Irytujaca "newsmanka" na www.pilka.pl
- Venomik
- Juventino
Ok, sorki. Myslalem, ze przekaz jest na tyle czytelny, że nie będzie problemu. Jeśli poczułeś się urazony to sorki, nie miałem nic złego na myśli.Może nawet i uśmiechnął bym się czytając Twoją zabawną wypowiedź, gdyby nie to, że wyraźnie napisałem, że pytam poważnie.
Nie odnosiło się ogólnie a liczba mnoga nie była dokładnie charakteryzowana postami ale cechą o której żartobliwie wspomniałem w poprzednim poście.
Niósł oświaty kaganekMoze Venomik teraz mi napiszesz jak tu sie nie "irytowac" kiedy ktos taki pisze "newsa"? Dalej bedziesz pouczal?

Dirty mind
- mnowo
- Qualità Juventino
Nasz news został przetłumaczony z angielskiego Goal.com, gdzie spalili temat i źle przetłumaczyli jedno zdanie. To pociągnęło za sobą błędne tłumaczenie na naszej stronie i osobiście uważam, że dobrze się stało, że Agnieszka zwróciła na to uwagę. Pogrzebałem w necie i rzeczywiście okazało się, że na różnych włoskich stronach to zdanie brzmi inaczej.
Nie patrzcie na wszystko przez pryzmat czepialstwa się i nie wiadomo czego. Taką mamy chyba ludzką tendencję, ale Panowie... nie popadajmy w skrajność.
PS: I mówię to mimo tego, że mnie też niejedna historia dotycząca Agnieszki i portalu pilka.pl drażniła czy drażni. Nie wszystko jednak pod jedną kreskę.
Nie patrzcie na wszystko przez pryzmat czepialstwa się i nie wiadomo czego. Taką mamy chyba ludzką tendencję, ale Panowie... nie popadajmy w skrajność.
PS: I mówię to mimo tego, że mnie też niejedna historia dotycząca Agnieszki i portalu pilka.pl drażniła czy drażni. Nie wszystko jednak pod jedną kreskę.
- Lumberjack
- Juventino
No, jeśli taka wyrocznia, jak Ty tak powiedziała, to nic tylko położyć uszy po sobie, podkulić ogon i odkomenderować, by głosić wszem i wobec, że w Internecie to jest taka panna, co jest 'dziwna'.kropek pisze: Agnieszka jest "dziwna" i koniec
I always wanted to be a lumberjack!
- Siewier
- Administrator
- Podziekował: 3 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Ciężko się przyznać do błędu, prawda?kropek pisze:Nie napinaj sie, skad mialem wiedziec ze na goal.com zle przetlumaczyli. A co do tematu... Agnieszka jest "dziwna" i koniecMati pisze:kropek ... nie kompromituj się ...

- mnowo
- Qualità Juventino
Czasem łatwiej przyznać nagrodę, niż rację. [Stanisław Jerzy Lec]Siewier pisze:Ciężko się przyznać do błędu, prawda?kropek pisze:Nie napinaj sie, skad mialem wiedziec ze na goal.com zle przetlumaczyli. A co do tematu... Agnieszka jest "dziwna" i koniecMati pisze:kropek ... nie kompromituj się ...
- Medi
- Qualità Juventino
W czasie procesu o doping było mnóstwo arytkułów stronniczych i newsów napisanych według własnego widzimisie, i o ile felietony każdy może pisać jak chce o tyle newsy sie tłumaczy a nie interpretuje. Dlatego też tak kobieta była, jest i będzie niekompetentna (dla mnie przynajmniej).
Pomijam już ban otrzymany bez żadnego powodu (czyli brak profesjonalizmu na stronie.)
Pomijam już ban otrzymany bez żadnego powodu (czyli brak profesjonalizmu na stronie.)
- Mati
- Juventino
Nie odezwał bym się do Ciebie słowem, gdybyś Ty wcześniej nie naskoczył na Venomika, nie czytając uprzednio postów tego tematu, gdzie wyraźnie było napisane, że Agnieszka ma rację.Ot - stąd miałeś wiedzieć.kropek pisze:Nie napinaj sie, skad mialem wiedziec ze na goal.com zle przetlumaczyli. A co do tematu... Agnieszka jest "dziwna" i koniecMati pisze:kropek ... nie kompromituj się ...
@Venomik - spoko, nie mam do Ciebie pretensji, tylko myślałem, że to skierowane do mnie

