Juventus za kilka lat - jak to sobie wyobrażacie.
- RavaneVialli
- Juventino
Bez wątpienia byśmy wymiatali, grając dwunastką dobrych piłkarzy przeciw jedenastu;)Okoni pisze:Ale to tylko marzenia
G. Buffon
G.Chiellini-----J.Andrade-----D.Criscito-----P.Evra
A.Nocerino-----M.Sissoko
M.Camoranesi R.van Der Vaart
S.Giovico
V.Iaquinta D.Trezeguet
Tak za 2-3 lata
ale byśmy wymiatali
:-D
- Okoni
- Juventino
kurczę pomyliło mi się :oops: mam złą głowę do taktyki zdjąc Evrę i będzie 11RavaneVialli pisze:Bez wątpienia byśmy wymiatali, grając dwunastką dobrych piłkarzy przeciw jedenastu;)Okoni pisze:Ale to tylko marzenia
G. Buffon
G.Chiellini-----J.Andrade-----D.Criscito-----P.Evra
A.Nocerino-----M.Sissoko
M.Camoranesi R.van Der Vaart
S.Giovico
V.Iaquinta D.Trezeguet
Tak za 2-3 lata
ale byśmy wymiatali
- minimav
- Juventino
No to teraz moja kolej. (tak za 4-5 lat)
_______________Mirante*_______________
_Zaccardo__Kompany__Criscito__Chiellini_
______________Nocerino_______________
____Ribery_____Diego____Van der Vaart__
________Giovinco___Huntelaar________
* Mirante jest tylko alternatywa w przypadku kontuzji Buffona i zajmie miejsce miedzy slupkami dopiero gdy ten odejdzie na zasluzona emeryture [jedyny typ ktory mam nadzieje ze sie sprawdzi dopiero za 10(lub wiecej!!) lat]
Moja jedenastka jest calkiem realistyczna, praktycznie sprowadzilbym 6 zawodnikow, przy czym Zaccardo, Kompany i VdV nie bylyby bardzo trudnymi do przeprowadzenia transferami. Nieco trudniej byloby sprowadzic Diego i Huntelaara(gdyby sie nie udalo, to jego miejsce zajmuje w moim rankingu Marchisio). Transfer Riberego na prawa pomoc(Camoranesi = kontuzja ;S) o ile wogole mozliwy, bylby niesamowicie trudny do zrealizowania, Bayern tanio go nie pusci
* Mirante jest tylko alternatywa w przypadku kontuzji Buffona i zajmie miejsce miedzy slupkami dopiero gdy ten odejdzie na zasluzona emeryture [jedyny typ ktory mam nadzieje ze sie sprawdzi dopiero za 10(lub wiecej!!) lat]
Moja jedenastka jest calkiem realistyczna, praktycznie sprowadzilbym 6 zawodnikow, przy czym Zaccardo, Kompany i VdV nie bylyby bardzo trudnymi do przeprowadzenia transferami. Nieco trudniej byloby sprowadzic Diego i Huntelaara(gdyby sie nie udalo, to jego miejsce zajmuje w moim rankingu Marchisio). Transfer Riberego na prawa pomoc(Camoranesi = kontuzja ;S) o ile wogole mozliwy, bylby niesamowicie trudny do zrealizowania, Bayern tanio go nie pusci

- Łukasz
- Juventino
minimav pisze:No to teraz moja kolej. (tak za 4-5 lat)
minimav pisze: Moja jedenastka jest calkiem realistyczna
- meda11
- Juventino
Podam dwie jedenastki sezonu 2010/2011. Pierwsza to taka "do wykonania"(zakładając, że część plotek transferowych się sprawdzi), natomiast druga to taka jaką ja bym chciał widzieć(wychowankowie/włosi + paru zdolnych obcokrajowców):
1) "1-4-3-1-2":
GK - Buffon
RB - Grygera
CB - Barzagli
CB - Andrade
LB - Chiellini
RMF - Marchionni
DMF - Sissoko
OMF - van der Vaart
LMF - Giovinco
CF - Huntelaar
CF - Iaquinta
2) "1-4-4-2":
GK - Buffon
RB - Clerc
CB - Barzagli
CB - Criscito
LB - Chiellini
RMF - Giovinco
CMF - Nocerino
CMF - Marchisio
LMF - van der Vaart
CF - Palladino
CF - Rossi
To tyle...
1) "1-4-3-1-2":
GK - Buffon
RB - Grygera
CB - Barzagli
CB - Andrade
LB - Chiellini
RMF - Marchionni
DMF - Sissoko
OMF - van der Vaart
LMF - Giovinco
CF - Huntelaar
CF - Iaquinta
2) "1-4-4-2":
GK - Buffon
RB - Clerc
CB - Barzagli
CB - Criscito
LB - Chiellini
RMF - Giovinco
CMF - Nocerino
CMF - Marchisio
LMF - van der Vaart
CF - Palladino
CF - Rossi
To tyle...

