Gigi Buffon Najlepszym Bramkarzem 2007 !!!
- achilles1989
- Juventino
e no panowie ale Iker tez Realowi ratuje 3 najlepszych na ten moment Bramkarzy to :
Buffon Casillas Boruc
Buffon Casillas Boruc
- Luku__1990
- Juventino
Dokladnie zgadzam się z Achillesem !!! kolejnośc jest teraz następująca :
1Buffon
2Casillas
3Boruc
4Cech
1Buffon
2Casillas
3Boruc
4Cech
- turyniak
- Juventino
Ostatnio magazyn f zrobił wywiad miesiąca z Buffonem na 6 stron(to tak dla fanów Buffona:)) ...kurcze ten bramkarz jest naprawdę skromny i kocha ten klub...wystarczy przeczytać jego kilka odpowiedzi by nie mieć wątpliwości...
Do piłkarzyka: czy ty w ogóle wiesz kto to jest Gigi??nikt nie ma wątpliwości ,że jest the best. Casillas mu do pięt nie dorasta...Gigi po za tym jest 1 z najbardziej opiniotwórczych piłkarzy we Włoszech - jak coś mówi to jest święte:P...z reszta nie bez powodu został gościem programu "Mecze nigdy się nie kończą"...a fani kochają go za szczere prawdziwe i bezpośrednie wypowiedzi.Z reszta nie tylko fani Juventusu go oglądają:)
Do piłkarzyka: czy ty w ogóle wiesz kto to jest Gigi??nikt nie ma wątpliwości ,że jest the best. Casillas mu do pięt nie dorasta...Gigi po za tym jest 1 z najbardziej opiniotwórczych piłkarzy we Włoszech - jak coś mówi to jest święte:P...z reszta nie bez powodu został gościem programu "Mecze nigdy się nie kończą"...a fani kochają go za szczere prawdziwe i bezpośrednie wypowiedzi.Z reszta nie tylko fani Juventusu go oglądają:)
- herjuve
- Juventino
Niedawno oglądałem mecz z udziałem Juventusu i ktoś tam z rywali ładnie uderzył, a Buffon świetnie wyciągnął i nawet rywal pogratulował mu, podbiegając do Niego. Buffon to wielki człowiek, podkreśla, że mecze na stadionach nawet w Serie B, były dla niego ogromnym wyzwaniem i nawet jak wybiegał na murawę, grając np: z Brescią to czuł się jakby grał jakiś ważny mecz, np: jeden z finałów MŚ. Widać, że do każdego meczu podchodzi skupiony, świetny golkiper..
- herjuve
- Juventino
No to powiedz, czemu uważasz, że się podniecamy..? Jest to najlepszy bramkarz XXI wieku, dotychczas, i nic tego nie zmieni, a dzieciakiem to możesz nazywać siebie. Mogę się założyć, że mógłbym być Twoim ojcem, także nie przeginaj dzieciaku Neo.
- Mr Cezary
- Juventino
pilkarzyk pisze:Chyba nie muszę argumentować swojej wypowiedzi bo jest oczywista. Macie chyba po 10 lat,że tak się nim zachwycacie.Ale jak byłem młodszy tez tak miałem..
I po co to napinanie się? :doh:herjuve pisze:No to powiedz, czemu uważasz, że się podniecamy..? Jest to najlepszy bramkarz XXI wieku, dotychczas, i nic tego nie zmieni, a dzieciakiem to możesz nazywać siebie. Mogę się założyć, że mógłbym być Twoim ojcem, także nie przeginaj dzieciaku Neo.
Wg mnie nagroda dla Gigiego jak najbardziej zasłużona. Tak jak napisał pan Stec, w dniu 30 urodzin Buffona na łamach Gazety Wyborczej, próżno szukać drugiego piłkarza, który przez tak długi okres potrafiłby utrzymać się na bezprzecznie pierwszym miejscu, wśród zawodników ze swojej pozycji na boisku. Buffon to bramkarz genialny, śmiem powiedziećm, że najlepszy jaki kiedykolwiek stąpał po piłkarskich murawach. Z całym szacunkiem dla Maiera, Jaszyna, Zoffa, czy Tomaszewskiego, ale w dzisiejszych czasach piłki są produkowane pod napastników. Najnowsze technologie sprawiają, że piłka dostaje niesamowitego przyspieszenia i ogromnej rotacji. Skoro Buffon dziś jest określany mianem absolutnego giganta, bez sprzecznie najlepszego bramkarza świata, to w latach 70-80-tych pewnie nie oglądalibyśmy w ogóle Buffona wyciągającego piłkę z siatki :-D
- herjuve
- Juventino
Dokładnie, zauważcie, że Ronaldinho zgasł, Kaka zgasł, a Buffon cały czas błyszczy..Poziomem jedynie dorasta mu Casillias, reszta się chowa..Uważam, że mieć takiego bramkarz w drużynie to skarb, Buffon to najlepszy golkiper w ciągu ostatnich 10 lat..!
- herjuve
- Juventino
To kogo mam brać..oprócz Casilliasa (z bramkarzy) to wszyscy są od Buffona o wiele słabsi..Tyle na ten temat..a Buffon znowu dzisiaj pokazał co to nie on, jak wybronił z Romą wszystkie strzały w światło bramki..Vivi GiGi!
- ArtHur
- Juventino
Miszczu, of pomocnik i bramkarz to 2 różne pozycje. Po za tym Kaka nie zgasł, dalej gra najlepiej na świecie. Co do bramkarzy nie powiedział bym. Frey, Cech, Casillas i dopiero długo, długo nic.herjuve pisze:To kogo mam brać..oprócz Casilliasa (z bramkarzy) to wszyscy są od Buffona o wiele słabsi..Tyle na ten temat..a Buffon znowu dzisiaj pokazał co to nie on, jak wybronił z Romą wszystkie strzały w światło bramki..Vivi GiGi!
- stahoo
- Juventino
W obecnym sezonie w Lidze Angielskiej Almunia prezentuje wysoka formę. Więc go tez bym doliczył, jeśli mówimy o obecnym sezonie. Jeżeli mówimy o ostatnich kilku latach to by się znalazło jeszcze paru bramkarzy porównywalnych do Buffona. Prawda jest taka, że wszystko zależy od dnia, formy i... przypadku.
- pilkarzyk
- Juventino
Wg mnie lepszy od Buffona jest Iker Casillas ...
Media Buffonowi zrobiły otoczke najlepszego..
ale co prawda to prawda, że zależy wszystko od wielu czynników...można mieć ogromne szczęście i być postrzeganym jako najlepszy...
Media Buffonowi zrobiły otoczke najlepszego..
ale co prawda to prawda, że zależy wszystko od wielu czynników...można mieć ogromne szczęście i być postrzeganym jako najlepszy...