- FalsoVero
- Juventino
Z góry przepraszam jeżeli odkopuje stary temat ale tak mnie korci, że zaryzykujewloski pisze:Z dziennika fana pilka.pl
10 po północy nie jaki Bianco pisze komentarz pod newsem pt: "Po 30. kolejce Serie A słów kilka"
...patrzę na zegarek 00:41, Bianco narazie nie został zablokowany na wieczność... wszystkiego dowiemy się pewnie rano.
Przewiduje bana na wieczność i usunięcie komentarza, bo oczywiście ta pani nie posiada za grosz dystansu do własnej siebie, gdyż szczególnie redaktorzy różnego typu czy na stronie internetowej, tv czy w radiu są narażeni na krytykę, w kóńcu obiorcami jest kilkadziesiąt ludzi, tysiące, setki tysięcy ....

- Mati
- Juventino
Krytyka (jeżeli tylko jest konstruktywna - ten przytoczony post wydaje mi się całkiem w porządku), jest jak najbardziej zasadna, z tym że moim zdaniem najlepszym wyjściem jest prywatna wiadomość, no ale niech będzie, nawet w komentarzu - mogę to jakoś zrozumieć.
Ale pisanie o "trzymaniu kciuków" to moim zdaniem lekka przesada ... chcesz jej zwrócić uwagę, czy po prostu szukasz poklasku ?
Ale pisanie o "trzymaniu kciuków" to moim zdaniem lekka przesada ... chcesz jej zwrócić uwagę, czy po prostu szukasz poklasku ?
- FalsoVero
- Juventino
Chcę jej zwrócić uwagę a przy okazji pokazać, że w wielu kwestiach się myli... Kebab88 były redaktor www.fcjuve.pl jest wielkim kibicem Juve i jakoś w swoich newsach nie faworyzuje Bianconerich... Moim zdaniem Agnieszka za takie a nei inne pisanie newsów nie powinna być redaktorem czy jak chcecie to tam nazwać.
- olecki1
- Juventino
Uważam, że żadem redaktor sportowy nie może faworyzować konkretnej drużyny. Nawet jeżeli jest kibicem konkretnego klubu, powinien być obiektywny. To tak, jakby znany komentator kibicował swojej drużynie podaczas komentowania i cieszył się ze strzelonych bramek a ze straconych smucił(Mowa oczywiście o rozgrywka klubowych, inna sprawa z reprezentacjami :C )
- Venomik
- Juventino
FaworyzujeKebab88 były redaktor www.fcjuve.pl jest wielkim kibicem Juve i jakoś w swoich newsach nie faworyzuje Bianconerich

Widać to po zdaniach jakie buduje, są najdelikatniejsze dla Juve, gorzej dla innych

Dirty mind
- szaman00
- Juventino
a czy Ty nie faworyzujesz teraz byłego redaktora [Kebab88] na tle P. Agnieszki, bo on także jest kibicem Juventusu tak jak Ty? Widzisz tylko to co chcesz zobaczyć, trzymasz się twardo ustalonego poglądu, że pani redaktor jest anty nastawiona do Starej Damy i nawet gdy napisze coś dobrego o naszej drużynie to przymykasz na to oko, bo ona jest ta złaFalsoVero pisze:Chcę jej zwrócić uwagę a przy okazji pokazać, że w wielu kwestiach się myli... Kebab88 były redaktor www.fcjuve.pl jest wielkim kibicem Juve i jakoś w swoich newsach nie faworyzuje Bianconerich... Moim zdaniem Agnieszka za takie a nei inne pisanie newsów nie powinna być redaktorem czy jak chcecie to tam nazwać.

ps. Faworyzowanie drużyn przez redaktorów, czy komentatorów piłkarskich to coś normalnego: przykład według mnie ewidentny: Mateusz Borek, Roman Kołtoń kibice Barcelony ile się można było nasłuchać podczas transmisji meczów Barcy jaka to ona super i jakich ma zawodników.
Dariusz Szpakowski natomiast zafascynowany jest reprezentacją Angli i drużynami z tego kraju przynajmniej takie wrażenie odniosłem ;p
No chyba dość juz tego pisania, Ty zawsze bedziesz faworyzował Juve, a oni swoje ulubione drużyny Pozdr.