- falap1
- Juventino
Ja wyobrazam sobie to tak :
--------------------Buffon------------------
----------Andrade-------Barzagli----------
Grygera----------------------------Chielini
------------------Nocerino------------------
--Marchionni-----------------------Diego--
---------------------v.d.V.------------------
----------Palladino--------Giovinco--------
- RavaneVialli
- Juventino
To jest taktyka nie 4-3-1-2, ale 4-1-3-2, a tak nikt nie gra. Kwestia w tym, że w tej taktyce we Włoszech pomocnicy = defensywni pomocnicy, ofensywny jest dopiero jeden trequartista no i rzecz jasna dwóch napastników. A Marchionni i Giovinco to ofensywni pomocnicy/skrzydłowi, a czasem wręcz określani jako quasi-napastnicy.meda11 pisze: 1) "1-4-3-1-2":
GK - Buffon
RB - Grygera
CB - Barzagli
CB - Andrade
LB - Chiellini
RMF - Marchionni
DMF - Sissoko
OMF - van der Vaart
LMF - Giovinco
CF - Huntelaar
CF - Iaquinta
- Łukasz
- Juventino
Nie wiem, czy w tym systemie Giovinco poradziłby sobie jako lewy pomocnik (za dużo zadań defensywnych)meda11 pisze: OMF - van der Vaart
LMF - Giovinco
Nie wiem, jak Giovinco prezentowałby się na prawym skrzydle... Ale może, może...meda11 pisze: RMF - Giovinco
1) Brak strikerafalap1 pisze:Ja wyobrazam sobie to tak :
2) VdV i Diego razem? I to jeszcze Vdv w środku a Diego z boku?!
- meda11
- Juventino
@RavaneVialli
Jak to nikt nie gra? Może jak "narysuje" to bedzie lepiej:
druga linia:
---------------Sissoko-------------------
Marchionni---------------------Givinco
----------------van der Vaart-----------
Czy nazwiesz to "...-3-1-..." czy "...-1-3-..." to jeden pies. Chodzi o to, że gramy defensywnym, dwoma bocznymi i ofensywnym pomocnikiem. No i jeszcze jedna sprawa...za Lippiego graliśmy tak(Nedved nie był lewoskrzydłowym tylko cofniety za napastnikami), że Tacchi defensywny, Davids operujący po lewej stronie(ale głownie odbierał piłki), Zambrotta/Camoranesi na prawej, a Meda grywał ofensa. Z obecnie grających najbliżej temu ustawieniu Milanowi(zanzaczam że to pozycje "nominalne-wyjsciowe": RMF-Gattuso, DMF/CMF-Pirlo, LMF-Seedorf i OMF/AMF-Kaka)
@Łukasz
Temat dotyczy głównie JUVE za kilka lat więc Giovinco ma szansę się rozwinąć(Jak było z Camoranesim? Przegrywał rywalizacje na prawej pomocy z Zambrotta, a się "dotarł" i nauczył także bronić. Mam nadzieję, że z Sebastianem będzie podobnie i nauczy się także odbierać piłki.)
Jeśli chodzi o to czy poradziłby sobie na prawej stronie...a czemu nie? Przecież jest prawonożny(tj. to jego silniejsza noga) i o ile jego zejścia do środka nie byłyby tak groźne pod wzg. oddawanych strzałów tak już dośrodkowania wychodziłyby mu lepiej. Zresztą to już nie te czasy gdzie zawodnik jest uwiązany do jednej pozycji...skoro Kosowski potrafił przestawić się w reprezentacji i Wiśle na "nie swoją" prawą flankę to Giovinco nie miałby dać rady?
Jak to nikt nie gra? Może jak "narysuje" to bedzie lepiej:
druga linia:
---------------Sissoko-------------------
Marchionni---------------------Givinco
----------------van der Vaart-----------
Czy nazwiesz to "...-3-1-..." czy "...-1-3-..." to jeden pies. Chodzi o to, że gramy defensywnym, dwoma bocznymi i ofensywnym pomocnikiem. No i jeszcze jedna sprawa...za Lippiego graliśmy tak(Nedved nie był lewoskrzydłowym tylko cofniety za napastnikami), że Tacchi defensywny, Davids operujący po lewej stronie(ale głownie odbierał piłki), Zambrotta/Camoranesi na prawej, a Meda grywał ofensa. Z obecnie grających najbliżej temu ustawieniu Milanowi(zanzaczam że to pozycje "nominalne-wyjsciowe": RMF-Gattuso, DMF/CMF-Pirlo, LMF-Seedorf i OMF/AMF-Kaka)
@Łukasz
Temat dotyczy głównie JUVE za kilka lat więc Giovinco ma szansę się rozwinąć(Jak było z Camoranesim? Przegrywał rywalizacje na prawej pomocy z Zambrotta, a się "dotarł" i nauczył także bronić. Mam nadzieję, że z Sebastianem będzie podobnie i nauczy się także odbierać piłki.)
