz w barwach Anderlechtu a jego zespół wygrał 3-0 z Cercle Brugge ( tym razem obyło się bez głupich kartek )
- w lidze szkockiej miał miejsce mecz polskich bramkarzy, Dundee Utd - Celtic. Boruc i Załuska puścili po jednym golu i mecz zakończył się remisem.
- Paweł Golański rozegrał całe spotkanie w barwach Steaua Bukareszt. Jego zespół wygrał 2-0 z FC Arges Pitesti.
- Ireneusz Jeleń zagrał 64 minuty a Dudka całe spotkanie w barwach Auxerre a ich zespół przegrał 4-0 z Marsylią ( coś chłopakom się spotkanie nie udało )
- Radomski przeszedł testy medyczne w NEC Neijmegen i prawdopodobnie podpisze z tym klubem kontrakt
- po dobrym występie Wichniarka w 1 kolejce Bundesligi, Kicker wybrał go do 11 kolejki
- Żurawski strzelił bramkę w sparingu...
Coś mi się obiło o uszy, że Matusiak jest wystawiony na listę transferową.
Wychodzi na to, że coś sie dzieje za granicą z udziałem naszych piłkarzy

- Okoni
- Juventino
Polacy są wszędziesteru pisze:Trochę zaległych informacji o Polakach :
- Marek Saganowski zagrał 90 minut w Aalborgu. Jego zespół przegrał 3-0 z Odense, w bramce którego stoi Arkadiusz Onyszko ( nawet w lidze duńskiej się zdarzają "polskie" mecze)

Piszczek rozegrał bezbarwny mecz. Trochę szkoda, w polskiej lidze był jednym z lepszych napastników w niemieckiej jakoś nie może przypieczętować swoich umiejętności bramkami, a teraz ta kontuzja...steru pisze:- Łukasz Piszczek rozegrał 45 minut w meczu Herthy. W przerwie został zmieniony bo niczego ciekawego nie pokazał ( teraz jest kontuzjowany, przez co nie zagra z Ukrainą )
O rly? na prawdę bez głupiej kartki? to trzeba odnotowaćsteru pisze:- Marcin Wasilewski rozegrał cały mecz w barwach Anderlechtu a jego zespół wygrał 3-0 z Cercle Brugge ( tym razem obyło się bez głupich kartek )

A to były gole z gatunku "nie do obrony" czy któryś z naszych bramkarzy popełnił błąd???steru pisze:- w lidze szkockiej miał miejsce mecz polskich bramkarzy, Dundee Utd - Celtic. Boruc i Załuska puścili po jednym golu i mecz zakończył się remisem.
steru pisze:- Paweł Golański rozegrał całe spotkanie w barwach Steaua Bukareszt. Jego zespół wygrał 2-0 z FC Arges Pitesti.

Mecz nie udał się całemu Auxerre, ale cieszy fakt, że i Dudka i Jeleń grają w pierwszym składziesteru pisze:- Ireneusz Jeleń zagrał 64 minuty a Dudka całe spotkanie w barwach Auxerre a ich zespół przegrał 4-0 z Marsylią ( coś chłopakom się spotkanie nie udało )
Ciekawe jak tam sobie poradzi.steru pisze:- Radomski przeszedł testy medyczne w NEC Neijmegen i prawdopodobnie podpisze z tym klubem kontrakt
Szkoda, że nie gra w kadrze. Moim zdaniem bylby lepszy od Żurawskiegosteru pisze:- po dobrym występie Wichniarka w 1 kolejce Bundesligi, Kicker wybrał go do 11 kolejki![]()
Hurra!steru pisze:- Żurawski strzelił bramkę w sparingu...
Też o tym słyszałem. Nikt już Radka nie lubi i nikt go nie chcę :doh: Jeszcze nie widziałem, żeby ktoś tak zmarnował talent...steru pisze:Coś mi się obiło o uszy, że Matusiak jest wystawiony na listę transferową.

- steru
- Qualità Juventino
Tutaj masz bramki i interwencje bramkarzy :Okoni pisze:A to były gole z gatunku "nie do obrony" czy któryś z naszych bramkarzy popełnił błąd???steru pisze:- w lidze szkockiej miał miejsce mecz polskich bramkarzy, Dundee Utd - Celtic. Boruc i Załuska puścili po jednym golu i mecz zakończył się remisem.
http://rapidshare.com/files/138140077/D ... wencje.avi
0:1 Hartley [18,1MB]
http://rapidshare.com/files/138141304/D ... artley.avi
1:1 Sandaza [14,5MB]
http://rapidshare.com/files/138142297/D ... andaza.avi
Wichniarek nigdy nie miał szczęścia do kadry, Żurawski natomiast w kadrze grywał dobrze ( pomijając finały wielkich imprezOkoni pisze:Szkoda, że nie gra w kadrze. Moim zdaniem bylby lepszy od Żurawskiegosteru pisze:- po dobrym występie Wichniarka w 1 kolejce Bundesligi, Kicker wybrał go do 11 kolejki![]()