Jeśli chodzi o to czy poradziłby sobie na prawej stronie...a czemu nie? Przecież jest prawonożny(tj. to jego silniejsza noga) i o ile jego zejścia do środka nie byłyby tak groźne pod wzg. oddawanych strzałów tak już dośrodkowania wychodziłyby mu lepiej. Zresztą to już nie te czasy gdzie zawodnik jest uwiązany do jednej pozycji...skoro Kosowski potrafił przestawić się w reprezentacji i Wiśle na "nie swoją" prawą flankę to Giovinco nie miałby dać rady?
- Łukasz
- Juventino
No właśnie. Tylko że za Lippiego każdy nasz zawodnik w drugiej linii był bardzo dobry w grze defensywnej. A VdV i Giovinco wirtuozami gry w destrukcji nie są.meda11 pisze:za Lippiego graliśmy tak(Nedved nie był lewoskrzydłowym tylko cofniety za napastnikami), że Tacchi defensywny, Davids operujący po lewej stronie(ale głownie odbierał piłki), Zambrotta/Camoranesi na prawej, a Meda grywał ofensa.
Jakos nie wydaje mi się, że rozwój naszego trequartisty pójdzie w tym akurat kierunku, ale: kto wie? Może masz rację?meda11 pisze: Temat dotyczy głównie JUVE za kilka lat więc Giovinco ma szansę się rozwinąć(Jak było z Camoranesim? Przegrywał rywalizacje na prawej pomocy z Zambrotta, a się "dotarł" i nauczył także bronić. Mam nadzieję, że z Sebastianem będzie podobnie i nauczy się także odbierać piłki.)
- Michal87
- Juventino
Br: Buffon, Belardi
PO: Zaccardo, Zebina, Grygera
SO: Andrade, Mellberg, Legro, Criscito, Zapata
LO: Chiellini, Molinaro
PP: Camor, Marchionni
ŚP: Sissoko, Mascherano, Nocerino, Diego
LP: VdV, Giovinco
NP: Del Piero, Trezeguet, Iaquinta, Palladino
Ja bym chciał taką kadre na następny sezon. No ale patrząc na moje transfery trzeba ponad 100 mln euro. Raczej mało możliwe.
PO: Zaccardo, Zebina, Grygera
SO: Andrade, Mellberg, Legro, Criscito, Zapata
LO: Chiellini, Molinaro
PP: Camor, Marchionni
ŚP: Sissoko, Mascherano, Nocerino, Diego
LP: VdV, Giovinco
NP: Del Piero, Trezeguet, Iaquinta, Palladino
Ja bym chciał taką kadre na następny sezon. No ale patrząc na moje transfery trzeba ponad 100 mln euro. Raczej mało możliwe.

- delpierofan
- Juventino
Do obecnego składu chciałbym jeszcze: Nasriego, Ribery'iego, Diego, Van der Vaarta oraz Huntelara... Tylko Juve ni ma tyle kasy:P
"Maszeruj albo giń"
- Łukasz
- Juventino
Mi by w sumie Giovinco, Ribery, Drenthe i jakiś lewy obrońca wystarczyli...delpierofan pisze:Do obecnego składu chciałbym jeszcze: Nasriego, Ribery'iego, Diego, Van der Vaarta oraz Huntelara... Tylko Juve ni ma tyle kasy:P
Tylko tyle. TYLKO.
Niestety - marzenia - marzeniami, a rzeczywistość - rzeczywistością.
- Ultras
- Qualità Juventino
- Podziekował: 7 razy
Ten temat miałby jakiś sens, gdyby wypisywani byli w nim nasi młodzi, zdolni zawodnicy, którzy mają jakąś przyszłość a nie Wasze zachcianki transferowe, które pewnie w 90% nie zostaną nigdy spełnione przez naszych działaczy. Zwykła wyliczanka i nic więcej.
- leniup
- Redaktor
Tomku a moim zdaniem jest to temat humorystyczny, naprawdę można pośmiać się z tych pierdół co tu poniektórzy wypisują, chociaż błyskotliwym wymianom zdań z tematu o Sissoko to chyba nic nie dorównaUlTrAs pisze:Ten temat miałby jakiś sens, gdyby wypisywani byli w nim nasi młodzi, zdolni zawodnicy, którzy mają jakąś przyszłość a nie Wasze zachcianki transferowe, które pewnie w 90% nie zostaną nigdy spełnione przez naszych działaczy. Zwykła wyliczanka i nic więcej.