Swoją drogą Żurawski nie jest powołany na mecz z Ukrainą a Beenhakker ogłosił nowym kapitanem Żewłakowa a jego zastępcą Lewandowskiego. Oznacza to, że Żurawski nie jest póki co w planach Beenhakkera. I dobrze bo Maciek się chyba już skończył...
Jak dla mnie to Mila i Niedzielan również się zmarnowali przez wyjazd za granicę, za tą małą różnicą że znaleźli sobie pracodawców w Polsce a Matusiak póki co nie.Okoni pisze:Też o tym słyszałem. Nikt już Radka nie lubi i nikt go nie chcę :doh: Jeszcze nie widziałem, żeby ktoś tak zmarnował talent...
- Nevermind
- Juventino
Maciek sie skonczy, Matusiak ledwo sie zaczal a juz praktycznie konczy..
Wichniarek raczej powolania nie dostanie..
Ja sobie tak nadal mysle.. Dlaczego Benhakker woli powolywac Zahorskiego do kadry zamiast Brozka :roll: ..
A pozniej jest narzekanie, ze w Polsce nie mamy snajperow.
Skoro moim zdaniem dwoch najlepszych- Wichniarek, Brozek powolan nie dostaja.
Jako wysunietego napastnika mamy ogladac Zahorskiego, ktory przez cala kariere zdobyl mniej bramek niz Brozek w jednym sezonie?
W dzisiejsyzm emczu reprezentacji bede przygladal sie Kowalczykowi w obronie, Golanskiemu oraz Jeleniowi.
Wichniarek raczej powolania nie dostanie..
Ja sobie tak nadal mysle.. Dlaczego Benhakker woli powolywac Zahorskiego do kadry zamiast Brozka :roll: ..
A pozniej jest narzekanie, ze w Polsce nie mamy snajperow.
Skoro moim zdaniem dwoch najlepszych- Wichniarek, Brozek powolan nie dostaja.
Jako wysunietego napastnika mamy ogladac Zahorskiego, ktory przez cala kariere zdobyl mniej bramek niz Brozek w jednym sezonie?
W dzisiejsyzm emczu reprezentacji bede przygladal sie Kowalczykowi w obronie, Golanskiemu oraz Jeleniowi.
- Conrad JUVE
- Juventino
I Wichniarek takze dzis strzelil gola byc moze po dwoch kolekjach bedzie królem strzelców Bundesligi 

NA ZAWSZE JUVENTINO !!!
- Łukasz
- Juventino
Oby to był dobry prognostyk przed nadchodzącym sezonem dla naszego najlepszego piłkarza z pola.Sapo_JuveFan pisze:Właśnie wróciłem sprzed tv, na którym oglądałem Borussia - Bayern, Kuba strzelił pięknego gola 8)
- Conrad JUVE
- Juventino
I kolejny Polak wpisal sie dzis na liste strzelców a mianowicie Kamil Kosowski (APOEL Nicozja) w meczu o Superpuchar Cypru z Anorthosisem Fafamagusta. Mecz zakonczyl sie wynikiem 1-0 dla APOEL-u .
NA ZAWSZE JUVENTINO !!!
- Niasty
- Juventino
Dla mnie wyjazd tego piłkarza na Cypr to jest upadek...Conrad JUVE pisze:I kolejny Polak wpisal sie dzis na liste strzelców a mianowicie Kamil Kosowski (APOEL Nicozja) w meczu o Superpuchar Cypru z Anorthosisem Fafamagusta. Mecz zakonczyl sie wynikiem 1-0 dla APOEL-u .
Bardzo możliwe że pojechałby na Euro gdyby został w Wiśle bo był naprawdę liderem tego zespołu.A tu wyjazd na Cypr i praktycznie piłkarska emerytura.
W ogóle Kosowki to dziwny piłkarz...Zawsze narzeka i szuka winy wszedzie tylko nie u swojej postawy na boisku.
Pamiętam że w Niemczech miał pretensje do Geretsa, potem w Southampton o to że nie gra dlatego że jeśli przekroczy jakąś liczbe meczu to Anglicy będą musieli dopłacić...Myśle że jakby grał dobrze to nie byłoby z tym problemu.We Włoszech niby zagrał ponad 30 meczów, ale tam też nie zachwycił...
Ostatnio zmieniony 16 listopada 2008, 10:39 przez Niasty, łącznie zmieniany 1 raz.